Homepagina » Financieel » VIDEO: “We worden gegijzeld gehouden door een groep internationale bankiers die boven de wet staan”
VIDEO: “We worden gegijzeld gehouden door een groep internationale bankiers die boven de wet staat”

VIDEO: “We worden gegijzeld gehouden door een groep internationale bankiers die boven de wet staan”

“Ik ben er achter gekomen dat we binnen ons financiële systeem worden bedrogen,” zei Willem Middelkoop onlangs bij Café Weltschmerz. Hij doet naar eigen zeggen al meer dan 20 jaar onderzoek naar de waarheid.

Middelkoop legt uit dat we allemaal – inclusief overheid en bankiers – doen alsof we waarde creëren. Iedereen doet er aan mee, maar het is alleen maar om een bepaald beeld hoog te houden. Het is een vorm van bedrog. Een andere vorm van bedrog is volgens hem de manier waarop oorlogen aan ons worden verkocht. Denk bijvoorbeeld aan de Irakoorlog.

Monopolie

“Bankiers hebben er in de afgelopen 300 jaar voor gezorgd dat ze een monopolie hebben gekregen op de geldcreatie,” zegt Middelkoop. “Het is de mooiste bedrijfstak ter wereld: iets uit het niets creëren.”

“Een bank kan geld uit het niets creëren zonder enige kosten,” gaat hij verder. “De winst wordt uitgeleend en daar moet iedereen (woeker)rente over betalen. Er blijft vervolgens een enorme berg over die mag worden verdeeld in de vorm van bonussen.”

“Politici hebben helemaal niets te vertellen”

Middelkoop legt uit dat we gegijzeld worden gehouden door een groep internationale bankiers die het systeem zo hebben ingericht dat ze niet ter verantwoording kunnen worden geroepen, denk aan de Bazelse akkoorden. We denken in een parlementaire democratie te leven, maar politici hebben helemaal niets te vertellen, aldus de oud-beurscommentator van RTLZ.

Hij spreekt van een geniale coupe die in de afgelopen paar honderd jaar is gepleegd door bankiers. Een insider zei eens tegen hem dat er tijdens de stemmingsronde in de Tweede Kamer over de invoering van de euro misschien maar twee of drie Kamerleden waren die echt begrepen wat voor gevolgen dat zou hebben. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Klopt. Helemaal gelijk.

  22 likes
  • “We worden gegijzeld gehouden door een groep internationale bankiers die boven de wet staan”.

   Klopt helemaal zou je denken, maar feitelijk is het nog erger:
   We worden gegijzeld gehouden door een groep internationale bankiers die ons de wet voorschrijven.

   10 likes
   • Niet meer interessant. Centrale banken en Wereldbank staan boven de banken(NWO/NATO/Agenda 21 verdrag). Vraag is: Wanneer begint de derde wereldoorlog echt. (stond al beschreven op papier eind 1800.)Hoe gaan we dat hier opvangen? Burgers zijn erg verdeeld. Welke groep wordt de gebeten hond? Links, rechts, moslims… Dat zijn dingen waar ik nu al over nadenk. 1 vonkje en er ontstaat complete chaos. Ook als hier geen bommen enz. vallen.
    Hoe krijg je mensen zo ver, dat het systeem gestuurd is en dat we daar als gewone mens niet zelf ruzie over moeten krijgen? Of houden nanodeeltjes(chemtrails) tegen die tijd ons mak(gebeurt misschien nu al)? Deze wereld/dit tijdperk van technologie is een eng tijdperk. De enige manier om menselijkheid terug te krijgen is het vernietigen van deze technologie. De poorten van de hel zijn de satellieten/zendmasten/datacentra. Tenzij Niburu echt is(puur natuur/planeet die om de zoveel tijd chaos brengt), dan begrijp ik nog wel wat er allemaal gebeurt. Niet dat ik het leuk vind.
    Mensen moeten zich dus gaan afvragen waarom? Wat is de echte reden achter de NWO? Is het puur om veel mensen uit te roeien en daarna een nieuw systeem op te zetten of is het gebaseerd op een groot natuurfenomeen?

