Homepagina » Binnenland » D66 en GroenLinks laten ware aard zien. Zo zetten ze de democratische beginselen aan de kant
d66
Foto: Ziko CC BY-SA 3.0 Wikimedia Commons

D66 en GroenLinks laten ware aard zien. Zo zetten ze de democratische beginselen aan de kant

Na het boerenprotest eind oktober vorig jaar trok het CDA zich terug uit het provinciebestuur van Brabant. Sindsdien is de provincie nagenoeg onbestuurbaar.

De CDA-fractie sprak zich uit tegen het strenge stikstofbeleid.

Na een maandenlange bestuurscrisis wil de VVD nu met het CDA en FvD van Thierry Baudet onderhandelen.

Fel tegen

Deze drie partijen werden bij de afgelopen provinciale verkiezingen de grootste.

Als je dan met z’n drieën besluit om eens te gaan praten, dan klinkt dat juist als het eerbiedigen van de verkiezingsuitslag, zou je zeggen.

GroenLinks en D66 zijn echter fel tegen samenwerking met FvD.

Cordon sanitaire

Rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek merkt op dat de partijen nu hun ware aard laten zien.

“Er wordt een bijzaak aangegrepen om heel veel commotie te maken en heel geveinsd verontwaardigd te doen over iets wat juist heel erg belangrijk is: dat er goed wordt gepraat over de formatie van een coalitie,” zei ze in WNL Opiniemakers.

“In feite laten deze partijen hun ware aard zien, namelijk dat ze liever de democratische beginselen aan de kant zetten en de democratie niet honoreren, om hun politieke opponenten in een cordon sanitaire te plaatsen,” voegde ze toe.

Bekijk het fragment hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Nazisme wordt inderdaad al sinds jaar en dag als rechts verkocht maar is in principe zo links als de pest.Linkse politiek is de wolf in schaapskleren bij uitstek en ze vallen steeds harder door de mand, maar man wat zijn ze hier lang mee weg gekomen en nog steeds bij veel slaapwandelaars.

  30 likes
  • Willem schreef:

   Men laat nog teveel de oren hangen naar de main stream media, mijn dochter heeft een cruise geboekt, aql haar collega’s enz gingen haar waarschuwen want het Corona virus, alles omdat er 1 cruiseschip is met die berichten. Ze is nuchter en zegt ik ga elke dag met de metro naar mn werk daar zitten ook 1000 mensen in, maar zo zie je de macht van de media over niet zelfdenkende mensen.

   14 likes
  • Geenidee schreef:

   @exegese: Misschien een interessant artukeltje voor je: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/waren-de-nazi-s-nou-rechts-of-links-de-brazilianen-zijn-er-nog-niet-helemaal-over-uit~bde5eb35/

   Vergeet ook niet dat er veel meer rechtse regeringen in N’land (CDA-VVD) zijn geweest dan linkse, dus zoveel invloed kan de linkse politiek in het verleden niet hebben gehad, lijkt mij.
   Kun je ook uitleggen wat je bedoelt met “Linkse politiek is de wolf in schaapskleren bij uitstek” en waarom dat niet geldt voor rechtse politiek? Denk ook even aan de uitkomst van de politieke integriteitsschandalen…..https://www.nu.nl/politiek/4203664/vvd-partij-met-meeste-integriteitsschandalen.html

   0 likes
   • Willem schreef:

    Vvd is niet rechts maar links,

    8 likes
   • Andries schreef:

    Geenidee
    9 februari 2020 12:43 at 12:43

    Ik zou u aanraden om u eens te verdiepen in andere nieuws groepen dan de volkskrant en nu punt nl.

    Er zijn een aantal nieuwsgroepen die niet echt eerlijk met de informatie om gaan, of zal ik zeggen, men verdraait het zo dat het voor betreffenden het beste uitkomt.
    En links en rechts, is een mooi verdeel en heers spelletje die zo te zien nog steeds veel zoden aan de dijk zet.

    Zelf een integer onderzoek doen en dan pas oordelen is kennelijk voor velen te ver gezocht, of te beangstigend voor bevestiging zodat het ongeloofwaardig lijkt.

