Homepagina » Propaganda » Reusachtig gemilitariseerd propaganda-apparaat houdt Hollywood in de greep. Dit boek bevat schokkend nieuw bewijs
Reusachtig gemilitariseerd propaganda-apparaat houdt Hollywood in de greep. Dit boek bevat schokkend nieuw bewijs

Reusachtig gemilitariseerd propaganda-apparaat houdt Hollywood in de greep. Dit boek bevat schokkend nieuw bewijs

Het Amerikaanse leger herschrijft filmscripts van Hollywood-blockbusters als ze niet aansluiten op de oorlogsagenda of diens reputatie schaden, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Tom Secker en Matthew Alford hebben meer dan 4000 pagina’s opgediept uit de archieven van het Pentagon en de CIA en schreven daar een boek over: National Security Cinema: The Shocking New Evidence of Government Control in Hollywood.

Uit het onderzoek blijkt dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zeer actief zijn in Hollywood en betrokken waren bij tenminste 800 films en 1000 televisieseries.

Oprah en America’s Got Talent

De CIA was onder meer betrokken bij films zoals Argo en Zero Dark Thirty, maar ook bij Oprah en America’s Got Talent.

Ook de James Bond-reeks, de Transformers-films en films van Marvel en DC Cinematic Universe zijn aangepast of beïnvloed door het Amerikaanse leger.

Het leger veranderde het script van de film Hulk uit 2003 ‘drastisch’ en de film Top Gun kreeg groen licht omdat de marine in de film ‘in een zeer positief daglicht wordt gesteld’.

Propaganda-apparaat

In 2005 werd voor het eerst onthuld dat de Amerikaanse inlichtingenwereld Hollywood in zijn greep houdt.

Toen werd vermoed dat het Pentagon had meegewerkt aan 600 films en een handvol tv-series.

“We hebben hier te maken met een reusachtig gemilitariseerd propaganda-apparaat dat opereert binnen de Amerikaanse entertainmentindustrie,” schreven de auteurs onlangs op Medium.

[teleSUR]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. En de maanlandingen en 9/11 en de mars rovers!

  10 likes
 2. Aka. ‘Militair-Media-Complex’,

  dwang is er niet eens voor nodig. De vrijage is wederzijds; de voorkeur voor geweld is algemeen geworteld in de Am. samenleving. Geslaagde indoctrinatie, de massa conditioneren voor de gewenste militaire dictatuur.

  Pentagon think-tank known as the Highlands Forum, where such networks convene regularly to this day.
  The mainstream media’s response to this story is instructive.
  It was totally blacked out in the English-language media”: http://www.mintpressnews.com/how-the-mainstream-media-became-a-neo-stalinist-propaganda-regime-for-wealthy-neocons/214423/

  hollywood had connecties met Hitler. http://www.youtube.com/watch?v=_UJrSc4PXVM

  “Destroying all normality is the goal”,
  The television medias that they control broadcast into almost every home in Britain, all day, every day. https://www.big-lies.org/jews/jews-british-media-control-2002.html

  In the 1958 preface for A Brave New World, Aldous Huxley – It is a documented fact, present in the world’s most important studies on mass media. Here are some of them: http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/mind-control-theories-and-techniques-used-by-mass-media/

  Technowar and Media Culture
  By the 1990s, the merging of technowar and media spectacle had become vital to the flexing of imperial power.
  Meanwhile, stepped-up U.S. efforts to colonize the Middle East, with Iraq as centerpiece, contributed further to the expanded military influence over public life. http://newpol.org/content/pentagon-strategy-hollywood-and-technowar

  Ook onze regering en politieke clowns koesteren het wereldbeeld dat ‘Hollywood’ hen aanreikt.
  Zij echoën perfect dezelfde vooroordelen, demonisering, feietenvrije oorlogsretoriek.

  Zo maken zij de verkeerde keuze(s), bv. de JSF – ‘vliegende Fyra’ – en u de kosten, zonder limiet. Altijd moet er meer geld bij. Zinloze oorlogen om verkeerde redenen. Dat is het business model.

  In de VS is niet alleen de wapenlobby geprivatiseerd, zelfs de oorlogsvoering – die wordt in toenemende mate gedaan door oorlogsaannemers, PME’s – Private Military Enterprises of ‘Defense Contractors’. Congress en Senate leden nemen bij regel geld aan van de belanghebbende firma’s/lobby. De militaire uitgaven gaan helemaal door het plafond. Lost niks op bovendien, integendeel.

  5 likes
 3. `nieuws` met een baard van 10tallen jaren …

  0 likes
 4. het is een crimineel regime, de V.S. , ik denk dat het maar zal verdwijnen eens het vernietigd is. en ook landen als België en vooral Nederland zijn criminele bondgenoten van dit land.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...