Homepagina » Universum » De NASA weet het verschil niet tussen de zon en de maan
De NASA weet het verschil niet tussen de zon en de maan

De NASA weet het verschil niet tussen de zon en de maan

Je zou verwachten dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA op zijn minst de zon en de maan van elkaar weet te onderscheiden, er werken immers genoeg slimme mensen.

Op dinsdag plaatste het officiële Twitter-account van de NASA, dat 12,1 miljoen volgers heeft, een foto die vanuit het ruimtestation ISS is gemaakt door astronaut Scott Kelly. Onder de foto claimde het ruimteagentschap dat op de foto zowel de zon als de aarde kunnen worden gezien.

Al snel wezen Twitteraars erop dat het heldere hemellichaam op de foto niet de zon is, maar de maan. “NASA, als dat de zon was, zouden we geen sterren zien toch? Tenzij jullie een compleet nieuw soort camera hebben uitgevonden,” twitterde Michael Howard. Ángel Gómez Roldán voegde toe: “De zon? Dat is een overbelichte maan!”

 

Planeetwetenschapper en redacteur van The Planetary Society Emily Lakdawalla reageerde: “Omdat zowel de sterren als de stadsverlichting in het gezichtsveld van de heldere lichtbron zichtbaar zijn, kan het onmogelijk om de zon gaan.”

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat de NASA de zon en de maan door elkaar haalt. Eerder deze zomer plaatste de ruimtevaartorganisatie ook een foto van Kelly, waarop de maan werd aangezien voor de zon.

 

Misschien moeten we de NASA dan maar een handje helpen. Als de zon op de foto staat, is het onwaarschijnlijk dat je andere sterren zult zien (zelfs als je door de ruimte reist). Als de maan wordt gefotografeerd, kunnen astronauten wel sterren zien. Vanwege de lange belichtingstijd lijkt de maan misschien een beetje op een ster.

[Mashable]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

>