    Heeft u ook kennissen die ontslagen zijn, die wel eens hun verhaal vertellen over hoe die behandeld worden door instanties en overheid ?

    Daarbij geef ik zelf 1 voorbeeld:

    In de jaren ’80 werd ons voor gehouden(en belooft) dat we maar tot 65 jaar hoeven te werken, dit heeft zelfs contractueel vast gestaan, en nu ?

    In het heden moeten de meesten zich maar afvragen of ze de betreffende leeftijd wel halen, en/of die ook voldoende hebben om nog een fatsoenlijk leven te leiden nadat die meer dan 40 jaar voor iedereen en de maatschappij hebben geschoft en klaar gestaan.
    Ik heb de overheid in geen velden en wegen gezien toen de pensioen leeftijd omhoog werd geschroefd, en ik daar tot op heden met vele miljoenen anderen NOOIT geen toestemming voor had gegeven voor dit soort fratsen.

    De hele middenklasse is tot 0 gereduceerd, en moeten kennelijk na ontslag of ziekte maar accepteren dat die voor een loon moeten werken die niet meer volstaat.
    Over het ZZP gebeuren maar op te houden, dat is een veredelde by-pass om goedkopere werknemers te creëren, buiten de CAO’s om.
    En dan wil ik het nog niet eens hebben over alle btw en belastingverhogingen.
    De prijzen rijzen uit de pan bij de super, men moet maar weer accepteren dat een volle boodschappen kar al gauw over de 250 euro komt.
    Ken je de factor nog van 2.20371 ?
    In 15 tot 20 jaar tijd is de prijs naar bijna 600 gulden gegaan voor een paar boodschappen.
    En als je een beetje kan rekenen kon je met de gulden in de jaren ’90 toch veel meer dan met de euro van nu.
    Een zzp-er kan bij ontslag geen uitkering aanvragen, moet zelf voor zijn/haar pensioen zorgen, en zit daardoor dagelijks voor in de stress.

    Met dank aan het kartel is het kennelijk einddoel om het verschil tussen de bevolkingsgroepen steeds groter te maken.
    Je hoeft daar geen doctor Andes voor te zijn om op deze conclusies te komen.

    succes verder met uw onderzoek

    1 likes
 • Henk schreef:

  Jawel als D66 en GroenLinks niet naar hun mondje gepraat word gaan ze enorm vervelend doen en flink dwarsbomen net een stel hele kleine kinderen . Dat hebben ze toendertijd ook gedaan met de PVV . Dan halen ze hun oude stokpaardje Cordon Sanitair weer van stal om hun zin door te drijven ten koste van de democratie . Ze zijn zelfs in staat om onze democratie te willen veranderen omwille van hun denkbeelden . Dat zijn duivelse Calvijn praktijken dus smerige partijtjes , mijn stem krijgen ze nooit en te nimmer .

  26 likes
 • duitinzakje schreef:

  D66 en Groen Links zijn knechten van het New World Order Groot Kapitaal!

  24 likes
  • Rob schreef:

   @duitinzakje. Zo ook de PvdA, CDA en VVD. Alle vijf partijen zijn Bilderberg partijen. Stemmen heeft naar mijn mening überhaupt geen nut want je stemt ALTIJD VOOR de Nederlandse staat als corporatie. De rest is domweg verdeel en heers tactiek via de verschillende partijen. Maar dan nog. Sinds wanneer heeft de politiek ooit een kabinet gevormd aan de hand van de uitslag van verkiezingen? NOOIT. Nog nooit zijn de twee of drie grootst gekozen partijen samen in het kabinet geweest. Het is altijd ‘obderhandelen’ geweest om tenminste meer dan de helft van de zetels in handen van de Bilderberg partijen te krijgen, ofwel het partijenkartel. Als er al eens een andere partij bij gelaten wordt dan is het een partij met een paar zetels maar die is er alleen maar om het tekort van de Bilderberg Partijenkartel aan te vullen zodat andere partijen (die niet Bilderberg hebben bezocht) buiten gehouden worden.

