Homepagina » Mens en Dier » Politieagent krijgt gewetenswroeging en stopt ermee: ‘Ik doe het niet meer’
politie
Foto: Coronademonstratie 21 juni 2020 (Patrick Savalle CC BY 3.0)

Politieagent krijgt gewetenswroeging en stopt ermee: ‘Ik doe het niet meer’

Zondag trad de politie op het Malieveld in Den Haag hard op. Er werd op dat moment gedemonstreerd tegen het coronabeleid van het kabinet. De beelden van het politieoptreden gaan inmiddels de hele wereld over.

Volgens Amnesty Nederland moeten de burgemeester van Den Haag en het OM onderzoek doen naar het optreden van de politie. De beelden wijzen op disproportioneel politiegeweld, zegt de organisatie. “Meerdere agenten sloegen mensen met de wapenstok op het hoofd. Levensgevaarlijk en vrijwel nooit te rechtvaardigen. Politiehonden werden ingezet, ook bij aanhoudingen van mensen die al op de grond lagen.”

Er is geen enkele terughoudendheid meer bij de toepassing van geweld

Velen willen hier niet langer aan meedoen. Inmiddels hebben tientallen agenten zich gemeld bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 om hun verhaal te doen. Eén van die agenten zei dat de politie niet meer dienstbaar is aan de samenleving, maar aan een politiek van onderdrukking en geweld.

“Als agent wordt nu van mij verwacht dat ik jongeren die ‘samenscholen’ – alleen het woord bezorgt me al een misselijk gevoel in mijn maag – aanspreek, beboet en bij de minste tegenstand aanhoud. Zero tolerance, dat is het motto,” zei de agent, die vanwege bedreigingen anoniem wil blijven.

“Er wordt van mij verwacht dat ik mensen die koffiedrinken op het Museumplein arresteer wanneer ze geen 1,5 meter afstand houden. Ook daarbij geldt: pak ze aan die virusontkenners!” vervolgde hij. “Er is geen enkele terughoudendheid meer bij de toepassing van het geweld. Veel collega’s hebben letterlijk een haat tegen de demonstranten, en worden op geen enkele wijze in toom gehouden door de leiding.”

De man schreeuwde en huilde. Ik merkte dat ik automatisch handelde en daar schrok ik erg van

“Geweld is nu regel en geen uitzondering meer. Ik moet nu mensen tegen de grond werken, ongeacht of ze jong zijn of bejaard, wanneer ze bijvoorbeeld geen mondkapje dragen in een winkel en wij er door de supermarktmanager bijgehaald worden.”

Hij heeft naar eigen zeggen één aanhouding verricht waarbij hij een man van boven de 70 samen met een collega tegen de grond werkte omdat hij in de supermarkt zijn mondkapje onder de neus droeg. “De man schreeuwde en huilde. Ik merkte dat ik automatisch handelde en daar schrok ik erg van. Ik heb het thuis aan mijn vriendin verteld en raakte toen volledig overstuur.”

“Ik doe het niet meer. Ik heb me ziekgemeld met burn-outklachten en ga op zoek naar ander werk,” aldus de politieagent.

De agent liet ook weten dat je het optreden van de politie niet kunt bespreken met collega’s of de vertrouwenspersoon. “Collega’s wantrouwen elkaar en monitoren continu of je geen ‘wappie’ bent, want dan heb je geen leven meer. Dan lig je eruit en word je belachelijk gemaakt.”

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]
4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Zou dit de reguliere media nog halen?
Ik gok van niet en als het al haalt dan is het vanzelfsprekend pas na de verkiezingen.

In deze en de vorige gepubliceerde verklaring staat precies in wat mensen / demonstranten/ actiegroepen al vermoeden.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Stuur het dan naar ALLE MEDIA EN ALLE POLITIEKE PARTIJEN!

H.J.
H.J.
Reactie op  Mikkie
1 maand geleden

Mikkie 99% van de media interesseert het drol en 95% van alle politieke partijen schuiven de memo terzijde en lachen zich een verhitte plasser.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  H.J.
1 maand geleden

Ik weet niet wat ík anders zou kunnen doen…ik draag geen mondlap. Ik waarschuw iedereen in mijn omgeving..tevergeefs..
Als ik in mn nakie over de dam loop met een coronaprotestbord denkt iedereen dat ik uit een instelling ben ontsnapt..
Eerlijk gezegd ben ik wanhopig want de bevolking, nl, europa, de aarde gaan naar de knoppen. Ik heb het zelf hartstikke goed, woon vrij met grote tuin etc..nergens gebrek aan..neem geen vaccin.
Maar als iedereen om mij heen het wel doet…wat dan?

