Homepagina » Natuur en Milieu » Tweede Kamer gedraagt zich als kudde schapen in klimaatdebat. Waarom je energierekening flink omhoog zal blijven gaan
Tweede Kamer gedraagt zich als kudde schapen in klimaatdebat. Waarom je energierekening flink omhoog zal blijven gaan

Tweede Kamer gedraagt zich als kudde schapen in klimaatdebat. Waarom je energierekening flink omhoog zal blijven gaan

Aan het klimaatakkoord ging een dure grap vooraf: het energieakkoord. Afgelopen week werd een rapport gepresenteerd over de kosten van dit akkoord. Die blijken een stuk hoger uit te vallen dan verwacht. Wie draait hiervoor op? De burger.

Nederland moet op bevel van de EU in 2020 voor 14 procent aan hernieuwbare energie doen en in 2023 voor 16 procent.

Hierover werd in 2013 het energieakkoord gesloten, dat volgens de Algemene Rekenkamer tot wel 60 miljard euro gaat kosten.

Nog hoger prijskaartje

Aan het klimaatakkoord hangt een nog hoger prijskaartje. Minister Wiebes zei eens in de Tweede Kamer dat het 1 tot 3 procent van het bbp per jaar zou kosten, dus 8 tot 24 miljard.

“Daarvan is hij zo geschrokken dat je hem er sindsdien niet meer over hoort,” schrijft Martin Sommer voor de Volkskrant.

De helft van het vereiste percentage hernieuwbare energie moet komen van de bijstook van houtsnippers in kolencentrales.

Kudde schapen

Dat terwijl uit een rapport van adviesorgaan KNAW blijkt dat het verbranden van hout in elektriciteitscentrales niet of nauwelijks bijdraagt aan de besparing van CO2-uitstoot, merkt hij op.

Een Kamermeerderheid eiste eerder de sluiting van kolencentrales. Maar als die sluiten, komt de bijstook met houtsnippers in gevaar en kan het percentage ‘hernieuwbare’ energie niet worden gehaald.

Volgens Sommer heeft de Kamer zich als een kudde schapen gedragen.

Verrassing!

“In plaats van kiezers vertegenwoordigen is men aan het meeregeren geslagen, in dienst van het klimaatbelang,” klinkt het.

“Uw energierekening is dit jaar – verrassing! – flink omhooggegaan,” schrijft hij. “Ik verzeker u dat het niet voor het laatst zal zijn.”

[Volkskrant]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. “ Volgens Sommer heeft de kamer zich als een kudde schapen gedragen”
  Ze zijn gewoon dom en onwetend en dat is helaas al jaren zo, en het kan nog erger want groen links loopt zich al warm aan de zijlijn voor 20 maart… Omdat men niet nadenkt en het zonnetje schijnt gebruikt men dit relatief lekkere weer natuurlijk als zijnde opwarming … Nou was het in februari 1990 bijna 20 graden, het is gewoon,het weer, het kan vriezen en het kan dooien….Zelfs ,,het weer,, wordt misbruikt voor eigen gewin, geweldig ga zo door, dan stopt de economie vanzelf wel, als je geen geld meer hebt kun je niks meer kopen, maar daar wordt natuurlijk niet over nagedacht…..eerst ikke……Wat moeizaam is opgebouwd kan je snel weeer afbreken ….En daar wordt hard aan gewerkt…

  24 likes
  • Ha Louise, ze zijn niet dom en onwetend, maar chanteerbaar. Dat is nog veel erger.
   Ze dienen de elite, ze kunnen niet anders.

   18 likes
   • Strijdervoorvrijheid

    Jaha Louise, Joris Demmink en die gene die hem vóór en na zijn gegaan, ze staan allemaal op film. Hoeren en kindertjes verkrachters zijn het. Als ze naar Marokko en Turkije enzo gaan, worden meteen de films op grote beeldschermen voor ze afgespeeld, en kunnen ze meteen weer rechtsomkeert onverrichte zaken naar huis.

    10 likes
   • Jawel, natuurlijk heb je een keuze, maar zij ,, politici,, hebben hier welbewust voor gekozen…
    Dan ben je in mijn ogen ,, dom en onwetend,, ze hebben zichzelf verkocht en ja dan ben je chanteerbaar…
    En ja voorlopig blijft het klimaat nog even spelen, met alle complicatie’s van dien en daarna krijgen we bankzaken , het financiële stelsel, veranderingen …. Zo blijft de mens lekker bezig..
    Het leven is een grote verandering, maar sinds we deze communicatie middelen hebben, wordt het uitgelicht en herhaald als een mantra…….Zelfs een mantra kan je positief en negatief gebruiken….

    4 likes
  • Ze zijn zeker niet dom en onwetend @Louise, ze gaan recht op hun doel af. Een dikke rekening bij het volk op hun bordje op basis van helemaal niets.wolven in schaapskleren, dat zijn het. Ze liegen en bedriegen bij elk woord wat ze uitbrengen. Er is er maar 1 die dat keer op keer aan de kaak stelt en dat is Baudet. Hij verdient een kans als het aan mij zou liggen. Als hij een bedrieger blijkt te zijn kun je hem als volk zijnde na 4 jaar weer naar huis sturen.

   23 likes
 2. Strijdervoorvrijheid

  “Dit moet op het bevel van de EU”. De EU, wordt op dit moment overal het land uit gesodemieterd.

