Binnenland

RIVM zegt het ook: sneltesten zijn niet betrouwbaar

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De tijdelijke wet voor de toegangstesten heeft de instemming gekregen van een meerderheid van de Tweede Kamer. Het kabinet gaat onderzoeken of in de toekomst zelftesten ook voldoende zijn voor toegangstesten. De wet maakt het mogelijk een negatieve sneltest te verplichten bij bezoek aan bioscoop, festival, museum en theater. Wat blijkt nu: de sneltesten die momenteel in omloop zijn in Nederland zijn helemaal niet betrouwbaar.

De Taskforce Serologie van de Landelijke Coördinatie Testcapaciteit, waar onder andere het RIVM in zit, heeft onderzoeksresultaten naar sneltesten van laboratoria verzameld. Uit de voorlopige conclusies blijkt dat geen van de onderzochte sneltesten voldoet aan de eisen voor individuele patiëntendiagnostiek, laat het RIVM weten op haar website.

Te groot aandeel fout-positieve en fout-negatieve uitslagen

De taskforce raadt het gebruik van sneltesten dan ook af. “De testen zijn niet betrouwbaar. Er is een te groot aandeel fout-positieve en fout-negatieve uitslagen,” schrijft het RIVM.

In Nederland zijn er 23 coronasneltesten bekend, waarvan er 16 zijn onderzocht door verschillende onafhankelijke laboratoria. Met zo’n sneltest zou je in 10 tot 30 minuten te weten komen of je besmet bent met corona en of je een besmetting met corona hebt gehad.

Niet bruikbaar

Ook de WHO raadt het gebruik van sneltesten af. In april vorig jaar maakte WHO een richtlijn bekend waarin de organisatie zegt dat ze niet bruikbaar zijn tenzij ze ‘uitgebreid goedgekeurd zijn in de juiste context’.

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge dat ook zelftesten minder betrouwbaar zijn. Dat heeft volgens hem te maken met ons gebrekkig ‘masochistisch vermogen’. “Zo’n ding zo diep in je neus douwen, dat is toch een pijnlijke ervaring en kennelijk zijn we zo mild voor onszelf dat we die toch net iets minder diep naar binnen douwen en daardoor wordt-ie minder betrouwbaar,” zei de minister.

4.6 36 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
1 jaar geleden

Als ondernemers hieraan gaan meewerken zijn zij medeschuldig aan deze vorm van medische apartheid. Schande !

Andre
Andre
1 jaar geleden

….zegt het onbetrouwbare RIVM

Open je ogen niet je mond
Open je ogen niet je mond
1 jaar geleden

Dit is de volgende stap naar verplicht vaccineren? Daarna 2e prik, dan derde?
Elk land wordt automatisch een andere variant
Daarna drukken ze door om die chip te nemen
Leuk spel

Sen
Sen
1 jaar geleden

Ja natuurlijk zegt RIVM dat want Hugo wilt geen sneltesten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

95
0
We lezen graag je reactie!x