Mens en Dier

Franse vrouwen moeten mondkapje op tijdens BEVALLING: ‘Het was alsof ik stikte’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Frankrijk moeten vrouwen een mondkapje dragen tijdens de bevalling. Artsen hoeven vrouwen die een mondkapje weigeren niet te helpen. Door de kapjes zijn vrouwen soms te zwak om het kind op de wereld te zetten en moeten ze noodgedwongen een keizersnede ondergaan.

Maud (30) uit Nanterre is eind april bevallen. Zij kreeg te horen dat ze er alleen voor zou staan als ze weigerde een mondkapje te dragen. “Dat is chantage,” zegt ze. Tijdens de bevalling ademde ze haar eigen warme adem weer in. “Het was alsof ik stikte. Ik had het bloedheet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uiteindelijk moest de arts een tang gebruiken, die een bult achterliet op het hoofd van haar zoon. De baby kreeg ook vruchtwater in zijn longen en moest om die reden worden overgebracht naar een ander ziekenhuis. “Dit was heel traumatisch voor mij en mijn partner,” vertelt Maud.

Omdat haar zoon zich in een ander ziekenhuis bevond, mocht haar man haar niet bezoeken. “Ik was helemaal alleen.”

Fanny Ragot (25) bracht haar baby ter wereld in een privékliniek, waar ze vijf dagen verbleef. Al die tijd moest ze een kapje op. “Het was heel, heel lastig om te ademen,” zegt ze. “Ik heb een aantal keren overgegeven.”

75 procent

“Ik raakte buiten adem vanwege het mondkapje en uiteindelijk is besloten dat ik een keizersnede moest ondergaan,” aldus Fanny. Zorgmedewerkers gaven haar pas eten nadat ze een mondkapje had opgezet. Dat dus vervolgens weer af moest zodat ze kon eten. “Niemand wilde me helpen. Er lag overal bloed. Ik was op mezelf aangewezen.”

Caroline beviel op 9 augustus tijdens een hittegolf. Ze moest een mondkapje dragen terwijl het binnen 40 graden was. “De pijn was ondraaglijk en ik hapte naar lucht. Na 30 minuten trok ik het mondkapje af.”

Uit een peiling blijkt dat 75 procent van de vrouwen die zijn bevallen tijdens de coronapandemie lijdt aan postnatale depressie. “Dergelijke incidenten tijdens de bevalling verwoesten levens en veroorzaken trauma,” reageert Sonia Bisch, leider van een Franse vrouwengroep, die sinds 8 september getuigenissen heeft verzameld van ruim 2000 vrouwen.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Laten we zomaar het geklets van die paling en die boevenkop over ons heen komen, of hebben we alternatieven? Ja toch zeker?

Walter
Walter
3 jaren geleden

Je zou verwachten dat dokters verstand van zaken hebben. Maar het farmaceutische belang en de centjes zijn belangrijker dan de patiënten

Casper
Casper
3 jaren geleden

Ik vind dat vooral politici het virus te snel verspreiden. Ze praten ook zo veel. We kunnen rustig stellen dat ze beter met een prop papier in hun mond, en daarover een masker kunnen doen. Want als we dit niet doen dat is het killer virus echt niet meer te stoppen. Doen!

BB
BB
3 jaren geleden

Krankzinnig! waar zit het verstand van mensen. Zoveel domme mensen in alle lagen van de bevolking. Wanneer slaan de stoppen eens door.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x