Homepagina » Binnenland » Reparatie elektrische auto tot 10 keer duurder: ‘Vaak onnodig’
elektrische auto

Reparatie elektrische auto tot 10 keer duurder: ‘Vaak onnodig’

Een elektrische auto is veel duurder om te repareren dan een gewone auto, blijkt uit een analyse van Autotrust, dat 1,5 jaar geleden begon met het aanbieden van garanties voor EV’s (elektrische voertuigen).

Gemiddeld zijn reparaties van stekkerauto’s twee keer zo duur, maar in sommige gevallen zijn eigenaren wel 10 keer duurder uit.

Daarnaast kunnen niet alle kapotte onderdelen gerepareerd worden, wat betekent dat een systeem soms in zijn geheel vervangen moet worden.

Onnodig vervangen

Hierdoor vervangen garages bepaalde onderdelen vaak onnodig.

Neem bijvoorbeeld de rembekrachtiger van een Nissan Leaf. Vervanging van dit onderdeel kost 4000 euro, terwijl dat bij een gewone auto 350 euro is.

Bij de Tesla zijn vooral banden erg duur.

Vragen wat ze willen

Ook het vervangen van elektronische onderdelen en versnellingsbakken bij hybride auto’s – voertuigen met zowel een brandstof- als een elektromotor – is een dure aangelegenheid.

Dit heeft te maken met het feit dat er nog geen aftermarketonderdelen zijn en fabrikanten nog kunnen vragen wat ze willen, licht Autotrust-directeur Gerben van Dam toe.

Onnodig duur

“De reparatie van elektrische auto’s is in onze ogen vaak onnodig duur,” zei hij.

“Er ligt een grote opgave om de particulier aan de elektrische auto te krijgen,” voegde Van Dam toe.

[Automotive]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
11 maanden geleden

Er ligt een grote opgave om de particulier aan de elektrische auto te krijgen,” voegde Van Dam toe.
als gewone burger kan je het vergeten en dat willen ze ook.
de wegen voor de elite en de bedrijven.

wij weer met de fiets of boerenkar , net wast je wil en de benenwagen is er ook nog.

NicoVilly
NicoVilly
Reactie op  salvar
11 maanden geleden

En daar moet de EU verhoging van de oplaadposten nog eens bij gerekend worden. Gemiddeld van 7€ naar 47€. Dit kan tellen!

Willem
Willem
11 maanden geleden

Zou het geluid van een Amerikaans big block niet graag willen missen, dat is mooi en leeft, veel beter dan zo’n opgevoerde scootmobiel. Ja ze zijn snel en geluidloos maar het geluid van een motor geeft toch wat meer. Wat te denken van een elektrische Harley Davidson? Is toch verschrikkelijk.

Rob
Rob
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

@Willem, ik schrik me af en toe de tering als zo’n geluidsloze scooter of zo ineens van achter langs me heen schiet. Je hoort die dingen helemaal niet aankomen. Je zal maar in de auto zitten en zo’n ding niet zien of horen als die uit het niets ineens in beeld komt. Dus ja, geluid is wel zo prettig. Voertuigen moeten gewoon goed hoorbaar zijn want dat is ook voor de veiligheid. Met een beetje geluid hoor je die elektrische auto’s ook niet. IN feite zijn die dingen dan ook nog eens gevaarlijk, je neemt waar met je zintuigen eb geluid is altijd waarneembaar. Buiten dat om is de elektrische auto ook, net als de windmolens, blijkbaar ook een graaiconcept als de kosten zo gigantisch buiten proporties zijn. Net net als met windmolens krijg je zo een gigantische berg afval van onderdelen. Dus ja, inderdaad, de normale benzine en diesel auto’s met flink wat geluid hebben alle voordelen, zowel in de portemonnee als qua afval.

Willem
Willem
Reactie op  Rob
11 maanden geleden

Dat kun je wel zeggen Rob en dan het brandgevaar nog, werd attent gemaakt op een uitzending van Kassa op de Npo, kijk ik nooit naar maar dit ging over het brandgevaar van elektrische auto’s tijdens het laden en bij aanrijdingen en de onmogelijkheid om ze te blussen. Dus ik dacht dat moet ik zien en inderdaad, op de Npo een negatief geluid voor het eerst.