Iemand101
Iemand101
Reactie op  Mikkie
1 maand geleden

Dat gaat niet gebeuren. ZO veel mensen doorzien het, en een nog grotere groep doorziet het niet, maar voelt dat er iets niet klopt en zijn tegen deze onmenselijke maatregelen. Ik denk dat het maar een heel klein groepje mensen is die echt voorstander zijn van deze maatregelen. En ik denk dat er nog een behoorlijke groep mensen is die heel, heel bang zijn voor Corona, ik vraag mij echter af of zij ook echt voorstander van deze maatregelen zijn.

Anna
Anna
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Tuurlijk niet, de mensen zouden eens wakker geschud kunnen worden. Maar ik ben zo blij dat deze personen het nu gaan melden, vroeg mezelf de hele tijd al af wanneer de eersten met gewetensbezwaren naar buiten zouden komen. Alleen al het proces waar je als mens doorheen moet om toe te geven dat je baan niet meer overeenkomt met je geweten en dat te delen met je gezin/familie.

Johnny
Johnny
Reactie op  Anna
1 maand geleden

Na één heel jaar ‘gewetenswroeging’. Ja, maar mijn werk/inkomen en pensioen bla bla. Maar hij heeft er dus ‘gewoon’ aan meegedaan. Ik heb ondanks dat ik dit al een heel jaar moet ondergaan en aanzien hoe deze sadisten ongelofelijk veel kapot maken. Vooral de frontale aanval op alles wat menselijkheid is is onverteerbaar en onvergeeflijk. Bij dat sadisten-clubje hoorde dit agentje dus, bij moordenaars, profiteurs en psychopaten. Sorry, maar dan is één jaar voor mij echt te lang om nog enig medeleven op te brengen. Dat medeleven bewaar ik voor mensen die het verdienen (vul maar in, het zijn er veels-te-veel).
Ik snap steeds beter waarom deze wereld al zo lang een hel op aarde kan zijn voor zovelen. Daar heeft dit politie-bendelid aardig aan bijgedragen. Hoe gaat hij dat ooit herstellen? Het antwoord: zeer waarschijnlijk nooit. Walgelijk tuig is het, niets meer, niets minder. Vind u mij te hard? Kijk anders nog ns wat beelden van mensen die hun harses worden ingeslagen of halfdood worden gespoten of gebeten. Terwijl veruit de meesten van deze slachtoffers zeer onschuldig en vredig zijn.
Ik blijf het zeggen: alleen schaalverkleining en geen centrale overheden/rechtspraak /politie/zorg en ga zo maar door is dé oplossing. Geen belastingen zonder directe inspraak. Stop deze idioterie voordat het straks ook bij u en uw geliefden fataal zal aflopen. Het klokje tikt….

Sjoeke
Sjoeke
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Ik kan me vinden in wat je zegt, ik kan ook geen medelijden of medeleven hebben, ook ik heb al lang voor deze hele idiote toestand echt heel vervelende dingen ondervonden van deze autoritaire en machtswellustige figuren ondervonden en is niet bij EEN ding gebleven zo n gefrustreerde agressieve hanige agenten, heel, heel enkele uitzonderingen daar gelaten, die niet je zoeken met een loep

Iemand101
Iemand101
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Ik snap je woede en ik zou daar ook niets aan af willen doen, want het is ook verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt is en nog gebeurt. Wat ik wel graag zou willen nuanceren, is dat je niet van iedereen kan verwachten dat ze gelijk “wakker” zijn op dag 1. Voor sommigen kost dit blijkbaar tijd, ik heb dat ook om mij heen zien gebeuren bij vrienden, heeft tijd gekost. Slechts eentje kon ik er op dag 1 van overtuigen.

Johnny
Johnny
Reactie op  Iemand101
1 maand geleden

Een genuanceerde aanvulling is altijd welkom! Dank u wel. Ja, wij zullen allen nog beter, origineler en creatiever uit de hoek moeten komen om deze lastige maar nodige klus te klaren. Het helpen ontwaken van onze schaap-achtige en vaak goedgelovige medemens is dankzij de indoctrinatie en de hypnose verraderlijk moeilijk gebleken.
Gelukkig zie ik steeds vaker creatieve bijdrage’s of artikelen en reacties die mij blijven motiveren en mij aansporen om niet op te geven.

Marco
Marco
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Als het zwarte demonstranten van b.v. BLM waren geweest, dan was de wereld te klein geweest binnen de reguliere media.

