Buitenland

“Er is gewoon geen democratie in de EU, verkozenen verraden hun kiezers vanaf dag één”

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Yanis Varoufakis wil van Europa een democratie maken. De Griekse oud-minister van Financiën is één van de kopstukken van Democracy in Europe Movement (DiEM), een politieke beweging die Europa democratischer en transparanter wil maken.

Varoufakis merkt op dat het beleid dat de economische crisis van 2008 heeft veroorzaakt, gewoon wordt doorgezet. Daardoor komen lidstaten in opstand en gaat de Europese Unie steeds autoritairder optreden. Ondertussen omhelzen we autoritaire leiders zoals de Turkse president Erdogan.

“Het gaat over Griekse schulden of Ierse banken, maar nooit over de fouten waardoor die problemen kunnen ontstaan,” stelt de professor economie.

Meest idiote regeringsvorm aller tijden

Hij merkt op dat het Europees Parlement een compleet lachertje is: “Het parlement mag niet eens zelf wetsvoorstellen indienen. Europa wordt vandaag in feite bestuurd door een onzalige alliantie van de machtige landen die de meest verschrikkelijke beslissingen nemen, die ze niet eens verdedigd krijgen voor hun eigen parlement.”

Volgens Varoufakis is er gewoon geen democratie in de Europese Unie. “Het besluitvormingsproces van de EU zal de geschiedenis ingaan als de meest inefficiënte, autoritaire, idiote regeringsvorm aller tijden,” zei hij. “Dát is de reden waarom Europa op instorten staat.”

"Er is gewoon geen democratie in de EU, verkozenen verraden hun kiezers vanaf dag één"
“Europeanen zijn cynisch, omdat ze de leugens van de Dijsselbloems van deze wereld beu zijn.” (AFP)
Verraden hun kiezers

Hij vindt dat de huidige leiders van de Europese instellingen Europa kapotmaken. De oud-minister is ervan overtuigd dat veel Europeanen openstaan voor een radicale pro-Europese agenda.

“Veel Europeanen zijn cynisch, omdat ze de leugens van de Dijsselbloems, Schäubles en Junckers van deze wereld beu zijn,” besloot Varoufakis. “Ze snappen dat het niet uitmaakt op wie ze stemmen, want de verkozenen verraden hun kiezers vanaf dag één.”

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Reality check
Reality check
6 jaren geleden

Het jammere is alleen, dat F. een doorwinterde Marxist is en dat station zijn we allang voorbij, dacht ik.
Kijk naar de voormalige USSR.

Derek
Derek
6 jaren geleden

Dit is toch geen democratie en transparant is het nog nooit geweest.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Politiekers, links of rechts of centraal, duwen het volk maar in één richting, richting afgrond.

exegese
exegese
6 jaren geleden

De Engelsen zijn zogenaamd ook al weer voldoende gehersenspoeld om in de EU te willen blijven. Je offert een politica en zorgt dat het daarmee onfatsoenlijk is om uit de EU te willen en klaar is kees. Er is toch geen nuchter denkend mens te vinden die dit drama EU genaamd wenst voort te zetten. En toch zullen ze het ons door de strot persen is mijn voorspelling. Ik word langzaam kotsmisselijk van dit irritante toneelstuk, waar we allemaal de hoofdprijs voor neer moeten tellen, namelijk ons laatste restje vrijheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x