Homepagina » Universum » Sensatie over ‘petroglief’ op Mars
Sensatie over 'petroglief' op Mars

Sensatie over ‘petroglief’ op Mars

Op de sociale media is consternatie ontstaan over een ‘oude petroglief’ op het oppervlak van Mars. De gravering wordt door complottheoretici aangedragen als bewijs voor ruimtereizigers. Dat meldt News.com.au.

De petroglief kan worden toegevoegd aan de lijst met vreemde ‘objecten’ die zijn aangetroffen op de duizenden Marsfoto’s, waaronder een ‘menselijk standbeeld’, een ‘tandwiel’, een ‘dijbeen’ en ‘Bigfoot’.

Het nieuwste ‘xenoarcheologische’ bewijs is te vinden op een vreemde rots die eerder dit jaar werd gefotografeerd door Marsrover Curiosity. Sommigen menen in de verweerde steen een zuil te zien die is bedekt met petrogliefen.

Sensatie over 'petroglief' op Mars

Volgens YouTube-gebruiker UFOvni2012 is de rots ‘bewijs’ dat de makers ervan ‘humanoïde’ waren. Hij trekt een aantal lijnen die volgens hem overeenkomen met lijnen op Egyptische zuilen. Of is hier sprake van pareidolie, het verschijnsel waarbij het brein een korte weg neemt tijdens het interpreteren van beelden. Het ziet bekende vormen en objecten die er in werkelijkheid niet zijn.

In de jaren zeventig raakten mensen er voor het eerst van overtuigd dat op Mars ooit een hoogontwikkelde beschaving had geleefd, toen NASA-wetenschappers zeiden dat een berg op de rode planeet, Cydonia Mensa geheten, door de schaduw leek op een gezicht.

Het gezicht op Mars heeft geleid tot duizenden boeken, blogs en documentaires. Ook werd gespeculeerd dat in het gebied een enorm piramidecomplex en honingraatvormige structuren konden worden gevonden.

In 1997 verkende NASA de vlakte van Cydonia met de Mars Global Surveyor. Volgens de ruimtevaartorganisatie geeft de berg alleen onder specifieke belichting de indruk van een menselijk gezicht.

[News.com.au]


Vind je dit goed? Deel het dan met anderen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

39 reacties

 1. de vraag is niet of er buitenaardse beschavingen zijn, maar of er beschaving op aarde is. Ik heb het nog niet ontwaard op aarde. Ik zie alleen maar varkens. Zeven miljard varkens.

  35 likes
  • Er is inderdaad maar weinig beschaving op aarde, maar om de mensen met varkens te vergelijken vind ik een belediging voor de varkens.

   22 likes
  • Wat is er mis met varkens?

   3 likes
   • Varkens doen geen vlieg kwaad toch? Gewoon hele olijke beestjens

    4 likes
    • Het grote probleem is m.i. niet dat mensen beestachtig gedrag kunnen vertonen, maar zit het hem juist in het typisch mensachtige gedrag. Laat nou juist deze respectloze houding naar dieren en de wereld als geheel, voortkomend uit het superieuriteitsgevoel van de mens (naar evenbeeld van God zichzelf boven de natuur stellend), de reden zijn van veel ellende in de wereld, evenals van jouw denigrerende vergelijking met varkens. In plaats daarvan zou ik hebben gezegd “7 miljard mensen” omdat dat al erg genoeg is lijkt mij.

     4 likes
     • Nee, het probleem is dat de mens een dier is begiftigd met een redelijke intelligentie,waardoor hij variaties kan verzinnen op doden voor voedsel.
      Dieren kunnen dat niet.
      We zitten momenteel in een halfstaat: niet volledig dier meer, maar ook nog niet echt volledig mens geworden.
      Trouwens wel eens de donkere kant van andere intelligente zoogdieren aanschouwd?
      Zoals bijv: chimpansees ,orka,s of dolfijnen?
      Ik bedoel maar…..

      2 likes
  • Knor, knor.

   1 likes
  • Sja.. op internet surfende en op stukjes reagerende varkens;-)
   Ach we maken dingen nou eenmaal graag belangrijker dan dat ze zijn.