De wereld op zijn kop.
Wie worden hier gediscrimineerd en monddood gemaakt door de romeo`s van Grapperhouse minister van Justitie en Veiligheid in het kabinet-Rutte

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

Als je als politieman/vrouw bang bent om naar je geweten te luisteren, dan ben je een wappie.
Wat denken die collega’s dan niet, die helden.
Als ze alleen zouden zijn zonder uniform en wapenstok zouden ze niet durven, die lafbekken.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Dit ga je dus krijgen. Totaal begrijpelijk wat mij betreft.
Het volk gaat terug slaan en ik sta daar 100% achter. Wacht maar!

https://twitter.com/ajaxfriend/status/1371201840453451776

pien
pien
1 maand geleden

Burgemeester Den Haag heeft toch de laatste 10 min de opdracht gegeven erop los te slaan of zie ik dat verkeerd?
Bovendien heerst er bij de politie een bepaalde haantjes mentaliteit.
Als man, ook bij de politie, heb je toch ook verantwoordelijkheden naar MENSEN
Maar goed, die is gelukkig ook wakker geworden van hetgeen hij doet

linda
linda
1 maand geleden

alles in de hoogste versnelling!
fvd filmpjes van karavaan worden verwijderd door youtube/RTL!!

Anonymus
Anonymus
1 maand geleden

NSBers

Peter Z
Peter Z
1 maand geleden

Wat dat betreft zijn ze als volwassen ‘mannen’ geen haar beter dan een gemiddelde brugklas. Lekker iedereen pesten en als je daar gevoelsmatig niet achter staat, moet je dat niet laten blijken want dan ben jij het volgende slachtoffer. Heel goed meneer agent, dat uw geweten sterker is dan de groepsdruk. En dat u bereid bent om uw carriere daarvoor omver te gooien, hopelijk zijn er meer van uw soort die nog volgen gaan.

R.M.M.
R.M.M.
Reactie op  Peter Z
1 maand geleden

‘T zal em wel in de sollicitatie procedure zitten. Er wordt een bepaald soort uitgezocht. De ziekelijke meeloper zonder ruggegraad!

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
1 maand geleden

De Sturmbann herleeft weer via de nederlandse politie.
Binnenkort zal het woord “politie” wel vervangen worden door….vul maar in.

Schrander
Schrander
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Wanneer wordt hun logo vervangen door een swastika

Vaste burcht.
Vaste burcht.
1 maand geleden

Ik ben een gewone burger en heb altijd veel respect gehad voor de politie. Dat heb ik ook wel eens uitgesproken tegen agenten.
Van dit respect is helemaal niets meer over. Het tegendeel is eerder waar; ik heb een hekel gekregen aan alles wat met de politie te maken heeft. Ik heb diverse keren beelden gezien van politieoptredens en verafschuw dit tot op het bot. Wat bezielt agenten die een jongeman verrot slaan terwijl een hond in z’n been zit te bijten? Wat bezielt je als je een mevrouw tegen een rijdende politiebus gooit? Doorgesnoven of zijn jullie volledig in de macht van de duivel? Dan is jullie situatie hoogst ernstig, zonder dat je dit nu nog beseft. Bovendien ben ik niet de enige en de volkswoede zou zich ook zo maar eens tegen de politie kunnen keren. En dan? Hebben we dan bereikt wat we willen in dit eens zo vredige land? Ik schaam me om mezelf nog Nederlander te moeten noemen. Ik roep iedereen op om z’n verstand te gebruiken, ook agenten van politie, en terug te keren naar een normale samenleving, waarin respect is voor elkaar. Of willen we graag een burgeroorlog? De schuldigen moeten voor vele jaren achter de tralies verdwijnen.

Alberto
Alberto
Reactie op  Vaste burcht.
1 maand geleden

Ook mijn respect is volkomen verdwenen.
Zijn dit wel mensen?

Op sommige videobeelden zie je er propjes bij nauwelijks groot genoeg om het schild boven de grond te houden.

