Gezondheid

“Ons brood bevat mensenhaar als verbetermiddel”

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Brood, de gevaarlijkste uitvinding sinds de atoombom. Behalve asbest blijkt nu ook haar van Chinezen verwerkt te zijn in bakkersdeeg. De stof L-cysteïne (E920) uit mensenhaar dient als broodverbeteraar.

Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan hun deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van de broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde onthulde dat onlangs met verborgen camera’s in Chinese fabrieken. Officieel hoort de stof uit eendenveren te komen (alsof dat wel lekker is), maar de fabrieken geven toe dat het goedkoper is om mensenhaar te gebruiken. Zo’n 80 procent van de grondstof komt bij de kapper vandaan, aldus de fabrieken.

De fabrieken halen het haar bij plaatselijke kappers, waarna het wordt gescheiden van wattenstaafjes, sigarettenpeuken en scheermesjes. Vervolgens wordt het haar gereinigd en via een aantal chemische processen verwerkt tot L-cysteïne.

"Ons brood bevat mensenhaar als verbetermiddel"

Cees Hack, de Nederlandse directeur van verbetermiddelfabriek Sonneveld, reageerde: “Mocht die aantijging al waar zijn – wat ik me overigens niet kan voorstellen – dan is het zeer onwaarschijnlijk dat het haar ook in ons brood terechtkomt.”

Dezelfde stof kan ook uit maïs gehaald worden, zegt Hack: Nederlandse producenten die L-cysteïne toevoegen aan hun broodverbeteraar, gebruiken bijna allemaal de plantaardige variant. Minder dan 10 procent verwerkt ook de dierlijke versie uit China, maar ik kan me niet voorstellen dat zij zakendoen met dit soort fabrieken.”

Hack zei direct de douane in Rotterdam te zullen bellen over een importverbod als hij lucht krijgt van dit soort praktijken. “Het gaat dan wel om een verwaarloosbaar aantal Nederlandse broden, maar als het inderdaad waar is, zou dat pure fraude zijn, te vergelijken met het paardenvleesschandaal.”

Naar aanleiding van de uitzending gaat de NeBaFa, een vereniging van fabrikanten van bakkerijgrondstoffen, checken of de leveranciers wel voldoen aan alle afspraken over de herkomst van grondstoffen.

[Keuringsdienst van Waarde]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

Chinezen vreten alles wat je maar kunt bedenken en gooien niks weg,,daarom kom ik niet in een Chinees rest; in geen enkel rest; trouwens,( ik maak alles zelf) want ik weet niet wat er in zo,n keuken gebeurt.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Dat zijn dus misdadige praktijken en daar moet iets aan gedaan worden.

mark
mark
10 jaren geleden

Als ik het goed begrijp denkt Cees Hack dus dat onze Chinese medemens dierlijk is??

Rick
Rick
10 jaren geleden

Ik heb die uitzending gezien, walgelijk gewoon.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x