Homepagina » Buitenland » India benoemt allereerste minister van yoga, ayurveda, natuurgeneeskunde en homeopathie
India benoemt allereerste minister van yoga, ayurveda, natuurgeneeskunde en homeopathie

India benoemt allereerste minister van yoga, ayurveda, natuurgeneeskunde en homeopathie

Bij de herschikking van zijn kabinet heeft de Indiase premier Modi een nieuw ministerie geïntroduceerd. Het land heeft voortaan een minister van yoga. De kersverse minister Shripad Naik krijgt de taak om de traditionele Indiase filosofie in binnen- en buitenland te promoten.

Door traditionele Indiase kunsten zoals ayurveda (een gezondheidsleer die gebruikmaakt van kruiden) en homeopathie los te koppelen van het ministerie van Volksgezondheid, hoopt Modi meer internationale aandacht voor deze therapeutische tradities los te weken.

“Dit is onze levenswijze, maar die heeft nooit voldoende aandacht gekregen,” zei Naik, die afgelopen week werd benoemd tot minister van ayurveda, yoga en natuurgeneeskunde, unani, siddha en homeopathie. “We willen dat ook het grote publiek kan kennismaken met onze tradities.”

Ayurveda en andere vormen van traditionele geneeskunde zoals unani en siddha zijn populair in kleine dorpen, maar genieten nog geen grote bekendheid zoals yoga en homeopathie, die ondertussen al goed ingeburgerd zijn in het Westen. Veelgehoorde kritiek op deze alternatieve geneeswijzen gaat vaak over de onbewezen efficiëntie.

“Yoga wordt intussen wereldwijd erkend door degenen die zonder stress willen leven,” zei premier Modi. “Ook de traditionele Indiase geneeskunde ayurveda zal dezelfde waardering krijgen zolang die, net als yoga, als levensstijl wordt gezien.”

Hij heeft al vaker opgeroepen tot een breder gebruik van de Indiase tradities. In september vroeg hij de Verenigde Naties om een internationale yogadag te overwegen. Daarvoor vond hij steun in 50 landen, waaronder de VS en China.

Modi wil met deze tradities de moderne geneeskunde geenszins zomaar opzij schuiven. De twee geneeswijzen sluiten elkaar volgens hem ook niet uit. “Het zorgen voor een goede gezondheid maakte onderdeel uit van het leven van onze voorvaderen,” zei de premier.

[Standaard]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. kijk… hier houd ik van…
  energy flows, where attention goes… and grows….!
  yeah, namaste

  16 likes
 2. Hmmmmm. Complotdenkers denken altijd: wie wordt hier rijker van??
  Mijn theorie: vast een vriendje van de president, die een ministerpost kado krijgt die lekker zo zweverig en onbewijsbaar is, dat het eigenlijk gewoon gratis geld verdienen is voor die man.

  5 likes
  • Belachelijk Emka en Squenzy hoe jullie weer negatief reageren hierop, heeft niks te maken met zweverigheid en onbewijsbaar, ook heeft het niks te maken met satanische new age b*llshit.
   Voordat je hier negatief je uitlaat zou ik als ik jullie was je eerst maar eens gaan verdiepen in wat de Ayurveda werkelijk inhoudt en betekent. Ooit wel eens zo’n massage gehad met warme olie, nou ik wel, ik ben er goed in en de mensen die het hebben ontvangen voelen zich er zeer goed bij.
   Let wel: ik ben geen zwever of new ageaanhanger, maar voel me nu wel geroepen om hier op jullie nonsens reactie te moeten reageren. Onderzoek eerst, voordat je iets gaat roepen!

   11 likes
 3. Meditatie kan ook onder Yoga vallen, dus dit is een zeer goed iniatief.

  12 likes
 4. Dit nieuws ben ik verder nog niet op de ‘Mainstream’ media tegen gekomen.

  7 likes
 5. Een goed initiatief van deze regering! Ik ben benieuwd hoe ze te werk gaan.
  Nu is het eigenlijk nog even wachten wat andere landen hiervan gaan zeggen. Positief zal t wel niet zijn, net zoals @Squenzy te melden heeft.

  4 likes
 6. Fantastisch. Je lekker openstellen voor demonische entiteiten. Meditiatie/Yoga etc.
  Satanische new age b*llshit ….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

‘Coronavaccin verplicht? Dan is het gedaan met het vrije Nederland’

Er wordt op dit moment gezocht naar ...

bill gates

Bill Gates vernietigt onze vrijheid. Zo komt de wereld eruit te zien als hij zijn zin krijgt

Miljardair Bill Gates is er medeverantwoordelijk voor ...