Homepagina » Buitenland » Recordkou in Zuid-Korea. Deze steden noteerden laagste temperatuur ooit
zuid-korea

Recordkou in Zuid-Korea. Deze steden noteerden laagste temperatuur ooit

Verschillende steden in Zuid-Korea hebben te maken met de laagste temperaturen die ooit zijn gemeten in het land, schrijft de krant The Korea Herald.

Je zou verwachten dat de media helemaal bol staan van de uitzonderlijke kou in Zuid-Korea. Niets is minder waar: dit nieuws past niet in het opwarmingsverhaal.

In hoofdstad Seoel werd het donderdag -11,8 graden Celsius, de laagste temperatuur tot dusver deze winter, zo laat de Koreaanse meteorologische dienst KMA weten.

Absolute kouderecords verbroken

In veel steden in het binnenland werden woensdag absolute kouderecords verbroken: Incheon (-10 graden), Suwon (-11,9 graden), Daejeon (-10,5), Cheonan (-12,8) en Cheongju (-10).

Dit zijn dus de laagste temperaturen die volgens de KMA ooit zijn gemeten in deze steden.

4 tot 7 graden lager

In bergachtige gebieden zoals Daegwallyeong en Cheorwon in de provincie Gangwon daalde het kwik nog verder, naar respectievelijk -24 graden en -17,7 graden.

Ook in warmere gebieden in het zuiden van Zuid-Korea dook de temperatuur onder het nulpunt.

De maximumtemperatuur in het land varieerde van -4 tot -5 graden, zo’n 4 tot 7 graden lager dan het gemiddelde over 30 jaar.

[Korea Herald]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
9 maanden geleden

dit moet volgens npo en rtl4 in de doofpot , ben benieuwd of we iets horen?

Willem
Willem
9 maanden geleden

Komt door global warming…ja echt waar dus moeten we er snel 1 miljoen windmolens heen brengen en 500 miljard euro en dan komt alles als vanzelf weer goed.

André
André
9 maanden geleden

Het bezig houden /overtuigen van mensen , het gooien van info over de hoogste en dan weer ergens anders de laagste temperatuur, terwijl we ons misschien druk moeten maken over andere dingen, lokale productie van voeding (zonder vervuiling) , energie , vrede , verbod op wapenhandel etc…

Willem
Willem
Reactie op  André
9 maanden geleden

Vrede kan niet Andrë, zonder oorlog geen vrede en andersom, het is een bizarre wereld waar we op gedoemd zijn te leven. Vechten voor je leven, je toekomst, knokken voor een of andere overwinning, rechtszaak winnen om een m2 van je tuin bij de buren of de struiken van je buren die jou het uitzicht belemmeren. Iedereen vecht uit eigenbelang, zo is het programma bedacht.

Matt
Matt
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Wiens programma Willem?
De mens is van vanaf zijn bestaan bezig met ‘het recht van de sterkste’ om te overleven. Zelfs in de bijbel staat een broedermoord bij de eerste mensen.
Dus Willem, wie bedacht dan het programma?

Jeff
Jeff
9 maanden geleden

Ja, fijn dat er over gerapporteerd wordt hoor, maar doen we hier niet precies hetzelfde als de klimaat activisten? Welles/nietes … ik bedoel, mijn eten staat vandaag ook gewoon op het gasfornuis hoor.

Straalmans
Straalmans
9 maanden geleden

Mochten er Aliens bestaan, hoe makkelijk voor ze om de aarde te veroveren. Eerst blokkeren ze met schilden dat zonnestralen de aarde bereiken. Het wordt hier dan vreselijk koud. Vervolgens halen ze de schilden weg en binnen 1 uur loopt de temperatuur flink op en de mensen vallen bij bosjes neer vanwege zonnesteken e.d. en natuurlijk smeltende ijs en overstromingen.
Mooie scenario voor een SF-film.

Dirk
Dirk
9 maanden geleden

Het weer vrouwtje ziet er alles,behalve onderkoeld uit.

x

Check Also

griepprik

Paniek in de tent: 48 mensen gestorven na griepprik

In Zuid-Korea zijn 48 mensen gestorven nadat ...

sky news

Sky News doet wat NOS nalaat: berichten over recordkou in Nederland

Ook in het buitenland beginnen ze te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x