Homepagina » Financieel » Minister Varoufakis wil Grieken een gegarandeerd basisinkomen bieden
Minister Varoufakis wil Grieken een gegarandeerd basisinkomen bieden

Minister Varoufakis wil Grieken een gegarandeerd basisinkomen bieden

In een brief van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis aan de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds over de hervormingsplannen, wordt onder meer gesproken van een systeem waarin de Griekse burger recht heeft op een gegarandeerd basisinkomen.

Die maatregel zou niet alleen het sociale stelsel van het land drastisch kunnen veranderen, maar zou ook de basis kunnen leggen voor een geheel nieuwe definitie van de moderne welvaartsstaat, aldus Tomas Hirst van Business Insider.

“In dat systeem zou iedere Griekse burger kunnen beschikken over een gegarandeerd maandelijks inkomen, ongeacht zijn situatie op de arbeidsmarkt,” zegt Hirst. “Op die manier kan het land zijn burgers op een directe manier – zonder bureaucratische omwegen – een minimale levensstandaard aanbieden.”

Sam Bowman van het Adam Smith Institute, een Britse economische denktank, gaf vorig jaar al aan dat het ideale welvaartssysteem bestaat uit een basisinkomen ter vervanging van bestaande overheidsprogramma’s die zijn gericht op armoedebestrijding. “Het basisinkomen zou voor de burger een veiligheidsnet bieden,” verduidelijkte hij.

Hirst merkte op dat Griekenland niet het eerste land is dat een gegarandeerd basisinkomen overweegt. Afgelopen jaar werd in Cyprus een wet aangenomen over een basisinkomen voor lage inkomensgroepen. En in Zwitserland wordt een referendum voorbereid over een basisinkomen van 2500 Zwitserse frank.

Er wordt in Griekenland in eerste instantie gedacht aan een basisinkomen voor werknemers tussen 50 en 65 jaar, die op die manier ontmoedigd moeten worden om vroegtijdig met pensioen te gaan.

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Geen slecht idee, ook al geldt HET voorlopig alleen voor ‘ een basisinkomen voor werknemers tussen 50 en 65 jaar ‘.

rop
rop
5 jaren geleden

Een basis inkomen, daar gaat Nederland ook aan mee betalen , om elke Griek ongeacht of het nu arbeid verricht of niet, iedereen krijgt daar een basis, De Nederlandse belastingbetaler gaat daar aan mee dragen tot aan zn 70 ste jaar , en de Griek kan daardoor stoppen met met zn 50.ste jaar, Hoera lang leven de Nederlandse belasting betaler

Dnnnoz
Dnnnoz
Reactie op  rop
5 jaren geleden

Nee Rop, daar zit je helemaal naast.
Kom nou eens uit die jaren 60 denkwijze. “De Nederlandse belastingbetaler”

De Nederlandse belasting betalen heeft zijn huis voor de helft gevuld met producten uit China die gemaakt zijn door mensen die minder dan een euro per uur verdienen. De Nederlandse belastingbetaler houd deze onmenselijke omstandigheden in stand door het te blijven kopen.

Ga asjeblieft niet zielig doen.

Als er ook maar 1 Westers land komt die een basisinkomen krijgt, dan weet je dan wij ook aan de beurt komen om er 1 te krijgen allemaal. Ook jij krijgt dan een wel gegund inkomen boven op je huidige salaris.

Waarom help je niet mee ons zorgen te maken over hoe we hier met elkaar omgaan? Bij gemeentes, zorginstellingen, werkeloosheidsuitkeringen en dergelijke. IPV je zo druk te maken dat wij Nederlandse belastingbetalers misschien een paar inch kleine Tv’s moeten gaan kopen, en eventueel geen 2 auto’s meer voor de deur hebben.

Als we het voor elkaar krijgen deze basisinkomens te betalen op dezelfde manier dat momenteel banken geld uit fantasie creëren gaan we wereldwijd een hele interessante tijd tegemoet.

emka
emka
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

kort door de bocht: je suggereert dus, dat wij NL’ers maar op een houtje moeten gaan bijten, zodat die luie grieken lekker kunnen blijven niksdoen zoals nu?

rik
rik
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Ach, lieve Emka toch…. Waar ben je zo bang voor? Het moet iets zijn wat in jezelf reflecteert.

emka
emka
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Dude. Ga vooral NIET je psychologische fratsen op mij los laten!
Feit is, dat het land Griekenland één corrupte boel is. Teveel belastingontduiking, pensioenleeftijd iets van 52 jaar, en bovenal corruptie!
Waarom zou een Nederlandse belastingbetaler (of Franse, Duitse, of waarvandaan ook) betalen om deze luie wappies een basisinkomen te geven? Laat dat land zich eerst eens bewijzen!
Ik snap ook wel dat die Varoufakis iets ‘moois’ moet gaan roepen naar zijn bevolking om gekozen te worden/aan te mogen blijven! Dan maar het basisinkomen invoeren.

Geloof me: Het merendeel van de mensen die een basisinkomen krijgt (zoals jullie dit voorstellen) zal echt niet gaan werken. Uit mijn eigen kan ik je zeggen, dat als ik hetzelfde bedrag iedere maand zou krijgen en daarvoor niet hoef te pezen, ik écht niet meer ga opstaan! Ik hou dan lekker mijn hand open en doe niks meer!
Als je wat te makken wil hebben, dan moet je er voor werken!!! Kún je niet (meer) werken, is het een ietsie ander verhaal.

