Wetenschap

“Rond 2100 kunnen we teleporteren, tijdreizen en onzichtbaar worden”

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tegen het einde van deze eeuw behoren tijdreizen, teleportatie en onzichtbaarheid tot de mogelijkheden. Dat zeggen althans een aantal Britse wetenschappers van het Imperial College London en de Universiteit van Glasgow.

Zij hebben voorspeld dat tijdmachines binnen nu en 85 jaar worden uitgevonden en dat teleportatie rond het jaar 2080 zal worden gebruikt voor transport. De onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter kan binnen 15 jaar al beschikbaar zijn, zo blijkt uit een studie. Ruimtetoerisme staat al op het punt om realiteit te worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
tijdreizen,teleportatie,onzichtbaarheidsmantel,ruimtetoerisme,camouflage
Onzichtbaarheidsmantel (Warner Brothers)

Hoewel hiervoor gigantische – misschien zelfs onmogelijke – technologische sprongen nodig lijken te zijn, is het eerste prototype van een onzichtbaarheidsmantel al gemaakt.

“Je kunt een onzichtbaarheidsmantel maken door middel van adaptieve camouflage, waarbij je de achtergrond van een voorwerp of een persoon vastlegt en vervolgens op de voorgrond projecteert zodat het lijkt alsof het voorwerp of de persoon is verdwenen,” zei professor Chris Phillips van het Imperial College London. “Het duurt niet lang meer voordat zo’n mantel realiteit wordt, de eerste basisversies zijn al gemaakt. Het is zeker denkbaar dat we de onzichtbaarheidsmantel die wordt gebruikt in de Harry Potter-films binnen 10 tot 20 jaar kunnen gaan zien.”

Daarnaast zijn wetenschappers er al in geslaagd om elektronen te teleporteren. “Het teleporteren van een persoon – atoom voor atoom –  zal erg moeilijk zijn, maar wellicht stellen nieuwe ontwikkelingen in de scheikunde of moleculaire biologie ons in staat om het sneller te doen,” stelt dr. Mary Jacqueline Romero van de Universiteit van Glasgow. Ze voegde toe: “Er is geen fundamentele wet die ons vertelt dat het niet mogelijk is.”

Tijdreizen is ook een grote uitdaging. “Het is al gelukt om vooruit te reizen in de tijd, maar dan spreek je over honderdsten van een seconde,” zei Colin Stuart, auteur van het boek The Big Questions in Science. “Ik denk dat we rond 2100 al enkele weken vooruit in de tijd kunnen reizen.”

[Metro, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Abel
Abel
9 jaren geleden

Er zijn al legio voorbeelden bekend dat de mens dat teleporteren en tijdreizen, zelf, enkel en alleen door gebruik van de geest, kan doen.

Jer
Jer
9 jaren geleden

Dat kunnen wij allang al. In de diepste geheime hebben ze dat al tientallen jaren geleden uitgevonden.

Axmann
Axmann
9 jaren geleden

Geen enkele van de hierboven genoemde uitvindingen zal ooit werkelijkheid worden, omdat ze tegen bepaalde natuurwetten indruisen. In denk overigens dat we rond 2100 veel eerder weer met speren, knotsen en bijlen rondlopen, gezien de komende wereldoorlog (denk aan Einsteins woorden), natuur- en galactische catastrofes.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

We willen gaan vliegen voor we kunnen lopen. Over de belangrijkste levensvragen zijn nog steeds geen afdoende antwoorden gevonden; we slachten elkaar af , maar we moeten al wel tijdreizen gaan maken, heel belangrijk !! We hebben een geschiedschrijving die op geen enkel vlak deugt, maar we willen en willen en willen en het moet Nu !!!
Outside our league zou ik zeggen. Als we eerst eens ons huis ( planeet) op orde zouden krijgen, dan is het de daarna pas juiste tijd om ons met de buren te gaan bemoeien.
Vergelijking; een puberkamer veranderd in een ongelooflijke rotzooi en de desbetreffende puber wil een baan als chirurg…… Lijkt mij geen goed idee.
Gaat de puinzooi alleen maar vergroten, alles gaat door elkaar lopen ( als het lukt tenminste)
En qui bono ? Voor wie is dit bedoeld ? Voor de elite weer ? Ik zie U en mijn persoontje nog niet uitgekozen worden……

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x