Binnenland

Er wordt een wet doorheen gejast waarmee we digitaal vogelvrij worden: ‘Doodeng’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

De CTIVD (Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten) en de TIB (Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden) werden naar de Tweede Kamer geroepen om die te briefen over een nieuwe cyberwet die de bevoegdheden van de geheime diensten sterk verruimt.

Scheidend toezichthouder Mariëtte Moussault van de TIB zei tegen de Kamer: “Er gebeuren héle grote dingen in Nederland, maar ik mag u niet zeggen hóe groot.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kafkaësk

Cruciale passages in het jaarverslag van de TIB zijn door ministers Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Ollongren van Defensie zwartgelakt. Daardoor kan het debat over de nieuwe wet niet goed worden gevoerd, zei Moussault. “Ik vind het echt héél vervelend, maar ik heb geen zin om 15 jaar te gaan zitten.”

SP-Kamerlid Renske Leijten noemde het zwartlakken van de passages ‘kafkaësk’. “Ik vind dat echt niet kunnen,” zei ze in gesprek met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen. “Ik vind het doodeng,” voegde Zwagerman toe. “Er wordt een cyberwet doorheen gejast waarmee we digitaal vogelvrij worden.”

Heel zorgelijk

Leijten zet vraagtekens bij de haast waarmee het wetsvoorstel wordt behandeld. “Er is een kunstmatige urgentie gecreëerd. De oorlog in Oekraïne wordt nu door de diensten gebruikt om wat niet gelukt is bij de ‘sleepwet’ alsnog erdoorheen te krijgen,” zei ze.

Het Kamerlid zei het heel zorgelijk te vinden dat de diensten hele wijken kunnen gaan tappen. “Wat ik het angstaanjagende vond bij de hoorzittingen die we hadden, is dat eigenlijk iedereen die er weet van heeft, zegt: “Jongens, er gebeurt véél meer dan wij kunnen delen, er gebeurt véél meer dan je voor mogelijk houdt.”

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Julia
Julia
1 jaar geleden

Laten we eerlijk zijn miljoenen goedgelovige onderdaantjes laten zich vrijwillig vogelvrij verklaren. Ze blijven toch allemaal op de bank hangen en blijven de kop in het zand steken. Dit is het resultaat en het wordt van kwaad tot erger maar dat dringt bij miljoenen mensen nog niet door het blijkt dat er toch een vorm van gelatenheid heerst waardoor alle realiteitszin is verloren.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Allen overschakelen naar niet gecensureerde kanalen om op de hoogte te blijven van de oorlog die door de overheid tegen ons gevoerd wordt.

Henk R
Henk R
1 jaar geleden

Die hele wijken zullen waarschijnlijk niet in de gooi en vechtstreek, bloemendaal of wassenaar liggen. Terwijl hier de grootste criminelen wonen.

De Rotterdammer
De Rotterdammer
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat er een referendum gehouden wordt over deze kwestie maar die komt helaas niet in deze nep democratie 😡😡😡😡😡😠😠😠😠

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x