Buitenland

Deze energiereus maakt een wel heel opmerkelijke move

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

De Duitse energiereus RWE is in Noordrijn-Westfalen begonnen met de ontmanteling van een windpark om ruimte te maken voor de uitbreiding van een bruinkoolmijn, meldt EUobserver.

Eén windturbine is al ontmanteld en nog eens zeven staan op het punt om verwijderd te worden. De mijn moet zo’n 15 miljoen tot 20 miljoen ton bruinkool opleveren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
De illusie van de Green Deal in één zin

Het bericht doet het nodige stof opwaaien. “De illusie van de Green Deal in één zin,” reageert Europarlementariër Rob Roos (JA21). Hij verwijst daarbij naar de kop boven het artikel van EUobserver: ‘Duitsland begint windpark te ontmantelen voor kolen’.

Roos wijst erop dat Duitsland recentelijk 17 schone en goed functionerende kernreactoren heeft gesloten. Nu is de Duitse economie in grote problemen vanwege de overprijste energie. Beleid gebaseerd op ideologie is zeer verkeerd, stelt Roos.

Fiasco

“De Duitse groene energietransitie is een fiasco geworden,” constateert wetenschapper Ferdinand Meeus. “Liever bruinkool dan geen stroom en het licht uit.”

FVD-Statenlid in de provincie Flevoland René Woensdregt zegt sarcastisch: “Groot succes, dat groene beleid. Jammer dat eerst de hele economie naar z’n graatje moet, voordat men dit realiseert.”

Forse verliezen

RWE-topman Markus Krebber is bezorgd over de problemen in de windmolenindustrie. Producenten van windturbines hebben te kampen met sterk gestegen kosten voor materialen en problemen in de toeleveringsketens, met als gevolg dat er forse verliezen worden geleden door windmolenbedrijven.

4.9 221 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
6 maanden geleden

HAHAHA, ik lach mij helemaal gek bij het lezen van dit bericht.

DIT is nog eens goed nieuws zo op de vroege ochtend.

De zogenaamde GROENE ILLUSIE wordt hier in één klap neergeslagen.

De groene illusie is niets anders dan een boze droom geworden.

RWE is met recht een energiereus en als deze nu met zulke maatregelen komt, dan weet je wel, dat het menens is!

Maar ondertussen betekent dit OOK, dat er, ook in Duitsland, gigantische geldbedragen, uit de zakken van de belastingbetalers, wordt geklopt.

Wij hebben hier, voornamelijk in West-Europa, te maken met, ik denk, de MEEST incompetente landsbestuurders, van de HELE wereld.

En dan gaat het hier nog maar om een stelletje windmolens, maar de schade, die overal wordt aangericht, is natuurlijk nog veel groter.

En dan heb ik het niet eens over geldbedragen, die over de balk zijn gesmeten.

Dan denk ik OOK aan het enorme dierenleed, dat door deze krengen wordt veroorzaakt.

Er wordt niet voor niets gezegd, dat een windmolen niets anders is dan een vogelgehaktmolen. Lijkt mij een aardig woord van het jaar voor de dikke van Dale.

Maar…. zonder dollen, ik hoop van harte, dat ze, om te beginnen in ons buurland, gaan inzien, wat die GROENE NONSENS allemaal veroorzaakt en ze een andere weg in gaan slaan.

OF het allemaal nog op tijd is om het tij te doen keren?

DAT weet ik niet. Dat zal de tijd moeten leren.

Maar, ik blijf het herhalen, dit is een prachtig mooi begin!

Liek
Liek
6 maanden geleden

Kunnen ze die kerncentrales niet weer opstarten. Dat is schoner dan bruinkool

Adriaan.
Adriaan.
6 maanden geleden

Hier in de omgeving van Farmsum (Groningen) zijn ze als een idioot windmolens uit de grond aan het stampen. Nu hoorde ik gisteren op het lokale nieuws dat het netwerk de piekbelasting niet aankan. Het zal de energiereuzen een worst wezen, zolang ze maar een afzetmarkt hebben.

Wim
Wim
6 maanden geleden

Duitsland staat op instorten

35 tot 40 % van de grote bedrijven wil weg uit Duitsland

De auto industrie ligt op zijn gat en dat allemaal door de stikstof klimaat agenda

Ze houden het nog een beetje verborgen , maar er is straks geen ontkomen meer aan , dan komt ons landje ook wel aan de beurt , wij hebben een behoorlijke export na ons buurland lopen .

De Duitsers hebben na de 2de wereld oorlog zo,n trauma opgelopen dat ze gewoon nergens meer nee tegen duren te zeggen , wie volgt …..

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x