Homepagina » Binnenland » RIVM: In 2020 stierven 404 mensen aan griep. Normaal zijn dat er 6400. Wat klopt hier niet?
rivm

RIVM: In 2020 stierven 404 mensen aan griep. Normaal zijn dat er 6400. Wat klopt hier niet?

In de winter van 2019/2020 was de griepepidemie kort en mild. De oversterfte was in deze periode met 404 veel lager dan de gemiddelde oversterfte (6443) in de afgelopen 5 griepepidemieën, zo valt te lezen op de website van het RIVM. Het griepseizoen duurt gemiddeld zo’n 14 weken. Het afgelopen griepseizoen duurde slechts 3 weken. “Influenza deed niks, was er niet, vertelt het RIVM ons,” zegt Stefan Noordhoek in een video op YouTube.

Daarnaast stierven er de afgelopen maanden 6138 mensen door corona. “Corona is natuurlijk altijd onderdeel van de griepgolf. Er is nu gezegd: ‘Er is een griepgolf en daar knippen we corona van af, dat geldt niet, en we houden een griepje over wat niks is.”

Zijn de griepdoden coronadoden geworden?

“Als ze het straks gaan hebben over de tweede golf en het grote belang van extra maatregelen, neem dit dan alsjeblieft mee,” zegt Noordhoek.

Het was een jaar zoals altijd

Daarnaast worden er al weken nauwelijks patiënten opgenomen in het ziekenhuis en sterven er vrijwel geen mensen meer door corona. “Gemiddeld sterven er elke dag 410 mensen in Nederland en al maandenlang overlijden er 0, 1, 2 mensen per dag aan corona. En we zetten ons hele leven daar ook al maandenlang voor stil; onze economie, onze samenleving, onze rechten en onze vrijheid.”

Uit deze grafiek blijkt bovendien dat het virus z’n ding heeft gedaan, ongeacht welke coronamaatregelen er genomen zijn. “Vergeet het idee dat het meeviel omdat de maatregelen werkten. Het viel sowieso mee, want het was een jaar zoals altijd.”

In het onderstaande filmpje gaat Noordhoek ook in op de ‘abominabel slechte en onbetrouwbare’ coronatests:

[YouTube]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nou en! schreef:

  tsja…….die zagen we al aankomen!

  0 likes
 • koddebeier schreef:

  Het RIVM bestaat uit een stel NEP wetenschappers.

  0 likes
 • Willem schreef:

  Vorige maand een vergelijkbaar onderzoek uit Duitsland , was toen ook al heel duidelijk te zien in de grafieken , das eigenlijk al geen nieuws meer voor ons . Rutte waarschuwde ons gisteren serieus !!! , die lockdown en mondkapjes plicht gaan er echt wel komen hoor , maar nu onder het mom van dat we het zelf gedaan hebben omdat we stout zijn geweest !! Maar de onderzoeken die de laatste dagen naar buiten komen daar hoor je ze niet over !!

  het covid 19 virus is al lang opgelost , het virus wat nu een beetje de kop opsteekt is het milde Rhinovirus deze vorm is een milde griepvariant die al veel langer voorkomt , en waar je echt nog nooit iemand over gehoord hebt , je kunt dit gewoon vinden op de site van de RIVM , met hun getallen liegen ze niet kijk zelf onder

  https://www.rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en-cijfers

  Ik snap dat 2 minuten speurwerk voor de meeste mensen te veel gedoe , is om achter de waarheid te komen maar misschien is een enkeling hiertoe toch bereid

  Ik zal nog maar achterwege laten hoe slecht het is voor je gezondheid zo,n wattenstaafje 10 tot 12 cm je neusholte in te rammen …. Maar de test daar gaat het pas echt mis , het monster wordt in een lab doorgekweekt , tot er zich genoeg virus heeft ontwikkelt om een positieve uitslag te genereren , dat is de reden waarom er meer besmettingen zijn , en het maakt niet uit welke griepvariant het is , want zoals ik al vertelde is het Covid 19 na de gebruikelijke 3 maand compleet uitgeraasd , en heerst er nu een ander veel minder gevaarlijk virus wat dus nu gewoon onder Covid 19 wordt afgevinkt . WAKKER ????????

