Homepagina » Wetenschap » “Rond 2100 kunnen we teleporteren, tijdreizen en onzichtbaar worden”
"Rond 2100 kunnen we teleporteren, tijdreizen en onzichtbaar worden"

“Rond 2100 kunnen we teleporteren, tijdreizen en onzichtbaar worden”

Tegen het einde van deze eeuw behoren tijdreizen, teleportatie en onzichtbaarheid tot de mogelijkheden. Dat zeggen althans een aantal Britse wetenschappers van het Imperial College London en de Universiteit van Glasgow.

Zij hebben voorspeld dat tijdmachines binnen nu en 85 jaar worden uitgevonden en dat teleportatie rond het jaar 2080 zal worden gebruikt voor transport. De onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter kan binnen 15 jaar al beschikbaar zijn, zo blijkt uit een studie. Ruimtetoerisme staat al op het punt om realiteit te worden.

tijdreizen,teleportatie,onzichtbaarheidsmantel,ruimtetoerisme,camouflage

Onzichtbaarheidsmantel (Warner Brothers)

Hoewel hiervoor gigantische – misschien zelfs onmogelijke – technologische sprongen nodig lijken te zijn, is het eerste prototype van een onzichtbaarheidsmantel al gemaakt.

“Je kunt een onzichtbaarheidsmantel maken door middel van adaptieve camouflage, waarbij je de achtergrond van een voorwerp of een persoon vastlegt en vervolgens op de voorgrond projecteert zodat het lijkt alsof het voorwerp of de persoon is verdwenen,” zei professor Chris Phillips van het Imperial College London. “Het duurt niet lang meer voordat zo’n mantel realiteit wordt, de eerste basisversies zijn al gemaakt. Het is zeker denkbaar dat we de onzichtbaarheidsmantel die wordt gebruikt in de Harry Potter-films binnen 10 tot 20 jaar kunnen gaan zien.”

Daarnaast zijn wetenschappers er al in geslaagd om elektronen te teleporteren. “Het teleporteren van een persoon – atoom voor atoom –  zal erg moeilijk zijn, maar wellicht stellen nieuwe ontwikkelingen in de scheikunde of moleculaire biologie ons in staat om het sneller te doen,” stelt dr. Mary Jacqueline Romero van de Universiteit van Glasgow. Ze voegde toe: “Er is geen fundamentele wet die ons vertelt dat het niet mogelijk is.”

Tijdreizen is ook een grote uitdaging. “Het is al gelukt om vooruit te reizen in de tijd, maar dan spreek je over honderdsten van een seconde,” zei Colin Stuart, auteur van het boek The Big Questions in Science. “Ik denk dat we rond 2100 al enkele weken vooruit in de tijd kunnen reizen.”

[Metro, MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Axmann schreef:

  Geen enkele van de hierboven genoemde uitvindingen zal ooit werkelijkheid worden, omdat ze tegen bepaalde natuurwetten indruisen. In denk overigens dat we rond 2100 veel eerder weer met speren, knotsen en bijlen rondlopen, gezien de komende wereldoorlog (denk aan Einsteins woorden), natuur- en galactische catastrofes.

  15 likes
  • Dppm schreef:

   Ze kunnen dit al vele jaren.
   Veel wetenschappers laten zich tegen houden door de huidige natuurwetten.
   Alleen die out of the box kunnen denken zullen stappen vooruit zetten.
   Over 100jaar zullen ze lachen over onze huidige achterhaalde natuurwetten.
   Vroeger was de Aarde ook plat!

   11 likes
  • Light schreef:

   Dat zijden ze vroeger ook over de aarde… de aarde plat was, dat je van de aarde af kon vallen, dat de aarde het centrum van de kosmos was en dat alles om de aarde draaide, we zouden nooit kunnen vliegen laatstaan sneller dan het geluid. Volgens de bijbel zouden we nooit ouder dan 120 jaar worden en zie daar al deze theorieën zijn vergruisd. Verwacht dus ook dat dit met jou overgenomen theorieën gebeurt.
   Ga er rustig vanuit dat wat jij nu leest, weet en als waarheid beschouwd al minstens 10 jaar achter loopt op de huidige geheime kennis en wat nog in ontwikkeling is.

