Buitenland

India benoemt allereerste minister van yoga, ayurveda, natuurgeneeskunde en homeopathie

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de herschikking van zijn kabinet heeft de Indiase premier Modi een nieuw ministerie geïntroduceerd. Het land heeft voortaan een minister van yoga. De kersverse minister Shripad Naik krijgt de taak om de traditionele Indiase filosofie in binnen- en buitenland te promoten.

Door traditionele Indiase kunsten zoals ayurveda (een gezondheidsleer die gebruikmaakt van kruiden) en homeopathie los te koppelen van het ministerie van Volksgezondheid, hoopt Modi meer internationale aandacht voor deze therapeutische tradities los te weken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dit is onze levenswijze, maar die heeft nooit voldoende aandacht gekregen,” zei Naik, die afgelopen week werd benoemd tot minister van ayurveda, yoga en natuurgeneeskunde, unani, siddha en homeopathie. “We willen dat ook het grote publiek kan kennismaken met onze tradities.”

Ayurveda en andere vormen van traditionele geneeskunde zoals unani en siddha zijn populair in kleine dorpen, maar genieten nog geen grote bekendheid zoals yoga en homeopathie, die ondertussen al goed ingeburgerd zijn in het Westen. Veelgehoorde kritiek op deze alternatieve geneeswijzen gaat vaak over de onbewezen efficiëntie.

“Yoga wordt intussen wereldwijd erkend door degenen die zonder stress willen leven,” zei premier Modi. “Ook de traditionele Indiase geneeskunde ayurveda zal dezelfde waardering krijgen zolang die, net als yoga, als levensstijl wordt gezien.”

Hij heeft al vaker opgeroepen tot een breder gebruik van de Indiase tradities. In september vroeg hij de Verenigde Naties om een internationale yogadag te overwegen. Daarvoor vond hij steun in 50 landen, waaronder de VS en China.

Modi wil met deze tradities de moderne geneeskunde geenszins zomaar opzij schuiven. De twee geneeswijzen sluiten elkaar volgens hem ook niet uit. “Het zorgen voor een goede gezondheid maakte onderdeel uit van het leven van onze voorvaderen,” zei de premier.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
9 jaren geleden

kijk… hier houd ik van…
energy flows, where attention goes… and grows….!
yeah, namaste

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Meditatie kan ook onder Yoga vallen, dus dit is een zeer goed iniatief.

Squenzy
Squenzy
9 jaren geleden

Fantastisch. Je lekker openstellen voor demonische entiteiten. Meditiatie/Yoga etc.
Satanische new age b*llshit ….

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dit nieuws ben ik verder nog niet op de ‘Mainstream’ media tegen gekomen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x