Wetenschap

Tijdreizen: van antieke mythologie tot moderne wetenschap

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In oude geschriften kunnen een aantal verwijzingen worden gevonden naar tijdreizen. In de Hindoemythologie staat het verhaal van koning Raivata Kakudmi, die op reis gaat om zijn schepper Brahma te ontmoeten. Eenmaal teruggekeerd op aarde zijn er 108 Yuga’s verstreken. Een Yuga zou gelijk staan aan 4 miljoen jaar. Brahma gaf als verklaring dat de tijd in elk bestaansrijk anders is.

In de Koran vinden we de soera De Spelonk, die vernoemd is naar de plaats waar enkele mannen zich ophielden, maar niet wisten hoelang ze weg waren geweest. Een groep christenen vluchtte in 250 na Christus in een grot. Het gezelschap viel in slaap en werd 309 jaar later weer wakker. Het lijkt op een verhaal dat ook binnen het christendom een plaats heeft gekregen, de Zevenslapers van Efeze. Zij zouden vele jaren hebben geslapen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dan is er nog de Japanse legende van Urashima Taro, een man die het onderwaterpaleis van de drakengod Ryujin zou hebben bezocht. Hij verbleef er drie dagen, maar toen hij weer boven water kwam waren er aan het aardoppervlak 300 jaren verstreken.

Philadelphia-experiment

Tijdens het bekende Philadelphia-experiment in 1943 zouden allerlei vreemde effecten zijn opgetreden zoals tijdreis-effecten en zelfs teleportatie van het schip. Het experiment werd gedaan om schepen met behulp van magnetische velden onzichtbaar te maken voor de radar.

Het schip zou van Philadelphia naar Norfolk zijn geteleporteerd en 10 seconden zijn teruggegaan in de tijd. Toen het schip weer tevoorschijn kwam zaten sommige bemanningsleden vast in het schip, terwijl andere last kregen van mentale stoornissen of helemaal waren verdwenen.

Schrijvers Charles Berlitz en William Moore schrijven in hun boek ‘The Philadelphia Experiment’ dat onder meer Albert Einstein en Nikola Tesla hun geheime medewerking zouden hebben verleend aan het experiment, bekend als Project Rainbow.

Ondanks de desastreuze gevolgen voor de bemanning van het schip ging men volgens sommige schrijvers in het diepste geheim verder met onderzoek naar deze onverwachte verschijnselen. Het project zou verder zijn gevoerd als het Montauk-project, waar in de jaren tachtig voor het eerst informatie over naar buiten kwam.

Iraanse tijdmachine

In 1960 beweerde wetenschapper Pellegrino Ernetti een apparaat te hebben ontwikkeld waarmee je in het verleden kon kijken. Volgens Ernetti laat alles een energetische afdruk achter die nooit kan worden uitgewist, wat doet denken aan de mystieke Akashakroniek. Hij ontwierp een machine die deze energie kon detecteren, versterken en omzetten in een beeld: een soort tv die je laat zien wat er in het verleden is gebeurd.

In 2005 vroeg Wasfi Alshdaifat een patent aan voor een machine die kon worden gebruikt om door de tijd te reizen. Professor natuurkunde Ronald Lawrence Mallett van de Universiteit van Connecticut doet onderzoek naar tijdreizen op basis van Einsteins relativiteitstheorie en is er absoluut van overtuigd dat het mogelijk is. Hij voorspelt dat we nog in deze eeuw door de tijd gaan reizen.

Vorig jaar beweerde een Iraanse wetenschapper een tijdmachine te hebben uitgevonden waarmee hij de toekomst kan voorspellen. Ali Razeghi heeft de ‘Aryayek Tijdreismachine’ geregistreerd bij het door de Iraanse staat geleide Centrum voor Strategische Uitvindingen.

De 27-jarige Razeghi vertelde persbureau Fars dat hij 10 jaar aan het project heeft gewerkt. De onderzoeker zei dat de machine algoritmes gebruikt om de toekomst van mensen te voorspellen. “Dit project is helemaal niet in strijd met onze religieuze waarden,” zei hij. “De Amerikanen proberen deze uitvinding ook te verwezenlijken door miljoenen dollars uit te geven, terwijl ik er al in geslaagd ben voor een fractie van dat bedrag.”

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Teleportatie is ook een vorm van tijdreizen.

gs88
gs88
9 jaren geleden

Héél simpel gezegd: als tijdreizen al mogelijk was (ver het verleden in bijv.) dan hadden we dat nu al geweten (tijdreizigers die even hallo komen zeggen ofzoiets).

Lijkt me dus een beetje onzinnig om ’t daarover te hebben.

redice
redice
9 jaren geleden

reizen in de tijd is niet mogelijk volgens mij omdat zoals velen hier stellen tijd niet bestaat, hoe kan je er dan in reizen??? dat is dan zoals varen zonder water of zo?

en waarom zijn er dan nog geen tijdreizigers uit de toekomst hier aangekomen?
en stel dat je terugreist naar voor je geboorte, dat is toch al helemaal onmogelijk??

moest het kunnen, waren wel ineens al onze vragen opgelost

tonna
tonna
9 jaren geleden

Dan kom je uit op de grootvaderstheorie:
Stel ik reis terug naar de tijd waarin mijn grootvader een kind zou zijn en ik zou hem (peronyeluk) vermoorden, dan zou ik nooit bestaan, dus kan ik hem ook nooit vermoord hebben.

Dat is 1 van de redenen waarom ik niet ‘geloof’ in tijdreizen

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x