   Als je van niet denkt dan ben je naïef of kortzichtig.

   9 likes
 • Abel schreef:

  Er zijn al legio voorbeelden bekend dat de mens dat teleporteren en tijdreizen, zelf, enkel en alleen door gebruik van de geest, kan doen.

  5 likes
  • Light schreef:

   Iets beweren en iets bewijzen is een groot verschil Abel.

   Als je iets bewijst dan betekent het over het algemeen dat je het kunt herhalen voor het oog van anderen en dat anderen jou handelingen herhalen en zelf kunnen testen of jou theorie klopt, dat heet wetenschap.
   Dat kan je dus niet bewijzen anders was het groot nieuws geweest…

   Conclusie… Papegaai effect, niet nadenken maar klakkeloos iets van het internet na praten.

   5 likes
   • rik schreef:

    @Light
    Nieuwe vindingen en inzichten zijn meestal ontstaan door mensen die starten met veel fantasie een rotsvast geloof in een bepaald inzicht en doorzettingsvermogen om zich niet uit het veld te laten slaan door al de cyneasten eromheen.

    Ben het met je eens dat uiteindelijk bewijs wel nodig is / gewenst is om het een gemeenschappelijke waarheid te kunnen laten zijn en het te begrijpen. Maar het kan lang duren voordat voor sommige inzichten bewijs is. Zie bijvoorbeeld recent met Iceman Wim Hofs, deze werd door de wetenschap ook weggezet als een charlatan maar het is inmiddels bewezen!

    Nu heb ik zelf rotsvast geloof dat de mens in staat is “uit het lichaam” te gaan (in ieder geval gedurende de slaap), dat je nog zeer bewust bent (niet op hersen niveau) en dat tijd en ruimte dan een andere “dimensie” krijgt. Helaas ik kan het niet bewijzen maar wie weet komt dat ooit nog eens. Ik heb verder ook niet de drang om anderen te overtuigen dat dit echt mogelijk is.

    2 likes
  • max schreef:

   Geloof je het zelf?

   5 likes
  • max schreef:

   laat die voorbeelden dan eens zien…?

   3 likes
 • Huisheks schreef:

  We willen gaan vliegen voor we kunnen lopen. Over de belangrijkste levensvragen zijn nog steeds geen afdoende antwoorden gevonden; we slachten elkaar af , maar we moeten al wel tijdreizen gaan maken, heel belangrijk !! We hebben een geschiedschrijving die op geen enkel vlak deugt, maar we willen en willen en willen en het moet Nu !!!
  Outside our league zou ik zeggen. Als we eerst eens ons huis ( planeet) op orde zouden krijgen, dan is het de daarna pas juiste tijd om ons met de buren te gaan bemoeien.
  Vergelijking; een puberkamer veranderd in een ongelooflijke rotzooi en de desbetreffende puber wil een baan als chirurg…… Lijkt mij geen goed idee.
  Gaat de puinzooi alleen maar vergroten, alles gaat door elkaar lopen ( als het lukt tenminste)
  En qui bono ? Voor wie is dit bedoeld ? Voor de elite weer ? Ik zie U en mijn persoontje nog niet uitgekozen worden……

  8 likes
  • Sonja schreef:

   Quote: “Vergelijking; een puberkamer veranderd in een ongelooflijke rotzooi en de desbetreffende puber wil een baan als chirurg…… Lijkt mij geen goed idee.”

   Are you even for real Huisheks?? Dus jij durft te beweren dat elke chirurg een keurig nette tiener is geweest? Kom op zeg! Ooit gehoord van groei/groeien?

