Mens en Dier

NOS-weerman Gerrit Hiemstra verspreidt nepnieuws over droogstaande rivier

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Tijdens de hittegolf circuleerden op social media foto’s van een nagenoeg opgedroogde Loire. “Dit is de Loire, de langste rivier van Frankrijk. Nu is hij verdwenen, verdampt. Dit is in de afgelopen 2000 jaar nog nooit gebeurd,” staat in een bericht op Facebook dat meer dan 27.000 keer is gedeeld.

De foto’s zijn gemaakt door Frank Dubray, een journalist van het dagblad Ouest-France. Op enkele plassen na waren enkel nog zandbanken in de rivierbedding te zien.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Onder meer NOS-weerman Gerrit Hiemstra, Europarlementariër Guy Verhofstadt, VVD-gemeenteraadslid Erik Verweij en Volkskrant-columnist Asha ten Broeke deelden de beelden op Twitter.

Verhofstadt schreef: “Zo zien de Rijn en de Loire er vandaag de dag uit. En de politiek zit nog altijd vol klimaatontkenners en zogenaamde leiders die aarzelen om concrete actie te ondernemen.” Hij voegde toe dat we moeten afstappen van fossiele brandstoffen.

“Klimaatopwarming is géén probleem waar we in de verre toekomst misschien ooit nog eens de gevolgen van gaan ondervinden. Het is meer de vraag hoe erg we het nog laten worden,” twitterde VVD’er Verweij.

Zijtak

Wat blijkt? Het gaat om een zijtak van de Loire, die wel vaker droogstaat. Door de hoofdrivier stroomde gewoon water, blijkt uit onderzoek van het factcheckbureau Lead Stories.

De foto’s zijn gemaakt bij het dorpje Saint-Laurent-le-Vieil, waar de Loire door een eiland in tweeën wordt gesplitst. Ten noorden van dat eiland ligt ‘de dode arm’ van de rivier, waar de foto’s zijn gemaakt.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan den haag
johan den haag
1 jaar geleden

Rectificatie EISEN.

Dit is nu nieuws dat ON moet brengen.

Koenraad
Koenraad
1 jaar geleden

Uiteraard moet de fossiele brandstof motor er uit , de globalistische multinationals promoten hun electrische wagens en die vinden enkel hun aantrek als de rest door aller hande trukken verboden wordt . Pure manipulate.

Stine
Stine
1 jaar geleden

Ja, die foto staat ook in de deense kranten!
Ik zat me al te verwonderen….

bedankt voor de info.

Eric
Eric
1 jaar geleden

De modus operandi van dit soort figuren is inmiddels bekend: iedereen die andere conclusies trekt wordt op de persoon aangevallen; nooit maar dan ook nooit volgt er een argumentatie gebaseerd op argumenten, feiten of getallen..

Hiemstra viel een paar jaar geleden al door de mand door Thierry Baudet’s argumenten m.b.t. klimaatverandering als complete onzin af te schilderen. Verschillende wetenschappers verklaarden daarop dat Baudet’s stellingen correct waren en Baudet nodigde Hiemstra uit daar in het openbaar een debat over te voeren. Hiemstra weigerde.

Het is regelrecht gênant steeds weer opnieuw te moeten aanschouwen hoe mensen – die menen de absolute waarheid aan hun zijde te hebben – niet in staat blijken om zelfs maar een inhoudelijke discussie te voeren met mensen die het niet met hen eens zijn.

Het is niets anders dan een zwaktebod…..

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x