Buitenland

Rusland wijst hulporganisatie de deur wegens politieke inmenging

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft de Amerikaanse hulporganisatie USAID gevraagd het land te verlaten. De medewerkers hebben tot uiterlijk 1 oktober de tijd om te vertrekken.

In een verklaring heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd dat de Verenigde Staten via USAID hebben geprobeerd om verkiezingen en de Russische politiek in het algemeen te beïnvloeden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In totaal investeerde USAID de afgelopen twintig jaar meer dan 2,7 miljard dollar in Rusland. De begroting voor dit jaar was zo’n vijftig miljoen dollar.

George Soros

In de afgelopen maanden zijn regels voor non-gouvernementele organisaties in Rusland verscherpt. Ngo’s die geld krijgen uit het buitenland moeten zich registreren als buitenlandse organisatie. President Poetin beschuldigde Amerikaanse ngo’s eerder dit jaar protesten tegen zijn regering te initiëren. In 2002 werd het US Peace Corps al verstaan gegeven de Russische Federatie te verlaten.

Eind afgelopen jaar onthulde een bron binnen een Oost-Europese inlichtingendienst hoe de CIA, MI6 en George Soros, een loopjongen voor de familie Rothschild, via Georgië geld doorsluisden naar de Russische protestbewegingen om in Rusland een ‘opstandige’ machthebber aan de kant te zetten.

Schuld

Rusland heeft daarnaast de schuld die Noord-Korea aan het land had grotendeels kwijtgescholden. De Russische staat had in totaal nog zo’n 11 miljard dollar tegoed van Pyongyang. Het resterende bedrag zal opgaan in gezamenlijke projecten van Moskou en Pyongyang in Noord-Korea.

Het gaat onder meer om projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en energie, meldt persbureau RIA Novosti. Rusland zou ook een spoorweg over het Koreaans schiereiland willen aanleggen.

Bron: NOS.nl Foto: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itanimulli.com
itanimulli.com
11 jaren geleden

Wel triest eigenlijk, dat zo’n ongelofelijke goedzak als Poetin, in een land dat vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft staan, gewoon wordt tegengewerkt door kwaadaardige fascistische westerse landen. Een grof schandaal!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Vreemd Poetin zegt: Amerika wil de wereldbevolking tot slaaf maken.Spreek je met je “Zendapparaat” met de bevolking van Rusland, dan willen ze wel graag overlopen naar het westen,omdat hun mening is, dat alles in het westen veel beter is.Ik ben die onderzeeramp nog nooit vergeten waarbij bergingsbedrijf “Smit Tak” gelijk aanbood om de nog overgebleven Russen uit het wrak te halen, wat niet mocht van onze POETIN CLAN.Je zal zo,n vriend hebben!!Maar de werkelijkheid is deze.Amerika rommeld in Rusland, en Rusland rommelt, in Amerika.De pot verwijdt de ketel, dat ze zwart ziet.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

En die Amerikanen maar wijzen naar wat op hun rug staat geschreven You said???Russisch, voor wat zegt u???Altijd handig zo,n tekst op je rug!!Hou je onnozel en wie krijgt je weg???

Aurelia
Aurelia
11 jaren geleden

[quote name=”itanimulli.com”]Wel triest eigenlijk, dat zo’n ongelofelijke goedzak als Poetin, in een land dat vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft staan, gewoon wordt tegengewerkt door kwaadaardige fascistische westerse landen. Een grof schandaal![/quote]

Hahahaha, mijn soort humor ^^

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x