Gezondheid

“Ons brood bevat mensenhaar als verbetermiddel”

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Brood, de gevaarlijkste uitvinding sinds de atoombom. Behalve asbest blijkt nu ook haar van Chinezen verwerkt te zijn in bakkersdeeg. De stof L-cysteïne (E920) uit mensenhaar dient als broodverbeteraar.

Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan hun deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van de broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd.

Het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde onthulde dat onlangs met verborgen camera’s in Chinese fabrieken. Officieel hoort de stof uit eendenveren te komen (alsof dat wel lekker is), maar de fabrieken geven toe dat het goedkoper is om mensenhaar te gebruiken. Zo’n 80 procent van de grondstof komt bij de kapper vandaan, aldus de fabrieken.

De fabrieken halen het haar bij plaatselijke kappers, waarna het wordt gescheiden van wattenstaafjes, sigarettenpeuken en scheermesjes. Vervolgens wordt het haar gereinigd en via een aantal chemische processen verwerkt tot L-cysteïne.

"Ons brood bevat mensenhaar als verbetermiddel"

Cees Hack, de Nederlandse directeur van verbetermiddelfabriek Sonneveld, reageerde: “Mocht die aantijging al waar zijn – wat ik me overigens niet kan voorstellen – dan is het zeer onwaarschijnlijk dat het haar ook in ons brood terechtkomt.”

Dezelfde stof kan ook uit maïs gehaald worden, zegt Hack: Nederlandse producenten die L-cysteïne toevoegen aan hun broodverbeteraar, gebruiken bijna allemaal de plantaardige variant. Minder dan 10 procent verwerkt ook de dierlijke versie uit China, maar ik kan me niet voorstellen dat zij zakendoen met dit soort fabrieken.”

Hack zei direct de douane in Rotterdam te zullen bellen over een importverbod als hij lucht krijgt van dit soort praktijken. “Het gaat dan wel om een verwaarloosbaar aantal Nederlandse broden, maar als het inderdaad waar is, zou dat pure fraude zijn, te vergelijken met het paardenvleesschandaal.”

Naar aanleiding van de uitzending gaat de NeBaFa, een vereniging van fabrikanten van bakkerijgrondstoffen, checken of de leveranciers wel voldoen aan alle afspraken over de herkomst van grondstoffen.

[Keuringsdienst van Waarde]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
8 jaren geleden

Chinezen vreten alles wat je maar kunt bedenken en gooien niks weg,,daarom kom ik niet in een Chinees rest; in geen enkel rest; trouwens,( ik maak alles zelf) want ik weet niet wat er in zo,n keuken gebeurt.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Dat zijn dus misdadige praktijken en daar moet iets aan gedaan worden.

mark
mark
8 jaren geleden

Als ik het goed begrijp denkt Cees Hack dus dat onze Chinese medemens dierlijk is??

Rick
Rick
8 jaren geleden

Ik heb die uitzending gezien, walgelijk gewoon.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x