   En over ‘afslachten’ en met ‘buren’ bemoeien gesproken, JOUW plaatsing over die ‘rare Amerikanen” die zogenaamd weer eens iets hebben uitgevonden (“rollen spel”, van 2 dagen terug).. dat was vriendelijk? Nog maar niet gesproken over het feit dat je de mensen niet eens een reactie terug geeft wanneer ze op je plaatsing reageren. Hart op de tong, remember?

   Men moet toch eerst nadenken over de mogenlijkheden om te kunnen vliegen, anders zullen ze nooit leren om te vliegen, Man man, wat ben je toch vreselijk kortzichtig huisheksje…

   9 likes
 • Frank Domen schreef:

  Wat zijn dat toch voor mensen, die er behoefte aan hebben om dergelijke dingen te kunnen doen!? Laten wij onze energie gebruiken om meer vrede in de wereld te krijgen! De honger en de armoede oplossen is dan opdracht nummer 1.

  10 likes
 • Jer schreef:

  Dat kunnen wij allang al. In de diepste geheime hebben ze dat al tientallen jaren geleden uitgevonden.

  6 likes
 • Catharina schreef:

  Ik heb geen behoefte om te tijdreizen ( ik ben hier NU omdat ik hier NU hoor te zijn )
  Ik heb geen behoefte om mijzelf te teleporteren ( Ik hou teveel van reizen en intussen mensen en culturen te leren kennen, wat ik dan zou missen )
  En ik heb geen behoefte om onzichtbaar te zijn ( Ik laat graag m’n stempel achter door zichtbaar te zijn )
  Dus….no thanks 😀

  Bovendien heb ik t idee dat geen van dit bevoordelijk kan zijn in zelfs ‘de juiste’ handen, laat staan ‘de verkeerde handen’ ( Zoals met veel technologie )

  But that’s me 🙂

  6 likes
 • Kalki schreef:

  De Maitreya teleporteert zich nu al.

  2 likes
 • earthaxis schreef:

  Het nut is dat je op terrorisme, list, bedrog, moord, diefstal, ongelukken, rampen en andere nood op voorhand kunt anticiperen, als je eenmailtje uit de toekomst zou kunnen ontvangen. Doet me veel denken aan dat Princeton experiment waarbij ze een uitslag zagen op de grafiek, een paar uur voor 911. Global consciousness project heette dat volgens mij. Misschien beschikken we dus al over wat we nodig hebben. Net zoals die dieren die op de vlucht slaan voor een natuurramp.

  2 likes
  • Light schreef:

   earthaxis je spreekt je zelf tegen. volgens jou tekst zou het dan betekenen dat tijdreizen nooit zal lukken want al het geen je opnoemt is gewoon wel gebeurd en niet tegen gehouden door de toekomst mens.

   Bekijk het van de andere kant, misschien wordt het juist gebruikt om het geen wat jij benoemt stiekem uit te voeren.

   0 likes
   • earthaxis schreef:

    Beste Light,
    Ik spreek mijzelf niet tegen, WANT:
    A) ik geloof WEL dat gebeurtenissen uit de toekomst onze keuzes in het heden kunnen beinvloeden.
    B) ik geloof NIET dat wij als mensen onze keuzes in het verleden bewust kunnen beinvloeden, aangezien de menselijke vrije wil een illusie is.

    Ik geloof nl. dat de reden dat toekomstige tijdsreizigers niet slagen in het bewust beinvloeden van het verleden is dat er door het lot dingen tussen beide komen die beinvloeding voorkomt. Als jij bijvoorbeeld naar het verleden zou afreizen en probeert te voorkomen dat je ouders elkaar ontmoeten, dan weet je bij voorbaat dat dit niet gaat lukken, aangezien jij geboren bent. Er zal hoe dan ook iets tussen komen,wat voorkomt dat je de geschiedenis kan herschrijven. Niet omdat een god of het lot dat wil, maar omdat het heden dat simpelweg bewijst.

