Universum

Leeft Elvis Presley in een parallel universum?

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Welkom in de wondere wereld van parallelle universa. Het is misschien een duizelingwekkend idee dat het universum waarin we leven niet het enige is.

De term werd in 1957 bedacht door Hugh Everett, toen hij de locatie van deeltjes – waaronder elektronen – probeerde vast te stellen. Het lijkt erop dat ze op meer dan één plaats tegelijk kunnen zijn. Eén verklaring is dat de deeltjes niet alleen in ons universum bestaan, maar ook in andere universa. Volgens deze verklaring zijn er oneindig veel van deze parallelle universa, die allemaal net iets van elkaar verschillen.

In theorie zou dit betekenen dat er een parallel universum is waarin de dinosaurussen niet uitgestorven zijn, één waarin jij nooit geboren bent en één waarin Elvis Presley nog in leven is.

De veel-werelden-interpretatie wordt niet algemeen geaccepteerd, maar is wel geregeld onderwerp van wetenschappelijke publicaties. Onlangs stelden Australische en Amerikaanse natuurkundigen dat parallelle universa niet alleen bestaan, maar ook met elkaar interacteren. Dat kan volgens wetenschappers verklaren waarom deeltjes op twee plaatsen tegelijk kunnen bestaan.

Onderstaand fragment komt uit het BBC-programma ‘Parallel Universes’.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.b
m.b
8 jaren geleden

Nee, hij is nog gewoon op aarde. Wat ouder, andere naam, …

Lyra
Lyra
8 jaren geleden

Als The King nog zou leven in een paralel universum dan zou hij nu 80 zijn. Ik denk dat we m dan niet eens meer zouden herkennen.

Lyra
Lyra
8 jaren geleden

btw die foto van Elvis bovenaan dit artikel is volgens mij niet de echte Elvis. Lijkt meer op Sylvester Stalone haha

iep
iep
8 jaren geleden

Pander Stibbond had het er al over.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x