Homepagina » Binnenland » In augustus en september stierven meer mensen dan normaal: ‘Rara, waar komt de oversterfte ineens vandaan?’
september
Foto: Unsplash

In augustus en september stierven meer mensen dan normaal: ‘Rara, waar komt de oversterfte ineens vandaan?’

Het aantal sterfgevallen lag in het grootste deel van september hoger dan gebruikelijk is voor de tijd van het jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In vier van de vijf weken in september was er sprake van oversterfte.

Vorige week overleden er bijna 3100 mensen. Dat zijn er 300 meer dan verwacht voor deze periode. Van 20 mensen is bekend dat ze zijn overleden aan corona, aldus het CBS. Het is ‘niet bekend’ wat de onderliggende oorzaken zijn van de oversterfte.

Betreft het hier soms gevaccineerden?

“In september overleden meer mensen dan verwacht, ook onder de 65 jaar, maar niet vanwege corona. Rara, waar komt de oversterfte ineens vandaan?” vraagt FVD-voorman Thierry Baudet. “Het zou goed zijn als het CBS ons zou vertellen of het hier soms gevaccineerden betreft.”

In augustus overleden wekelijks ook meer mensen dan verwacht, vooral in de eerste en laatste week. Die weken was er oversterfte. In week 34 overleden naar schatting 2900 mensen, 200 meer dan verwacht voor deze periode. In die week registreerde het RIVM 36 overleden coronapatiënten.

Aan de spuitjes ligt het niet, toch?

Journalist Annelies Strikkers zegt hierover op Twitter: “In alle leeftijdsgroepen overleden er meer mensen dan verwacht. In vergelijking met de zomermaanden van 2020 is de sterfte hoger. Aan de spuitjes ligt het niet, die zijn ‘uit en te na getest’. Toch?”

Ze merkt op dat er ook in het Verenigd Koninkrijk een ‘onverklaarbare’ oversterfte is vanaf juli 2021. Er wordt gesproken over ‘duizenden meer doden’. “Aan Covid-19 ligt het niet volgens de berichtgeving. Wat zouden ze nou anders hebben gedaan in 2021 dat dit zo gebeurt?” vraagt Strikkers, die een vaccin-emoji bij haar bericht zet.

4.7 53 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
15 dagen geleden

Ik denk dat er praktisch NIEMAND van ons ook maar een momentje twijfelt, WAT de oorzaak is, dat er de afgelopen 2 maanden 10% MEER mensen zijn overleden ten opzichte van het jaar 2020.
Vorig jaar gedurende de zomermaanden, nota bene tijdens die VRESELIJKE pandemie, lagen er minder mensen in de ziekenhuizen dan in dezelfde periode dit jaar.
Bij MIJ is nog altijd 1 + 1 = 2 en niet 3, wat door sommigen (in mijn ogen niet goed snik) wordt gepropageerd. Het zegt in ieder geval iets over de waanzinnige tijd waarin wij leven.
Wat er nu gebeurt in ons landje, konden de wakkeren onder ons natuurlijk al lang aan zien komen. Eigenlijk, als ik kijk in mijn omgeving, valt het tot nu toe nog heel erg mee. Dat komt hoogstwaarschijnlijk, omdat velen (vooral diegenen die vanaf de prik zeiden: ik heb er niets van gemerkt en ik heb nergens last van) een zoutoplossing hebben gehad. Anders is het niet te verklaren, dat er zó veel verschillen zijn bij de uitwerking. Een mens is een mens en natuurlijk zijn daar verschillen tussen, maar dat de één dood neervalt en de ander lachend zegt: ik heb mij nog nooit zó goed gevoeld. Dat is volgens mij niet mogelijk. Er zijn dus vele placebo’s gegeven. Dat is natuurlijk ook gebruikelijk bij het uittesten van nieuwe medicijnen en vaccins, die dat in dit geval NIET zijn.
Maar…. heel eerlijk: IK ga dit bericht niet rondbazuinen bij al die mensen voor wie de prikken al een fait accompli zijn.
Gisteravond zat ik weer bij een groepje gezellig te kletsen en bedacht toen, dat ik de enige was, die niet geprikt is. Het “leuke” is wel, dat dat hele groepje verder bedankt voor de eer. Zij vinden 2 genoeg en gaan zeker niet voor spuit 3, 4, 5 enzovoorts.
DUS…. onze groep zal alleen maar uitbreiden.
WIJ zijn straks echt met méér.

Recht door zee
Recht door zee
15 dagen geleden

Door de medicijnen van hugo

Bezorgde burger
Bezorgde burger
15 dagen geleden

Dit zegt toch genoeg, nietwaar ?? Asjeblieft doe er meer onderzoek naar FVD. Onderzoek ook bij ziekenhuizen of er op de IC nou meer if minder gevaccineerden liggen ?? Met cijfers en feiten is het aantoonbaar en aan te vechten. Dank FVD jullie doen tot dusver echt goed werk !!

Ray
Ray
15 dagen geleden

genocide

x

Check Also

belgi

In België is de meerderheid van de nieuwe ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd

We hadden de voorbije week 614 nieuwe ...

politicolo

Politicologe legt bloot: we hebben te maken met een technocratische wereldagenda, met als dekmantel een virus

Eerder dit jaar barstte in Duitsland een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

67
0
We lezen graag je reactie!x