Homepagina » Buitenland » Hoofdepidemioloog IJsland: coronabeperkingen mogelijk nog 15 jaar van kracht
ijsland
Foto: Unsplash

Hoofdepidemioloog IJsland: coronabeperkingen mogelijk nog 15 jaar van kracht

De hoofdepidemioloog van IJsland heeft gesuggereerd dat sommige coronabeperkingen mogelijk nog 15 jaar van kracht blijven. Ja, echt. Een journalist vroeg Þórólfur Guðnason hoelang we nog aan de regels vastzitten.

De epidemioloog kreeg de vraag of er geen uitweg uit de pandemie is, nu er maatregelen worden voorgesteld ondanks de vaccinaties en of de beperkingen de komende vijf, 10 of 15 jaar wellicht ook nog gelden. Guðnason antwoordde bevestigend.

“Dat zou best kunnen, niemand kan met zekerheid zeggen hoe de toekomst eruit zal zien,” zei hij. “Dat hebben we altijd gezegd, dat we dit niet kunnen voorspellen.”

Hoge vaccinatiegraad, coronaversoepelingen teruggedraaid

Hoewel bijna 90 procent van de IJslandse bevolking ouder dan 16 jaar volledig is gevaccineerd, is driekwart van de nieuwe besmettingen vastgesteld bij mensen die volledig zijn ingeënt.

IJsland heeft wegens stijgende ‘besmettingsaantallen’ besloten om een aantal coronaversoepelingen terug te draaien. Iedereen moet weer afstand houden en ook geldt in overdekte openbare ruimtes weer een mondkapjesplicht. Cafés en restaurants gaan om 23.00 uur dicht.

Stap verder

De Britse overheidsadviseur Susan Michie ging nog een stap verder dan Guðnason en zei dat we ‘voor altijd’ afstand zouden moeten houden en mondkapjes zouden moeten dragen. Een Britse arts zei dat lockdowns ‘jammer genoeg niet eeuwig kunnen duren’.

Schrijver Peter Hitchens waarschuwde eerder deze maand dat onze kleinkinderen in 2050 nog steeds met mondkapjes rondlopen als mensen lockdownbeperkingen blijven accepteren.

[Summit News]
4.7 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

Schrijver Peter Hitchens heeft groot gelijk. Zolang de bevolking het accepteert om in lockdown te gaan, mondkapjes te dragen en afstand te bewaren…. zolang zal dit door blijven gaan.
Dat moet ook wel, omdat er namelijk iets heel anders achter zit dan om ons te beschermen.
Het doel is dat er straks een soort van mens rondloopt dat 24/7 gevolgd kan worden door 5G. Dat komt dan door de grafeenoxide in het lichaam. Om GOED gevolgd te worden mag je natuurlijk niet op een kluitje zitten, staan of lopen. Vandaar dat wij nu LEREN om afstand te houden.
Wat wij nu al anderhalf jaar meemaken is niets anders dan een gehoorzaamheidstraining. IEDEREEN die hier braaf aan meedoet, houdt in feite dit verwerpelijke systeem in stand.
WAAROM zijn ze hier in Nederland allemaal zo braaf? Kijk naar Engeland, Australië, Frankrijk niet te vergeten en nu ook naar Italië. In het laatste land zijn ze in het parlement gewoon in opstand gekomen.
Wat een verschil met de Nederlandse slaapkamer. Hier zijn ze fijn op vakantie en trekken zich geen moer aan van wat er met de mensen, die ze moeten vertegenwoordigen, gebeurt.

wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Het heet burgerlijke ongehoorzaamheid en het begint met een vonk.

Dries
Dries
1 maand geleden

“Als we lockdowns blijven accepteren”

Inderdaad! Dat is het probleem.

“Voor altijd mondkapjes blijven dragen”

Daar komt de aap uit de mouw. Als de volgzame schapen nu nog geloven dat het om hun gezondheid te doen is, dan worden ze nooit meer wakker!

De fascisten zullen het niet laten om het schapengedrag optimaal uit te buiten.

We hebben een schapenpandemie.

Jewa
Jewa
1 maand geleden

Prachtige natuurlijke landen als IJsland en Nieuw-Zeeland en waar wel niet meer, bevolkt door zoveel volwassen soft-robots. Deze mensen hebben niets meer in de natuur te zoeken! (geen jaloezie).
Niet best dat de coronabeperkingen nog veel langer gaan duren. Met bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand-regel.
Veel te veel vrijheid voor deze personen.
Deze personen zouden continue op 1 meter afstand van elkaar moeten leven in een grote leef-fabriek. Of ergens in een toendra, steppe of woestijn. Alles georkestreerd en volgens stipte vast tijden. Niet part-time werken maar fulltime tot aan 67 jaar.
Geen bronwater maar gehalogeneerd kraanwater. Geen voedsel verbouwen, maar kant-en klaar in bakjes met sterk bewerkte voedingsproducten uit fabrieken plus vitaminepillen. Een chip erin en fulltime camera-toezicht. Met 5/6G op volle sterkte om hen heen. Een neo Noord-Koreaanse dictatuur met verafgoden leiders en overal staatpropaganda (ala NOS). Verplichte wekelijkse GGZ en medicatie. Alleen nog dieren kijken via televisie. Geen eigen auto’s meer. Verplicht continue soosjeleizen en meedoen aan voorgeschotelde vrije-tijds/bezigheidsprogramma’s, etc. etc.

Heel veel mensen leven nu zo al, en willen ook niet anders. Nu met deze gen-prik in hun lichaam (groot-gevaar voor ongevaccineerden) draag ik al deze mensen op dit op touw te zetten. Wegwezen!
In de breedte zin van het woord.

x

Check Also

elspeet

Elspeet zou een ‘coronabrandhaard’ zijn en ‘donkerrood’ kleuren. Dit zijn de cijfers

Elspeet is al wekenlang een coronabrandhaard, schrijft ...

verpleegkundige

Verpleegkundige Benthe doet boekje open over mensen die ernstig ziek werden na de prik

Demissionair minister Hugo de Jonge herhaalt het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

56
0
We lezen graag je reactie!x