Femke
Femke
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Een weekje vakantie is te kort Emka, en dan baal je dat je weer naar je werk moet. Het is echter heel wat anders als je nooit meer naar je werk ‘moet’. Uiteindelijk zullen de muren op je afkomen en ben je blij dat je weer wat structuur in je leven kunt aanbrengen, onder de mensen komt en het gevoel hebt dat je nuttig bezig bent. Wellicht baal je nu van je baan(dat doe ik ook), omdat je opgelegd word hoe je je baan moet uitvoeren.

Met een basisinkomen kan je een eigen invulling geven van je werkzaamheden, kan je werken zoals jij denkt dat het goed is, zonder bezuinigingen op de werkvloer en onzinregeltjes van bovenaf waardoor je met een veel prettiger gevoel naar huis gaat.

Basisinkomen, graag. In mijn geval wil dat zeggen dat ik ouderen een verantwoord en prettig bestaan kan bieden, dat er geen urine meer langs enkels loopt, dat mensen in alle vrijheid van hun oude dag kunnen genieten ondanks hun ziektebeeld. Basisinkomen en stoppen met werken? echt niet!

Raj
Raj
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Luie Grieken? We, ja wij Nederlanders, zijn een verwend, gepamperd en arrogant volk.

De Grieken kennen geen pensioen zoals wij die kennen. Ik ben benieuwd hoeveel werk u kunt verzetten wanneer het warm/heet is zoals in Griekenland of andere warme streken.

Lees wat een beroemde econoom vorig jaar heeft verteld:

http://www.nrcq.nl/2014/07/02/grieken-zijn-niet-lui-zegt-topeconoom-ha-joon-chang

rop
rop
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

Nee dnnnoz,
daar zit je helemaal naast , ik heb geen zorgen ,omdat ze gewoon voor mij niet bestaan.
Ze bestaan wel voor jou, het zijn jou zorgen die je naar mij toe wil weerspiegelen,
dat wijst op namelijk wat je schrijft,
Ga je eens Zorgen Maken, met ander woorden ; het is ook mijn zorg..
Is wat jij je druk over maakt tenminste zo laat je het wel overkomen in je schrijven, het zijn je eigen spiegels als dat niet zo was , zal je het ook niet kunnen herkennen van wat ik even losbreek bij jou, wat ik schreef over de Griek, komt ook hier heen als ze een basis inkomen krijgen, ik vroeg me af ,eens kijken wie hier op reageert , dat ben tot nu toe jij, het is een eigen Frustratie die zich even wilde weerspiegelen.. en een prikkel van ergernis kreeg waardoor het ging weerspiegelen.. die prikkel was gevoelt bij jou , het zijn jou woorden van ,Ga niet Zielig doen, een weerspiegeling in woorden vertaalt.. bij eigen gevoel daarin.
toch leuk even dat je je zelf even liet zien wat er bij je leeft ,,groetjes rob

Dnnnoz
Dnnnoz
Reactie op  rop
5 jaren geleden

Haha, je bent serieus he?

Oké jij hebt gelijk! HET IS NIET EERLIJK!

Ik zal de Grieken een mailtje sturen dat ze eerlijk met Rob moeten delen, want die word verschrikkelijk benadeeld met al zijn Chinese slavenarbeid producten in zijn huis.

Ik maak me zorgen over mensen met een mentaliteit zoals jij heb.
Natuurlijk erken jij dit niet, waarom zou je klagen over jezelf?

Misschien moeten we even gaan praten met mensen die benadeeld worden door Nederlandse Oliemaatschappijen die hun woonplaats verwoesten en dood en verderf zaaien?
Nee kleine afrikaan! Je moeder is dood omdat jij een weerspiegeling in tranen vertaald.

De Grieken hadden een mooi leven, deze word bedreigt. En dat word mogelijk gemaakt door mensen zoals jij die zich benadeeld voelen.

Als ik het voor het zeggen had, had ik jou toetsenbord in beslag genomen.

rop
rop
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

Wat zit er toch een boosheid bij jou dnnnoz,
Chinese slaven artikelen ? hoe zo, ben je soms helderziend, dat je dat op afstand kan zien, dat ik in een huis woont ,nou ik kan je vertellen, ik woon niet in een huis zoals jij misschien? ik zit in gewoon in een caravan , omdat men niet het hele jaar daar mag zijn, heb een campertje waar ik mee rondtrek als alternatief , moet er ook niet aan denken een huis, al die spullen die jij opnoemt, misschien staan ze in jou huis, of je hooft zit vol met fantasie, bovendien kan ik met heel weinig geld rondkomen, soms hier en daar een beetje werk, en dat is voldoende , als er een basis inkomen komt zal ik deze niet eens nodig hebben , nee, ik voel me niet benadeelt , weer een weerspiegelling van je eigen beeld, hoe jij zelf denkt over een ander, er zit veel boosheid tussen je oren, dat je boosheid via hier op deze wijze uit, dat mag gerust hoor, heb een tip voor jou, je zal eens naar een psychiater moeten gaan , om in te zien waar al die boosheid in je zelf is te ontdekken waar deze vandaan komt.. het is de buiten wereld die zich spiegeld in jou, misschien kan de psychiater dat in je wakker schudden..
en beter leren om te gaan hoe jij je toetsen bord gebruikt, als je weer wat neer zet laat het dan positief zijn ,anders zal ik niet meer reageren.. zal wel veel moeite kosten om iets positief neer te zetten voor jou.. nou de groetjes en nog veel schrijf plezier.. rob

