Binnenland

De echte reden waarom het virus ‘bezig is aan een gevaarlijke opmars’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“We hoopten allemaal op een stille zomer, maar zo’n zomer is het helaas niet aan het worden,” begon premier Rutte zijn persconferentie naar aanleiding van het oplopende aantal ‘besmettingen’ in Nederland. “Het virus is bezig aan een gevaarlijke opmars. De cijfers liegen er niet om,” zei hij.

Rutte waarschuwde dat Nederland de winst die gewonnen is, dreigt te verliezen. “We hebben het virus tussen maart en juni onder controle gekregen, vooral door ons aan een aantal basisregels te houden.” Hij zei dat steeds meer mensen dat niet meer doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Influencer en comedian Tisjeboy Jay zet in een nieuwe video vraagtekens bij de uitspraken van Rutte. “Neemt het aantal besmettingen in rap tempo toe? Kan dit een gevolg zijn van het feit dat we nu megaveel testen?”

Cijfers liegen niet

Hij verwijst naar cijfers van het RIVM waaruit blijkt dat er in maart 63.000 tests zijn uitgevoerd, waarvan 20 procent positief. In juni zijn er 251.000 tests gedaan. Daarvan was slechts 1,32 procent positief. En in juli: 348.000 tests, waarvan 0,82 procent positief. “Kan het zijn dat als je veel meer test, dat je dan ook meer besmettingen krijgt? Maar als je kijkt naar het percentage, dan neemt het af.”

Hij voegde toe dat het nu alleen nog maar gaat over besmettingen en niet meer over zieken of ic-opnames. “Dat terwijl het op de ic’s nu rustig is. Cijfers liegen niet. Veel besmettingen, maar heel weinig zieken.”

Een miljoen

De overheid zegt over coronabesmettingen: “Als u zich beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten heeft gehad, bent u genezen. Dan kunt u anderen niet meer besmetten.” RIVM-kopstuk Jaap van Dissel zei onlangs tijdens een briefing dat in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus. Tisjeboy Jay: “Als een miljoen mensen het coronavirus hebben gehad, kunnen zij het dus niet meer doorgeven.”

Zo bouwen we immuniteit op, zei Rutte tijdens een toespraak die hij inmiddels weer vergeten is.

4.6 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Het is schier onmogelijk dat nog 1 normaal en vooral weldenkend mens anno 7 augustus 2020 deze paljas en het gajes om hem heen nog serieus neemt. We hebben te maken met Satanisme van het zuiverste water. Berichtje van Jan aan Satan: de pot op. Desnoods met geweld. Want geweld schijnt om gezondheidsredenen toegestaan. ( niet tegen dovemansoren ‘gezegd’)

Madeloes
Madeloes
3 jaren geleden

https://www.ellaster.nl/2020/08/07/mondkapjesplicht-dwingen-is-strafbaar/

de moeite van het lezen van dit artikel is het waard

Mondkapjesplicht is strafbaar

Als reactie op de mondkapjesplicht stuurde een lezer onderstaande brief die aanvullende informatie biedt, om duidelijk te maken waarom een ambtenaar je daartoe niet kan dwingen. Niet alleen omdat er nog geen coronawet is. Ook omdat ‘niet-dwingen’ een principe is gewaarborgd in het publiek recht en dat je als mens (in plaats van burger of persoon), nergens toe gedwongen mag worden.*

Devon
Devon
3 jaren geleden

Er komen hier veel namen voorbij van “influencers” waar ik echt de naam voor het eerst van hoor. Het is heel eenvoudig. Vraag het RIVM nu eens hoeveel van de positief geteste mensen daadwerkelijk ziek is en in welke gradatie. Het RIVM geeft mij wel een reactie maar geen antwoord op deze vraag. Wie in NL is nu in staat dit antwoord boven tafel te krijgen. Pas dan weten we of het echt zo erg is. En verder bemoei ik me er niet meer mee. Het is een afmattend saaie soap aan het worden.

Antoin
Antoin
3 jaren geleden

Je moet niet alleen naar de percentage besmettingen kijken die afneemt. Het is logisch als het aantal testen toeneemt dat de percentage besmette mensen lager zal zijn.
Het is zorgelijk dat nu na bijna een half jaar nog steeds besmettingen plaatsvinden, en niet alleen in Nederland.

Tuurlijk, iedereen wilt terug naar zijn oude leven van voor de Corona. Maar helaas leven we sinds de corona in een andere realiteit waarin we met zijn alle moeten zorgen dat het niet escaleert.

De verhalen op internet die de echtheid en dodelijkheid van deze virus ontkrachten dragen veel minder bij dan een regering die probeert de samenleving (mensen/economie en gezondheid) weer op peil te krijgen.

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x