  0 likes
  • Dani schreef:

   Nog een dingtje:
   Patenten en octrooien op ziektes en virussen, ra ra wie daar (mis)ge)bruik van maken.

   En dan nog gaat er geen lampje branden ?
   Medicijnmannetjes zoals ons Ab zijn weer blij, de fles kan weer open, jipieeee!!

   0 likes
  • Willem schreef:

   Die lockdown en mondkapjes willen ze natuurlijk graag Willem, wat ze echt willen is de horeca en mkb naar de donder helpen dan de rest maar de 5 groten blijven gaan en nemen alles over. Ze geven de schuld aan het virus zo zielig zijn ze en doorzichtig. Een mensenleven is niets waard en kinderlevens zijn voor die psychopaten maar voor 1 ding goed. Ze blijven iig niet jong door jong bloed te drinken al denken ze van wel, kijk maar die grafkop van Merkel. Als ze lockdown wilen enzo en mensen doen het niet meer is het voorbij, dan alleen nog de gestapo zover krijgen dat ze ons niet kapot schieten. Verkiezingen kun je schudden en waar moet je op stemmen? Baudet is nergens meer te bekennen en Wilders hoort bij de zielige geheime hadrdrukjesclub, schone lei zonder zo;n overheid of koningshuis zou het beste zijn, denk ik.

   0 likes
 • Elise schreef:

  Ik moet dealen met een agressieve vorm van kanker(hormoongevoelig/teveel eiwitten op de cellen) en ben zover ik weet nu schoon.(heb een zware behandeling achter de rug) Ik erger me dood aan de maatregelingen, want ik wil weer gewoon genieten van het leven zelf. Ben ik dan egoïstisch/een aso? Ik wil best rekening houden met, maar mijn leven/immuunsysteem gaat nu voor, want ik ben nog steeds herstellende. Ik wil juist mensen aanraken/knuffelen etc. (gaat/ging moeilijk als je borsten ziek zijn/pijnlijk waren door operatie en 1 borst door ontsteking). Sowieso zonder je je af door de behandeling.(eigen bubbel/ziek zijn) Wie houdt er dan rekening met mij?
  Ik begrijp gewoon al te goed dat het leven draait om liefde en dat het leven zelf heel betrekkelijk is.
  Ik word nu gezien als wappie door mijn mening/inzicht.
  Net de hond uitgelaten en die man is bang voor jongeren geworden en vroeg aan mij of mij kinderen veel uit gaan. Hier word je toch gewoon niet goed van?

  0 likes
  • Margie schreef:

   Een warme knuffel en liefdevolle omhelzing voor jou vanuit purmerend 😘🙌💖

   0 likes
  • andré schreef:

   veel liefde en warme knuffel…van uit zeer warm zuid Frankrijk, André

   0 likes
  • salvar schreef:

   sterkte elis ik zit zoals veel mensen te wachten op het gewone leven.
   ook sterkte met je gezondheid het is niet niks.
   hoop dat het tij snel zal keren.

   0 likes
  • kuus schreef:

   Elise succes met je herstel en geniet van het leven zo jij wilt .

   0 likes
  • jenne schreef:

   Gezondheid is crusiaal, maar Uw uitspraken als genieten, het draaid om liefde en het leven zelf heel betrekkelijk is, kan ik niets mee, denk dat U het leven niet begrepen heeft, ook niet hoe U van het leven moet genieten, en ja liefde wat is dat, die uiterst kleine gevoels moment zijn mooi, maar een onderdeel van het zijn, ik wens U een snel herstel toe, en vergeet niet U te informeren over de Homeopathiese middelen, die U zeker behulpzaam kunnen zijn bij Uw herstel !

   0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Het kan natuurlijk zijn dat door die achterlijke lockdown de griep minder kans heeft gehad om zich te verspreiden.
  Anderzijds is dat achterlijke beleid pas halverwege maart ingegaan.

