CoronaBinnenland

Ministerie van VWS ontmoedigde uitbreiding van ic’s tijdens coronacrisis: ‘Wanneer komt het volk eens in opstand?

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

De overheid ontmoedigde ziekenhuizen midden in de coronacrisis hun ic met extra bedden uit te breiden. Sterker nog: sommige ziekenhuizen kregen zelfs het advies bedden te schrappen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding deed juist een dringend beroep op ziekenhuizen om bedden uit te breiden.

Ambtenaren schreven aan de zorgminister dat er ‘maximaal werd ingezet op het voorkomen van een verhoging in de aantallen bedden’. Ziekenhuizen die zeiden meer ic-bedden te kunnen uitbreiden dan gepland, kwamen voor een gesloten subsidieloket.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Inhumaan

Het onderzoek ontketent een golf van verontwaardiging. “Wie gelooft nog dat het gaat om de volksgezondheid?” vraagt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). Zijn partij schrijft op social media: “De druk op de zorg is moedwillig verhoogd om vrijheidsbeperkingen te legitimeren.”

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen reageert: “Inhumaan. Onethisch. Snood. Een middelvinger naar mens en samenleving.” Wybren van Haga, voorman van BVNL, heeft een spoeddebat aangevraagd. Hij stelt dat het ministerie van VWS hiermee doodzieke patiënten de dood heeft ingejaagd.

Zo slecht

“De schoften hadden liever een lockdown, liever afschaling van de reguliere ziekenhuiszorg, liever 95 miljard op de staatsschuld, liever 22 procent jongeren die zelfmoord overwogen, dan te investeren in ziekenhuiscapaciteit. Zo slecht,” schrijft PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zegt: “Elke dag komt er meer boven tafel. Maar waarom waren de media destijds niet zo kritisch? En werden critici steeds weggezet?”

Dood door schuld

“Dood door schuld noemen we dat toch?” vraagt vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Mediaondernemer Michael Pilarczyk schrijft: “Denk even terug aan al die paniekzaaierij. Iets met een tekort aan ic-capaciteit. Wanneer komt het volk eens in opstand?”

5 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Wanneer? Waarschijnlijk als ze hun biertje niet meer kunnen drinken of niet meer op vakantie kunnen. Helaas is van enig besef geen sprake, behalve bij het merendeel hier dan.

Niet bang
Niet bang
2 jaren geleden

Zo heel langzaam gaat de beerput open. En stinken dat het doet. Nu begint het pas goed. Elkaar de schuld gaan geven . De dualiteit pur sang.

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Je kunt je langzamerhand afvragen of er wel iets is wat ze goed gedaan hebben zonder de kluit te belazeren . Waarom zit dat leugenachtige tuig nog steeds in het zadel ??

Willempie
Willempie
2 jaren geleden

Dood door Schuld⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️
Een vooropgezet plan dus::
M,,,,,,,,,,,d Met Voorbedachte Rade

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x