Homepagina » Binnenland » RTL Nieuws bedient zich van fake news. Kamerlid Baudet over hoe zijn partij wordt geframed
RTL Nieuws bedient zich van fake news. Kamerlid Baudet over hoe zijn partij wordt geframed

RTL Nieuws bedient zich van fake news. Kamerlid Baudet over hoe zijn partij wordt geframed

Tweede Kamerlid Thierry Baudet heeft RTL Nieuws beschuldigd van het verspreiden van fake news. Volgens de FvD-voorman is er geknipt in zijn tweets.

De zender meldde maandag dat van de kleine partijen in de Tweede Kamer, Forum voor Democratie het minst gebruikmaakt van de mogelijkheden die je hebt om in de Kamer invloed uit te oefenen.

Baudet zei in een reactie dat er veel te veel wordt gepraat en veel te weinig wordt gekeken naar wat er concreet kan gebeuren.

Ophef

“Altijd maar nieuwe debatten aanvragen, eindeloos praten en eindeloos moties indienen waarvan je van tevoren toch al weet dat ze het niet halen,” zei hij.

Hij vindt het niet kunnen dat RTL Nieuws in zijn tweets heeft geknipt.

Er was ophef ontstaan over het feit dat Baudet een hardloopselfie op Instagram had geplaatst, waarna mensen hem ervan beschuldigden niet in de Tweede Kamer aanwezig te zijn.

Framen

Baudet plaatste vervolgens een screenshot van de agenda van de bewuste dag, waarop te zien was dat er tot 14.00 uur geen activiteiten waren in de Kamer.


“RTL Nieuws bedient zich vanavond van fake news om FvD te framen als ‘de partij die nooit in de Kamer is,” schreef hij.

“RTL verandert gewoon tweets van Thierry Baudet waarbij essentiële informatie wordt weggelaten en presenteert het vervolgens als een originele Baudet-tweet,” voegde hij toe.

Op tv was maar een kort gedeelte van de reactie van Baudet te zien. De uitgebreidere versie is hieronder te zien:

Foto: ANP

[WNL]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Einde van NL schreef:

  Hebben mensen werkelijk niet door dat er een oorlog woedt in de EU die er op is gericht de oorspronkelijke bevolking om te brengen. Het volk wordt tot wanhoop gedreven en zal dan hopelijk kiezen eruit te stappen op allerlei mogelijke manieren….-Omvolken- is volop gaande.

  11 likes
  • Gladiator schreef:

   @Einde van NL,

   Natuurlijk hebben een aantal mensen door wat er concreet aan het gebeuren is maar nog heel lang niet genoeg. Heb me laten vertellen door iemand die hier meer verstand van had dat de kritieke massa ligt bij ongeveer 3-4% van de bevolking. Dan heb je genoeg body om in opstand te komen. Ikzelf heb tot 3x toe geprobeerd om mensen bij elkaar te krijgen, ze zelfs bij mij thuis laten komen en mijn plannen op tafel gelegd met alle risico van dien…..echter…niets..nakkes…nada!!!

   Ben er trouwens van overtuigd dat de megacrash niet meer zo heel lang op zich zal laten wachten want alle aanwijzingen hiervoor zijn m.i. aanwezig!!
   Denk dat het daarom ook veel beter is om i.p.v. te roeptoeteren over de Haagse poppenkast, zich voor te bereiden op zo’n crash. Degene die dat namelijk niet doet heeft een kans van 0,0 om dit heelhuids te doorstaan en daarbij wil ik echt niemand onnodig bang maken. Google eens simpel op “kartoffelkrieg 1923” dan weet men wat je te wachten staat!!!

   Dan nog kort het woord “democratie” welks men te pas en te onpas gebruikt om zgnd iets te laten weten!!
   Dit is afkomstig uit het oude Griekenland. Demos en Kratein wat betekend: Demos=Volk en Kratein (cratos) is heersen cq regeren echter de crux in deze is het woordje demos (=volk)!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ook wiki laat hier een waas over komen maar voor alle duidelijkheid, vroeger in het oude Griekenland was het “volk” niet WIJ maar degenen die gerechtigd waren om WAPENS te dragen en dat zijn WIJ niet….toch!!

   Wij zijn dus niet het volk maar simpel en alleen maar de “onderdanen” en die horen nu eenmaal onderdanig te zijn aan diegenen die de wapens dragen of die welke deze puppets aansturen…….duidelijk!!!

