Homepagina » Mens en Dier » Resten van onbekend wezen gevonden in Siberisch ‘Loch Ness’
Resten van onbekend wezen gevonden in Siberisch Loch Ness

Resten van onbekend wezen gevonden in Siberisch ‘Loch Ness’

In het Russische Labynkyr-meer zijn onbekende resten van een groot wezen aangetroffen, zo zeggen duikers die voor het eerst de bodem van het meer hebben bereikt.

Het uitgestrekte en mysterieuze meer staat bekend om de Siberische versie van het monster van Loch Ness.

Met behulp van scanners hebben de duikers kaakbeenderen en de resten van een skelet ontdekt die mogelijk toebehoren aan ‘De Duivel’, zoals het wezen sinds de negentiende eeuw ook wel wordt genoemd.

Sage

Volgens Russische academici gaat de sage van een monster in het Labynkyr-meer verder terug dan de verhalen over het monster van Loch Ness in Schotland.

Het meer in Jakoetië wordt gezien als één van de meest mysterieuze wateren in de wereld omdat het water in het meer zelfs bij temperaturen van -60 graden Celsius niet geheel bevriest. Wetenschappers proberen dit fenomeen nog altijd te verklaren.

Onderwaterobjecten

Het meer bevat een spleet waar het water een diepte van 80 meter bereikt. De bevindingen komen overeen met het verslag van een wetenschapper uit de Sovjet-tijd. Geoloog Viktor Tverdokhlebov schreef in 1953: “Er zijn allerlei hypotheses over het wezen die we konden bevestigen noch ontkrachten. We hebben alleen de kaakbeenderen en resten van het skelet van een dier gevonden.” De autoriteiten verdoezelden het onderzoek.

Het meer ligt niet zo ver van Omymyakon, de koudste bewoonbare stad op aarde. Een team van professor Lyudmila Emilyanova van de Universiteit van Moskou reisde al eens af naar het meer en kwam tot onthutsende vaststellingen. Op sonarscans werden enkele enorme onderwaterobjecten gedetecteerd.

Bekijk in onderstaande video hoe de duikers het meer verkennen.

Bron: Siberiantimes.com

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. En waarom worden ons de beelden onthouden van die “gevonden resten” van dat grote wezen ?

  0 likes
 2. En die onthutsende vaststellingen? Het zoveelste wehebbenvernomendateventueelzoukunnendat artikel

  0 likes
 3. @Herman

  Dat begrijp ik ook niet goed.
  Er wordt veel spektakel van gemaakt..en wij zitten allemaal weer eens vol verwachting naar een suf filmpje te kijken. Joepie,echt ‘fenomeen’ hoor!
  In Lak’ech

  0 likes
 4. En waarom worden ons de beelden onthouden van die “gevonden resten” van dat grote wezen ?

  Waarschijnlijk omdat men nog niets heeft kunnen vinden. Over niet al te lange tijd hoop men hierin meer duidelijkheid te verkrijgen omdat mijn kapper zijn zoon beweerd iemand te kennen wiens overbuurman een neef heeft die gezien zou hebben dat……..Bla Bla….

  0 likes
 5. Ha ha tis dat ze nog net niet een bakkie koffie konden nemen, maar het leek al aardig op een thee kransje met hightea sorry highfive en al. !

  0 likes
 6. waar is de rest?

  0 likes
 7. lekker duiken daar met al die vaage verhaalen over een zeebeest

  ben wel nieuwschierig wat ze allemaal ontdekken zou iets kenne zijn wat nog een tijd overleeft zou kunne hebbe uit de prehistorie net als de krokodil en wat andere beesten

  0 likes
 8. Het meer kan niet bevriezen?
  Wat een onzin.. bekijk het filmpje
  nog maar eens goed

  0 likes
 9. @ iedereen:
  Geoloog Viktor Tverdokhlebov schreef in 1953: “Er zijn allerlei hypotheses over het wezen die we konden bevestigen noch ontkrachten. We hebben alleen de kaakbeenderen en resten van het skelet van een dier gevonden.”

  De resten zijn dus al in 1953 gevonden. Tijdens deze duik is er waarschijnlijk niets boven water gekomen….. Net zoals die teleurstellende UFO in de oostzee….

  0 likes
 10. [Geoloog Viktor Tverdokhlebov schreef in 1953: “Er zijn allerlei hypotheses over het wezen die we konden bevestigen noch ontkrachten. We hebben alleen de kaakbeenderen en resten van het skelet van een dier gevonden.” ]

  Dus onbevestigde hypotheses [hoeft dus niet ontkracht te worden, ze zijn (nog) niet op feiten of argumenten gebaseerd..] en kaakbeenderen en resten van het skelet van een dier.

  Hoe nietszeggend wil je het hebben. Wat voor een dier? Een vis, een hond, een niet eerder ontdekte diersoort, of gewoon een paard dat ooit door het ijs is gezakt (want ja, dit meer bevriest zichtbaar wél..) 🙂

  0 likes
 11. En nu het skelet nog… van… tja wat eigenlijk ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

betogers

‘Vreedzame’ betogers Black Lives Matter steken huis met kind in brand en blokkeren brandweer

Een politiechef uit de Amerikaanse staat Virginia ...