Marco
Marco
Reactie op  Vaste burcht.
1 maand geleden

Vergeet niet dat hun Opdracht komt van boven, onder auspiciën van Herr flick Grapperhaus en fhuhrer rutte,

Martin*
Martin*
Reactie op  Vaste burcht.
1 maand geleden

Helemaal eens met jouw commentaar en zou ernog aan toe willen voegen dat deze agenten ook nog eens hartstikke dom zijn.
Deze mensen protesteren voor vrijheid ook de hunne en hun kinderen en kleinkinderen.
Maar deze dolgedraaide wanna be alfamannetjes snappen dat niet .
Ik word kotsmisselijk en razend van deze agenten en heb 0 % respect meer voor dit gajes!
En waar blijft dat stuk onbenul van Grappenhaus toen hij zei je blijft met je poten van hulpverleners af was ik het met hem eens maar waarom beschermt hij nu niet de onschuldige burgers die demonstratie recht hebben! Of werkt het soms maar èèn kant op?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

De taak van elke politieagent en zeker de integere politieagenten zou moeten zijn om landverraders op te pakken. Dat zouden zij samen met de marechaussee en het leger kunnen doen. Als ik het goed het, hebben zij allemaal een eed afgelegd aan de grondwet en dan hebben zij ook die taak te verdedigen om het volk van Nederland in bescherming te nemen. Dat geeft integere politieagenten de macht om gewapend tegen landverraders op te treden. Daar zouden de burgers van Nederland op moeten kunnen vertrouwen.

Klaas
Klaas
Reactie op  serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

joh, de eed is al zodanig veranderd en aangepas dat je daar zelf al het e.e.a. van kan denken.
En als er dan geen vragen rijzen op het moment je het tekent dan weet je dus he le maal niks van wetten.
Kennelijk weten agenten dus ook niet wat ze doen.
Dan maar wappie rammen, cyn mod off.

Johnny
Johnny
Reactie op  serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Geef nooit macht weg want dan krijg je precies waar we nu inzitten. Wie bepaalt er wie er een ‘landverrader’ is? Trouwens, een land bestaat toch alleen in ons hoofd en alle grenzen zijn door mensen bedacht. Oftewel fake, bedacht, nep enz. Ook het begrip ‘land’ is een gecreëerde illusie. Vertrouw op uzelf of leer dat aan.

R.M.M.
R.M.M.
Reactie op  serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Juist! Ik zag een uitspraak van rutte, “De rechtstaat moet de burgers bechermen tegen een almachtige overheid”.
En politie staat in dienst van de bevolking.

Iemand101
Iemand101
Reactie op  R.M.M.
1 maand geleden

Nee, de rechtsstaat is niet de politieagent. En de eed die een agent aflegt zegt niets over het dienen van het volk. In de eed staat dat ze de koning dienen, dat is heel andere koek. De koning. Laat dat even op je inwerken… 😉

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Iemand101
1 maand geleden

De vraag is of wij op dit moment nog wel een koning hebben! Volgens de informatie die ik gezien heb, hebben wij die niet meer! Alles is fake! Vandaar dat de politie zijn gang kan gaan. Het is het Wilde Westen.

R. Meijer
R. Meijer
Reactie op  Iemand101
1 maand geleden

Het koningshuis heeft op 13 mei 1940 de macht overgedragen aan Duitsland. Dat is nooit hersteld. De monarchie is op die dag opgeheven. Feitelijk gezien is Willem Alexander geen koning.

Tungsten
Tungsten
1 maand geleden

Ik had het gros wat bij de politie werkt iets intelligenter ingeschat. en ook gewoon die naam wappie gebruiken, dan spoor je niet echt.

Alberto
Alberto
Reactie op  Tungsten
1 maand geleden

De echte wappies zijn deze agenten zelf.
Want ze hebben hun denken en verstand uitgeschakeld en volgen blind de opdrachten voor een complot tegen de bevolking.

Tungsten
Tungsten
Reactie op  Alberto
1 maand geleden

1000% waar wat je zegt.

Johnny
Johnny
Reactie op  Tungsten
1 maand geleden

Logisch, ook wij kunnen allen nog veel leren. Zoals u er nu eindelijk achterkomt dat de intelligentie van dit soort bendeleden zeer beperkt is mede door het systeem en de druk vanuit de groep. De politie is er toch echt alleen voor de ‘machthebbers’. Geef nooit uw macht op. Vertrouw op uzelf en hopelijk uw naasten. Niet op regeringen, instanties en ander tuig. Daar komt namelijk alleen maar diepe ellende van. Samen is echt niet direct sterker.
Toch een like, voor de geleerde les. Ik ben de slechtste niet.😇

Iemand101
Iemand101
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

U slaat de spijker op zijn kop! Niets aan toe te voegen.

Tungsten
Tungsten
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Thanks Johnny!.. ik wentel mij in de wijsheden hier 😎

x

Check Also

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

keuzevrijbijmij

Keuzevrijbijmij: hier ben je altijd welkom, ook zonder test of vaccin

De testsamenleving en het coronapaspoort worden langzaam ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

82
0
We lezen graag je reactie!x