   DEMOCRATIE is héél simpel een vorm van een DICTATUUR!!! Hoop dat ook dit duidelijk is!

   Hoe lang laten we ons dit nu nog door onze strotten duwen mensen.

   Hier in de EU is simpelweg een OMVOLKING AAN DE GANG en wij, de onderdanen, laten ons dit aandoen en hel allermooiste is dat we dit ook nog zelf moeten betalen, miljarden worden er namelijk verdiend door de ratten van de asielindustrie!

   Pffffffffffffffff, hoop dat ik een beetje duidelijk was………en helaas, hoezeer ik Thierry en vooral mr. Theo ook mag, ze zullen down the drain gebashed worden en indien dit niet lukt gaat automatisch optie 2 in werking, nl pure en koelbloedige moord en dat is niet te hopen.
   Het crapuul wat er nu nl in het Haagse rovershol zit is met geen mogelijkheid meer te om te buigen!!

   Gladiator

   17 likes
   • Faya schreef:

    Sinds kort bestaat de deep state niet meer, dus al die achterlijke regeltjes die ze verzonnen om de mensheid klein en arm te houden, de rotzooi die geschopt moest worden door bewust van huis en haard verdreven vluchtelingen hier te installeren, zodat Nederlanders veel langer op een huis moesten wachten, de vluchtelingen kregen voorrang, ons eten en drinken wat vergiftigd moest worden, en dat alles om de mensheid maar in een negatieve spiraal te houden, want Den Haag moest verplicht naar de pijpen van de deep state dansen, komen hiermee per direct te vervallen.
    We zullen het spoedig gaan merken en een veel vrijer leven hebben.
    Ook zullen we eindelijk genoeg geld hebben, want alles wat dat krapuul op een achterbakse manier achterover gedrukt heeft is van ze afgepakt.
    Degenen die voor de deep state werkten en door ze gesponsord werden hebben nu het nakijken.
    We gaan het vanzelf wel zien wie dat waren, want die gaan we niet meer horen.

    3 likes
    • Faya schreef:

     Met die omvolking valt het ook reuze mee Gladiator, er is nergens oorlog meer dankzij Trump en Putin.
     Vluchtelingen kunnen dus allemaal terug naar waar ze vandaan kwamen.
     Je zit nog met het Bush/Clinton scenario in je hoofd, en die zitten al veili en wel met hun voltallige gezinnen in Guantanamo Bay.
     Wel een beetje bij de les blijven.

     4 likes
     • Gladiator schreef:

      Ik wil u oh zo graag geloven, vooral vwb de Clintons en de Bushes echter uw bronnen heeft u wellicht toch heel eventjes vergeten te vermelden.

      Dus bronnen graag waaruit BLIJKT dat ze DAADWERKELIJK in voorlopige hechtenis in Guantanamo Bay opgesloten zitten!

      En oh ja, alvorens ik het vergeet te vragen, geef mij ook liefst meerdere bronnen over uw wijsheid wat betreft de Deep State welke niet meer zou bestaan, ons aankomende vrijere leven én natuurlijk het geld wat eenieder meer gaat krijgen……maarrrrre,

      U bent toch geen familie van Rutte of……!?

      Gladiator
      Gladiator

      5 likes
     • Faya schreef:

      Het valt voor ouwe rotten in het beroeps opiniemakers vak niet mee.
      Vroeger schreeuwde je wat in de media, zette wat in de Telegraaf, herhaalde dat een paar keer en hoppa, jouw mening werd op die simpele manier de waarheid.
      Dat kan sinds internet niet meer.
      Nu blijkt dat er veel meer mensen zijn die wel nuances kunnen zien en ook veel intelligenter zijn dan de gemiddelde beroeps opiniemaker.

      4 likes
     • Faya schreef:

      Ik geloof u niet erg als u zegt dat u mij graag wil geloven.
      Bovendien is er genoeg te vinden als u het wil vinden.
      Daar hoef ik u toch niet op te wijzen?
      Wilt u het wel weten?

