Financieel

Wereld van bedrog: De burger als belastingkoe, gefabriceerd nieuws en false flag-operaties

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op diverse locaties in het land vinden lezingen plaats van Willem Middelkoop over macht, media, geld en geopolitiek. “VS is een oligarchie en geen democratie,” staat op één van de presentatieslides. De macht is in handen van een kleine groep mensen.

Middelkoop is oud-beurscommentator bij RTLZ en schreef de bestsellers ‘Als de dollar valt’ en ‘The Big Reset’. Hij stelt dat het huidige financiële systeem op z’n eind loopt en dat we voor een grote ommekeer staan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij analyseert scherp wat er zoal achter de schermen van de wereldpolitiek, de bankenwereld en de massamedia gebeurt: ‘Niets is wat het lijkt’, ‘Geld wordt uit het niets gecreëerd’, ‘Veel oorlogen starten met false flag-operaties’.

Olie

In de drie uur durende presentatie toont hij aan dat veel van de echt belangrijke verhalen in deze wereld verborgen blijven. Spindoctors en voorlichters zorgen ervoor dat de mainstream media voornamelijk gevuld zijn met ‘nieuws’ dat op de één of andere manier is gefabriceerd of gespind.

Hij toont een wereld van bedrog. Zo laat hij onder meer generaal Wesley Clark zien die spreekt over een memo in het Pentagon, net na 9/11, waarin stond dat Amerika de komende jaren landen als Irak en Syrië zou aanvallen en hun regeringen omver werpen.

Nieuwsuur zond in 2013 een klein fragment uit van het interview met de gepensioneerde vier-sterrengeneraal, voormalig presidentskandidaat en opperbevelhebber bij de NAVO in de Kosovo-oorlog. Het fragment over de memo werd echter niet uitgezonden.

Een generaal in het Pentagon zou tegen Clark hebben gezegd: “Ik heb deze memo hier van het kantoor van de minister van Defensie; daarin staat dat we in vijf jaar tijd zeven landen gaan aanvallen en hun regeringen omver werpen: Irak, Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Soedan en tenslotte Iran.”

Clark zei over het waarom van die aanvallen: “Als er in het Midden-Oosten geen olie zou zijn, zou het gebied zijn zoals Afrika.”

Belastingkoeien

Geld is oorspronkelijk bedoeld als ruilmiddel. Er moest een bepaalde waarde tegenover staan. Dat was ooit de goudstandaard. Die werd echter in 1973 losgelaten door president Nixon om de Vietnamoorlog te kunnen financieren. Zwitserland liet de goudstandaard als laatste los, in 1997.

De geldhoeveelheid wordt nu beheerd door centrale banken. Die hebben het monopolie op het uitgeven van geld, waarvan het meeste tegenwoordig alleen nog bestaat als cijfers op beeldschermen.

In 1694 gaf koning-stadhouder Willem III van Oranje toestemming aan William Paterson om de Bank of England, de centrale bank van Groot-Brittannië, op te richten. De edelen vormden de private aandeelhouders van de Bank of England.

Ook in andere Europese steden werden centrale banken opgericht die in handen kwamen van de elite. Koningen, keizers en vorsten bevredigden via deze banken hun zucht naar macht en welstand door burgers uit te melken als belastingkoeien.

Meest gevaarlijke systeem

De Nederlandsche Bank werd in 1814 opgericht door koning Willem I. Sinds 1948 is de Nederlandse staat de enige aandeelhouder. Bij de overdracht zijn echter enkele bepalingen opgenomen die ervoor zorgden dat de zeggenschap over de bank in feite in handen bleef van de vorige eigenaars.

In 1791 richtte Rothschild met de regering van de Verenigde Staten de eerste centrale bank van Amerika op. In 1910 zagen vrienden van de familie Rothschild – Jacob Schiff, Paul Warburg en Herbert Lehman – kans om het Amerikaanse monetaire systeem naar zicht toe te trekken.

In het geheim vonden op Jekyll Island vergaderingen plaats en de naam centrale bank werd vervangen door Federal Reserve System. Op 23 december 1913 werd de Federal Reserve Act aangenomen. De bank is geen eigendom van de staat, maar privébezit en tegenwoordig in handen van een aantal grote commerciële banken.

“Dit is het meest gevaarlijke systeem dat ooit in de handen van een kleine elitaire groep is gegeven,” zei lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Charles Lindbergh (1859-1924). “Het systeem wordt privaat beheerst en introduceert paniek, inflatie en deflatie wanneer het van pas komt.”

Het theaterstuk ‘Door de bank genomen’ gaat over de vele en ongelooflijke schandalen in de bankenwereld, over hebzucht en ongebreidelde macht:

Goldman Sachs

De Europese Centrale Bank (ECB) staat in Frankfurt, ook de plaats waar de Rothschilds oorspronkelijk vandaan komen. Eén van de telgen uit deze familie zei ooit: “Geef mij de controle over de nationale munt, dan maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.”

Huidige voorzitter van de ECB is Mario Draghi, die van 2002-2005 directeur was van Goldman Sachs, ’s werelds grootste en bekendste zakenbank en één van de aandeelhouders van de Fed.

Wereld van bedrog: De burger als belastingkoe, gefabriceerd nieuws en false flag-operaties
Goldman-baas Lloyd Blankfein: “Wij doen het werk van God”

De Amerikaanse advocate Carmen Segarra kwam tot de ontdekking dat de bankensector het voor het zeggen heeft in de wereld. Segarra spreekt van alarmerende praktijken bij Goldman Sachs, waartegen niets wordt ondernomen.