Daniel
Daniel
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

Alles is in verhouding. Als we die dingen uit arme lonen landen niet kochten hadden ze helemaal geen inkomen ! Hier in Portugal krijg je €3,50 per uur en is het leven in verhouding wel weer duurder dan in China. We hebben de fout (en dat was ook de fout van de Euro) om alles naar Nrd Europese maatstaven te bekijken. In de binnenlanden van Afrika moeten ze (van ons) TV en internet e.d hebben anders vinden wij hun zielig. Zij vinden ons zielig dat we in een doorzonwoning wonen en elke dag binnen zitten.

flardinga
flardinga
Reactie op  rop
5 jaren geleden

Ten eerste respecteer ik jouw mening,
ik heb de indruk dat de nu gekozen regering veel negatieve dingen wenst te veranderen voor de overgrote armere meerderheid en te strijden tegen corruptie en egoisme, ik kan dat als Nederlandse belastingbetaler alleen maar goedkeuren, hopelijk gaat dit bijvoorbeeld in Spanje ook gebeuren, jarenlang zitten daar partijen de dienst uit te maken en de overgrote meerderheid heeft daar lang onder geleden dus tijd voor een nieuw begin, hoop dat het beter word veel slechter kan het niet worden voor die bevolkingen lijkt mij!

emka
emka
5 jaren geleden

IEDERE Nederlander betaalt nu al €700 pp aan de Grieken.
Dat dat land maar z’n zaken omgooit. In Griekenland kunnen mensen met 52 of zo al met pensioen. Mogen wij lekker voor die luilakken blijven betalen. Fight de corruptie. Belast de rijken daar!
Dat basisinkomen gewazel van Varoufakis is niets anders dan een verkiezingsstunt.
Belachelijk voor woorden dat wij die bananenrepubliek steunen!

jaap
jaap
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Beste Emka, verdiep je eerst eens in een onderwerp alvorens met commentaar te komen. Het basisinkomen wordt al enige tijd door vele gerespecteerde groepen gepromoot als een deel van de oplossing voor de huidige economische problemen.

emka
emka
Reactie op  jaap
5 jaren geleden

En de kwestie wordt ook KEI hard onderuit gehaald door mensen die verstand hebben van deze zaken!

rik
rik
Reactie op  emka
5 jaren geleden

lieve Emka,

Wees niet bang om te delen met anderen. En wees niet bang dat “werken” niet langer de noemer is waar alles langs gemeten wordt: Je bent toch wel goed zoals je bent.

https://www.youtube.com/watch?v=lS2nX4fuzqc

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  emka
5 jaren geleden

In onderuit halen zijn vele mensen inderdaad wel goed ja….
Nu nog andere vaardigheden ontwikkelen 😉

Frans
Frans
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Zijn de burgers in Griekenland corrupt?
Of is daar een laag in de bevolking die corrupt is?
De bovenlaag daar is weg, met hun jachten en geld na jagen!
Die hebben het land zeker met corruptie leeggezogen en met de subsidies uit Brussel er van door.
Hoe kan het dat er mensen zijn die hier reageren met dat elke Griek wel corrupt moet zijn?
Wat denk je hoe corrupt het bedrijfsleven hier in Europa is waardoor wij steeds maar weer hogere lasten moeten betalen. Het bedrijfsleven heeft de macht inmiddels, de regeringsfunctionarissen zijn de lobbyvolgers geworden die veel geld en mooie beloftes krijgen voor een mooie baan in Brussel, en een goeden pensioen. Enorme bedragen aan belastingontduiking door bedrijven verdwijnt.
Voor elk een is een basisinkomen zeer wel mogelijk. Het ligt maar net aan hoe je gaat delen.
‘Je’, is de elite, bedrijfsleven, regeringsambtenaren, lobbyisten etc.

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

Uiteindelijk heeft ieder volwassen mens recht op een onvoorwaardelijk basisinkomen dat de basisbehoeften gegarandeerd goed dekt en meebeweegt met inflatie/deflatie. Het is een universeel mensenrecht dat mogelijk is geworden door het werk van onze ouders en ouders voor hen. Het is zeker niet een instrument voor armoedebestrijding, wel een instrument voor rechtvaardige verdeling.

Er is sowieso niet te ontkomen aan een onvoorwaardelijk basisinkomen. De arbeidsproductiviteit is SkyHigh maar slechts enkelen profiteren hier op dit moment van. Werkgelegenheid gaat niet meer toenemen eerder afnemen, het is ook niet meer nodig, de materiële behoefte van de mens kan toch wel worden ingevuld.

Het basisinkomen gaat er komen, op één of andere manier, ook door de manifestatie van het tijdperk van Aquarius deze eeuw. Langs de lijn van rechtvaardigheid, transparantie, intuïtie naast formaliteit en vrijheid met eerbied wordt langzaam een nieuwe maatschappij ontwikkelt waar de oude ideologieën naar de achtergrond verschuiven.

Er wacht een mooie toekomst!

rik
rik
Reactie op  Zonnemax
5 jaren geleden

Helaas zijn er wel veel “ANGSTIGE” mensen hier die commentaar geven. BANG dat ze wat moeten geven aan een ander en dat ze dan zelf tekort komen.

