Universum

De NASA weet het verschil niet tussen de zon en de maan

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je zou verwachten dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA op zijn minst de zon en de maan van elkaar weet te onderscheiden, er werken immers genoeg slimme mensen.

Op dinsdag plaatste het officiële Twitter-account van de NASA, dat 12,1 miljoen volgers heeft, een foto die vanuit het ruimtestation ISS is gemaakt door astronaut Scott Kelly. Onder de foto claimde het ruimteagentschap dat op de foto zowel de zon als de aarde kunnen worden gezien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Al snel wezen Twitteraars erop dat het heldere hemellichaam op de foto niet de zon is, maar de maan. “NASA, als dat de zon was, zouden we geen sterren zien toch? Tenzij jullie een compleet nieuw soort camera hebben uitgevonden,” twitterde Michael Howard. Ángel Gómez Roldán voegde toe: “De zon? Dat is een overbelichte maan!”

 

Planeetwetenschapper en redacteur van The Planetary Society Emily Lakdawalla reageerde: “Omdat zowel de sterren als de stadsverlichting in het gezichtsveld van de heldere lichtbron zichtbaar zijn, kan het onmogelijk om de zon gaan.”

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat de NASA de zon en de maan door elkaar haalt. Eerder deze zomer plaatste de ruimtevaartorganisatie ook een foto van Kelly, waarop de maan werd aangezien voor de zon.

 

Misschien moeten we de NASA dan maar een handje helpen. Als de zon op de foto staat, is het onwaarschijnlijk dat je andere sterren zult zien (zelfs als je door de ruimte reist). Als de maan wordt gefotografeerd, kunnen astronauten wel sterren zien. Vanwege de lange belichtingstijd lijkt de maan misschien een beetje op een ster.

[Mashable]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x