  0 likes
 • Dunjos schreef:

  En wie zegt er niet dat die teststaafjes niet gebruikt worden om jouw DNA ergens in een databank te zetten. Ze zijn zo fanatiek bezig met die testen dat ik er veel argwaan hierover heb. 🤡

  0 likes
  • Jan V schreef:

   Daar had ik mensen in mijn omgeving ook al voor gewaarschuwd. DNA is tegenwoordig populair materiaal. Laat je dus NIET testen.

   0 likes
  • salvar schreef:

   Dunjos
   heb ik ook al een keer aangegeven , ze mogen niet zomaar je dna afnemen dus komt dit geroepen.
   je heb gelijk ze halen alles uit de kast.

   0 likes
  • Rob schreef:

   Dunjos, de EU staat dna manipulatie toe ‘om sneller tot een vaccin te komen’. En wij moeten dat geloven? Gemanipuleerd dna die middels vaccins in je lichaam worden gespoten zal er ook toe leiden dat je eigen dna gemanipuleerd wordt. En laat dat nu ook precies de bedoeling zijn. Er is ergens zelfs een bericht geweest waarin vermeldt en verwezen wordt naar een patent op het menselijk dna. Ze willen je dus bezitten op dna niveau. Maar net als met de natuur kunnen ze natuurlijk niets patenteren wat natuurlijk is. Dus moet het eerst veranderd worden zodat het niet natuurlijk meer is maar gemanipuleerd tot een andere samenstelling.

   0 likes
 • rudy schreef:

  Klinkt grappig dit. En zal vast voor Nederland kloppen. Echter hoe verhoudt zich dit tot de grote oversterfte in landen als Amerika, Engeland en Spanje? En de vollopende IC? Die hadden we de jaren ervoor ook niet.
  Kan het niet zijn dat doordat er veel mensen aan corona stierven er dus weinig mensen meer “over” zijn om aan de griep te sterven dit jaar?

  0 likes
  • Stephan schreef:

   Beste Rudy, wat betreft vollopen IC ben ik van mening dat dit veel mensen betreft die tijdens de voorgaande jaren tijdens het regulier griepseizoen , thuis of in verzorgingshuizen stierven en niet op de IC zouden zijn terechtgekomen. Nu omdat het een plandemie betreft moesten deze personen met alle geweld opgenomen worden. Dit schrijf ik aangezien ik al bij een 2tal familieleden in voorgaande griepseizoenen aan hun sterfbed mbt griep/longontsteking heb gezeten. Aangezien hun verhoogde leeftijd en verdere gedaalde levenscomfort hebben we toen als familie besloten ze niet meer naar het ziekenhuis te laten vervoeren en ze vredig te laten sterven. Dat zou helaas in deze plandemie niet mogelijk zijn geweest en waren die 2 zekers te weten op de IC terecht gekomen. Verder wat betreft de oversterfte in andere landen… ik heb me daar niet volledig in verdiept ,maar wat Amerika betreft zat daar een financieel bonussysteem achter wat natuurlijk fraude daarin voor sommige wel aantrekkelijk maakt. Heb althans berichten gelezen over dodelijke verkeersslachtoffers en slachtoffers van schietpartijen die als covid doden waren geregistreerd. Er is dus in heel veel landen gerommeld met dodenaantallen die normaal gesproken er ook zouden zijn geweest. Verder praten we natuurlijk over een plandemie die uitgevoerd wordt doormiddel van belanghebbenden, mensen die daar carrière technisch van afhankelijk zijn, en ook nog eens een msm die anders denkende als wappie wegzetten. Er was in een heel korte tijd dus een sfeer gecreëerd die klokkenluiders over dodenaantallen al snel deed afschrikken, en die enkeling die daarover naar buiten trad werd in de msm niet gepubliceerd. Dus kan niet elke motivatie van iedereen die hierbij betrokken is ondermijnen of verklaren. Hoop je hiermee wat mee geholpen te hebben om het wat duidelijker voor je te krijgen. Verder inlezen hierover kun je uiteraard zelf op www (alternatieve nieuwssites)

   0 likes
   • Rudy schreef:

    Stephan, ik heb van dichtbij meegemaakt dat je aanname van die ic’s echt niet klopt. Mijn moeder in een verzorgingstehuis kreeg corona. 40+ koorts. Werd al vanaf dag 1 gezegd dat zij niet naar het ZH of naar een ic zou gaan/ mocht. De 70+ leeftijd met aandoeningen werden al bewust juist van de ic gehouden. In NL in ieder geval.

