Natuur en Milieu

Tweede Kamer gedraagt zich als kudde schapen in klimaatdebat. Waarom je energierekening flink omhoog zal blijven gaan

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan het klimaatakkoord ging een dure grap vooraf: het energieakkoord. Afgelopen week werd een rapport gepresenteerd over de kosten van dit akkoord. Die blijken een stuk hoger uit te vallen dan verwacht. Wie draait hiervoor op? De burger.

Nederland moet op bevel van de EU in 2020 voor 14 procent aan hernieuwbare energie doen en in 2023 voor 16 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hierover werd in 2013 het energieakkoord gesloten, dat volgens de Algemene Rekenkamer tot wel 60 miljard euro gaat kosten.

Nog hoger prijskaartje

Aan het klimaatakkoord hangt een nog hoger prijskaartje. Minister Wiebes zei eens in de Tweede Kamer dat het 1 tot 3 procent van het bbp per jaar zou kosten, dus 8 tot 24 miljard.

“Daarvan is hij zo geschrokken dat je hem er sindsdien niet meer over hoort,” schrijft Martin Sommer voor de Volkskrant.

De helft van het vereiste percentage hernieuwbare energie moet komen van de bijstook van houtsnippers in kolencentrales.

Kudde schapen

Dat terwijl uit een rapport van adviesorgaan KNAW blijkt dat het verbranden van hout in elektriciteitscentrales niet of nauwelijks bijdraagt aan de besparing van CO2-uitstoot, merkt hij op.

Een Kamermeerderheid eiste eerder de sluiting van kolencentrales. Maar als die sluiten, komt de bijstook met houtsnippers in gevaar en kan het percentage ‘hernieuwbare’ energie niet worden gehaald.

Volgens Sommer heeft de Kamer zich als een kudde schapen gedragen.

Verrassing!

“In plaats van kiezers vertegenwoordigen is men aan het meeregeren geslagen, in dienst van het klimaatbelang,” klinkt het.

“Uw energierekening is dit jaar – verrassing! – flink omhooggegaan,” schrijft hij. “Ik verzeker u dat het niet voor het laatst zal zijn.”

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
infootje
infootje
5 jaren geleden

Houtkachels aanschaffen.
Struiken en bomen in parken rooien.
Deuren van kerken en moskeeën slopen, van parlementsgebouwen en woningen van kamerleden en ministers.
Bomen en struiken uit hun tuinen, alles wat brandbaar is.
Rondje “nostalgie” , hongerwinter 1944-1945

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
5 jaren geleden

“Dit moet op het bevel van de EU”. De EU, wordt op dit moment overal het land uit gesodemieterd.

Louise
Louise
5 jaren geleden

“ Volgens Sommer heeft de kamer zich als een kudde schapen gedragen”
Ze zijn gewoon dom en onwetend en dat is helaas al jaren zo, en het kan nog erger want groen links loopt zich al warm aan de zijlijn voor 20 maart… Omdat men niet nadenkt en het zonnetje schijnt gebruikt men dit relatief lekkere weer natuurlijk als zijnde opwarming … Nou was het in februari 1990 bijna 20 graden, het is gewoon,het weer, het kan vriezen en het kan dooien….Zelfs ,,het weer,, wordt misbruikt voor eigen gewin, geweldig ga zo door, dan stopt de economie vanzelf wel, als je geen geld meer hebt kun je niks meer kopen, maar daar wordt natuurlijk niet over nagedacht…..eerst ikke……Wat moeizaam is opgebouwd kan je snel weeer afbreken ….En daar wordt hard aan gewerkt…

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

2e kamer(ook 1e kamer) zijn uberhaupt zelfmoord-mongolen, ze tekenenen niet voor de VN-kernwapen-stop, dit kan makkelijk tot een totale zelfvernietiging van de mensheid leiden.: We ourselfes can sign the petition against nucleairweapons on http://www.Raelcanada.org on topic ‘Safe humanity’.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x