CoronaBinnenland

Eerste Kamer verwerpt verlenging coronawet: dit zijn de addertjes onder het gras

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De tijdelijke coronawet blijft na 1 juni niet langer van kracht. De Eerste Kamer gaat namelijk niet akkoord met een vijfde verlenging van de wet, die de juridische basis vormt voor de coronamaatregelen.

Zorgminister Kuipers wil de mogelijkheid hebben om ze snel weer in te voeren. In de Tweede Kamer stemde alleen de coalitie in met de verlenging, maar in de senaat hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie geen meerderheid.

Velen reageren verheugd. “Een goede stap,” vindt BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga. “Joepie! Weg coronatoegangsbewijzen!” twittert PVV-Kamerlid Fleur Agema. Er zitten echter enkele addertjes onder het gras.

Even wakker worden

Zo zegt journalist Annelies Strikkers tegen Agema: “Even wakker worden: er wordt volgende week een pandemieverdrag met de WHO ondertekend en daarnaast wil het kabinet (en een deel van de oppositie) een heleboel vrijheidsbeperkende maatregelen verankeren in permanente wetgeving door de Wpg (Wet publieke gezondheid, red.) aan te passen. Hopelijk weet je dit?”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Gespeelde teleurstelling van minister Kuipers. Hij weet héél goed dat de coronawet overbodig is zodra het mandaat voor beleid bij pandemieën bij de WHO wordt getekend.”

Van Haga linkt naar een petitie die minister Kuipers oproept om geen soevereiniteit van Nederland over te dragen aan de WHO. Je vindt die petitie hier.

De Australische premier Scott Morrison heeft alvast aangekondigd groot voorstander te zijn van het WHO-pandemieverdrag:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dan maar weer noodverordeningen

Daarnaast kan het kabinet de noodverordeningen weer van stal halen. Anthony Stabourlos, die samenwerkt met Europarlementariër Cristian Terhes, schrijft: “Het kabinet kondigt nu al aan dan maar weer via noodverordeningen te zullen werken. Dit is pure dictatuur en opzijschuiven van het volk!”

Mocht het coronavirus plots weer sterk opleven, dan zal Kuipers moeten teruggrijpen naar noodverordeningen, schrijft ook het AD.

“Als het onverhoopt weer misgaat, kunnen we met noodverordeningen werken,” zegt SP-senator Rik Janssen. “Er is niks mis met noodverordeningen in een acute crisis.” Ook andere Eerste Kamerleden zeiden al dat ze eventuele spoedwetgeving zullen steunen.

4.9 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mme. Jeanne-Marie Roland
Mme. Jeanne-Marie Roland
6 maanden geleden

Een dode mus….dus

Ron
Ron
6 maanden geleden

Het crimineel zooitje gaat gewoon door, wij als bevolking moeten dit stoppen.

Willem van der Kooi
Willem van der Kooi
6 maanden geleden

Wat een lachertje, stemmen tegen een verlenging van de spoedwet maar steunen eventuele noodverordeningen.
Is inderdaad een addertje onder gras.

Fransdo
Fransdo
6 maanden geleden

Waar zijn de noodverordeningen die doodgaan en ziek worden door het vaccin verbieden?

Een noodverordening vanwege een IFR van 0.50%?

Volgens hen zelf is 85% gevaccineerd. Waarom dan nog noodverordeningen als we al zo goed beschermd zijn tegen het virus?

Sorry, dat waren domme vragen want het gaat natuurlijk al lang helemaal niet meer om het virus. Nooit geweest ook.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

105
0
We lezen graag je reactie!x