WEES NIET BEVREESD. Niemand zal tekort komen in het aanstaande tijdperk van Aquarius. Het zal rechtvaardig en transparant zijn: Ook voor U.

En graag je ook wat verdiepen in het onderwerp voor wat te gaan roep toeteren. Bijvoorbeeld via:
http://www.basisinkomen.net/obi/

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Zonnemax
5 jaren geleden

Nog wat achtergronden over het onvoorwaardelijke basisinkomen:

http://issuu.com/zonnemax/docs/basisinkomen_2015/0

Reeds eerder aangegeven, maar de kracht zit in de herhaling 😉

Gaston
Gaston
5 jaren geleden

Als ik op mijn 50e een basisinkomen zou krijgen (zeg maar een soort AOW) dan zou ik juist serieus overwegen om te stoppen. Wat is dit voor onzin. Die grieken kunnen al jaren mooi feest vieren van ons geld, nooit belasting betalen maar wel tegen ons klagen. EU zet volken tegen elkaar op ipv vrede te brengen.

Roswell Grey
Roswell Grey
Reactie op  Gaston
5 jaren geleden

En zo is dat, hartelijk dank. De Grieken zijn de afgelopen 200 jaar al zes keer (!) failliet gegaan en nu gaan we hun zeker wel op hun mooie beloftes geloven? Dat is hetzelfde als een junkie zijn drugs geven en dan geloven dat ie het daarna ‘echt nooit meer zal doen’. Hoe meer geld je naar zo’n land stuurt, hoe inventiever ze worden om het achterover te drukken.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Gratis geld en that’s all? Op weg naar ultra moderne slavernij met voor iedere slaaf niet alleen een basisinkomen maar ook de verplichting van een geïmplanteerde chip. Of dachten mensen dat er een basisinkomen komt zonder enige tegenprestatie of verplichting en dat we daarmee zo vrij zouden zijn als een vogel in de lucht? Als mensen een vette gratis worst krijgen voorgehouden worden ze opeens blind voor de werkelijkheid en vergeten wie de autoriteiten zijn en hoe machtig de overheid wordt met het verstrekken van een basisinkomen. Mensen realiseren zich niet welke gevolgen dit kan hebben en de overheid daarmee het recht kan nemen om mensen te dwingen zich volledig te onderwerpen aan de macht.

jaap
jaap
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

Ach gut toch, weg met jouw…

Veel minder erg als nu zal het er niet door worden toch met die macht van de overheid en het “slaafs” zijn?

Een onvoorwaardelijk basisinkomen dat de basisbehoeften dekt geeft binnen een democratie meer sociale mobiliteit, sociale rechtvaardigheid en schept kansen voor de vrije individu. In ieder geval meer als nu. Dus ook binnen de liberale ideologie zou dit uitstekend passen.

De overheid is niet het probleem, het is ook niet de oplossing. De overheid is simpelweg een vehikel waarmee we onze individuele vrijheid kunnen vergroten en collectief kunnen regelen wat we willen, gezamenlijk!

“Vindt U dat ieder mens op aarde (te beginnen in NL) onvoorwaardelijk recht heeft op invulling van de basisbehoeften?”
Een minderheid van mensen die zeggen dat het onmogelijk of verwerpelijk is: Gebruik Uw voorstellingsvermogen!

weg met ons
weg met ons
Reactie op  jaap
5 jaren geleden

@jaap,

Een basisinkomen is een herhaling van zetten en is een leuke en andere alleraardigste verpakking met ouderwetse socialistische rooftocht als inhoud.

En waarom zou iemand een recht moeten hebben, zolang het vanzelfsprekend is dat een overheid geld mag roven van een ander, hoe kun je spreken over een basisrecht als aan de andere kant onrecht wordt gepleegd. Geen recht op vrijheid en zelfbeschikking, maar wel recht op een invulling van een basisbehoefte door roof? Hoe ziek is dit systeem aan het worden? Maar vooral, hoe ziek moet je zijn dit te geloven en het te willen promoten of te verdedigen? Over perfecte slavernij gesproken.

jaap
jaap
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

Daar hebben we de uitstervende libertarier onder ons weer…

Libertarisme is een zeer extremistische variant van de liberale ideologie die wordt aangehangen door delen van de VVD en D66.

Het libertarisme heeft de idiote gedachte dat de overheid het probleem is voor alles wat er mis is.

Maar ja, de overheid is niet het probleem, het is ook niet de oplossing. De overheid is simpelweg een vehikel waarmee we onze individuele vrijheid kunnen vergroten en collectief kunnen regelen wat we willen, en in welk collectief dan wel.

De afgelopen jaren is het antwoord “steeds minder overheid” door het “aan de markt” over te laten.

Libertarisme gaat veel verder en wil eigenlijk uitsluitend “non agressie” regelen via een collectief en verder alles overlaten aan de individu.

Mensen die het libertarisme aanhangen gaan uit van “het recht van de sterkste” en “natuurlijke selectie”.
Dat mensen van nature sociale groepswezens zijn (of in libertarier term “kuddedieren”), daar wordt door hen ook aan voorbij gegaan.

In het streven naar echte vrijheid voor iedereen (liberalisme) spelen ook zaken als het scheppen van kansen, het vergroten van sociale mobiliteit, en sociale rechtvaardigheid een rol. De Libertarische Partij maakt zich om die zaken geheel niet druk, libertariers zijn daarmee een soort dinosaurussen in een moderne maatschappij. Vanuit het liberalisme gezien is een onvoorwaardelijk basisinkomen daarom zeker wel een mogelijkheid.

