BuitenlandCorona

Duizenden dodelijke schimmelinfecties na coronabehandeling

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een nachtmerrie in India: in de afgelopen maanden is bij bijna 10.000 coronapatiënten de zeldzame schimmelinfectie mucormycose, oftewel zwarte schimmel, geconstateerd. Vooral de behandeling met dexamethason zou daarbij een rol spelen. Ernstig zieke coronapatiënten krijgen corticosteroïden en die verhogen het risico op mucormycose. India spreekt van een schimmelepidemie.

De meeste getroffenen lijden ook aan diabetes. De ziekte is niet besmettelijk en wordt overgedragen via schimmelsporen. Mensen ademen de sporen via de neus en mond in. De mortaliteit ligt rond de 50 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
12 tot 15 dagen na herstel

Mucormycose is een zeldzame schimmelinfectie. De schimmels komen voor in aarde, planten, mest, en groenten en fruit. Als mensen met een verzwakt immuunsysteem de sporen inademen, kunnen ze besmet raken. De ziekte kan zich ook verspreiden via luchtbevochtigers in ziekenhuizen.

Volgens Indiase artsen treden de gevallen 12 tot 15 dagen na herstel van corona op. De schimmel tast de sinussen, hersenen en longen aan. In veel gevallen moet één oog en/of een deel van het jukbeen worden verwijderd om te voorkomen dat de schimmel de hersenen van de patiënt binnendringt. De patiënten zijn voor de rest van hun leven verminkt.

Steeds schaarser

Het medicijn amfotericine B, dat ook in India wordt geproduceerd, wordt gebruikt om de ziekte te behandelen. Het wordt steeds schaarser en kost daar bijna driekwart maandsalaris. Sommigen slaan alvast een voorraad in op de zwarte markt.

[Wochenblick]

4.6 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Daarom is het belangrijk om op het kantelpunt te beginnen met HCQ + zink + Azitromycine (+vitamine C + vitamine D (of de directe biologische actieve variant ervan)) zodat het immuunsysteem niet uit de bocht vliegt.
Je sterft niet aan Sars-Cov-2 zelf maar aan het uit de bocht vliegen van het immuunsysteem.

En/of je zou ivermectine moeten krijgen.

Zodat zoveel mogelijk wordt voorkomen dat je met immuunsysteemremmers moet worden behandeld want dat heeft, zoals in dit artikel genoemd, als nadeel dat schimmels kans zien om te groeien met alle gevolgen van dien.

Tungsten
Tungsten
2 jaren geleden

Zal herr hugo wel weer zeggen.. Wie wil er nu niet veranderen in een overheerlijke Franse schimmelkaas? frikandelletje erbij heeeerlijk joh!

Wim bierman
Wim bierman
2 jaren geleden

Het Corona vaccin is eigenlijk het weghalen van het het. Dan komt alles er door.

Prometheus
Prometheus
2 jaren geleden

En blijf vooral een mondkapje dragen. Ideale kweektuin voor schimmels!

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x