      1 likes
   • Jeff schreef:

    Hai gladiator, ik las net je stukje over een beweging die je had willen opzetten; het lijkt mij bijzonder lastig, om in deze tijd op die manier iets voor elkaar te boksen. De zaken die jij op tafel legt, wijken wellicht weer net even t.o.v. iemand anders. Ik denk als je iets dergelijks begint, dat je maar een paar hoofdlijnen moet hebben om vervolgens te kijken hoe daar mee om te gaan. Kijk ook is naar bestaande bewegingen, en zie hoe het daar reilt en zeilt. Daar valt denk ik ook veel lering uit te trekken. Succes en ik geloof dat je het goede voor ogen hebt, maar jouw goed is dat niet altijd van iemand anders. Tja en positief blijven is inmiddels ook wel een beetje achterhaald. Groet

    1 likes
  • marcel Koningen schreef:

   O.K.het antwoordt in allebei,en nu gaat het verder vanzelf door een aantal punten die gepasseerd zijn zoals:het weerkaatsende oppervlak is vermindert waardoor 90% weerkaatsing is verandert in 80% absorbeer bare warmte.Het iets warmere zeewater kan onder gedeeltes van groenland,west en oost anartica komen waardoor het vanonder kan smelten terwijl het boven vriest en als doodklap er ligt ongelofelijk veel in vaste vorm opgesloten methaan overal waar het beschermt werdt door een ijslaag .In een ondiepe zee zoals de noordelijke ijszee gemiddeld 18 meter wordt het zonder bescherming gemengt met warmere bovenlagen ,effect van minder weerkaatsing.Het gaat dan van vaste vorm direct over in gas dat vervolgens de eerste tijd tientallen keren meer broeikas effect creëert .Voor warmere toendra’s idem.
   Het polariseren heeft een ander doel namelijk twee kampen creëren zodat niemand iets doet en het grote geld verdienen ,maatregelen kosten geld kan dan doorgaan.
   En nu koffie stelletje ruziënde kwajongens.

   1 likes
 • Furious Anger schreef:

  Op bewezen fake nieuws moeten mega boetes komen te staan!!! Korte mette maken met dat fake gebeuren

  21 likes
 • Einde van NL schreef:

  Baudet mag wel oppassen, de goede man is een gevaar voor de gevestigde orde en RTL is met zijn nazi Bertelsmann groep tot alles in staat. NL en zijn slappe Nederlandse mentaliteit is het vieste en meest doortrapte land van Europa en Baudet vormt nogmaals een groot gevaar voor de nazi EU.

  Vraag me ook af wat doet men in ons drinkwater of voedsel dat NL burgers zo lethargisch alles ondergaan en de meningen zo verschrikkelijk verschillen dat je er van moet kotsen!!!!!!…..

  Baudet is een fijn mens en die worden steeds zeldzamer. En anders zorgt de elite er wel voor fat dergelijke mensen steeds verder afnemen. Elite = Chazaren maffia, de neppe joden met hun macht over de banken, dus macht over ons, getuige Goldman Sachs mol Mario Draghi die de EU monetair aan het afbreken is.

  15 likes
  • Mammon schreef:

   Trap daar niet in! Dat is precies wat ze willen…

   Baudet is een verlengstuk van dezelfde Elite, maar ze weten dat hun huidige partijen het niet meer gaan redden. FVD is nou zo’ n nieuwe partij “opgezet” door dezelfde Elite om “de massa” te laten geloven dat er wel partijen zijn die voor het volk opkomen! NOT!

   Baudet heeft zijn basis geleerd bij L.S.V. Minerva | De oudste Sociëteit der Nederlanden.
   Ook Rutte en Buma kennen hun basis bij dit gemeenschap!
   Neem dan Hiddema, overduidelijk een leermeester om het jonge FVD kroost een leidende en sturende koers te geven. Deze man is zijn stage begonnen bij M. Moszkowicz, need say more… Heeft Michiel Smit “de grootste neonazi van Nederland” verdedigd tijdens zijn proces en uiteraard gewonnen… (NAZI gevaar dacht je?? NAZI zelf denk ik!)

   En wat te denken van Wilders? Zionistisch Agentje met Joods Israelische Verdeel en Heers tactieken die hij perfect weet toe passen? Wilders -weet- en -kent- zijn agenda…

   Buma, is ook als een blad aan de boom gedraaid en een eersteklas dictator geworden!

   Tja, zal ik doorgaan of stoppen ???

   – Belazer de MASSA dan rinkelt de KASSA –

   12 likes
   • Einde van NL schreef:

    @Mammon. Zou Baudet het zelf weten dat hij slechts een pion is? Denk het niet, hoewel?…. Niet dat ik ooit nog de moeite zou nemen om op welke partij of politicus dan ook maar te stemmen, de ratten. Ik sluit mij volledig aan bij je reactie en ben overtuigd dat je meer dan gelijk hebt.

    2 likes
 • Jaya schreef:

  Fake News vind je overal en is orde van de dag in de reguliere media.

