Universum

De NASA weet het verschil niet tussen de zon en de maan

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je zou verwachten dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA op zijn minst de zon en de maan van elkaar weet te onderscheiden, er werken immers genoeg slimme mensen.

Op dinsdag plaatste het officiële Twitter-account van de NASA, dat 12,1 miljoen volgers heeft, een foto die vanuit het ruimtestation ISS is gemaakt door astronaut Scott Kelly. Onder de foto claimde het ruimteagentschap dat op de foto zowel de zon als de aarde kunnen worden gezien.

Al snel wezen Twitteraars erop dat het heldere hemellichaam op de foto niet de zon is, maar de maan. “NASA, als dat de zon was, zouden we geen sterren zien toch? Tenzij jullie een compleet nieuw soort camera hebben uitgevonden,” twitterde Michael Howard. Ángel Gómez Roldán voegde toe: “De zon? Dat is een overbelichte maan!”

 

Planeetwetenschapper en redacteur van The Planetary Society Emily Lakdawalla reageerde: “Omdat zowel de sterren als de stadsverlichting in het gezichtsveld van de heldere lichtbron zichtbaar zijn, kan het onmogelijk om de zon gaan.”

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat de NASA de zon en de maan door elkaar haalt. Eerder deze zomer plaatste de ruimtevaartorganisatie ook een foto van Kelly, waarop de maan werd aangezien voor de zon.

 

Misschien moeten we de NASA dan maar een handje helpen. Als de zon op de foto staat, is het onwaarschijnlijk dat je andere sterren zult zien (zelfs als je door de ruimte reist). Als de maan wordt gefotografeerd, kunnen astronauten wel sterren zien. Vanwege de lange belichtingstijd lijkt de maan misschien een beetje op een ster.

[Mashable]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x