    Toekomstige tijdreizigers kunnen ons dus wel bezoeken en observeren, maar kunnen geen interactie hebben aangezien ze van tevoren al weten dat dat niet zal lukken. De loop der dingen wordt beinvloed door cosmologische lotskrachten, zo groot als het universum zelf, denken dat je het verleden kunt beinvloeden is een illusie net zoals de vrije wil dat is. Die cosmologishe lotskrachten kun je zien als Gods Wil (dit is filosofisch bedoeld niet religieus). Filosofisch gezien valt een appel niet van een boom door bijv. de zwaartekracht, maar als uiting van de goddelijke wil.

    Natuurkundigen bedenken ondertussen zelfs parallele universa met parallele geschiedenissen, zo lang ze maar niet aan de menselijke vrije wil hoeven te twijfelen.tijdreizen zal in werkelijkheid definitief bewijs aan de mensheid kunnen leveren dat vrije wil niet bestaat.

    Het idee van vrije wil komt voort uit het idee van zelfbewustzijn. Jouw Zelf komt voort uit het feit dat je de hersenprocessen die jouw gedachten creëren niet zelf objectief kunt waarnemen, aleen via een innerlijke interpretator, die je in het grootste gedeelte van je eigen hersenprocessen geen inzage kan geven simpelweg omdat het te complex is, die interpretator dat ben Jij, oftewel dat is de illusie creator te zijn van je eigen gedachten, terwijl die achter de schermen worden veroorzaakt door hersenprocessen waar je je niet bewust van bent.

    0 likes
    • Light schreef:

     earthaxis, ik ging in op jou stelling en niet in op wat jij wel of niet gelooft.
     Feiten blijven dat als jij beweert dat “Het nut is dat je op terrorisme, list, bedrog, moord, diefstal, ongelukken, rampen en andere nood op voorhand kunt anticiperen, als je eenmailtje uit de toekomst zou kunnen ontvangen, Misschien beschikken we dus al over wat we nodig hebben” maar dat deze feiten vervolgens en tot op heden nooit voorkomen zijn betekent dat de theorie waar jij in gelooft niet klopt.

     We zouden volgens jou theorie in een perfecte samenleving moeten leven omdat we uit de toekomst gewaarschuwd worden maar dat doen wij niet.

     Ik denk dat je te veel geïnspireerd bent door de film “Minority report” maar dat is wat ik geloof natuurlijk.

     0 likes
     • earthaxis schreef:

      Wat vreemd volgens mij had ik net uitgelegd waarom toekomstige tijdreizigers niet in verleden en heden opduiken..

      0 likes
 • earthaxis schreef:

  Trouwens wist je dat uit experimenten blijkt dat als vrijwilligers onverwacht worden blootgesteld aan schokkende stimuli, zoals een enge of opwindende foto, dat hun hart dan 5 seconden vooraf een reactie te zien geeft op een ECG? Waarom zou dit gebeuren denk je. Ik denk omdat onze evolutionaire voorgangers hier een evolutionair voordeel door hadden in gevaarlijke situaties. Als de natuur ons dit heeft meegegeven, wie zijn wij dan om het te negeren. Misschien hebben we het al te lang genegeerd en wordt het tijd dat we deze kwaliteit gaan ontwikkelen en in het voordeel van ons allemaal gaan gebruiken.

  2 likes
 • Roy schreef:

  Als er tijdmachines uitgevonden gaan worden, zouden we dat dan niet nu al moeten merken? Of deze tijdreizigers zijn heel goed in zichzelf verborgen houden, dat kan ook natuurlijk..

  1 likes
  • westbound schreef:

   In Suske en Wiske bestaat de tijdmachine al. En in doctor Who ook. Reden temeer om aan te nemen dat binnen afzienbare tijd wij door de tijd kunnen reizen. Wie weet kan je Jezus dan wonderen zien verrichten.

