Buitenland

Het is allemaal de schuld van de Russen en Poetin. Analist onthult wat er achter deze lastercampagne zit

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Politiek analist Dmitry Babich werkt voor het Russische persbureau Sputnik. De westerse media gaven hem als één van de weinige opinieleiders die het opnemen voor Vladimir Poetin de kans om zijn zegje te doen.

Novini sprak met Babich onder meer over de media in Rusland, Russisch ‘nepnieuws’ en de maatregelen die in het Westen worden genomen tegen Russische media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De reden dat invloedrijke personen in het Westen zo kwaad zijn op RT en Sputnik is dat wij de westerse media te kijk zetten als vooringenomen en misleidend,” zei hij.

Pro-Poetin talk

Babich werd vlak na de ramp met vlucht MH17 geïnterviewd door actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

“De interviewer deed alsof het 100 procent zeker was dat het vliegtuig was neergehaald door Russen of hun handlangers en dat het allemaal de schuld was van Poetin,” zei hij.

“Mijn pogingen hem erop te wijzen dat het niet alleen de schuld kon zijn van Rusland werden afgedaan als ‘pro-Poetin talk’,” vervolgde hij.

Russische media worden er in het Westen vaak van beschuldigd nepnieuws te verspreiden, maar volgens Babich kunnen de westerse media er ook wat van.

In scène gezet

“Neem Omran, het met bloed bevlekte jongetje uit Aleppo,” zei hij. “Er is geen tv-zender in het Westen die daar geen beelden van heeft uitgezonden en steeds met de onderliggende boodschap: Kijk eens hoe barbaars de Syrische en Russische luchtmacht tekeer gaan boven Aleppo.”

RT spoorde Omran en zijn vader op en het bleek dat het hele verhaal nep was en in scène was gezet door de zogenaamde Witte Helmen, die trouwens zelf ook een neporganisatie zijn,” klonk het.

In de westerse media wordt ook vaak gesproken over een zogenaamde trollenfabriek in Sint-Petersburg van waaruit het Westen zou worden bestookt met nepnieuws.

De analist gelooft niet in die Russische trollenfabrieken. “De westerse media zijn van zichzelf al zo vooringenomen, tegenstrijdig en gewoonweg nep, dat er geen Russische trollen voor nodig zijn om dat aan het licht te brengen. Dat doet het volk in het Westen zelf al,” zei hij.

Stuk diverser

Babich wees erop dat de Russische media een stuk diverser zijn dan de westerse. Zo zijn er in Rusland kranten – waaronder Vedomosti, Kommersant en Nezavisimaya – die steun betuigen aan de westerse interventie in Syrië en die de Russische hulp afwijzen.

In het Westen zie je geen enkele krant schrijven dat we Assad met rust hadden moeten laten of dat we er verkeerd aan hebben gedaan ons met Syrië te bemoeien, aldus de analist.

Hij merkte op dat de meeste oorlogen van de afgelopen 20 jaar zijn ontketend vanuit het buitenland en volop werden gesteund door de westerse media. Kijk naar bijvoorbeeld Syrië of Libië.

“Met zulke voorbeelden voor ogen moet je een idioot zijn om niet in te zien dat dezelfde tactieken van regimeverandering ook op Rusland worden uitgetest,” zei hij.

Tegenspraak

De westerse media richten de aandacht vaak op vermoorde Russische journalisten, maar volgens Babich is de journalistiek met name in landen als Oekraïne een gevaarlijk beroep geworden.

“Het is in Oekraïne niet langer mogelijk iets positiefs te zeggen over Rusland, maar de westerse pers blijft liever gefocust op de positie van journalisten in Rusland,” zei hij.

“Het lijkt ze niks uit te maken dat sinds Porosjenko aan de macht is, er jaarlijks journalisten worden vermoord in Oekraïne,” voegde hij toe.

Hij wees er tot slot op dat moorden op Russische journalisten wel worden opgelost, maar dat de westerse media daar niet over berichten.

Dat zou te veel in tegenspraak zijn met de leidende verhaallijn van het ‘wetteloze Rusland’.

Foto: Russian Rocky Wikimedia Commons

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
6 jaren geleden

Wie is pro Russia?

