Binnenland

In augustus en september stierven meer mensen dan normaal: ‘Rara, waar komt de oversterfte ineens vandaan?’

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal sterfgevallen lag in het grootste deel van september hoger dan gebruikelijk is voor de tijd van het jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In vier van de vijf weken in september was er sprake van oversterfte.

Vorige week overleden er bijna 3100 mensen. Dat zijn er 300 meer dan verwacht voor deze periode. Van 20 mensen is bekend dat ze zijn overleden aan corona, aldus het CBS. Het is ‘niet bekend’ wat de onderliggende oorzaken zijn van de oversterfte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Betreft het hier soms gevaccineerden?

“In september overleden meer mensen dan verwacht, ook onder de 65 jaar, maar niet vanwege corona. Rara, waar komt de oversterfte ineens vandaan?” vraagt FVD-voorman Thierry Baudet. “Het zou goed zijn als het CBS ons zou vertellen of het hier soms gevaccineerden betreft.”

In augustus overleden wekelijks ook meer mensen dan verwacht, vooral in de eerste en laatste week. Die weken was er oversterfte. In week 34 overleden naar schatting 2900 mensen, 200 meer dan verwacht voor deze periode. In die week registreerde het RIVM 36 overleden coronapatiënten.

Aan de spuitjes ligt het niet, toch?

Journalist Annelies Strikkers zegt hierover op Twitter: “In alle leeftijdsgroepen overleden er meer mensen dan verwacht. In vergelijking met de zomermaanden van 2020 is de sterfte hoger. Aan de spuitjes ligt het niet, die zijn ‘uit en te na getest’. Toch?”

Ze merkt op dat er ook in het Verenigd Koninkrijk een ‘onverklaarbare’ oversterfte is vanaf juli 2021. Er wordt gesproken over ‘duizenden meer doden’. “Aan Covid-19 ligt het niet volgens de berichtgeving. Wat zouden ze nou anders hebben gedaan in 2021 dat dit zo gebeurt?” vraagt Strikkers, die een vaccin-emoji bij haar bericht zet.

4.7 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik denk dat er praktisch NIEMAND van ons ook maar een momentje twijfelt, WAT de oorzaak is, dat er de afgelopen 2 maanden 10% MEER mensen zijn overleden ten opzichte van het jaar 2020.
Vorig jaar gedurende de zomermaanden, nota bene tijdens die VRESELIJKE pandemie, lagen er minder mensen in de ziekenhuizen dan in dezelfde periode dit jaar.
Bij MIJ is nog altijd 1 + 1 = 2 en niet 3, wat door sommigen (in mijn ogen niet goed snik) wordt gepropageerd. Het zegt in ieder geval iets over de waanzinnige tijd waarin wij leven.
Wat er nu gebeurt in ons landje, konden de wakkeren onder ons natuurlijk al lang aan zien komen. Eigenlijk, als ik kijk in mijn omgeving, valt het tot nu toe nog heel erg mee. Dat komt hoogstwaarschijnlijk, omdat velen (vooral diegenen die vanaf de prik zeiden: ik heb er niets van gemerkt en ik heb nergens last van) een zoutoplossing hebben gehad. Anders is het niet te verklaren, dat er zó veel verschillen zijn bij de uitwerking. Een mens is een mens en natuurlijk zijn daar verschillen tussen, maar dat de één dood neervalt en de ander lachend zegt: ik heb mij nog nooit zó goed gevoeld. Dat is volgens mij niet mogelijk. Er zijn dus vele placebo’s gegeven. Dat is natuurlijk ook gebruikelijk bij het uittesten van nieuwe medicijnen en vaccins, die dat in dit geval NIET zijn.
Maar…. heel eerlijk: IK ga dit bericht niet rondbazuinen bij al die mensen voor wie de prikken al een fait accompli zijn.
Gisteravond zat ik weer bij een groepje gezellig te kletsen en bedacht toen, dat ik de enige was, die niet geprikt is. Het “leuke” is wel, dat dat hele groepje verder bedankt voor de eer. Zij vinden 2 genoeg en gaan zeker niet voor spuit 3, 4, 5 enzovoorts.
DUS…. onze groep zal alleen maar uitbreiden.
WIJ zijn straks echt met méér.

Recht door zee
Recht door zee
2 jaren geleden

Door de medicijnen van hugo

Bezorgde burger
Bezorgde burger
2 jaren geleden

Dit zegt toch genoeg, nietwaar ?? Asjeblieft doe er meer onderzoek naar FVD. Onderzoek ook bij ziekenhuizen of er op de IC nou meer if minder gevaccineerden liggen ?? Met cijfers en feiten is het aantoonbaar en aan te vechten. Dank FVD jullie doen tot dusver echt goed werk !!

Ray
Ray
2 jaren geleden

genocide

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x