  10 likes
 3. Denk vooral niet dat leden uit de Tweede Kamer handelen te goeder trouw.
  Willens en wetens is het volk de dupe.
  Dat is al jaren zo.
  Het volk heeft geen belangenbehartiger meer.
  Ook niet in de provinciale besturen..
  Het volk is melkkoe, wordt gebruikt als slaaf, staat achter in de rij.
  … Maar het volk is oppermachtig !!
  Wanneer komt dat besef ?

  11 likes
  • Oplossing partij syteem en parlement opheffen, per provincie drie personen kiezen die het parlement vervangen. Daarbij geen debat maar discussie. Dan voorstellen via referenda aan de bevolking geven. Geen onderdaan meer, maar burger met rechten. Bewindslieden via referenda beoordelen en verantwoordelijk stellen. Vooral dit laatste is belangrijk.

   7 likes
  • Okay Herman….wat stel je voor dat het volk zal kunnen doen….Ik geloof dat wij, het volk zo gemanipuleerd worden, dat er een soort van besluiteloosheid, machteloosheid heerst…Ongeloof hoe er met ons en onze levens wordt omgegaan,,

   2 likes
 4. Houtkachels aanschaffen.
  Struiken en bomen in parken rooien.
  Deuren van kerken en moskeeën slopen, van parlementsgebouwen en woningen van kamerleden en ministers.
  Bomen en struiken uit hun tuinen, alles wat brandbaar is.
  Rondje “nostalgie” , hongerwinter 1944-1945

  18 likes
 5. lees het boek van orwell en je weet wat de toekomst brengt.
  ze zeggen altijd dat je de toekomst kan veranderen als de mensheid dit wil.
  maar aangezien de bevolking liever als dwazen willen lezen zal orwell geliijk krijgen.
  lang leve de gevangenis.
  eerst mensen laten geloven dat ze niets te vertellen hebben en dan de bevolking uitzuigen tot op het bot.
  dus baudet ik geef je het voordeel van de twijfel zoals meerdere maar hou je niet je woord wordt je afgebrand.
  20 maart wordt erop of eronder.

  7 likes
 6. Waar blijft al dat geld dat gestolen wordt van de burger dmv al die verhogingen dan , daar hoor ik niemand over . Stelen , stelen en nog eens stelen dat is waar het om draaidt . Baudet legt het haarfijn uit nul komma nul , komma nul enz enz voor het zg milieu . We worden flink bedonderd met dat milieu stokpaardje . De grootste oplichters zitten in de 2e kamer en de EU dat is over duidelijk .

  5 likes
 7. Technologie is de grote boosdoener. Hoe meer technologie, des te meer electriciteit er benodigd zal zijn, want apparaten verbruiken nu eenmaal stroom.
  I.p.v. de technologische ontwikkelingen kritisch te volgen en onnodige technologie zoals 5G te weren, belast men de burger.
  Is het goed voor het milieu dat je elke 2 jaar een andere smartphone moet nemen ipv om de 5 jaar? Terwijl dat ding prima 7 jaar mee kan? Hoeveel energie kost het niet om het te recyclen en weer een nieuwe te maken?
  Ze hebben hun mond vol van klimaat maar duwen op deze wijze een mes in de rug van vnl de armere mensen. Want ze gaan het geld niet halen waar het zit – bij de superrijken en de MNC’s – maar waar het niet zit: de arme mensen.

  3 likes
 8. 2e kamer(ook 1e kamer) zijn uberhaupt zelfmoord-mongolen, ze tekenenen niet voor de VN-kernwapen-stop, dit kan makkelijk tot een totale zelfvernietiging van de mensheid leiden.: We ourselfes can sign the petition against nucleairweapons on http://www.Raelcanada.org on topic ‘Safe humanity’.

  1 likes
 9. Ik weet nou niet of ik hard moet lachen of huilen om sommige commentaren hierop dit bericht?

  We worden op verschillende manieren voorgelicht, ik heb de mening net als de Native Americans dat we de aarde naar de klote helpen,ook al hoor je ook andere verhalen.
  Al die complotverhalen ja daar word ik wel heel moe van hoor,sommigen zien op elke hoek van de straat wel een complot,dan kom je echt in aanmerking voor geestelijke zorg lijkt mij.
  Een voorbeeld dat grote negatieve impact heeft op de aarde is de vleesindustrie,we kunnen trouwens met veel minder prima in leven blijven,we kunnen toch niet blijven volhouden dat de benzine en de kerosine geen slechte invloed heeft op de aarde,we weten toch wel beter.
  Ik zie wel in dat we erg gemanipuleerd worden en dat de kosten voor verandering zo oneerlijk verdeeld worden,wij als burgers betalen 180x zoveel als het bedrijfsleven.
  Ben voor een duurzamere verandering maar dan wel eerlijk en naar de juiste veranderingen en Baudet is zelf het grootste wolfje in schaapskleren met zijn vrienden Le Pen,KKK en andere Neo Nazis.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Klimaatpropaganda krijgt ruim baan in Nederland. Deze beweringen zijn volstrekt onwaar

Klimaatpropaganda krijgt ruim baan in Nederland. Deze beweringen zijn volstrekt onwaar

Enkele dagen geleden demonstreerden de klimaatactivisten van Extinction ...

Een doodscultus die klinkklare onzin verspreidt en overloopt van mensenhaat. Columnist haalt verwoestend uit naar Extinction Rebellion

Een doodscultus die klinkklare onzin verspreidt en overloopt van mensenhaat. Columnist haalt verwoestend uit naar Extinction Rebellion

De klimaatgroep Extinction Rebellion is een doodscultus ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.