Ik in ieder geval, f*ck de westerse media (MSM)

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Dat westerse mainstream al enkele jaren bezig is met een lastercampagne tegen Poetin lijkt mij duidelijk. Dat ze Russische nieuws als nep nieuws beschouwen en zichzelf als het nieuws, is een flinke domper voor alle verstandige mensen die al langer dan vandaag de dag in de gaten hadden dat de westerse mainstream geen haar beter is. Zo werd het (betrouwbare) NOS 8 Journaal op heterdaad betrapt door Geen Style, door creatief met beeldmateriaal te knippen en plakken waardoor een gebeurtenis werd geschetst die niet klopte met de werkelijkheid, en werd uitgezonden.

Wat is er aan de hand?

De lijntjes van westerse mainstream media lopen via machtige multinationals en zakenbanken, regelrecht door naar de CIA. De inlichtingendienst staat onder enorme invloed van dit kabaal, of Deep State. De CIA startte begin jaren vijftig ‘Operation Mockingbird’ met als doel om gemanipuleerd nieuws de wereld in te brengen door propaganda te verspreiden. Meer dan 25 kranten en tijdschriften waren betrokken bij dit proces en het werkte.

Regeringen van landen die politieke kwesties, of bepaalde zaken / voorstellen, van Amerikaanse kant weigerden, werden zodoende vakkundig een kopje kleiner gemaakt doordat ze met artikelen de bevolking poogde te beïnvloeden. Als je maar vaak genoeg stukjes in de krant leest hoe slecht je regering voor jullie is, en dat het bij jullie net zo mooi kan worden als bij ons, ga je er vanzelf in geloven.

Ik heb geen hard bewijs, dat vooropgesteld, maar ik vermoed dat de Turkse premier, Erdogan, slachtoffer was van een dergelijk mediacampagne van de CIA om hem uit het zadel te lichten. Een paar jaar geleden klaagde het Westen steeds vaker dat journalisten hun werk niet meer goed konden uitoefenen in Turkije doordat ze door Erdogan zouden worden gehinderd om niet vrijuit te mogen schrijven. De beschuldigingen, het getrouwtrek ging over en weer, totdat er een abces barstte en de etter er uit kwam. Er vond een couppoging plaats.

Erdogan overleefde de coup en trad rigoureus op door voor het gros personen op te pakken die allen gelinkt konden worden aan westers georiënteerde tijdschriften, kranten, en tv stations in Turkije. Een toevalligheid misschien? Ik dacht van niet. Erdogan wist vermoedelijk al langer wie er aan zijn stoelpoten zaten te zagen en greep na de mislukte coup in.

Een ander voorbeeld is Poetin. Die houdt sinds zijn aantreden met een scherp oog de media in de gaten,
speciaal de media die uit westelijke richting komt. Poetin is hoog opgeleid binnen de Russische veiligheidsdienst en het lijkt mij dat hij op de hoogte is van operaties als ‘Operation Mockingbird’, haar werkwijzes en het effect ervan.

17 november was het weer zo ver. Derk Sauer zat weer eens aan tafel bij DWDD om zich negatief uit te laten over Poetin. ”Poetin is onrust aan het stoken…”, meende Derk Sauer. Wel, doet het westen dat nooit dan? Dacht ik er achter aan. Sauer begon een paar decennia geleden een krant in Rusland, ‘The Moscow Times’. Een Russische dagblad volgens westers concept. Derk Sauer klaagde jaren geleden al meerdere malen dat zijn krant onder druk stond en wees richting Poetin. Sauer had er uiteindelijk geen zin meer in en stopte met het blad.

Desalniettemin is ‘The Moscow Times’ nieuw leven ingeblazen. De nieuwe hoofdredactrice zat naast Sauer bij de DWDD aan tafel in de naam van Eva Hartog Skorobogatova. Eva schrijft ook voor Vrij Nederland artikelen met een kritische blik naar allerlei onderwerpen die zich in de Russische samenleving afspelen. Zo lang het maar kritisch en negatief is. Zie link…

https://www.vn.nl/auteur/eva-hartog/

Of de The Moscow Times ooit is opgezet om in positieve zin westerse normen en waarden naar Rusland te brengen? Of dat het blad onderdeel uitmaakt van Mockinbird achtige toestanden die kunnen worden teruggeleid naar de CIA om aan de stoelpoten van Poetin te zagen? Joost zal het weten… Het is in ieder geval helder dat er een duidelijke grens is getrokken. Aan de ene kant de westerse normen en waarden die door het westen als de standaard word beschouwd. En aan de andere kant de boodschap dat dit in Rusland niet het geval is.

