Propaganda

Reusachtig gemilitariseerd propaganda-apparaat houdt Hollywood in de greep. Dit boek bevat schokkend nieuw bewijs

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse leger herschrijft filmscripts van Hollywood-blockbusters als ze niet aansluiten op de oorlogsagenda of diens reputatie schaden, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Tom Secker en Matthew Alford hebben meer dan 4000 pagina’s opgediept uit de archieven van het Pentagon en de CIA en schreven daar een boek over: National Security Cinema: The Shocking New Evidence of Government Control in Hollywood.

Uit het onderzoek blijkt dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zeer actief zijn in Hollywood en betrokken waren bij tenminste 800 films en 1000 televisieseries.

Oprah en America’s Got Talent

De CIA was onder meer betrokken bij films zoals Argo en Zero Dark Thirty, maar ook bij Oprah en America’s Got Talent.

Ook de James Bond-reeks, de Transformers-films en films van Marvel en DC Cinematic Universe zijn aangepast of beïnvloed door het Amerikaanse leger.

Het leger veranderde het script van de film Hulk uit 2003 ‘drastisch’ en de film Top Gun kreeg groen licht omdat de marine in de film ‘in een zeer positief daglicht wordt gesteld’.

Propaganda-apparaat

In 2005 werd voor het eerst onthuld dat de Amerikaanse inlichtingenwereld Hollywood in zijn greep houdt.

Toen werd vermoed dat het Pentagon had meegewerkt aan 600 films en een handvol tv-series.

“We hebben hier te maken met een reusachtig gemilitariseerd propaganda-apparaat dat opereert binnen de Amerikaanse entertainmentindustrie,” schreven de auteurs onlangs op Medium.

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

En de maanlandingen en 9/11 en de mars rovers!

Oskaar
Oskaar
5 jaren geleden

`nieuws` met een baard van 10tallen jaren …

War on Error
War on Error
5 jaren geleden

Aka. ‘Militair-Media-Complex’,

dwang is er niet eens voor nodig. De vrijage is wederzijds; de voorkeur voor geweld is algemeen geworteld in de Am. samenleving. Geslaagde indoctrinatie, de massa conditioneren voor de gewenste militaire dictatuur.

Pentagon think-tank known as the Highlands Forum, where such networks convene regularly to this day.
The mainstream media’s response to this story is instructive.
It was totally blacked out in the English-language media”: http://www.mintpressnews.com/how-the-mainstream-media-became-a-neo-stalinist-propaganda-regime-for-wealthy-neocons/214423/

hollywood had connecties met Hitler. http://www.youtube.com/watch?v=_UJrSc4PXVM

“Destroying all normality is the goal”,
The television medias that they control broadcast into almost every home in Britain, all day, every day. https://www.big-lies.org/jews/jews-british-media-control-2002.html

In the 1958 preface for A Brave New World, Aldous Huxley – It is a documented fact, present in the world’s most important studies on mass media. Here are some of them: http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/mind-control-theories-and-techniques-used-by-mass-media/

Technowar and Media Culture
By the 1990s, the merging of technowar and media spectacle had become vital to the flexing of imperial power.
Meanwhile, stepped-up U.S. efforts to colonize the Middle East, with Iraq as centerpiece, contributed further to the expanded military influence over public life. http://newpol.org/content/pentagon-strategy-hollywood-and-technowar

Ook onze regering en politieke clowns koesteren het wereldbeeld dat ‘Hollywood’ hen aanreikt.
Zij echoën perfect dezelfde vooroordelen, demonisering, feietenvrije oorlogsretoriek.

Zo maken zij de verkeerde keuze(s), bv. de JSF – ‘vliegende Fyra’ – en u de kosten, zonder limiet. Altijd moet er meer geld bij. Zinloze oorlogen om verkeerde redenen. Dat is het business model.

In de VS is niet alleen de wapenlobby geprivatiseerd, zelfs de oorlogsvoering – die wordt in toenemende mate gedaan door oorlogsaannemers, PME’s – Private Military Enterprises of ‘Defense Contractors’. Congress en Senate leden nemen bij regel geld aan van de belanghebbende firma’s/lobby. De militaire uitgaven gaan helemaal door het plafond. Lost niks op bovendien, integendeel.

De Vriendt Koen
De Vriendt Koen
5 jaren geleden

het is een crimineel regime, de V.S. , ik denk dat het maar zal verdwijnen eens het vernietigd is. en ook landen als België en vooral Nederland zijn criminele bondgenoten van dit land.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x