BinnenlandCorona

RIVM houdt belangrijke wijzigingen coronatest stil

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds kort stijgt het aantal ‘coronabesmettingen’ opeens snel. Niet alleen in absolute aantallen door het opschalen van het testbeleid, maar ook procentueel lijkt het alsof het virus weer de kop opsteekt. Biochemicus Mario Ortiz Martinez besloot te onderzoeken hoe dat kan. Tot zijn verbazing ontdekte hij dat er essentiële zaken gewijzigd zijn in de richtlijn van het RIVM over de coronatests.

Tot voor kort stond op de website van het RIVM dat er op drie – het E-, N- en RdRP-gen – brokstukjes werd getest, maar nu testen de meeste laboratoria nog maar op één brokstukje, het E-gen. Het RIVM heeft daartoe besloten om zo tijd en grondstoffen te besparen bij het uitvoeren van de tests.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Daarnaast is het zo dat de coronatest werkt op basis van herhalingen (cycli) om genetisch materiaal te vermeerderen. Deze beoordelingsgrens is onlangs op de website van het RIVM verhoogd van 30 naar 35 cycli. “Dit heeft een toename van fout-positieven tot gevolg,” aldus de biochemicus.

Dit betekent dat het aantal ‘besmettingen’ wordt overschat!

Hij legde de wijzigingen voor aan twee deskundigen die allebei zeiden dat er als gevolg hiervan extra fout-positieven ontstaan. “Dit betekent dat het aantal ‘besmettingen’ wordt overschat!” zegt Ortiz Martinez. “Waarom houdt het RIVM deze belangrijke wijzigingen stil? Waarom zijn ze niet met het kabinet gedeeld?”

Tweede Kamerlid Wybren van Haga heeft kritische vragen over de wijzigingen gesteld aan minister De Jonge. Die antwoordde: “U stelt een waanzinnig technisch ingewikkelde vraag. Je moet eigenlijk lange tijd bij een lab hebben gewerkt om die te kunnen beantwoorden.” Om een lang verhaal kort te maken: daar komen we nog op terug.

Van Haga zei te hopen dat hij dan niet weer 6 of 12 weken hoeft te wachten en op korte termijn antwoord krijgt. “Ja, zeker,” reageerde De Jonge schamper.

4.1 9 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Coronaweeskinderen in Frankrijk worden door de staat geadopteerd, lees in het pedofielennetwerk verdeeld.

https://www.bndestem.nl/buitenland/franse-overheid-adopteert-de-weeskinderen-van-corona~a08a7f45/

Hoe smerig kan een overheid zijn ?

Ik word er gewoon ziek van toen ik het las.

kuus
kuus
3 jaren geleden

Het net sluit zich steeds verder gelukkig, nu nog een raket om al Rutte jaknikkers de ruimte in te schieten .

Alex
Alex
3 jaren geleden

Here we go! De Jonge is going to mandate Facemasks in November!

https://nos.nl/liveblog/2352509-de-jonge-mondkapjesplicht-kan-half-november-aboutaleb-heeft-geen-pijn-meer.html

Copy paste: “De Jonge heeft bij de Eerste Kamer aangedrongen op spoed bij de behandeling. De senatoren zijn van plan de coronawet 26 oktober te behandelen, mits de minister hun vragen tijdig beantwoordt. Een dag later zou erover gestemd kunnen worden. Als de coalitiepartijen daar opnieuw steun krijgen van PvdA, GroenLinks, SGP en 50PLUS, dan is er een meerderheid.

Maar senatoren maken hun eigen afweging. Zij willen bijvoorbeeld weten wat de Raad van State ervan vindt dat de nieuwe wet bepaalt dat alleen de Tweede Kamer hoeft in te stemmen met nieuwe coronabesluiten en zijzelf niet.”

https://www.nd.nl/nieuws/varia/997832/mondkapjesplicht-mogelijk-half-november-ingevoerd

Welcome to Fascism!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Hugo is gewoon walglijk…hij raakt zijn oor terwijl hij praat, dit betekent dat hij liegt.. En wat een gemene lach.. Hij geeft niets om het volk!! NADA !!

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x