Homepagina » Buitenland » ‘Russisch Atlantis’ rijst op uit de diepte
'Russisch Atlantis' rijst op uit de diepte

‘Russisch Atlantis’ rijst op uit de diepte

De Russische stad Mologa verdween in 1941 bij het opvullen van het stuwmeer van Rybinsk. In 1935 stelde Jozef Stalin de eerste plannen op. Na de aanleg van de stuwdam en de bouw van de waterkrachtcentrale kwam er een einde aan het bestaan van de stad.

In totaal moesten 130.000 mensen verhuizen. De meesten vonden een nieuw thuis in Rybinsk. Een aantal mensen weigerde echter de stad te verlaten. Ze sloten zich in hun huizen op, ketenden zich vast aan zware voorwerpen en verdronken samen met hun stad. Er waren ongeveer 300 mensen die op deze manier omkwamen, meldt de BBC. De stad Mologa zonk samen met 663 dorpen, 140 kerken en drie kloosters.

'Russisch Atlantis' rijst op uit de diepte

Resten van de stad Mologa (VK.com)

Veel oud-inwoners van de stad varen ieder jaar naar dit ‘Russische Atlantis’. Als gevolg van de recente droogte is Mologa boven het water uitgekomen zodat oude straten, funderingen van de huizen en de grafzerken op het kerkhof weer zichtbaar zijn geworden.

“Hier bevond zich het café en daar waren de school en de kruidenierswinkel,” vertelde Nikolai Novotelnov, die de stad op 17-jarige leeftijd noodgedwongen moest verlaten, aan TV Tsentr. Hij legde bloemen bij de fundering van een kathedraal en nam bakstenen mee voor andere oud-inwoners.

Persbureau RIA Novosti meldt dat veel mensen die ooit in Mologa hebben gewoond, van plan zijn de reis terug naar huis te maken. Onderstaande video is in het Russisch, maar bevat beelden van de stad.

[Newser]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...

poetin

Poetin confronteert ons met de feiten over Tweede Wereldoorlog: ‘Mensen kennen de geschiedenis niet!’

Het Europees Parlement nam in september een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x