   8 likes
 • Louise schreef:

  Hoe ver is de mens weggezakt van enige intelligentie …Tegenwoordig zitten de zogenaamde Democraten in hun eigen cirkel van drenzende kleine kinderen die hun zin willen hebben, hetzelfde probleem als in Amerika,……Hoe dom kun je zijn, nou zo dom dat de hele wereld er getuige van kan zijn.. In plaats van al dat ongecontroleerde demoniseren maak je je tegenstander sterker, je bereikt dus helemaal niks……. Jaaa dat je voor L🥴L staat, , ….Zwakte verliest altijd…Leuk voor Trump die wint de komende verkiezingen, en leuk voor Baudet die komt er ook mee weg………

  14 likes
  • Willem schreef:

   Waar komen ze mee weg? Met gezond verstand bedoel je? Want dat is iets wat ze wel hebben, Baudet moet nog leren hoe te hamdelen in privé kwesties maar zo je weet bestaat de Fvd uit veel intelligente mensen die uitstekend kunnen debatteren evenals de Pvv, Baudet is niet de Fvd dat zijn de mensen die er voor kozen en de mensen in de kamer (1e en 2e) in Brussel en in de gemeenteraden. Dat is juist de linkste truc alles aanpakken op 1 persoon om daarmee de rest te ondermijnen.

   12 likes
   • Louise schreef:

    @ Willem, ja ik bedoelde dat positief , ergens mee wegkomen is niet altijd negatief….
    Wel vind ik dat Baudet wat steviger in z’n schoenen moet gaan staan, de laatste tijd zwalkt hij wat heen en weer, uiteindelijk is hij wel het gezicht van die partij…..

    8 likes
   • René schreef:

    Gecontroleerde oppositie ingezworen door de Koning in de kamer gaat ook het verschil niet maken. Dat wordt weer een deceptie voor veel mensen die gaan stemmen.
    D-evolutie.

    7 likes
  • René schreef:

   Zeker, de D-evolutie is nog steeds in volle gang en wordt steeds duidelijker.

   4 likes
 • Christgalactic schreef:

  Het politiek links en rechts denken is wat de elite in Bazel (BIS) wil! Het bestaat gewoon niet, waar het om gaat is dat er verdeeldheid is.
  Laat ons hopen dat er nog mensen zijn die echt het volk willen helpen, zodoende het bewustzijn aanscherpen.
  Deze geprivatiseerde bank van Bazel ( Bank of International Settlements) bepaald of er geld bijgedrukt wordt of uit roulatie genomen wordt. Zij bepalen met andere woorden wie economisch floreert al dan niet! Sterker nog wie een leven heeft of niet?!? Zij bepalen momenteel 95 % van de geldstroom. Enkel Iran heeft nog geen Rothschild bank.
  Gelukkig zijn er die deze Sekte des doods niet dienen, maar de ware Christus! Dan ben je niet van de wereld, maar in de wereld. Dan draag je de juiste perceptie over het geld, namelijk dat geld schuld is. Dan weet je dat je eigen ziel het belangrijkste is, waar deze sekte jouw wil van weg houden, namelijk jouw hoger Zelf! Middelen als alluminium, glyfosaat, wifi ( 2,4 Giga hertz!) en fluoride zijn hun wapens daarvoor.
  Onze hypofyse (pineal gland) is onze verbinding met ons Hoger Zelf zoals Rudolf Steiner beschreven. We dienen dus te volharden en onze ziel te bewaren. Zodoende zijn we geen slaaf.

  12 likes
 • Ronald schreef:

  Veel mensen in oosterse landen gebruiken geen toiletpapier. Ze maken hun achterwerk schoon met water en….hun linkerhand. Ze zullen ook nooit met links het voedsel in hun mond stoppen. Dus links is vies.

  8 likes
 • Eppo schreef:

  Die bakfiets trutten en zogenaamde kennis economie intelligentsia gaan wel stemmen ,
  de rest van het Plebs blijft stom thuis zitten en gaan niet stemmen .
  De Zetels worden toch gevuld hoor dat is de WeT .

  Ga stemmen , Stem Ze Weg !

  7 likes
 • wolfje schreef:

  D’66 en democratie is een schoolvoorbeeld van contradictio in terminis.