  15 likes
 • exegese schreef:

  Als je echte democratie als doelstelling hebt ben je in Den Haag verkeerd verbonden. Ze hebben er de mond vol van maar in werkelijkheid moeten ze er absoluut niets van hebben. Bashen met alle mogelijke middelen zal hun antwoord zijn en als dat niet werkt komt er zonder twijfel zwaarder geschut.

  10 likes
 • Rob schreef:

  We zijn al 50 jaar door met name de PVDA besodemieterd!

  7 likes
  • Minute Repeater schreef:

   @ Rob

   Sorry dat ik het zeg; maar ik raad jou echt aan om jezelf eens meer te verdiepen in de Nederlandse parlementaire politieke geschiedenis/besluitvorming van na WO II. CDA, D66, VVD, Christen Unie, SGP en niet meer bestaande systeem partijen zijn net zo schuldig als de PVDA. Al die partijen zijn loopjongens van de globalisten.

   Iets wat je zou moeten weten als je de politieke besluitvorming over een langere tijd serieus gevolgd zou hebben. Dan laat ik het nog maar even achterwege hoeveel Nederlandse politici van boven genoemde partijen lid zijn van hele vage en fout clubjes. Ondanks dat ze qua invloed “relatief recentelijk” echt invloed hebben zijn ook GroenLinks en de PVV vertegenwoordigers van de globalisten, daarvoor hoef je alleen maar naar het stem gedrag te kijken van alle bovengenoemde partijen (dan graag verder kijken dan de MSN, of wat de partijen via hun eigen (fan) kanalen vermelden).

   3 likes
 • ing. Waldeck schreef:

  Wie op komt voor de burger en te populair wordt, wordt figuurlijk kapot gemaakt.
  Als dit niet lukt wordt het letterlijk.

  9 likes
 • Lee schreef:

  Let maar eens op de duiding van rechtse partijen in de msm, vooral in kranten. Bijna altijd worden die als extreem rechts benoemd terwijl extreem links NOOIT wordt benoemd. Ziek.

  8 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Ook hij roept mooie dingen. Nog nooit is een politicus in staat geweest om het allemaal eerlijk aan te pakken. ‘Politicus’ is een synoniem van ‘leugenaar’. Anders kom je er namelijk niet. Lees het boek van Machiavelli (de vorst)

  6 likes
 • Faya schreef:

  Dat was de PvdA niet, dat was de deep state.
  De deep state, ik heb ze met veel bombarie en stromgeroffel op zien komen, via de commercieelen begin jaren ‘8o, met hun grote bekken en weinig tot geen inhoud, ze dachten dat ze ons rond het jaar 2000 wel murw genoeg gemaakt hadden voor een totale overname, met dat hersenloze onderbuik gedoe waar ze zichzelf zo groot mee geschreeuwd hebben, maar mag het meemaken dat ze met de staart tussen de benen via de achteruitgang weer vertrekken. Hallelujah.

  6 likes
 • Peter schreef:

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart is.

  3 likes
 • helder schreef:

  als ik Baudet was had ik never nooit met bewijzen komen aandraven dat het dus geoorloofd was dat hij in zijn vrije tijd aan het joggen was.

  1 likes
 • Jeff schreef:

  Fake news, trend die in het leven is geroepen door ome Donald. Welnu meneer Baudet, dit is dus een gevolg van de misstappen van de overheid. Geloof me, het komt u nu zo uit, maar als u het bedieningsgemak zelf beheerst, kunt u wellicht hier op korte termijn handig gebruik van maken. Maar de kans is groot, dat u zich hier al langere tijd bewust van bent. Tegenstanders/oppositie uitschakelen bijvoorbeeld?
  De hele politiek, valt en staat ermee en dus wat mij betreft… u ook.

  1 likes
 • Silbereye schreef:

  Thierry valt dezelfde behandeling ten deel als Geert Wilders, ook Thierry zal gedemoniseerd worden de gesettelde elite duld geen concurrentie. Het bedrijfsleven en de manipulerende rekenkamer maken de dienst ui met de media als knielers voor het facisme. totdat ……… (wij burgers ontzet en bevrijd zullen worden door een ons opgedrongen vijandbeeld)

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  edwin

  Edwin en zijn vrouw genazen in 4 dagen van corona: ‘Godzijdank heb ik zelf onderzoek gedaan’

  Zo’n 3 weken geleden raakten Edwin Huisman ...

  >