Nu maakt mij liberalisme of socialisme niet zoveel uit, het zijn beide eenzijdige principes die in het Aquarius tijdperk niet kunnen blijven bestaan zonder fundamentele aanpassingen. In de huidige overgangstijd is het echter wel mogelijk dat zowel de socialisten als liberalen en al wat daar tussen zit, het onvoorwaardelijk basisinkomen omarmen.

Een grote meerderheid van de mensen zal meteen JA zeggen als je vraagt:
“Vindt U dat ieder mens op aarde (te beginnen in NL) onvoorwaardelijk recht heeft op invulling van de basisbehoeften?”

Een minderheid van mensen die zeggen dat het onmogelijk of verwerpelijk is: Gebruik Uw voorstellingsvermogen!

weg met ons
weg met ons
Reactie op  jaap
5 jaren geleden

@jaap,

Lekker vooringenomen, want waar heb ik gezegd libertarier te zijn of één of ander libertarisch idee aan te hangen?

Het gezonde verstand zegt meer dan genoeg, geld afnemen, ook door de overheid, van een ander onder welke noemer dan ook is altijd nog diefstal en dat deze mening toevallig ook uit de libertarische hoek komt, dat zal wel, maar ik ben niet bevlogen door een opgedrongen mening, maar heb mijn eigen visie op zaken.

Libertariers hebben overigens goed door hoe vies de vork in de steel zit en hebben al veel goede ideeen onder de man en vrouw gebracht, daar is nog veel van te leren. En wat je daar aanhaalt over het recht van de sterkste is totale quatsch, want niemand zal in een libertarische en weldenkende wereld ook maar iets te kort komen en is een minimale overheid die dan in dienst van de burger degene die op zaken zal toezien bij de zieken en zwakkeren.

ik merk dat veel mensen altijd nog graag zien hoe anderen worden bestolen door de overheid en daarvan mee denken te mogen profiteren. Wat een een jammerlijke illusie, want de overheid is niet voor deze mensen, maar altijd nog voor het grote geld en de corporaties.

Gestolen goed gedijd niet, heel simpel, heel duidelijk dat op termijn diefstal nooit werkt en een bestolen mens ook weer een hulpbehoevende zal worden. Maar wellicht is dat ook de bedoeling, want zodra iedereen gelijke arm is, is ook iedereen gelijk te sturen en gelijke slaaf. Mensen helpen en mensen kansen bieden is altijd oké, de rest is diefstal.

rik
rik
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

@weg met jouw

Je nickname geeft een zeer negatieve inslag aan. Je basisemoties zullen wel voornamelijk bestaan uit boosheid, teleurstelling, verdriet en dergelijke. Dat mag allemaal zijn plaats hebben.

Ook als je vindt dat je eigenlijk niet moet bestaan zoals je nickname zegt. WE HOUDEN VAN JE met z’n ALLEN ! Je bent echt goed zoals je bent ECHT WAAR.

https://www.youtube.com/watch?v=lS2nX4fuzqc

weg met ons
weg met ons
Reactie op  rik
5 jaren geleden

@rik,

Wat bazel je nu over een nick, de nick verwijst naar de overheid die graag ziet dat de autochtone bevolking plaats maakt voor een geheel nieuw te importeren mens die de EU met religie en onvrijheden komt bestoken en vervangen van onze vrijheden met geld van the pigs. Vandaar, “weg met ons” is ook weg met jou! Een basisuitkering voor nieuwe Nederlanders zal ook wel een heel goed idee zijn, help de halve wereld aan een huis en geld in NL en val zelf dood!

Jaap
Jaap
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

Misschien onverwacht voor je. Maar de Socialistische Partij (SP) heeft z’n bedenkingen bij een basisinkomen….
Quote:

Maar het gelijk verdelen van geld over mensen die het wel en niet nodig hebben kun je niet socialistisch noemen. Het basisinkomen belooft een individualistisch oplossing voor een collectief probleem. Uitvoering van die belofte is armoede. Armoede moeten we op een solidaire manier bestrijden. Niet de pot van armen verdelen onder allen, maar de vette pot van enkelen verdelen onder wie het wel nodig hebben.

off course
off course
5 jaren geleden

Een basisinkomen zal worden opgehoest door anderen en zal daarom ook ten koste gaan van anderen. Het banken- en overheidssysteem is totaal corrupt en zolang het systeem zo draait zal alles wat men bedenkt of wil invoeren inzake uitkeringen en geld weggeven dat toebehoort aan anderen uiteindelijk altijd ten koste gaan van iedereen en zal het hele systeem daardoor alleen maar corrupter en crimineler worden dan het nu al is.

Oplopende onaflosbare schulden geven al aan dat het systeem failliet is en we ons klaar mogen maken voor toekomstige rooftochten van de overheid met meer roven en het verdelen van andermans geld, maar dan vooral verdelen onder en voor zichzelf.

Zonder corrupt overheidssysteem zou men helemaal geen basisinkomen nodig zijn, dan zou men voor zichzelf kunnen zorgen en baas zijn over eigen geld en leven.