De bank wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de huizencrisis van 2008 en de daaropvolgende financiële crisis en voor de opkomst en ondergang van Griekenland. Professor Ewald Engelen schreef afgelopen jaar over de leugens van de Griekse crisis:

Burgers van Nederland, vijf jaar bent u voorgelogen over de Griekse crisis. Vijf jaar hebben pers en politiek u steeds maar weer dezelfde halfwaarheden en leugens op de mouw gespeld. Er zou bijvoorbeeld 240 miljard naar de Grieken zijn gegaan. Niet de Grieken, Griekenland of de Griekse staat hebben wij gered, maar onze eigen banken hebben wij gered. Ruim 90 procent van de 240 miljard aan reddingskredieten is uiteindelijk terecht gekomen bij banken, grotendeels Nederlandse, Franse en vooral Duitse banken.

Eind

De Australische econoom Steven Keen waarschuwde als één van de weinigen al ver voor de financiële crisis: “Zolang de bankensector geld door schuld kan blijven creëren, blijft er sprake van steeds terugkerende crises.”

Keen zei tijdens een interview met BBC Radio dat het recht om geld te scheppen aan commerciële banken moet worden ontnomen en dat de oplossing voor de schuldencrisis zou zijn dat de overheden zoveel geld ter beschikking stellen dat iedereen in de publieke en private sector alle schulden zou kunnen aflossen.

Daarmee kan dan een eind worden gemaakt aan het bankensysteem zoals wij dat nu kennen, aldus Keen.

In onderstaande video’s wordt dieper ingegaan op bankiersfamilies als Rothschild en JP Morgan en hoe banken niet alleen overheden aansturen, maar ook politici benoemen:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Kijk en huiver :
http://www.imdb.com/title/tt0185183/

After enslavement and near extermination by an alien race in the year 3000, humanity begins to fight back.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

“We use capitalism, to destroy capitalism”

De globalisten (de VN) vormen de wereld naar hun natte droom. Alles draait om 1 ding. Geld.
Mensen doen er niet meer toe.

De globalisten zijn er in geslaagd in 1 generatie de mens tot zombies te reduceren. Zelf nadenken kunnen velen Facebook-generatie ‘adroids’ al niet meer. We zijn omgeturnd tot consumptieslaven. Alles moeten we dan ook kopen. Kleinschalige zelfvoorzienende gemeenschappen zijn stelselmatig uit de weg geruimd. TTIP gaat dit nog versnellen en perfectioneren. Het is de uitrol van de totalitaire staat.

N.b.: deze week gaat landverrader Ploumen TTIP ondertekenen, is dus een fascist.
De uitslag van het referendum respecteren tilde ‘Remia’ Rutte over het BREXIT referendum. En nu, weigert hij überhaupt de kiezer serieus te nemem.
Ondertussen wordt TTIP getekend, en ook de pensioenfondsen blootgesteld aan de aasgieren van de kapitaalmarkt. De Pensioen-Unie. (nep-vluchtelingen hebben tenslotte net zoveel recht op pensioenen).

De bankiers sturen de geldstromen al naar de ‘dehumanesering’ van de samenleving.
De ontwikkeling van de ’transhumans’, de ‘verbeterde’ menselijke soort.
https://capitalresearch.org/2016/04/rockefellers-dubious-resilience-push/
Overzicht plannen voor dehumanisering:
http://www.bibliotecapleyades.net/esp_sociopol_depopu.htm
https://www.technocracy.news/index.php/2016/05/13/scientists-meet-secret-discuss-creating-synthetic-human-genome/

Obama’s Education Secretary Arne Duncan;
Duncan continued, with “sustainability” being UN-speak for central planning and global government.
http://www.thenewamerican.com/culture/education/item/17925-un-obama-and-gates-are-globalizing-education-via-common-core

VN-agenten in onze Regering zijn (duidelijke): Ploumen voorop. Daarna Koenders en Dijsselbloem, gevolgd oor Dijksma, Kamp en Rutte. Samsom is Bilderberger, net als de Koning en Halberstadt (PvdA).
Dat ziet er niet best uit; dat we de fascisten niet al veel eerder hebben verwijderd uit het openbaar bestuur! In deze oorlogssituatie (aanval van de globalisten op de vrijheid en democratie in Europa is het ongehoord dat de volksvertegenwoordiging doodleuk nog 2 maanden zomerreces neemt.

KC
KC
7 jaren geleden

Iemand al naar “Door de bank genomen” geweest? Wat me opvalt is de positieve recensies die de MSM geven op het stuk, dat dan weer wel..terwijl het me toch een serieus kritisch stuk lijkt, en een flink aantal keren in Carre uitgevoerd, nou nou. Of wordt het toch als vermaak gezien wellicht

Padja
Padja
7 jaren geleden

Weet u het nog?
Toen de Gieken zo moedig in opstand kwamen en het IMF spel niet pikten?
Toen stond heel Nl op z’n kop. Ze waren lui, wilden niet aan hun betalingsverpl voldoen, etc etc.
Geen solidariteit te bekomen destijds.
En weeeeeer een moment in de geschiedenis waar het tij gekeerd kon worden als men n keertje verder kon denken dan de eigen knip.
Zal het ooit eens zover zijn?

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x