   Waar heeft het varken zich ooit zo een slechte reputatie op de hals gehaald dat alles en iedereen naar hem verwijst in negatieve context..’t is toch een doorgaans erg intelligent dier..?

   1 likes
  • Je hebt goed in de spiegel gekeken, Dick!

   1 likes
  • Er zijn wel meer dan 7 miljard varkens op de planeet…

   0 likes
 2. Mars word al heel lang bewoont door ET’s en mensen gaan er al langere tijd af en aan. Mars werd al bewoont voordat de aarde was bewoont. Waarom ze deze plaatjes doorlaten druppelen is om mensen voor te bereiden om de aarde te verlaten aangezien er velen zijn die zich NIET aan de dimensie verhoging van de aarde zullen kunnen aanpassen, althans diegene die niet zullen stijgen in energie en in dualisme willen blijven. Het is allemaal ter voorbereiding op (mogelijke) evacuatie. Oei wat zegt Carlijn nou weer, is ze helemaal gek geworden. Vergeet niet dat er tv progamma is waar je een enkeltje Mars kan winnen, dat is realiteit. De elite hebben hun plekjes er al voordat ze het aardse schip verlaten, alleen nog die slaafjes uitzoeken die ze kunnen blijven manipuleren, die zoektocht is gaande, maar daarvoor moet je bij de illuminati wezen. Ik ga niet met ze mee, ik heb andere plannen.

  11 likes
  • hoi carlijn, laat die dimensie verhoging maar zitten voor mij. ik wil ook graag weg

   4 likes
   • dat is natuurlijk ook prima! vrije keus staat centraal ,
    echter….., denk wel om je achterwerk voor ene joris demmink daar,
    hij zal niet de enige zijn…..

    doe mij maar de andere dimensie of een aardse dood dan maar 😀

    1 likes
  • Mooi, als die illuminatie en aanverwante kliek nu snel naar Mars vertrekt, kunnen we hier op aarde de boel weer opbouwen en kunnen we eindelijk aan De Nieuwe Tijd beginnen

   5 likes
  • Nee, ik denk niet dat je gek geworden bent alleen dat je de klok hebt horen luiden….
   Je gooit een hoop elementen van allerlei alternatieve theorien op een hoop,en brouwt daar je eigen potpourri van.
   Alleen het smaakt een beetje typisch ondertussen…..

   2 likes
  • goede reis…. en geef even een seintje als je wakker wordt.

   2 likes
  • gelukkig geef je zelf al het antwoord op je vraag…… ik weet niet wat je gebruikt maar meen je nu alles wat je schrijft ?? ….. :-/

   2 likes
  • Spannend Carlijn, vertel, welk tv programma is dat? Zoiets sensationeels zou dan toch algemeen bekend moeten zijn maar ik heb er nog nooit van gehoord noch iemand over gehoord. Hoewel het ongetwijfeld op een van de schreeuwerige commerieeëlen komt waar gebakken lucht, nietszeggendheid en belazerij core busines is, maar schreeuwen dat ze kunnen! Marketing, ze zijn er stinkend rijk van geworden. Gek dat ik dit nog niet weet. Misschien moet ik toch eens vaker de tv aanzetten en af en toe eens een krant lezen want nu begin ik achter te lopen.

   0 likes
 3. Recente ontdekkingen/ onthullingen van de NASA deden me aan de onderstaande reeks denken…

  https://m.youtube.com/watch?v=xSY6on-M9Vw

  0 likes
  • @van Eijk, Er komt een omkeer in de draairichting van de aarde, dus geen pool shift.
   Deze omkeer werkt reinigend voor de aarde voor diegene die de Life Principle hooghouden.

   1 likes
   • dus dan gaan we van linksom naar rechtsom… Carlijntje geeft een rondje van de zaak, N4N!

    (je weet toch wel dat het pure waanzin is die je daar verkongigd?)

    9 likes
    • Strijdervoorvrijheid

     @ Max: Niet zo denigrerend Carlijn heeft gelijk, dit heeft al meerdere keren plaatsgevonden. Zoekt en gij zult vinden.

