Universum

Sensatie over ‘petroglief’ op Mars

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de sociale media is consternatie ontstaan over een ‘oude petroglief’ op het oppervlak van Mars. De gravering wordt door complottheoretici aangedragen als bewijs voor ruimtereizigers. Dat meldt News.com.au.

De petroglief kan worden toegevoegd aan de lijst met vreemde ‘objecten’ die zijn aangetroffen op de duizenden Marsfoto’s, waaronder een ‘menselijk standbeeld’, een ’tandwiel’, een ‘dijbeen’ en ‘Bigfoot’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het nieuwste ‘xenoarcheologische’ bewijs is te vinden op een vreemde rots die eerder dit jaar werd gefotografeerd door Marsrover Curiosity. Sommigen menen in de verweerde steen een zuil te zien die is bedekt met petrogliefen.

Sensatie over 'petroglief' op Mars

Volgens YouTube-gebruiker UFOvni2012 is de rots ‘bewijs’ dat de makers ervan ‘humanoïde’ waren. Hij trekt een aantal lijnen die volgens hem overeenkomen met lijnen op Egyptische zuilen. Of is hier sprake van pareidolie, het verschijnsel waarbij het brein een korte weg neemt tijdens het interpreteren van beelden. Het ziet bekende vormen en objecten die er in werkelijkheid niet zijn.

In de jaren zeventig raakten mensen er voor het eerst van overtuigd dat op Mars ooit een hoogontwikkelde beschaving had geleefd, toen NASA-wetenschappers zeiden dat een berg op de rode planeet, Cydonia Mensa geheten, door de schaduw leek op een gezicht.

Het gezicht op Mars heeft geleid tot duizenden boeken, blogs en documentaires. Ook werd gespeculeerd dat in het gebied een enorm piramidecomplex en honingraatvormige structuren konden worden gevonden.

In 1997 verkende NASA de vlakte van Cydonia met de Mars Global Surveyor. Volgens de ruimtevaartorganisatie geeft de berg alleen onder specifieke belichting de indruk van een menselijk gezicht.

[News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dick
Dick
9 jaren geleden

de vraag is niet of er buitenaardse beschavingen zijn, maar of er beschaving op aarde is. Ik heb het nog niet ontwaard op aarde. Ik zie alleen maar varkens. Zeven miljard varkens.

Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

Mars word al heel lang bewoont door ET’s en mensen gaan er al langere tijd af en aan. Mars werd al bewoont voordat de aarde was bewoont. Waarom ze deze plaatjes doorlaten druppelen is om mensen voor te bereiden om de aarde te verlaten aangezien er velen zijn die zich NIET aan de dimensie verhoging van de aarde zullen kunnen aanpassen, althans diegene die niet zullen stijgen in energie en in dualisme willen blijven. Het is allemaal ter voorbereiding op (mogelijke) evacuatie. Oei wat zegt Carlijn nou weer, is ze helemaal gek geworden. Vergeet niet dat er tv progamma is waar je een enkeltje Mars kan winnen, dat is realiteit. De elite hebben hun plekjes er al voordat ze het aardse schip verlaten, alleen nog die slaafjes uitzoeken die ze kunnen blijven manipuleren, die zoektocht is gaande, maar daarvoor moet je bij de illuminati wezen. Ik ga niet met ze mee, ik heb andere plannen.

Van Eijk
Van Eijk
9 jaren geleden

Recente ontdekkingen/ onthullingen van de NASA deden me aan de onderstaande reeks denken…

https://m.youtube.com/watch?v=xSY6on-M9Vw

Nel
Nel
9 jaren geleden

Fascinerend! De goden wáren dus kosmonauten!

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x