    5 likes
 2. Lees het boek van Jim Marrs Regeren vanuit het duister daarin legt hij haarfijn welke rol bankiers hebben gespeeld m.b.t. de twee wereldoorlogen. Speciaal worden genoemd de Rothschilds; Morgan Chase en Rockkefeller..
  Ook wordt de rol van de katholieke kerk belicht met name de de zwarte Paus of te wel d baas van de Jezuieten..
  Het wordt tijd dat deze schurken die verantwoordelijk warenen zijn voor de dood van miljoenen mensen ter verantwoording worden geroepen en door een kreukvrij rechters college veroordeeld worden voor ten minste 100 jaar gevangenis straf of standrechtelijk geëxecuteerd voor hun wandaden.
  Laten wij niet vergeten wie er voor de financiele crisis verantwoordelijk waren en zijn. Juist de banken. Enige jjaren geleden publiceerde de canard enchainé een cartoon hoe bankiers elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Bonus année. Graaien maar
  Misschien is dit de aanzet voor revolutie tegen de bankiers en hun trawanten

  19 likes
  • Gevangenis is een prima idee, maar dan moeten ze wel eerst hun (ons) geld teruggeven.
   Als we dat geld dan eerlijk onder elkaar verdelen, kunnen we allemaal in één klap rijk worden.

   5 likes
 3. ja, maar je moet je toch eens serieus afvragen wat het werkelijke niveau van de massa is
  daar deze toch echt denken dat banken “geld hebben” en “geld maken”.

  Het komt er eigenlijk op neer dat de massa dagelijks dit “product” gebruikt, maar eigenlijk
  geen enkel besef heeft wat ie nu aan het uitgeven is? Klaarblijkelijk heeft deze zelfde massa
  ook niet de interesse om te weten wat ie in zijn kontzak meedraagt.

  Dat deze bijna globale doelgroep zich eigenlijk dus bewust heeft laten “omkopen” met in
  stukken geknipte a4’tjes, waarvan nu het besef begint te komen dat papier eigenlijk
  papier is en niets meer… Tja, een beetje laat niet?

  Dit “systeem” gaat om, kwestie van tijd en zeer grote chaos. Dezelfde Elite die dit monetair
  fiduciair systeem gecreëerd heeft, weet dit en kan door hun rijkdom wederom zichzelf boven
  de massa blijven verheffen. Tenzij de massa toch noch net op tijd de roze brillen weggooit
  en zelf “correct” handelt. Let wel, deze Elite zal -ALLE- middelen gebruiken om hun macht en rijkdom te behouden. Ik vrees…

  11 likes
  • Al hun middelen om de macht en hun rijkdommen te behouden zullen niet genoeg zijn. Het gaat ze niet lukken dit te houden. Ze hebben zich OPGEDRONGEN aan ons en vals spel gespeeld.
   Ze zijn gedwongen hun onrechtmatig verkregen macht af te staan. Ze hebben de energieen tegen.
   Ze gaan het niet meer redden. Age of Aquarius.

   5 likes
 4. Weet je het gros van de mens is gewoon niet klaar voor zulke wijsheid.Ik ken ook een econoom die het allemaal wel weet hoor, zegt ze dan.( Ze kent Willem niet eens)
  Als ik andere mensen verwijs naar een clip zoals deze van Willem Middelkoop zitten ze nog steeds vast aan het brave burger gedoe, je moet toch dat geld terug betalen ja en de bank zal dat geld wel moeten hebben ergens hoor.
  Geld creatie mmm nee, rente betalen ja dat vinden we wel goed hoor, kortom het komt niet binnen bij deze mensen, deze mensen zijn beperkt in het denken.
  Ik was onlangs in gesprek met een kennis en ik vertelde hem dat we eigenlijk allemaal beperkt in ons denken zijn, daarom zijn we ook hier op deze aarde om wat dingen te leren, zegt deze man doodleuk nou ik vind niet dat ik beperkt ben in mijn denken.
  Hij zei zelfs UFO’s/aliens pff ik geloof daar niet in, en als ze bestaan zie ik niet in waarom ze hier komen?
  Zoals gezegd “beperkt in het denken”maar hij had niet door dat hij zich zelf tegen sprak.
  Je kan niet met iedereen over zulke dingen praten en dat vind ik heel erg.
  Ik probeer desondanks toch mensen een beetje die kant op te duwen.
  Dit moest ik even kwijt, grts allemaal

  7 likes
 5. Goed en duidelijk stuk.
  De JIP en Janneke-taal, waar Marc het over heeft, is ook voor niet regelmatige 9ForNews bezoekers goed te begrijpen.
  Blijven we wel achter met de vraag….

  WAT GAAN EN KUNNEN WE ER AAN DOEN…???

  Ik denk dat het IJslandse systeem perfect zou zijn als oplossing.
  Maar hoe krijgen we dat voor elkaar in Nederland?
  Hoe krijgen we de bankiers achter de tralies…
  Hoe krijgen we de hele politiek weg….
  En hoe krijgen we een nieuwe regering die het volk vertegenwoordigt, ipv de bankiers en de multinationals…..