Willem
Willem
11 maanden geleden

`Dit houd gewoon echt niet op he , er is ons voorgelogen dat juist reparaties goedkoper zijn en juist deze auto,s minder onderhoud nodig hebben !!

Willem
Willem
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Er wordt al decennia lang tegen ons gelogen en die leugens doorzagen we wel maar we konden en kunnen er niets aan veranderen, wel mooi dat we 2 Willems hebben natuurlijk.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Hetzelfde gold toch voor de automatisering? Het zou gouden tijden brengen, veel meer vrije tijd voor werknemers enz. Het resultaat is het tegendeel. Nieuwe technologie wordt altijd met veel leugens geïntroduceerd. 5G bijvoorbeeld.

Willem
Willem
Reactie op  Straalmans
11 maanden geleden

Ja dat is zeker waar, zelfde als de pc, iedereen thuis werken, not, ja met pijn en moeite want managers vertrouwen je niet ook al doe je je werk, stel je voor dat je een minuut niet werkt, mensen zijn onverbeterlijk.

René
René
11 maanden geleden

“Bij de Tesla zijn vooral banden erg duur.”

Nooit geweten dat je andere banden nodig hebt voor een benzine, gas, diesel, waterstof, zonnewagen of elektrieke auto 😀

Ik ben erg voor een DDF maar dan wel om de democratische rechtsorde in Nederland te herstellen en de soevereiniteit van de Nederlandse bevolking.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
11 maanden geleden

ik heb de met mijn automonteur dat alles wat nodig is aan de auto moet gebeuren zonder te vragen..
met de afspraak dat de defecte onderdelen na vervangen achter in de auto gelegen worden, het is nl. mijn eigendom.. en ter beoordeling van mij om deze weg te doen als ook naar het afvaldepot te brengen wat voor mij dan ook weer kosteloos is..
het is mijn recht.. mijn recht te leven zo ik dat wil.. art.33 BW 3..

IIS
IIS
11 maanden geleden

Bij een simpele aanrijding kunnen grote problemen ontstaan en kan aanleiding zijn de gehele wagen total los te verklaren/maken.
De verzekeringspremies zullen daar zeker op afgestemd worden.
https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2303706-hulpdiensten-beducht-voor-ongelukken-met-elektrische-auto-s.html

Zodra er meer van dergelijke troep op de weg komt zullen de problemen toenemen en duidelijk worden dat aan electrisch rijden vele nadelen kleven, meer dan men nu wil toegeven.

Persoonlijk denk ik dat Amerika met Tesla probeert de markt ten koste van alles te veroveren en zo een grotere wereldwijde monopolistische dominantie wil verkrijgen. De druk op de overheden en politiek zal dan ook van die kant komen om vooral het electrisch rijden te stimuleren en er hoe dan ook door te drukken.

Deze hele omwenteling in de auto-industrie tot aan de energieindustrie is een biljoenen grote markt en die zal men hoe dan ook er door willen drukken en heeft ook niets te maken met het klimaat, maar simpelweg met geld. Als later blijkt dat dit fiasco een officieel fiasco is zal men voor veel geld moeten overstappen op weer iets anders en zal ook dit wederom veel geld genereren enzoverder. Dit is een eindeloze melkkoe. Misschien is dit wel het alternatief en de vervanger van de imperialistische VS oorlogvoering? Oorlog voeren is uit en de climate hoax komt daarvoor in de plaats.

David
David
11 maanden geleden

“Bij de Tesla zijn vooral banden erg duur.”

Silberye
Silberye
10 maanden geleden

Om maar wat te noemen uit de dubbele crimineel riekende agenda’s van onze economische regenten.

Voer bio brandstof verplicht in, brandstof motoren zullen letterlijk en figuurlijk opbranden zodat de consument wel naar electrische auto’s moet grijpen.
Tja dan moet je wel de inkomsten van de garages en tankstations veilig stellen, dusssss….

Barry
Barry
10 maanden geleden

Leuk nieuws uit Duitsland en Oostenrijk, files met Tesla’s bij de laadpalen langs de snelwegen. Uren wachttijd om weer verder te kunnen. Toch weer goed nieuws tussen al het slechte.

x

Check Also

elon musk

Elon Musk weigert coronavaccin te nemen, noemt Bill Gates ‘sukkel’

Tesla-baas Elon Musk heeft gezegd dat hij ...

elektrische auto

Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x