Iemand bezit gespaard vermogen (voor later en voor eventuele slechte tijden) en de overheid bedenkt dat iedereen een basisuitkering!!! (basisinkomen???) moet hebben en pakt het grootste deel af van degene die heeft gespaard en gesabbeld en altijd zuinig heeft geleefd om daarmee zijn oudedagvoorziening op te bouwen, maar wordt plots geconfronteerd met een rooftocht van de overheid die wil verdelen en heersen, dan noemen we het rechtvaardig en stimuleren we de overheid ook nog dit vooral zo te doen, we juichen zelf diefstal door de overheid toe!

De oplossing is dat we af moeten van een overheid die niet kan bestaan zonder het roven van de burger zijn geld en we moeten af van een overheid die niet om kan gaan met ons afgeperst geld en meent dat dit geld over de balk gesmeten moet worden of denkt te moeten oorlogvoeren en denkt baas te zijn over ons, maar vervolgens een onderdanige rol aanneemt ten aanzien van Brussel en Washington, we moeten naar een minimale overheid die er voor ons is en niet andersom en die goed en zuiver werk verricht voor ons en in dienst is van de burgers en ondernemers.

jaap
jaap
Reactie op  off course
5 jaren geleden

Daar hebben we weer zo’n uitstervende libertarier die niet wil inzien dat de wereld echt anders is als pak m beet 300 jaar geleden.

Jouw rede is al zo vaak weerlegt dat ik verder niet de moeite meer neem dat nogmaals te doen.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  jaap
5 jaren geleden

@jaap – Uitstervende libertarier??? Verzin je altijd zelf dingen en maak je er dan een eigen verhaal van? Pas jij nu maar op dat jezelf niet uitsterft met je rare reacties.

brainstormforum
brainstormforum
5 jaren geleden

Mooi idee alleen gaat dit niet werken zolang de banken hun macht nog hebben.

Faith
Faith
5 jaren geleden

´Een basisinkomen zal worden opgehoest door anderen…´ Ga nu niet net doen alsof alle mensen die een vermogen hebben vergaard, dat dit niet opgehoest is door anderen en er dus daadwerkelijk hard voor gewerkt en gespaard hebben. Een vermogen kom je niet zomaar aan met hard werken. Beleggen, aandelen etc. is allemaal rijk worden met je poten op tafel. Dat geld waar ze dat mee doen is weer van ons gestolen met leugens, valse voorstelling van zaken of domweg met gebakken lucht. Zie hoe de commercieele televisie onzin en pauper promoten of hun leven er van afhangt zo schreeuwerig. Dat is dan ook zo want zonder die schreeuwerige campagnes in alle soorten media die je je kan bedenken, en dus gapende onbenullen die nieuwsgierig zijn geworden, waren ze niet binnengelopen. Over roven van de burger gesproken. Dus gewoon terug geven dat geld, zo simpel is het. Of vinden we dat die Bridgets, Geers en Gors en Linda de Mollen echt iets kunnen zodat die miljoenen voor hun WEL gerechtvaardigd zijn? En wij daarom geen basisinkomen mogen hebben? Het is zo krom als een banaan en als mensen vinden dat de zaken rechtgetrokken moeten worden moet je ze horen hoe raar ze dat vinden. Ze vinden daar zowiezo alles wat krom is recht en vice versa. Zeker de botox, bolumia, oftewel gif die de hersens binnengedropen is.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Zo, ik heb weer heerlijk gelachen vanmiddag. Dank je Faith 🙂 .

En dan heb je alleen nog de media mensen op de korrel genomen. Zo kunnen we nog wel wat “branches” af gaan waar enkele mensen miljoenen (en meer) verdienen en er helemaal geen reet voor uitvoeren.
Maar ja, we moeten wat overhouden voor een volgend commentaar 🙂

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

@Faith,

Je wilt profiteren van een ander die je veracht? Er zijn mensen in deze verziekte economische wereld die groot zijn geworden met rooftochten, maar niet iedereen heeft deze inslag en dit nodig om zijn doel te bereiken. Al ik het goed begrijp mogen mensen roven, zolang ze ook maar wat afstaan van hun rijkdom?

De overheid dwingt iedereen geld af te dragen, zelfs voor de Grieken, de arme Grieken, maar een doorsnee onderneming dwingt mij niet en kan ik altijd nog zelf bepalen met wie ik zaken doe.
Het is de overheid die corrumpeert met de grote bedrijven, dat wel, maar dat zijn veelal zeer grote bedrijven die jij zo veracht en waar ook jij waarschijnlijk graag zaken mee doet. Kijk maar eens naar je spullen die je hebt, die komen niet uit de lucht vallen en zijn ontwikkeld door de echt grote bedrijven.

Als je zo tegen het grootkapitaal bent, waarom koop je dan nog spullen en diensten van grote bedrijven? Want dit zijn juist steeds vaker de bedrijven of ondernemingen die samenspannen met de overheid.

Er zijn natuurlijk echt nog genoeg kleine en grote bedrijven die oprecht zaken doen en veel mensen aan een goede boterham helpen, hoe erg kan het zijn dat mensen dan vermogen vergaren? En een belegger ligt echt niet met zijn poten op tafel geld binnen te harken, was het maar zo makkelijk, dan zou iedereen het kunnen doen. Als het volgens jou allemaal zo makkelijk gaat, wellicht is dan een basisbelegging wel de oplossing voor iedereen, i.p.v. een basisinkomen of basisuitkering. Geef iedereen met de poten op tafel een belegging!

rik
rik
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

Gezien je reacties kan ik niet anders concluderen dat er je emoties vooral bestaan uit veel boosheid, teleurstelling en verdriet.

