Natuur en Milieu

Waarom ik gezegd heb dat global warming een groot flauwekulverhaal is. Dit is een must-see

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zakenman Dan Pena was in 2011 op de Zuidpool, waar hij een onderzoekscentrum bezocht dat grotendeels wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid. Wetenschappers vertelden hem daar dat ze op basis van ijsboringen hebben vastgesteld dat het 55.000 jaar geleden twee graden Celsius warmer was dan nu.

“We weten dus dat het cyclisch [van aard] is,” zei Pena. “Er werd gevraagd hoe het dan zit met global warming. Iedereen begon te lachen. Het is een flauwekulverhaal.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Je had dit 100 jaar geleden kunnen verzinnen,” vervolgde hij. “Maar toen wist men nog niet hoe je hier geld aan kunt verdienen.”

Opnieuw gelach

Pena ging ook naar de Noordpool, waar hij sprak met Russische wetenschappers.

Bij de vragen over global warming klonk opnieuw gelach, aldus de miljardair. “Het is flauwekul en iedereen weet dat al jaren,” zeiden ze.

“Het gebeurde 55.000 jaar geleden, het gebeurde 300.000 jaar geleden, en het is onzin om de mens hiervan de schuld te geven,” aldus Pena.

Niemand

“Ik heb met de experts gesproken,” zei hij. “Al die journalisten die hierover schrijven praten met niemand.”

“Niemand vraagt mij wat ik op de Noord- en Zuidpool heb gezien en wat de wetenschappers daar tegen mij hebben gezegd,” besloot hij.

Bekijk de video hieronder:

[London Real]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten V
Maarten V
5 jaren geleden

Wat een pisneidige gast is mij dat. Ja. Hij heeft een punt. Global warming is iets wat vaak ook in het verleden gebeurde. Tijdens vulkaanuitbarstingen (die toen vaker voortkwamen dan nu) of door andere natuurlijke oorzaken.

Maar het gaat er echter om dat de global warming versneld wordt door menselijke activiteiten. Meer bepaald door de olie-industrie, de veeteelt-industrie en door de massaconsumptie. De vervuiling van grond, lucht en water is een feit! De olie-industrie heeft daar samen met de massaconsumptie er wel zeker mee te maken.

Die man heeft connecties met de olie-industrie dus verdedigd hij terecht ook zijn wereld met argumenten die daar wel toe doen, maar hij negeert het grotere plaatje: de vervuiling en de overconsumptie in het geheel.

Of laten we deze man in zijn woord vertrouwen en de olie-industrie en de massaconsumptie ten gunste van de rijke en de industriële elite verder doorzetten tot de aarde haar laatste adem uitblaast. Met een beetje geluk heeft een select groepje Mars bereikt om die dan te koloniseren en daar de grondstoffen uit te putten.

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Global warming heeft door de eeuwen meerdere keren plaatsgevonden. Dus waarom zou uitgerekend in 2018 de mens de oorzaak zijn ??
De vervuiling van planeet Aarde met chemische stoffen in tig maal erger.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Hier nog een keer, speciaal voor Maarten V de uitleg tot in detail in 3 video’s Nederlands ondertiteld, waarom het hele klimaatverhaal rammelt aan alle kanten :

https://www.climategate.nl/klimawandel-video/

Roger
Roger
5 jaren geleden

Beste klimaatontkenners,

Ik lees regelmatig over jullie en even zoveel word er geschermt met dat er zoveel verdient wordt aan de klimaat hoax.

Volgens mij is het precies andersom maar ik ben dan ook een suffe klimaat believer.

Maar leg mij eens uit wie er gaat of is aan het cerdienen aan die klimaat hoax? En waarom het niet de olie industrie is die verdient aan het idee van klimaat hoax?

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x