BinnenlandCorona

Even over die ‘schrikbarende toename’ van het aantal coronadoden

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijd voor wat nuance in de discussie over de coronacijfers. Erwin Kompanje, filosoof en klinisch ethicus bij het Erasmus MC, las net als veel anderen in de mainstream media dat het aantal coronadoden en -patiënten de laatste week ‘schrikbarend is toegenomen’. Bij het woordje ‘schrikbarend’ denk je aan uitpuilende ziekenhuizen en volle mortuaria. Dat is niet het geval. Zo waren er vorige week volgens de cijfers van het RIVM 91 coronadoden en 201 ziekenhuisopnames, 30 doden en 31 opnames meer dan de week ervoor.

Kompanje merkt op dat er iedere week zo’n 2800 Nederlanders aan andere aandoeningen overlijden, waaronder bijvoorbeeld 385 aan roken. Dan over die 91 overledenen. Daarvan waren maar liefst 73 ouder dan 74 jaar. Het zijn dus opnieuw oude tot zeer oude patiënten die aan het virus bezwijken, zegt hij. “Dat oude (75+) en zeer oude (90+) mensen overlijden, is toch echt een normale natuurlijke gebeurtenis, ongeacht de reden van overlijden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Verbijsterend, verontrustend en verwonderlijk

Kompanje haalt fel uit naar de media: “Als we niet kunnen accepteren dat Covid-19 één van de ziekten is waar je op oude leeftijd aan kunt bezwijken en daar verontwaardigd over blijven, ontbreekt ons alle werkelijkheidszin. En de media: wanneer die blijven roeptoeteren dat er een ‘schrikbarende toename’ is van het overlijden aan Covid-19 – zonder daarbij te vermelden dat het om oude en zeer oude mensen gaat – wordt het toch wel erg verbijsterend, verontrustend en verwonderlijk.”

Hij kan rekenen op steun van arts Matthijs Schoemacher. “Waarde collega Kompanje! Chapeau! Voor mij ben je een held. Het is triest dat ik je zo moet bejegenen. Je vermeldt alleen maar cijfers en feiten, en houdt je aan onze eed van Hippocrates. Zoals die duizenden andere collegae.”

[Kompanje]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
3 jaren geleden

België gaat weer in lock down.

Horeca voor een maand dicht, avond klok en nog 1 vast contact.

Velen zullen nooit meer open gaan, mensen worden nog meer geïsoleerd en mensen worden mentaal nog meer kapot gemaakt.

Kom met zen allen op straat, weg met die dictatuur op basis van een scam van formaat.
Ik ben tegen geweld, maar blijkbaar is dat het enige wat die idioten kan wakker schudden.
Wat gaan 10 k of 100 ka flikken (privé militie van dat gespuis) doen tegen miljoenen burgers!!

Het maakt niet uit wat andere zgn experts te vertellen hebben, de politici laten zich liever adviseren door een stelletje clowns/idioten die naar de pijpen van big farma dansen.

Genoeg is genoeg!!!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Media en politiek hebben gewoon schijt aan de feiten. Maar niet met tellen want ze zullen de doden gewoon door tellen, ook al heb je kanker, toch covid. En griep is compleet verdwenen. De Nederlandse politiek en media zijn niet alleen fascistisch ze zijn ronduit satanisch. Het gebroed dient met wortel en tak uitgeroeid te worden. Want de gevaarlijke verspreiding van ondrukking is het werkelijke virus.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?v=R8PBx4hahN4
Hugo heeft in deze video duidelijk over ons ‘GEDRAG”.. Hij wil dat wij contactloos worden, van elkaar vervreemden !
Wat een vieze afschuwelijke dictatuur,

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

De media, de regering en de 1ste en 2de kamer zullen spoedig kleur moeten bekennen: zoniet, wordt het arrestatie en afvoeren!

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x