    Ik zit zelf meer met de gedachten dat bijvoorbeeld HCQ en zink prima werken, maar dat big pharma een behoorlijk slaatje aan het slaan is uit een virus dat prima te behandelen is. En daarvoor de juiste mensen op de juiste plekken hebben zitten.

    Toch weer: follow the money.

    0 likes
  • P.M. schreef:

   Rudy , jij moet nog héél véél opzoek werk doen volgens mij , over heel deze zogezegde coronashit.!

   0 likes
 • Sjaak schreef:

  Het gros heeft er al goed zicht op maar de elitaire deel heeft dat zicht niet.

  0 likes
 • Hansz Pint schreef:

  De dood-gewone griep is verdwenen…
  En de corona-HOAX is verschenen….
  Al is de leugen nog zo snel…………….

  0 likes
 • salvar schreef:

  voorlopig blijven we met zootje idioten zitten, ze zijn niet weg te branden van hun plek.
  wat hebben ze hen toch beloofd er moet toch iets geweldigs zijn wil je moedwillig mensen over de klink jagen en de economie naar de bliksem helpen.

  wat zal het toch wezen leuke banen bij de NWO of een plaats naast satan?

  0 likes
 • PREDATOR schreef:

  Is toch prachtig dat de regering door de leugens heen de werkelijkheid uit het oog verliest.Dus nu nog maar 400 doden door de griep.Dat is helemaal top nieuws.Zonder maatregelen (1.5 m afstand) of vaccins is de griep van 6000 naar 400 gedaald..Dan kan dat met corona ook dacht ikzelf…. Of vallen ze nu weer door de mand met hun leugens..Dat mensen dat nog geloven zeg..Ons land is dommer dan wij zogehete “Aluhoedjes” het denken…Weer het bewijs van het totale onzin virus…
  Wereldwijd zoveel domme slapende niet logisch denkende sukkels, het word mij er bijna slecht van.Zoveel bewijs heeft een rechter in een zware strafzaak nog niet nodig..ha ha ha …Nederlanders…pffff
  Ja sorry hoor en dan ben ik een complotman…yeah right..Succes gewenst aan ons landje , maar ik ben er bang voor..zucht

  0 likes
 • Uknoweme schreef:

  Ik heb last van winderigheid, wat nu?

  0 likes
 • Lawke schreef:

  In het “nieuwe normaal” klopt er NIKS! Er is enkel politieke retoriek die moraal & wetenschap probeert na te bootsen om de massa te misleiden. Maar het tijdperk van de ontwaking is er ook heel duidelijk al.. 😉

  0 likes
 • Gaston schreef:

  Met prinsjesdag zal bekend worden gemaakt dat de levensverwachting van 65-jarigen in 2020 enorm is gestegen en dat daarom de AOW leeftijd versneld naar 68 jaar zal worden gebracht…..

  0 likes
 • frans schreef:

  “Influenza deed niks, was er niet, vertelt het RIVM ons,” zegt Stefan Noordhoek in een video op YouTube.

  Grappig he?!
  Nee in 2019 hebben ze geen virus uitgezet!!!!
  ((Bij die alle jaarlijkse griepen kun je dus bedenken dat die ook zijn bedacht en ontworpen, ze hebben altijd een keurige naam.))
  Ze dachten iets goeds in handen te hebben
  voor in het voorjaar.
  Ze hadden verwacht met die corona 10.000-den om het leven te helpen.
  Dat is dus mislukt.