  6 likes
 • IIS schreef:

  Alles bruikbare links idioten van de Bilderberg nep joden en Rothschild zionisten. Bij de volgende verkiezingfraude zal de nep joden partij PvdA wonderbaarlijk herrijzen uit de as en zullen partijen als de FVD en PVV verder terug naar de zijlijn worden geschoven. Het wordt in Nederland georkestreerd onbetaalbaar, onleefbaar en voller totdat Nederland zover is afgemaakt als nodig om de nep joden de ruimte te geven zaken naar hun hand te zetten.

  Met Nederlanders als bij de linkse partijen heb je geen vijand meer nodig. Idioten en schlemielen zijn het, gestuurd door sektarische nep joden. Alles gevaarlijk afval.

  3 likes
 • anoniem schreef:

  Het stemrecht is al zodanig aangetast, en nu willen dat stelletje psychopaten alles in de eu regelgeving verankeren?
  Dat extreme linksfacisme moet eens aan banden gelegd worden?

  3 likes
 • Elise schreef:

  Ook dit is weer poppenkast. Achter de schermen is alles 1.

  3 likes
 • Elise schreef:

  En op rechts komen we ook geen steek verder. We hebben echt de laatste 3 kabinetten een liberaal beleid gevoerd. Zijn we dat weer vergeten? Het maakt niet meer uit. We zitten vast aan die agenda 21/30. Alles is al voor geprogrammeerd. Partijen die daarop aansluiten, die gaan regeren. Of krijgen er iets voor terug. Snap dat nu eens. Die EU/NWO is al in de basis al lang klaar.
  Of we moeten echt met zijn allen de boel neergooien en eisen dat er regels/belasting wordt afgeschaft enz. Dat het weer leefbaar wordt. Maar dat is een grote stap. Krijg je wel te maken met Martial law enz.
  Zucht, ik zie geen uitgang. Misschien grijpt god/natuur wel in. We kunnen elkaar nog wel helpen. Moet je het wel gunnen.

  3 likes
 • Karel schreef:

  Ooit zullen deze landverraders voor een tribunaal berecht worden…

  3 likes
 • Silbereye schreef:

  Wij hebben een schijndemocratie een van de belangrijkste middelen het raadgevend referendum is door de regering afgeschaft dit tegen de wil van het volk, ons hele kiestelsel is verrot omreden er geen verplichting is om te stemmen met als gevolg een gekunstelde volksvertegenwoordiging.
  Wij zien dagelijks ernstige criminele bezigheden bij onze volksmanagers bijvoorbeeld het dumpen van zwaar vervuild afval in natuurgebieden op last van RWS met als hoofddader een criminele draaideurpoliticus Halbe Zijlstra, deze zal spoedig met een grote zak belastinggeld weer in het politieke carrousel verdwijnen om een nieuwe zelfverijkingslist te bedenken om opnieuw te worden ingezet.
  Toch opmerkelijk dat onze overheid zich zorgen maakt dat deze geinfiltreerd word op gemeentelijk niveau terwijl dit opzettelijk gehandhaafd word in de toppen van ons bestuurlijk bestel.

  2 likes
 • hadjemaar schreef:

  Referendum afgeschaft!
  Dictatoriale bedoelingen. ?

  2 likes
 • frans schreef:

  Drie stukjes geknipt uit reacties hierboven;1 “Linkse politiek is de wolf in schaapskleren bij uitstek” en waarom dat niet geldt voor rechtse politiek? 2 Vvd is niet rechts maar links, 3 D66 en Groen Links zijn knechten van het New World Order Groot Kapitaal!
  Alleen met linkse politiek kun je nl een dictatuur creeren. China loopt voorop. Het westen kijkt gretig mee.
  Inderdaad. een NWO. = dictatuur. met een in slaap gesuste mensheid. Zombie-live.Live?

  2 likes
 • formidabele schreef:

  Deze partijen proberen de burgers nog een schuldgevoel aante kweken, stelletje hypocrieten, deze linkse rakkers verrijken zich alleen maar door zo te handelen,voorbeelden te over Soros financiert,subcidieert de loterijen en extinction rebellions

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  cda

  ‘Is er bij het CDA sprake van een administratieve puinhoop of fraude?’

  Deze maand kozen CDA’ers een nieuwe lijsttrekker. ...

  >