Homepagina » Buitenland » Voorspelbare media roepen in koor dat nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro een vreselijke fascist is. Wat zit hierachter?
Voorspelbare media roepen in koor dat nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro een vreselijke fascist is. Wat zit hierachter?

Voorspelbare media roepen in koor dat nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro een vreselijke fascist is. Wat zit hierachter?

De Brazilianen zijn de gevestigde orde zat en hebben tijdens de presidentsverkiezingen massaal gestemd op Jair Messias Bolsonaro, die zijn aanhangers heeft beloofd criminaliteit en corruptie keihard aan te pakken.

Het is dan ook niet vreemd dat hij in de (Nederlandse) media wordt omschreven als populistisch, extreemrechts en zelfs fascistisch. Hij wordt ook wel de Tropische Trump genoemd.

“De reguliere media doen met de precisie van een atoomklok hun gebruikelijke ding,” schrijft Erwin Wolff voor de website Novini.

Vuist

“Voorspelbaar als een socialist die oproept tot meer solidariteit, roepen de media in koor dat Bolsonaro een vreselijke fascist is,” voegt hij toe.

Het enige wat anders was is dat de journalisten in kwestie niet tot vijf minuten voor de uitslag bleven roepen dat Bolsonaro volkomen kansloos was, zoals met de verkiezing van Trump, klinkt het.

Wolff merkt op dat Bolsonaro staat voor een duidelijke breuk met het pro-minderhedenbeleid, dat de gehele beschaafde wereld teistert en waar niemand, behalve een kleine internationale elite, echt gelukkig mee is.

De agenda om iedereen in kleine hokjes te zetten heeft een duidelijk doel: de bevolking opdelen in kleine groepjes zodat niemand nog een vuist kan maken tegen de zittende macht.

Grondig aan te pakken

Het huidige beleid zorgt ervoor dat politici in dienst van de macht steeds weer wegkomen met de meest publieke vorm van corruptie denkbaar en dat drugshandelaren vrij spel hebben terwijl een horecaondernemer al een boete krijgt als hij zijn reclameborden iets te lang op de stoep laat staan.

Bolsonaro wil daar een stokje voor steken.

“De Braziliaanse geest lijkt klaar voor een sterke man om wat zaken grondig aan te pakken,” aldus Wolff.

“En omdat een sterke man en zijn publiek altijd twee zijden zijn van dezelfde medaille vinden de Brazilianen en Bolsonaro elkaar hierin,” vervolgt hij.

Alles onderdrukkende consensuspolitiek

Ook in Brazilië zie je dat het politieke midden verdampt. Dit is volgens Wolff alleen maar positief.

“In Nederland wordt er graag nog wel eens wat opschepperig gedaan over het poldermodel, maar eigenlijk is er weinig positiefs aan dit beleid,” zegt hij.

“Juist het poldermodel staat garant voor een geestdodende en alles onderdrukkende consensuspolitiek,” besluit hij.

Foto: Paladinum2 Wikimedia Commons

[Novini]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Er is ooit maar één echte politicus geweest waarvan men werkelijk kon zeggen dat deze oprecht een land wilde besturen en een mensenvriend en visionair was. Maar deze werd op 6 mei 2002 door de zio nazi’s, simpel en zonder pardon, omgebracht.

  Al wat nu regeert en dicteert moet men met argusogen betrachten. Dat geldt tegenwoordig bijna voor alles. De vijanden van het volk huizen overal en leven zelfs onder de onderste steen.