Misschien @weg met jouw is het inderdaad goed om eens een paar maanden te gaan mediteren in de Himalaya of zo… Dan kom je even los van al die stress en emoties.
WE HOUDEN ECHT VAN JE HOOR.

https://www.youtube.com/watch?v=lS2nX4fuzqc

http://www.optizorg.com/loslaten-verdriet-woede-en-teleurstelling

weg met ons
weg met ons
Reactie op  rik
5 jaren geleden

@rik,

WE HOUDEN ECHT VAN JE HOOR

Wie is we? Zijn er meerdere personen in rik? Wellicht ben je ook nog dokter? En therapeut? En reisleider?

Basisinkomen is een zoveelste lapmiddel en zal het ook blijven omdat het weer niets toevoegt aan wezenlijke veranderingen, net als een uitkering of PGB of toeslagen, dergelijke voorzieningen zijn excessen en lapmiddelen van een ontspoorde maatschappij en economie en is een zoveelste pleister op een heel zieke patiënt en is een zoveelste symptoombestrijder.

De hele economie en maatschappij is verrot en door en door ziek en dan gelooft men dat met een zoveelste lapmiddel er weer iets is groots en goeds valt te bereiken??

rik
rik
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

@weg met jouw

Ik hoor in ieder geval niet bij ” jouw “ons” “. Want ik denk niet dat ik weg moet en ook niet consequent in tegenstellingen.

Als je nog niet snapt dat het onvoorwaardelijk basisinkomen een belangrijke helende factor kan zijn voor de “zieke patiënt” dan komt dat omdat je, je er niet voor openstelt.

Dat je, je niet openstelt dat komt omdat je vooral boosheid, verdriet, teleurstelling en dergelijke uit. Zodra je dat laat varen, zul je zien dat de wereld er heel anders uitziet.

Verbeter de wereld, houd eerst van JEZELF.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

@rik,

Jij een nog een aantal verlichte geesten die denken dat het wiel voor de zoveelste maal moet worden uitgevonden en menen an passant ook nog eens ongevraagd huistherapeutische adviezen te moeten geven doen er slim aan even een waarschuwingsbord te plaatsen bij de molen waar ze voor het laatst hebben gelopen.

Een basisinkomen is niet anders dan oude wijn in nieuwe zakken, omdat er niets aan het onderliggende probleem wordt gedaan. Klaar, en verder is en blijft het gewoon verdelen van roofgelden, ordinaire diefstal en socialisme dus.

Het mag nog zo mooi worden gebracht, maar het enige wat verandert is de mate van meer diefstal en geldroof van anderen verpakt in een zoetsappig verhaal. Als je alle problemen in de samenleving en alle economische problemen ziet, dan lossen deze problemen niet op als je mensen roofgeld in de handen drukt, dan zijn het zoethoudertjes waarmee uiteindelijk het onderliggende probleem niet opgelost wordt. Alle problemen die er nu spelen zijn vooral veroorzaakt door corrupte en liegende overheden en (centrale) roofbanken en zolang deze niet worden aangepakt is het roven en verdelen van geld domweg het uitstellen van executie.

rik
rik
Reactie op  weg met ons
5 jaren geleden

@weg met ons

Lekker vooringenomen, want waar heb ik gezegd libertarier te zijn of één of ander libertarisch idee aan te hangen?

Mocht je het nog niet zijn, dan zou ik het snel worden want je past er 100% bij.

Uitstel van executie is het NIET invoeren van een onvoorwaardelijk basisinkomen dat de basisbehoefte dekt en meebeweegt met de inflatie/deflatie.

Roswell Grey
Roswell Grey
5 jaren geleden

De Grieken hebben toch allang een basisinkomen? Ze krijgen elke keer geld van de EU en hoeven daar niets voor terug te doen. Ja, op papier wel, maar in de praktijk gebeurt er natuurlijk weinig tot niets. En toch trekt Europa telkens weer de knip! 🙂

De grootste voorstanders van het basisinkomen zijn doorgaans het wandelende bewijs dat een basisinkomen een héél slecht idee is. Het zijn ofwel types die dan meteen geen fluit meer gaan uitvoeren en niets bijdragen aan de bekostiging van dat basisinkomen of het zijn lui die pretenderen erover nagedacht te hebben en dan met een heel idealistisch roz-bril-gekleurd plaatje komen en geen enkel ook hebben over hoe mensen en politici zich in de echte wereld gedragen. Type ‘idealist’ dus. Luie uitkeringstrekkers en wereldvreemde idealisten, dan krijg je dus vanzelf een soort van ehm… Griekenland.

rik
rik
Reactie op  Roswell Grey
5 jaren geleden

@Rowell

Enig idee hoeveel jeugd werkelozen er zijn in de EU? Bijna 6 miljoen mensen, 6 miljoen individuele levens die in deze tijd naar de knoppen gebracht wordt!

Denk je echt dat die allemaal weer aan het werk kunnen en moeten om te voorzien in onze welvaart?
Denk je echt dat het allemaal luie gasten zijn die niks willen uitvoeren of dat het een stelletje idealisten zijn met een roze bril of een combinatie ervan?
Denk je echt dat zonder overheid die 6 miljoen mensen ineens weer aan het werk zullen zijn?

