Homepagina » ongebruikte categorie » Franse vrouwen moeten mondkapje op tijdens BEVALLING: ‘Het was alsof ik stikte’
mondkapje
Foto: https://www.vperemen.com CC BY 2.0

Franse vrouwen moeten mondkapje op tijdens BEVALLING: ‘Het was alsof ik stikte’

In Frankrijk moeten vrouwen een mondkapje dragen tijdens de bevalling. Artsen hoeven vrouwen die een mondkapje weigeren niet te helpen. Door de kapjes zijn vrouwen soms te zwak om het kind op de wereld te zetten en moeten ze noodgedwongen een keizersnede ondergaan.

Maud (30) uit Nanterre is eind april bevallen. Zij kreeg te horen dat ze er alleen voor zou staan als ze weigerde een mondkapje te dragen. “Dat is chantage,” zegt ze. Tijdens de bevalling ademde ze haar eigen warme adem weer in. “Het was alsof ik stikte. Ik had het bloedheet.”

Uiteindelijk moest de arts een tang gebruiken, die een bult achterliet op het hoofd van haar zoon. De baby kreeg ook vruchtwater in zijn longen en moest om die reden worden overgebracht naar een ander ziekenhuis. “Dit was heel traumatisch voor mij en mijn partner,” vertelt Maud.

Omdat haar zoon zich in een ander ziekenhuis bevond, mocht haar man haar niet bezoeken. “Ik was helemaal alleen.”

Fanny Ragot (25) bracht haar baby ter wereld in een privékliniek, waar ze vijf dagen verbleef. Al die tijd moest ze een kapje op. “Het was heel, heel lastig om te ademen,” zegt ze. “Ik heb een aantal keren overgegeven.”

75 procent

“Ik raakte buiten adem vanwege het mondkapje en uiteindelijk is besloten dat ik een keizersnede moest ondergaan,” aldus Fanny. Zorgmedewerkers gaven haar pas eten nadat ze een mondkapje had opgezet. Dat dus vervolgens weer af moest zodat ze kon eten. “Niemand wilde me helpen. Er lag overal bloed. Ik was op mezelf aangewezen.”

Caroline beviel op 9 augustus tijdens een hittegolf. Ze moest een mondkapje dragen terwijl het binnen 40 graden was. “De pijn was ondraaglijk en ik hapte naar lucht. Na 30 minuten trok ik het mondkapje af.”

Uit een peiling blijkt dat 75 procent van de vrouwen die zijn bevallen tijdens de coronapandemie lijdt aan postnatale depressie. “Dergelijke incidenten tijdens de bevalling verwoesten levens en veroorzaken trauma,” reageert Sonia Bisch, leider van een Franse vrouwengroep, die sinds 8 september getuigenissen heeft verzameld van ruim 2000 vrouwen.

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
11 dagen geleden

Laten we zomaar het geklets van die paling en die boevenkop over ons heen komen, of hebben we alternatieven? Ja toch zeker?

Walter
Walter
11 dagen geleden

Je zou verwachten dat dokters verstand van zaken hebben. Maar het farmaceutische belang en de centjes zijn belangrijker dan de patiënten

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Walter
11 dagen geleden

Nou, dokters hebben een eed afgelegd. Velen ook in ons land zijn dat klaarblijkelijk vergeten. Heel curieus.

Casper
Casper
11 dagen geleden

Ik vind dat vooral politici het virus te snel verspreiden. Ze praten ook zo veel. We kunnen rustig stellen dat ze beter met een prop papier in hun mond, en daarover een masker kunnen doen. Want als we dit niet doen dat is het killer virus echt niet meer te stoppen. Doen!

BB
BB
11 dagen geleden

Krankzinnig! waar zit het verstand van mensen. Zoveel domme mensen in alle lagen van de bevolking. Wanneer slaan de stoppen eens door.

rop
rop
11 dagen geleden

Dwaasheid en stompzinnigheid, om een vrouw tijdens een bevalling een kapje te verplichten ,moeten deze artsen wel onder Artsen gerekend worden, dat zijn ook de bange artsen, ze laten zich leiden door angst, en ze vergeten de menselijkheid .

ProAsfalt
ProAsfalt
11 dagen geleden

Hoe onmenselijk het is, hoe beter onze leiders het vinden.
Josef Mengele zou zijn vingers erbij aflikken. En hij was erg.

Edward
Edward
11 dagen geleden

Wat een schande en wat een misdaad door regeringsleiders die mondkapjes verplichten.

Stay Positive
Stay Positive
11 dagen geleden

Bel of mail, stuur een postduif naar het college van de mensenrechten. De vrouw aan de telefoon van de college van de mensenrechten kijkt naar hoeveel klachten er binnen komen. Voor wat het waard is kan het geen kwaad.

Beluister wat de vrouw zegt….. https://youtu.be/qO6-Kr7eEv4

Thom
Thom
11 dagen geleden

Bevallen is topsport.
Hoe halen die idioten het in hun hersens.
Die z.g. artsen zou ik een mondkap opplakken en ze vervolgens 20 km laten hardlopen.
De wereld is compleet gestoord !!!!!

Rob
Rob
Reactie op  Thom
11 dagen geleden

Ik vraag me af wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren als het roer werkelijk zou omgaan zoals ook veel gezegd wordt. Dan verliest de heersende macht de strijd en zou er een bewustzijnsverandering plaats vinden. Stel dat dat inderdaad gebeurt, wat gaan we doen met al die mongolen die op zovele manieren levens hebben verwoest met dit soort beestachtig gedrag? Volwassenen wiens leven wordt verwoest is al erg maar die zouden zelf moeten kunnen nadenken over wat ze aan het doen zijn met hun leven. Dat levens van totaal afhankelijke baby’s bij de bevalling al worden verziekt riekt naar duivelse zaken. Als er aanklachten gaan komen wanneer het inderdaad anders loopt dan moeten er een heleboel smeerlappen bij elkaar geveegd en berecht worden. Het zou druk worden in de rechtbank. Dit is een poging tot moord aangezien zo’n vrouw bij de bevalling zou kunnen stikken zo’n moordkapje (in een dergelijk geval). Het lijkt wel of dit soort waanzinnigen een demon in zich hebben in plaats van een ziel. De wereld is heel erg duister in deze tijd.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
11 dagen geleden

Een kind kan zo niet puur ter wereld komen. De moeder heeft de zuurstof nodig die een bevalling met zich meebrengt, en het moet een ervaring zijn die vanuit het hart, buik, longen en hoofd in goede banen geleid moet worden en niet vanuit beperking door een mondkap.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Overvloed

3 Krachtige Stappen om NU een overvloed-mentaliteit te creëren

Wanneer mensen het hebben over overvloed, denken ...

red team

Red Team-lid Wim Schellekens staat op zwarte lijst van artsen

Het Red Team, een groep deskundigen die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x