  17 likes
 2. De media heeft zeer grote invloed op de burger als de media roept dat iemand een fascist is word het zonder pardon bij vele mensen aangenomen als een Waarheid…men gaat het gewoon geloven neem gewoon alle mediatieve bronnen nooit als een Waarheid aan dat is het domste wat men kan doen..wilt men tot een waarheid komen hoe het nu echt zit zal men persoonlijk onderzoek moeten doen zich erin verdiepen en dat kost enorm veel energie de makkelijkste weg is gewoon wat men hoort en ziet en leest en daar geeft men commentaar op of als ze de waarheid in pacht hebben zonder zich ergens in de verdiepen geloven vele de mediatieve bronnen. vele worden er door misleid..en spreekt zich uit als of het werkelijk weet hoe het in elkaar zit..Niemand heeft de waarheid zo en zo al niet de mediatieve bronnen
  zij drijven en bestaan door juist negatief en positief de waarheid met deze krachten verstrengeld door elkaar heen te halen dat kan nooit een Waarheid Zijn ..want zij is vluchtig en kort wat daarop volgt is gewoon invulling met goed of slecht ..positief of negatief. links of rechts dat is in deze tijd een waarheid wat geen werkelijke waarheid is. Menselijke Waarden kan men nooit zien als een Echte waarheid.. zij is te verdeeld in werkelijkheden en onwerkelijkheid. Zoek de echte waarheid eens dichter bij huis de wereld zelf zal deze alleen maar verdelen..

  6 likes
 3. Misschien wordt het tijd de bal eens echt terug te kaatsen…

  MSM, Facebook, Nieuwsgaring, enz. zijn continue aan het mekkeren dat eigenlijk iedereen die Rechts is, een Rascist, Fascist, Nazi, enz is. Maakt niet uit waar; NL, DE, FR, EU, USA, VNZ, ARG enz.
  De Rechtse Man\Vrouw is nou eenmaal dit beest!

  Wat als nu “spontaan” ineens 2 miljoen Rechtse Mannen\Vrouwen binnen 24 uur allemaal een zwarte blouse kopen met zwarte broek en dit wordt het uiterlijk kenmerk.
  Al deze 2 miljoen mensen hun kop kaal scheren en vanaf dat moment gaan al deze mensen zich als Rascist\Fascist\Nazi gedragen!

  Tja, de MSM, Facebook, Nieuwsgaring, enz. roepen dat deze groep dit is…
  Daar zij geen Fake nieuws verspreiden, MOETEN al deze mensen wel Rascist, Fascist, Nazi zijn!

  Kijk, dan hebben we ze bij de ballen… Als groep doe je niets anders dan uiterlijk vertoon geven aan waarvan je beticht wordt. (Wij zijn Nazis? Prima, so be it..)
  Als het niet zo is, dan betekend dit dat -alle- MSM, Facebook, Nieuwsgaring, enz. al -jaren- lang dus nepnieuws aan het verspreiden zijn!

  Ze kunnen nooit 2 miljoen mensen in de bak stoppen. Sterker nog, vele landen hebben geeneens Legers die zo groot zijn, dus met zo’n aantal worden ze vanzelf bang.

  Simpel gezegd; Hoe denk je als Land\Regering te gaan reageren als daadwerkelijk 2 miljoen mensen Nazi gaan worden, dat wat de MSM, enz. continue staat te roepen?

  Was dit niet de wens dan? Waarom dan continue dat Nepnieuws op de schermen? (leg uit…)
  ps. Alleen uiterlijk vertoon is geen opruiing of aanzetten tot Haat.
  De groep werd aangezet door de Woorden van de MSM en Facebook, dus dan zijn -ZIJ- diegene die hebben aangezet tot Haat!

  Tja, dat gaat het Linkse brein niet verwerkt krijgen….

  En er is MEER dan genoeg beeldmateriaal (Nieuws beeldmateriaal) waar deze groep iedere keer zo benoemd wordt….

  De Pen van de Nieuwsgaring is NIET machtiger dan het VOLK!!

  SLIM VOLK, kan de Elite op de knieen dwingen!!

  3 likes
  • wat jij schrijf zal gebeuren en is al aan het gebeuren.
   Wet van manifestatie,and be very carefull what you wish for.
   Het is zo dat de geschiedenis herhaalt tot de fout is juist gezet.
   Links socialisme of dat gestoord groen zij zijn maar amper 15-20% van de bevolking samen.
   Er komt een moment dat 80% die 20% die alles ontwrichten zullen aanvallen
   Dat is nu al bezig, MSM gaan niet weten wat ze gaan meemaken
   FB, YT, MSM al die nazi’s vergeten 1 belangrijk ding…
   80% mensheid is openlijk aan het keren tegen hen.
   Internet kunnen ze niet afsluiten, dus massaal google buiten gooien en vervangen door andere zoekmachine. Zo tref je hen zwaar, plus de mens is slim via internet moeten we andere kanalen maken, links soros volk die mini 15-20% gaan de multinationals niet overeind houden
   Wacht maar wanneer de inkomsten maar blijven dalen op FB YT en google.
   De elite zal snel beseffen dat ze met hun 20% sorôs aanhangers failliet gaan.
   FB YT en google zijn zelfmoord aant plegen onvoorstelbaar hoe FB zichzelf aan het vernietigen is
   Maar eerlijk? I LOVE IT!