  0 likes
  • Hansz Pint schreef:

   m.i
   Nee Frans, dat zie je verkeerd…
   Het is slechts gebruikt en gehyped als vehikel om de mensheid ANGST in te boezemen (de schrik slaat je toch om het hart als je gehersenspoeld krijgt… dat je welderis DOOD zou kunnen gaan… aan … )
   DUS; werd de OPLOSSING (van de mensheid) (en een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg…) geboden…: een VACCIN !!!
   Alleen DAT zal je redden werd er gepompt in de schapenhersenen…
   Dus; wil jan met de pet gevaccineerd(opgelost !) worden…
   De mens moet zich een realiseren dat hij niet het eeuwige leven heeft… dat de DOOD er gewoon BIJhoort… en dat je als sterfeLIJK mens er dan ook voor MOET (nu ja, moejezellufweten) zorgen dat je dat sterfeLIJKe lijf van jou… ook goed onderhoudt… weerstandig maakt… sterk, vitaal, een lijf dat lacht om die virusjes die bij hem, met zijn sterke immuunsysteem toch geen kans maakt…
   Maar jaaaa …. in Nederland zitten er ca ZEVEN MILJOEN chronisch zieke mensen in de WELVAARTSZIEKTENSTATISTIEKEN… !!!
   En ja, DIE zijn al zwak ziek en kwetsbaar maar willen toch nog niet dood…. en laten zich met liefde elimi… eh vaccineren.
   En als er al zeven miljoen zwakke broeders rondlopen… dan is statistisch gezien… de rest er naar toe onderweg !
   Nou Frans, zo ongeveer zie ik dat hele gedoe… 😉

   0 likes
 • Corona 2.0 schreef:

  Omdat het misschien om een zeer milde griep ging? Duh!!!

  0 likes
 • H.J. schreef:

  Kijk dat deze Linkse Rutte Clan bestaat uit leugenaars en bedriegers staat als een paal boven water, maar zolang deze Linkse Rutte Clan beschermt door de Nederlandse Media van het AD tot aan SBS aan toe is het vechten tegen de bierkade.
  De waarheid gaat ten onder samen met de Democratie.
  Rutte de knul van het Cordon Sanitair.

  0 likes
 • Hansz Pint schreef:

  m.i.
  Toen corona verscheen…
  De griep verdween…

  Waar corona verschijnt…
  De griep verdwijnt.

  Toen corona op kwam dagen…
  Begon men op de Nederlander te jagen.

  De JaarLIJKse ca 6000 griepdoden…
  Werden door corona overboden.
  Overbodig…?

  6500 seizoensgriepdoden min 6100 coronadoden (of zoiets…) is nog maar slechts 400 griepdoden…
  Stuivertje wisselen …

  Als je gesponsord wordt door een filantroop…
  ligt de rechtsorde totaal overhoop.

  Het recht van de sterkste… doet vermoeden…
  Dat de schaapjens zullen (moeten) bloeden.
  as usual …

  Corona corona corona, Corona corona corona… doe mij maar de grie-iep….da`s namelijk nooit zo SPASTISCH geweest… het hoorde erbij …

  Cor en Ona liepen door de kalverstraat…
  Flink verspreidend links en rechts zo die gaat,
  Ze hadden de opdracht van Daap van Jissel om
  de boel eens flink te vergallen…
  om Nederland in elkaar te laten knallen…
  Gelukt !

  Heel Nederland (elke wereldburger, incl. Daap van Jissel…) is drager van velerlei virussen…
  Het ligt waarLIJK aan JOUW immuunsysteem om WEERSTAND te bieden aan die kleine nuttige wezentjes… want die zijn er niet voor niets…!
  Stel je mares voor dat er NIEMAND dood zou gaan aan het e.e.a.
  Moedertje Natuur selecteert elke zwakke broeder en zo wordt de Moeder onze Hoeder…
  Het is in de Natuur, waar wij allen deel van uitmaken… nameLIJK de gewoonte om alles wat zwak ziek en misselijk 😉 is, OP te ruimen, klinkt wat radicaal, maar ja, sosittuwelinelkander…
  Survival of the Fittest !
  DOODgewoon.

  0 likes
 • x

  Check Also

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >