Mens en Dier

Maurice de Hond doet oproep vanuit het diepst van zijn ziel: ‘Voer 2G-regeling in Nederland niet in’

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het demissionaire kabinet treft voorbereidingen om mensen alleen nog een coronatoegangsbewijs te geven als ze volledig zijn gevaccineerd of zijn hersteld. De bewindslieden mikken op een invoering van het 2G-systeem over enkele weken. Opiniepeiler Maurice de Hond is naar eigen zeggen erg aangedaan door de plannen.

“Ik weet maar al te goed wat het uitsluiten van een bepaald deel van de bevolking betekent bij het mogen doen van bepaalde activiteiten op basis van de verhalen van mijn ouders uit de zwartste bladzijde van onze geschiedenis,” schrijft De Hond.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Die mochten op een gegeven moment ook bepaalde plekken niet meer bezoeken waar ze vaak kwamen. En wat hen daarbij het meeste trof, was dat degenen die deze plekken nog wel mochten bezoeken dat gewoon bleven doen,” vervolgt hij. “Die het blijkbaar niets deed om op plekken te komen waar hun buurtgenoten, landgenoten niet meer mochten komen.”

Precies het tegenovergestelde

“Als de 2G-regeling wordt ingevoerd, zal dat gevoel wat ik van mijn ouders heb gehoord meenemen bij mijn eigen beslissing of ik überhaupt ergens binnen wil gaan waar de 2G-regeling voor geldt. Want ik zal in mijn gedachten de mensen buiten zien staan die niet meer naar binnen mogen,” zegt hij.

De Hond stelt dat de 2G-regeling precies het tegenovergestelde zal bereiken van wat er geclaimd wordt. Minister De Jonge beweerde vrijdag tijdens de coronapersconferentie dat de kans op ziekenhuisopname na een besmetting 17 keer groter is als je niet gevaccineerd bent en de kans dat je na een besmetting op de IC komt zelfs 33 keer groter is als je ongevaccineerd bent. “Dus die keuze voor een 2G-aanpak maken we niet zomaar,” zei de minister.

De cijfers waar De Jonge zich op baseert, dateren volgens De Hond uit de periode juli-oktober. “Hij negeert dat de situatie inmiddels een heel andere is dan in juli.”

Coronapas is aanjager van besmettingen

De Hond wijst erop dat de coronatoegangspas inmiddels juist een aanjager is van de besmettingen omdat steeds meer gevaccineerden anderen kunnen besmetten. “Ik doe een oproep vanuit het diepst van mijn ziel aan politici en media om niet de 2G-regeling in Nederland in te voeren.”

Veel mensen steunen zijn oproep. Zo zegt FVD-voorman Thierry Baudet diep geraakt te zijn. “De situatie van nu ís met de jaren dertig en veertig te vergelijken. De ongevaccineerden zíjn de nieuwe Joden, de wegkijkende uitsluiters zíjn de nieuwe nazi’s en NSB’ers. There, I said it.”

4.8 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

221 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Monumentenzorg
Monumentenzorg
2 jaren geleden

Oh stenen vrouw, ik zie u voor me. Mijn overtuigingsgenoten zie ik ook, zij het zonder gezichten.
Hoor dit aan alstublieft.
De club waarvan ik lid ben heeft op energieke wijze de nieuwe dwangbevelen van de regering vertaalt naar gedragsvoorschriften voor onze leden. Bedenk: het gaat om een clubje waarbij men probeert drie zware metalen ballen zo dicht mogelijk naar een klein houten balletje toe te rollen . Gezellig en ontspannen.
Er wordt nu opgelegd dat een clublid als deze ingeroosterd is voor de ‘verplichte’ bardienst, ieder ander lid moet controleren op zijn qr-code. Ook op voorletters en geboortejaar! Iedere dag opnieuw. Zonder kloppende code moet de bardienst doende jeu de bouler deze boulesvriend de toegang tot de kantine, of de vier tafels die buiten staan ontzeggen.
Tevens krijgt de controleur de opdracht mee, hen die niet geprikt zijn en toch voor een kopje thee binnen komen (soms zelfs met de qr-code van een ander)  ogenblikkelijk aan te geven bij het bestuur. Die paar leden die al  2 jaar ongevaccineerd meeboulen, zullen dan vanwege dit wangedrag direct worden geroyeerd.

Ik kan nu niet anders, Stenen vrouw dan mijn lidmaatschap opzeggen. Niet alleen omdat ze gekozen hebben om ieder clublid als een verrader te laten optreden maar vooral uit solidariteit met hen die niet geprikt zijn en hen die walgen van dit soort DDR-achtige handhavingsmethodes met het bestuur als statie-politiepost.

Ik droom ervan dat elk lid van iedere club die op deze manier denkt met met zijn leden om te kunnen gaan, zijn lidmaatschap opzegt. Maar dat is slechts een droom, stenen vrouw. Ik wed dat de meesten, net zoals destijds in de DDR, domweg gaan bijdragen aan de ineenstorting van de beschaving.
Het maakt me intens verdrietig. Ik ga maar even buiten zitten en kijken naar alles wat niet ‘mens’ is en dus onschuldig aan deze catastrofe.

Edo Timmermans
Edo Timmermans
2 jaren geleden

Die 2G is een trieste herhaling van 14 september 1940. Daarna ging het destijds heel erg snel richting vervolging… Wanneer je hetzij door vervolging hetzij door het vaccin sterft, hoe kan de mensheid dit dan nog overleven?

NoVax
NoVax
2 jaren geleden

Het meest erge en schokkende is dat echt hele grote groepen mensen dit allemaal prima vinden en er geen enkele moeite mee hebben. Laatst hadden we een project diner, hele team stond netjes met de QR klaar, ik was er niet bij en heb duidelijk gezegd waarom, niemand die er iets om gaf, keken me raar aan zo van dat is jouw probleem.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Wij roepen het al meer dan een jaar, dat met dit beleid vergelijkbaar is met de voorbode van de WOII, en wederom is dat de enige waarheid. Schande voor diegene die welk uitsluitbeleid dan ook steunen!

Back to top button
221
0
We lezen graag je reactie!x