Buitenland

Voorspelbare media roepen in koor dat nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro een vreselijke fascist is. Wat zit hierachter?

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Brazilianen zijn de gevestigde orde zat en hebben tijdens de presidentsverkiezingen massaal gestemd op Jair Messias Bolsonaro, die zijn aanhangers heeft beloofd criminaliteit en corruptie keihard aan te pakken.

Het is dan ook niet vreemd dat hij in de (Nederlandse) media wordt omschreven als populistisch, extreemrechts en zelfs fascistisch. Hij wordt ook wel de Tropische Trump genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De reguliere media doen met de precisie van een atoomklok hun gebruikelijke ding,” schrijft Erwin Wolff voor de website Novini.

Vuist

“Voorspelbaar als een socialist die oproept tot meer solidariteit, roepen de media in koor dat Bolsonaro een vreselijke fascist is,” voegt hij toe.

Het enige wat anders was is dat de journalisten in kwestie niet tot vijf minuten voor de uitslag bleven roepen dat Bolsonaro volkomen kansloos was, zoals met de verkiezing van Trump, klinkt het.

Wolff merkt op dat Bolsonaro staat voor een duidelijke breuk met het pro-minderhedenbeleid, dat de gehele beschaafde wereld teistert en waar niemand, behalve een kleine internationale elite, echt gelukkig mee is.

De agenda om iedereen in kleine hokjes te zetten heeft een duidelijk doel: de bevolking opdelen in kleine groepjes zodat niemand nog een vuist kan maken tegen de zittende macht.

Grondig aan te pakken

Het huidige beleid zorgt ervoor dat politici in dienst van de macht steeds weer wegkomen met de meest publieke vorm van corruptie denkbaar en dat drugshandelaren vrij spel hebben terwijl een horecaondernemer al een boete krijgt als hij zijn reclameborden iets te lang op de stoep laat staan.

Bolsonaro wil daar een stokje voor steken.

“De Braziliaanse geest lijkt klaar voor een sterke man om wat zaken grondig aan te pakken,” aldus Wolff.

“En omdat een sterke man en zijn publiek altijd twee zijden zijn van dezelfde medaille vinden de Brazilianen en Bolsonaro elkaar hierin,” vervolgt hij.

Alles onderdrukkende consensuspolitiek

Ook in Brazilië zie je dat het politieke midden verdampt. Dit is volgens Wolff alleen maar positief.

“In Nederland wordt er graag nog wel eens wat opschepperig gedaan over het poldermodel, maar eigenlijk is er weinig positiefs aan dit beleid,” zegt hij.

“Juist het poldermodel staat garant voor een geestdodende en alles onderdrukkende consensuspolitiek,” besluit hij.

Foto: Paladinum2 Wikimedia Commons

[Novini]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Er is ooit maar één echte politicus geweest waarvan men werkelijk kon zeggen dat deze oprecht een land wilde besturen en een mensenvriend en visionair was. Maar deze werd op 6 mei 2002 door de zio nazi’s, simpel en zonder pardon, omgebracht.

Al wat nu regeert en dicteert moet men met argusogen betrachten. Dat geldt tegenwoordig bijna voor alles. De vijanden van het volk huizen overal en leven zelfs onder de onderste steen.

rob
rob
5 jaren geleden

De media heeft zeer grote invloed op de burger als de media roept dat iemand een fascist is word het zonder pardon bij vele mensen aangenomen als een Waarheid…men gaat het gewoon geloven neem gewoon alle mediatieve bronnen nooit als een Waarheid aan dat is het domste wat men kan doen..wilt men tot een waarheid komen hoe het nu echt zit zal men persoonlijk onderzoek moeten doen zich erin verdiepen en dat kost enorm veel energie de makkelijkste weg is gewoon wat men hoort en ziet en leest en daar geeft men commentaar op of als ze de waarheid in pacht hebben zonder zich ergens in de verdiepen geloven vele de mediatieve bronnen. vele worden er door misleid..en spreekt zich uit als of het werkelijk weet hoe het in elkaar zit..Niemand heeft de waarheid zo en zo al niet de mediatieve bronnen
zij drijven en bestaan door juist negatief en positief de waarheid met deze krachten verstrengeld door elkaar heen te halen dat kan nooit een Waarheid Zijn ..want zij is vluchtig en kort wat daarop volgt is gewoon invulling met goed of slecht ..positief of negatief. links of rechts dat is in deze tijd een waarheid wat geen werkelijke waarheid is. Menselijke Waarden kan men nooit zien als een Echte waarheid.. zij is te verdeeld in werkelijkheden en onwerkelijkheid. Zoek de echte waarheid eens dichter bij huis de wereld zelf zal deze alleen maar verdelen..

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Misschien wordt het tijd de bal eens echt terug te kaatsen…

MSM, Facebook, Nieuwsgaring, enz. zijn continue aan het mekkeren dat eigenlijk iedereen die Rechts is, een Rascist, Fascist, Nazi, enz is. Maakt niet uit waar; NL, DE, FR, EU, USA, VNZ, ARG enz.
De Rechtse Man\Vrouw is nou eenmaal dit beest!

Wat als nu “spontaan” ineens 2 miljoen Rechtse Mannen\Vrouwen binnen 24 uur allemaal een zwarte blouse kopen met zwarte broek en dit wordt het uiterlijk kenmerk.
Al deze 2 miljoen mensen hun kop kaal scheren en vanaf dat moment gaan al deze mensen zich als Rascist\Fascist\Nazi gedragen!

Tja, de MSM, Facebook, Nieuwsgaring, enz. roepen dat deze groep dit is…
Daar zij geen Fake nieuws verspreiden, MOETEN al deze mensen wel Rascist, Fascist, Nazi zijn!

Kijk, dan hebben we ze bij de ballen… Als groep doe je niets anders dan uiterlijk vertoon geven aan waarvan je beticht wordt. (Wij zijn Nazis? Prima, so be it..)
Als het niet zo is, dan betekend dit dat -alle- MSM, Facebook, Nieuwsgaring, enz. al -jaren- lang dus nepnieuws aan het verspreiden zijn!

Ze kunnen nooit 2 miljoen mensen in de bak stoppen. Sterker nog, vele landen hebben geeneens Legers die zo groot zijn, dus met zo’n aantal worden ze vanzelf bang.

Simpel gezegd; Hoe denk je als Land\Regering te gaan reageren als daadwerkelijk 2 miljoen mensen Nazi gaan worden, dat wat de MSM, enz. continue staat te roepen?

Was dit niet de wens dan? Waarom dan continue dat Nepnieuws op de schermen? (leg uit…)
ps. Alleen uiterlijk vertoon is geen opruiing of aanzetten tot Haat.
De groep werd aangezet door de Woorden van de MSM en Facebook, dus dan zijn -ZIJ- diegene die hebben aangezet tot Haat!

Tja, dat gaat het Linkse brein niet verwerkt krijgen….

En er is MEER dan genoeg beeldmateriaal (Nieuws beeldmateriaal) waar deze groep iedere keer zo benoemd wordt….

De Pen van de Nieuwsgaring is NIET machtiger dan het VOLK!!

SLIM VOLK, kan de Elite op de knieen dwingen!!

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

ps. Dit zou ook perfect als statement voor de achterlijke Zwarte Piet discussie kunnen zijn…

Zometeen bij de intocht van sinterklaas; ALLE papa’s en mama’s zwart geschminked!

Wat willen die Haatneger Zeverhanussen beginnen als 70% langs de kant van de intocht gewoon F*cking Zwart is!!

Hahahaha… Weer zullen de Linkse Breintjes volledig doorslaan!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x