   3 likes
 4. Ach ja, het old school kolonelsregime is blijkbaar weer eens terug van weggeweest. En nu maar hopen en bidden dat meneer Bolsonaro geen ereplaats gaat innemen in het rijtje: Papadopoulos, Franco, Videla, Pinochet.

  5 likes
  • Maar GertJ je moet een ding toegeven, in de landen waar deze personen aan het bewind waren, was het wel rustiger als nu.
   Neem Europa maar als voorbeeld, is dit wat wij willen met al die EU verplichtingen.
   Nee toch, dus hoe ver is Europa af van een totale crash.

   1 likes
 5. ps. Dit zou ook perfect als statement voor de achterlijke Zwarte Piet discussie kunnen zijn…

  Zometeen bij de intocht van sinterklaas; ALLE papa’s en mama’s zwart geschminked!

  Wat willen die Haatneger Zeverhanussen beginnen als 70% langs de kant van de intocht gewoon F*cking Zwart is!!

  Hahahaha… Weer zullen de Linkse Breintjes volledig doorslaan!

  5 likes
 6. Tja, alleen jammer dat goed doen voor je volk gepaard moet gaan met een gedachtegang dat homofiele gevoelens uit een kind zijn te slaan.
  Of schiet je tegenstanders neer, en guns for everyone !
  En ja, dat is linkse media die dat uitzenden maar schijnbaar zijn velen doof aan het worden en onthouden simpelweg niet dat soort uitspraken.
  Dus één kandidaat wil gerechtigheid op de meest brute vorm dan ook en heeft simpelweg zieke zienswijzen, en de andere kandidaat is een ja knikker voor de elite.
  We zijn bijna in 2019 beland en dit is de huidige keuze die inwoners hebben van het grootste land van Zuid-Amerika.
  De beide Amerika’s worden zo goed als gerund door idioten.
  Maar het draait uiteraard allemaal om Freedom en Democracy, en oh ja, Peace niet vergeten, en dat bereiken we door meer wapens , tja !!

  5 likes
 7. Toen dat Antifa tuig in Hamburg “kristalnachtje”speelde hoorde je geen enkel weerwoord van deugend links.
  Maar oh wee als het rechts extremisten waren geweest, dan was hetbland tebklein geweest.
  Die lui snappen niet dat ze zelf smerige fascisten zijn, al dat deugende linkse volk…

  3 likes
 8. Waarom alles in twijfel

  omdat hij dat ook is, net zoals trump en Duterte, weet niet waar het heen gaat met de bevolking als zij zulke zeer “intellectuele”” figurren denken te kiezen

  vooral trump loopt over van arrogantie en zelf overschatting

  p.s. weet dat Rodrigo Duterte zeer populair is onder Pinoy’s en enigzins begrijp ik dit ook
  Salamat Po

  2 likes
 9. Ik vind de kop van dit artikel grappig,hebben mensen niet geluisterd wat deze gekozen President allemaal in het verleden en soms kort geleden heeft gezegd en uit welk milieu hij komt,hij is superrechts en zit zeer dicht tegen het fascisme aan met zijn denkbeelden,het mag van mij en blijkbaar van de meerderheid ook van de Brazilianen want hij is gekozen,ik zelf zou nog liever niet stemmen dan dit,de waarheid moet gezegd worden en zo denk ik erover.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te ...

coronapatiënten

Ziekenhuizen New York behandelen coronapatiënten ‘op grote schaal’ met vitamine C

Ernstig zieke coronapatiënten krijgen in de ziekenhuizen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.