  7 likes
 6. Het artikel is wel in Jip en Janneke taal geschreven zeg, is dat om het begrijpelijk te maken voor de grote massa, of is wat Middelkoop uitspreekt werkelijk zo een verrassing voor vele mensen?

  Hier op 9 for news kijken we hier niet echt van op, lijkt me.

  6 likes
 7. Handige jongen, die Middelkoop. Enerzijds spreekt hij van eem bedriegende systeem, anderzijds profiteert hij ook flink van het systeem. Als hij profiteert, zal hij er dan ook geen belang bij hebben dat het systeem verdwijnt, lijkt mij.

  5 likes
 8. En daarvoor heeft hij twintig jaar nodig?????

  4 likes
 9. Ze kunnen mensen ook nooit met rust laten, he’

  3 likes
 10. Dit speelt al sinds de tijd van Napoleon, het is oud nieuws in mijn oren en ogen. Kijk dit filmpje maar eens, beter kan niet uitgelegd worden :phttps://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

  En wist je de bank in Rotterdam toen Hitler in Nederland was, Hitler financierde? En dat die bank net al velen andere banken van de Rotschild zijn… Hallo daar zijn ze weer, een kleine familie Joden, die hun namen hebben veranderd zodat ze Amerikaans lijken te zijn. Denken we nou echt dat Hitler de geen was die een hekel had aan Joden, Nope…. hij was een handpop die namens deze familie.. alle Joden moest ‘opruimen’omdat de corupte joodse familie Rood schild’rotschild’bang was dat de wereld achter deze coruptie zou komen van de bank.

  En ook bekend dat de meeste banken het normaal vinden jou zuur verdiende geld te investeren in oorlog,wapens,dierproeven?

  Man man man, soms denk ik wel eens… ik weet te veel en daar houd de elite niet van.

  2 likes
 11. willem had een goed verhaal. wat wel jammer is dat hij direct na de crisis van 2008 repte van een onhoudbare situatie met een zeker catastrofaal einde terwijl hij nu al beeldspraak gebruikend (en ik citeer) zegt: ‘tja, in 2008 stonden de brandweerwagens nog in de kazerne, terwijl ze nu op opgesteld staan en de slangen uitgerold zijn. het komt wel goed’ slap verhaal of slappe knieen willem?

  1 likes
 12. Is dit nieuws?

  1 likes
 13. Rente vragen over geld wat er eigenlijk niet is omdat de bank graag geld wil verdienen en daarom risico’s neemt door alvast een voorschotje nemen op nieuw te verwachtten geld en lenen het verwachtte beheer alvast uit . . En daar gaan ze gewoon straffeloos mee door . Banken lenen geld aan zichzelf uit . Niet alleen vastgoedgeld zoals het kopen van een woning of kantoren complexen, maar investeren ook graag in hoopvolle innovatie , zakelijke uitbreiding . zelfs als dat betekend dat door deze uitbreiding, andere mensen hun bedrijven zullen verliezen, en vragen een deel van de winst dan wel gaan ze er vanuit dat ze in ieder geval rente over deze leningen ontvangen . geld is het belangrijkste want het belang van gewone mensen die niets van de ditjes en datjes wensten laat staan missen, zij gewoon doorgaan met investering die zorgen voor milieu vraag of mega stallen voor dieren en mensen die dit niet zien zitten staan altijd op de tweede plaats en worden – ongevraagd – geconfronteerd met de doelen van banken door de nieuwste feiten aan de grond.. Geld zorgt op deze manier voor dat er straks per industrie sector er één bedrijf aan de macht is, en wij van hun grollen afhankelijk moeten blijven. En de banken kopen elkaar op of maken het elkaar erg moeilijk . Want ook mensen kijken het eerst naar hun besteedbare inkomen , en tot op zekere hoogte, in mindere mate hoe veel leed er bij het produceren vrijkomt . dat willen de mensen liever niet weten , want ze kunnen dat toch niet veranderen, maar eigenlijk is dat een slap excuus . Daarom moet de Overheid voorlichting geven en huisregels opstellen aan deze ideeën over onze vooruitgang , want gebleken is dat lang niet alles gezond is voor een juist inschatting aldus gevoel van eigenwaarde .

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

verhofstadt

De bizarre meltdown van Verhofstadt die iedere Nederlander moet zien: ‘Ik eis 1 biljoen’

Tijdens het debat over de coronacrisis afgelopen ...