Mens en Dier

Rechter die avondklok in stand hield en Jaap van Dissel zijn oude bekenden van elkaar

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gerechtshof heeft het vonnis van de rechtbank waarmee de avondklok per direct wordt opgeheven opgeschort. De rechter is van mening dat het belangrijk is om de avondklok te handhaven tot er uitspraak is gedaan in het hoger beroep.

Gisteren stelde de rechtbank Viruswaarheid in het gelijk in de zaak over de avondklok. De rechter vond de maatregel onvoldoende juridisch onderbouwd. Het kabinet begon daarna een spoedappèl om te voorkomen dat de avondklok meteen al niet meer zou gelden.

Opmerkelijk was dat Viruswaarheid het hof wraakte, naar eigen zeggen omdat ze te weinig spreektijd kregen in de rechtbank. Het wrakingsverzoek werd op alle punten afgewezen. Iemand die wel mocht spreken, was Jaap van Dissel. Journalist Joost Niemoller constateerde: “Nu staat de rechter, met interesse en instemming, een lang verhaal van Van Dissel toe over de wenselijkheid van de avondklok.”

Dat terwijl de rechter daarvoor nog had gezegd dat ‘het hier niet over de inhoud gaat’.

Bizar

Ook Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, vond het vreemd dat de RIVM-topman werd opgetrommeld. “Is hij nu ook al rechtsgeleerde? Het gaat hier om een louter juridische kwestie. Het kabinet heeft gefaald bij de juridische aanpak van de invoering. Niet meer en niet minder.”

Een aantal mensen wezen erop dat de rechter en Van Dissel oude bekenden van elkaar zijn. “Pijnlijk: de voorzitter van de rechtbank, Tan-de Sonnaville, en Van Dissel kennen elkaar en zaten gezamenlijk in een Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Misschien dat er wel degelijk grond voor wraking was?” vraagt fractievoorzitter van FVD in Gelderland Arjan de Kok zich af.

“Bizar: twee mensen die elkaar kennen en in de rechtbank een virtuele high five geven. Terwijl het hier gaat om het onderbouwde oordeel van de Haagse rechter dat de wettelijke basis voor de avondklok ontbreekt. Is dit een feestje der dikasto/aristocratie?” vervolgt De Kok.

Zwarte lijst

Ook opmerkelijk: Tan-de Sonnaville staat op de zwarte lijst van rechters. Als één van de redenen wordt aangevoerd: “Zij gaf in 2008 als lid tuchtcollege waar ook prof. dr. Jaap van Dissel lid van was slechts een waarschuwing aan een huisarts ondanks het overlijden van een 6-jarig meisje dat recent aan haar hart was geopereerd.” Daarnaast gaf ze volgens de website zwartelijstrechters.org in 2014 ‘falende cardiologen een berisping ondanks vele vermijdbare doden’.

De RIVM-baas stond zelf op een zwarte lijst van artsen, die onlangs door de rechter is verboden.

4.9 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Volgens T hiddema was het toestaan van de getuigenis van de heer Van Dissel voldoende geweest om nog een keer een wrakingsverzoek in te dienen.

Maar nu blijkt dat de heer van Dissel en de rechter ook nog eens oud bekenden van elkaar zijn lijkt mij dat helemaal voldoende reden om te wraken, anderzijds levert dat nu uitstel op in de zaak van een aantal dagen.
Eigenlijk kun je deze zaak met deze corrupte rechter net zo goed door laten gaan om de corruptie van de rechtelijke macht aan te tonen én vast te leggen zodat zij allen naar Scheveningen worden gestuurd en een jaar of 20 over hun zonden na mogen denken.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
1 jaar geleden

Corrupt tot op het bot deze overheid en alles wat daar voor werkt.

semper amici
semper amici
1 jaar geleden

En niemand maakt dit openbaar en vecht mee tegen deze onrechtmatigheid ??

Christien
Christien
1 jaar geleden

Een rechter spreekt recht. Daar hoor ik blindelings op te kunnen vertrouwen.

Wat als deze rechter mijn vertrouwen beschaamd.

Voelen meer mensen dit zo en kunnen we hier
iets aan doen ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

106
0
We lezen graag je reactie!x