Homepagina » Natuur en Milieu » ‘Er klopt iets niet, er zijn te veel zware aardbevingen’

‘Er klopt iets niet, er zijn te veel zware aardbevingen’

De aarde schudt. Wetenschappers kunnen geen verklaring vinden voor de 39 krachtige aardbevingen die de aarde in slechts twee dagen tijd te verwerken kreeg. Wonderbaarlijk genoeg was er geen ernstige schade en ook een tsunami bleef uit.

Er klopt iets niet, er zijn te veel zware aardbevingen, aldus de vooraanstaande Roemeense seismoloog Gheorghe Marmureanu.

Volgens Marmureanu zijn de recente aardschokken in Indonesië hoogst ongewoon. De serie bevingen werd op 11 april jongstleden ingeleid door drie enorme schokken met een kracht van respectievelijk 8,7, 8,6 en 8,2 op de schaal van Richter. Slechts enkele uren later werd Mexico opgeschrikt door drie vergelijkbare aardbevingen met magnitude 7,0, 6,9 en 6,2.

Verrassing

In Roemenië zelf vonden rond dezelfde tijd ook twee aardschokken plaats. De eerste had een kracht van 3,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag onder de Zwarte Zee. De tweede beving met exact dezelfde magnitude vond plaats in het Roemeense district Vrancea.

Volgens de gerenommeerde seismoloog is er geen verband tussen de bevingen die de planeet troffen, maar wat in Indonesië gebeurde kwam wel als een totale verrassing en kan niet worden verklaard door de wetenschap.

Eens in de 500 jaar

“Uit de statistieken blijkt dat in deze regio van Azië slechts eens in de circa 500 jaar een hele grote aardbeving plaatsvindt,” vervolgde Marmureanu. “Sinds 2004 hebben zich echter al vier zware aardschokken in het gebied voorgedaan. Er klopt iets niet, er zijn te veel grote aardbevingen in Indonesië.”

Is er wellicht een verband met een planetaire uitlijning of astrologische invloeden, zoals te zien in onderstaande video?

Bron: Thewatchers.adorraeli.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...