   0 likes
   • reticuli ra schreef:

    kijk eens wat er in de geschiedenis is gefantaseerd in wat uit is gekomen…kijk naar star wars. wat de mens fantaseert komt uit….dus het is wel zo juist om positief te blijven 🙂

    0 likes
 • Vincent schreef:

  Ik vind het altijd zo knap dat men met jaartallen durft te smijten.
  Veel van deze dingen staan inderdaad om de hoek, ook al hebben ze onderling niks met elkaar te maken.
  Van de harry potter cape is al ergens een demo filmpje van een jappaner te vinden waar men “heel eenvoudig” via glasvezel het beeld achter je, om je heen, naar voren projecteerd. Moet nog geperfectioneerd maar de techniek is er.

  Teleportatie is ook geen onmogelijkheid, de moeilijkheid zit hem nog in de ongelovelijke en voorlopig nog onhaalbare resolutie. Haal de eiwit verbindingen in je hersenen maar eens in elkaar en zet ze daarna op precies de goede plek terug..right..85 jaar klinkt dan nog wel aannemelijk, tenzij raymond Kurzweil zijn exponentieel princincpe meedoet..dan moet t over 20 jaar ook kunnen.
  Trouwens, als je iemand op dit niveau weer in elkaar kunt zetten kan de startrek replicator met n pot grondstog ook wel. En kun je meteen een tweede of derde versie van jezelf in elkaar laten zetten.. elke dag n lang weekend!
  Maar vergeet niet dat de 3D printer toch echt al een stap in deze richting is!!! dit gaat ooit gebeuren.

  Tijdreizen lijkt mij persoonlijk een no-no
  Zolang we tijd niet onder een microscoop kunnen leggen en met een soortement van pincet vast kunnen pakken blijft t theorie. En waar zijn al die tijdreizigers uit de toekomst dan nu? (los van wat vage artikeltjes dan)

  Maar we leven in spannende tijden..ik hoop dat we onszelf lang genoeg laten leven om het allemaal mee te maken 😉

  1 likes
 • Pindakaas schreef:

  Dus eind van de eeuw houdt de mens op te bestaan en de mensrobot is zijn vervanger? De mensrobot die geen moer meer kan zonder een instrument? Is dat afhankelijkheid of onafhankelijkheid? De Neanderthaler was werkelijk onafhankelijk. Hij had alleen zijn handen nodig. Tegenwoordig kun je al haast niks meer met alleen je handen en straks wordt het nog erger. Alleen maar afhankelijkheid van techniek, apparaten en electriciteit. Laat deze falen dan is de mensrobot gelijk in paniek en tot niks in staat.

  1 likes
 • arnold schreef:

  bullshit

  en als het al kan dan dan is het alleen het leger nee de wereld staat still in ontwikeling voor de burger

  0 likes
 • westbound schreef:

  Kunnen we dan ook vliegen, zoals vogels?

  0 likes
 • anoniem schreef:

  mijn vader heeft in begin jaren 90 een man naast hem gehad op de snelweg, hij deed zijn geblindeerde raampje naar beneden en hij lag daar met beide benen op het dashboard en er zat geen stuur in!
  hij stak zijn hand op en het raampje ging weer dicht.
  de auto versnelde en me vader in zijn mercedes zette alle zeilen bij om de auto in te halen, maar dit is hem niet gelukt.
  me vader was toen met een klus bezig voor een hooggeplaatste wat mislukt was.

  ik wil maar zeggen ze kunnen alles al vele jaren en alles wordt opnieuw uitgevonden zodat sommige er profijt van hebben en als er teveel aan de gewone mens bekend gemaakt is worden we terug geworpen en dan is er nog het stukje des informatie.

  0 likes
 • x

  Check Also

  UFO's en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

  UFO’s en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

  Natuurkundigen kregen het onlangs voor elkaar om ...

  We communiceren met aliens via AI51 en zij leren ons hoe tijdreizen werkt, zegt deze honkballegende

  We communiceren met aliens via AI51 en zij leren ons hoe tijdreizen werkt, zegt deze honkballegende

  Aliens willen graag de geheimen van tijdreizen ...

  >