Kom toch eens uit je ivoren torentje, want binnenkort zal een groot deel van die jeugd de overproductie aan Kalasnikovs gaan kopen voor 250 euro per stuk. Weg toren…

Roswell Grey
Roswell Grey
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Wat probeer je nou eigenlijk te zeggen Rik? Een basisinkomen moet worden ingevoerd, omdat er jeugdwerkloosheid bestaat? Je weet toch wel hoe werkloosheid werd ‘opgelost’ in de landen waar men het basisinkomen daadwerkelijk heeft ingevoerd – d.w.z. de communistische landen? Men voerde gewoon allerlei nutteloos werk in en deed helemaal niets aan verbetering en innovatie. Het gevolg: massabureaucratie, corruptie en een chronisch gebrek aan zaken die daadwerkelijk nuttig voor de gewone bevolking waren zoals eerste levensbehoeften. Maar de werkloosheid, die was toch maar mooi opgelost met dat basisinkomen.

Totdat de boel failliet ging natuurlijk.

rik
rik
Reactie op  Roswell Grey
5 jaren geleden

Daar komen we WEER met de ONZINNIGE vergelijking dat het basisinkomen ook maar iets te maken heeft met communisme. Verder lees ik in jouw commentaren altijd alleen maar “waarom dingen niet kunnen” en nooit “waarom dingen wel kunnen”.
Slechte jeugd gehad misschien?

Roswell Grey
Roswell Grey
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Hee Rik, ben je ervaringsdeskundige op het hebben van een slechte jeugd? Of probeer je gewoon de gebruikelijke redenatietruc waarbij de ander een vals schuldgevoel aangepraat moet worden? Vergeet het maar jongen, dergelijke kleutertrucjes maken op mij geen enkele indruk.

En waarom het basisinkomen niet kan? Omdat het onbetaalbaar is, bijvoorbeeld. Omdat het nietsdoen beloont en werken bestraft. Omdat het leidt tot een grotere afhankelijkheid van de staat. Omdat het in zijn geheel niet tot minder regelgeving en ambtenaren gaan leiden. En je kweekt er alleen maar figuren zoals deze meneer mee:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/12/ger_zit_al_30_jaar_in_de_bijst.html

jaap
jaap
Reactie op  Roswell Grey
5 jaren geleden

Wat een vreselijk domme redenatie. Ten eerste wordt het onvoorwaardelijke basisinkomen dat de basisbehoeften dekt, ingevoerd in een DEMOCRATIE. Niets te maken met communisme dus….

Ten tweede zorgt het basisinkomen ervoor dat de overheid kleiner wordt. Uitvoeringsorganen en “regeltjes controleurs” zijn significant minder nodig. Minder bureaucratie dus.

Ten derde, deze 6 MILJOEN JEUGDIGDE EU WERKELOZEN hebben steeds minder uitzicht op een fatsoenlijk bestaan. En dat met vaak een goede opleiding en de handen en voeten op de juiste plaats.

Welke boel is er nu eigenlijk failliet?

Maar ik weet dat ik tegen @Roswell dovemansoren praat!

Roswell Grey
Roswell Grey
Reactie op  jaap
5 jaren geleden

Japie japie toch. Een basinkomen zou opeens werken als het ‘democratisch’ wordt ingevoerd? Democratie: 2 wolven en een schaap bepalen wie het avondeten wordt. Meeste stemmen gelden! 🙂

Slecht nieuws voor je: in Zwitserland is het basisinkomen geheel democratisch per referendum weggestemd. Zwitsers kunnen dan ook goed rekenen!

Het basisinkomen faalt niet omdat het in een communistisch land werd ingevoerd (en ik had het overigens over werkloosheid – niet het basisinkomen!) maar omdat het economisch niet klopt.
Dat staat nog los van het feit dat het basisinkomen een nog grotere afhankelijkheid van de staat veroorzaakt – noem dat maar ‘democratisch’.

Verder ben je een schoolvoorbeeld van de idealist: iemand die niet weet hoe burgers en politici in de echte wereld werken. Jij denkt serieus dat de overheidsbureaucratie afgeschaft wordt bij invoering basisinkomen? Dat weet jij totaal niet hoe de overheid werkt. Die regeltjeconstroleurs en uitvoeringinstanties gaan gewoon iets anders verzinnen waardoor ze heus nog nodig zijn – ‘liefst nog met een paar man extra’.

Laat ik het maar gewoon ronduit zeggen: iedereen die serieus denkt dat een overheid ‘om niet’ geld gaat uitgeven aan burgers zonder controle en regels en vervolgens massaal regelgeving gaat afschaffen en ambtenaren naar huis stuurt, die is volkomen van lotje getikt. Dit is precies het tegenovergestelde van hoe de staat ‘hardwired’ is en gaat dus NOOIT gebeuren. Droom vooral door!

japie
japie
Reactie op  jaap
5 jaren geleden

@Roswell

Zoals gedacht heb je alleen maar slechte bronnen.
En mocht het uiteindelijk toch bewaarheid worden, zal dat alleen maar leiden tot geweld om het te manifesteren.

http://bedingungslos.ch/category/news/

x

Check Also

verpleegster

‘Kerngezonde’ verpleegster verlamd na tweede dosis coronavaccin: ‘Er is een verband, zeker weten’

Een 42-jarige Griekse verpleegster kon haar benen ...

middelkoop

Willem Middelkoop over Grote Reset: ‘Er komen hele grote veranderingen’

Oud-beurscommentator Willem Middelkoop waarschuwt al jaren voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

82
0
We lezen graag je reactie!x