     2 likes
    • Carlijn heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Een beetje van het type Linda de Mol, kan en weet zelf niet zo veel maar voelt toch de enorme drang om indruk te maken.

     1 likes
   • En alweer: Oei wat zegt Carlijn nou weer, is ze helemaal gek geworden.
    Eh, een poging:
    life principle – a hypothetical force to which the functions and qualities peculiar to living things are sometimes ascribed
    Lekker vaag allemaal.

    3 likes
   • Hoe kom jij aan al deze kennis Carlijn?
    (Svp niet over zeer betrouwbare maar anonieme bronnen beginnen)

    3 likes
   • @Carlijn
    Het is wel knap van je, dat je “jouw” geloof brengt als DE waarheid zonder enig spoor van aarzeling. Die conditionering werkt tegenwoordig blijkbaar erg goed dat je dat alles zomaar gelooft. Of nee, omdat je het in jezelf zeker weet… Das een nog veel betere conditionering.

    Helaas zit ik in een ander deel van dat ene bewustzijn en geloof ik er allemaal niks van ;). Het ga je goed in die hogere sferen binnenkort!

    2 likes
   • Wat ? Komt er nu dan toch eindelijk een poolshift?
    Kan niet wachten… en nu maar hopen dat ze gewoon met hun eigen auto naar huis rijden en daar gewoon blijven, in Polen…

    2 likes
   • Ik zou zeggen:probeer eens een baan en draag je steentje bij aan deze samenleving in plaats van dit psychedelisch lullen. Of is dat niet echt ‘Jouw ding’?

    1 likes
   • Hmm een shift van pool kan ik wetenschappelijk nog verklaren..
    Maar de aarde de andere kant op laten draaien…? gaat een van de goden een potje voetballen binnenkort dan?

    0 likes
 4. Niet alleen onder dit artikel, maar onder meerdere op deze website.
  Zie ik comments van mensen over hun eigen theorie praten alsof het waarheid is. Maar bewijs mist vooralsnog. Dimensies, Aliens, doofpot dingen. Ik ben ook open minded, maar je moet wel open staan voor andere meningen / discussies, als je koppig je eigen theorie door de strot van andere wilt duwen, kom je net zo ongeloofwaarlijk over als de zogenaamde 1% schaduw elite.

  Goedemorgen.

  6 likes
 5. Fascinerend! De goden wáren dus kosmonauten!

  4 likes
 6. Mensen zijn hardwired om patronen te zien. En om te associeren. Lijkt een vorm vagelijk op een poppetje, dan maken onze hersenen er een poppetje van. Lijkt een wolk in de lucht op een kikker, dan is het ineens een kikker. En lijkt een willekeurige verzameling theeblaadjes op een wassen neus, nou, dan is het een wassen neus.

  Tip: bekijk het plaatje eens op zijn kant (90 graden draaien). Ik zweer je: ik zie een bandenlichter.

  2 likes
 7. en de schaduwspelen geginen opniew iedere ziel naar het schaduw rijk

  0 likes
 8. Denk aan de Rorschach test, dan weet je dat mensen overal wel iets in zien.

  1 likes
 9. Het menselijk brein herkent overal herkenbare objecten, ook al zijn deze er niet.

  0 likes
 10. Voor mij is er geen enkele twijfel dat de aarde over verschillende levensvormen beschikt. Kosmonauten zijn al eerder waargenomen met ieder hen eigen boodschap. De aarde heeft de laatste 200 jaar een ontwikkeling meegemaakt die nooit door de Mens als eenvoud gezien zou kunnen worden. Men heeft het altijd over een hoger plan echter de vraag is voor wie is dat hoger plan en om welke reden. Zie het maar zo…. de wereld kent vele landen. Het Universum kent vele planeten, Elk land wilt graag groter worden om hen bevolking te kunnen voeden.. Wie zegt dat het niet zo met die planeten gaat… Sommige landen willen samenwerken Sommige planeten ook… Maak het kleiner…. en zie hoe het in je eigen familie toe gaat… Trouwen- schoon familie en zo voor elkaar opkomen….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...