Zelf ga ik er niet over maar vertrouw er op dat de Russen zelf wel een weg vinden die het beste bij ze past. Ik zou ook niet willen dat China over twintig jaar in Nederland bladen opstart met artikelen dat bepaalde zaken in onze samenleving niet gaan zoals zij dat graag willen zien. Ik zou zeggen bemoei je met je eigen zaken en daarvoor hebben we onze mensen in Den Haag. Al hoef je daar ook niet aan te kloppen op zijn democratisch gezegd. Misschien kan de The Moscow Times die kant ook eens belichten. Startende met een artikel over de EU grondwet waar 61% van de Nederlanders op tegen was, maar robuust door werd gedrukt. Ik ben best benieuwd hoe de Russische bevolking over dergelijke democratische processen denkt.

En dan tot slot nog een antwoord op de vraag, wat is er aan de hand? Of meer, waar is het om te doen?
In eerste plaatst verklaard de Russische acrobaat hieronder waarschijnlijk meer dan we denken;

https://www.youtube.com/watch?v=Tf3vWvi3k6w

Deze acrobaat plande namelijk onder het genot van een stevige borrel Russische grondstoffen voor bodemprijzen aan Amerikaanse oligarchen te slijten. Hij gaf ze alle speelruimte en dan maak je vrienden. Dan valt er wat af te lachen natuurlijk. Met de komst van Poetin werd hier een stokje voor gestoken. Russische oligarchen die banden hadden met Amerikaanse bedrijven werden stuk voor stuk opgepakt en de macht ontnomen. In deze periode zorgde Poetin er in feite voor dat de Russische bodemschatten in handen bleven van Rusland, en tegen normale prijzen verkocht.

In deze fase liet de westerse mainstream media zich steeds vaker gelden. De toon werd steeds kritischer, scherper en harder. Op alle onderdelen werd Poetin bekritiseerd en des te meer neergezet als een dictator. Poetin werd dermate gedemoniseerd maar bouwde ondertussen een middenklasse op zoals de Russische bevolking nog nooit eerder gezien heeft. Ook daar zou de The Moscow Times een onderwerp over kunnen wijten. Van wat er in Rusland desondanks alle westerse boycotten word opgebouwd, een sterke en omvangrijke middenklasse die blijft doorgroeien.

Iets wat de Amerikanen nou juist in Amerika uit elkaar hebben getrokken. Een gebeurtenis waar Poetin niet achter zat. Deze trieste gebeurtenis was namelijk de schuld van de Amerikaanse multinationals zelf die dachten meer geld te kunnen halen door hun bedrijfstakken te verplaatsen naar lagelonenlanden.

War on error
War on error
6 jaren geleden

Onze domme sancties: die hebben AVERECHTS gewerkt (vanuit NAVO en VN optiek);
noodgedwongen hebben de sancties een enorme impuls gegeven aan de binnenlandse industrie.

A.I, geleide wapens, andere wapensystemen, landbouw (graanteelt, fruit, zuivel).
Zo hoeft Rusland niet veel kaas meer te importeren.
Ook Gouda-gelijke kaas maken ze zelf, beter en veel goedkoper.

Met kaas kun je deze oorlog winnen – of verliezen. “Ze smelten de kazen!”

Wat hierboven niet erg wordt benadrukt, is de opzet – om alles wat niet door het propaganda kartel zelf wordt verspreid ‘nep-nieuws’ te noemen. En zo te kunnen demoniseren, en beperkende maatregelen tegen te laten opleggen.
De zgn. sociale media worden ingezet om het web te filteren, en gebrandmerkte accounts te blokkeren.
Facebook, YouTube, Twitter hebben veel dissidenten alsmede onderzoeksjournalisten ahw. monddood gemaakt.
Een slecht zaak. Dictatoriaal.

Deze marxistische tendens is ook al opgedrongen aan het (basis-)onderwijs. Docenten moeten kinderen (educatieve?) programma’s van de staatsomroepen laten kijken.
Andere inzichten worden als ‘radicaal’ gemeld bij het Politbureau van de Haagse Maffia. (‘Porky’ amigos)

https://www.davidicke.com/article/395693/eu-censors-anti-brussels-protests-crime-fears-eurocrat-crackdown-dissent
http://ezekiel38rapture.blogspot.it/2016/06/jean-claude-joker-european-commission.html

EU Rossofobie wordt afgedwongen door een uiterst agressieve lobby:
‘At war with Russia’ EU Parliament approves resolution to counter Russian media ‘propaganda’:
https://www.rt.com/news/367922-eu-resolution-russian-media/
http://www.nafeezahmed.com/2014/05/who-hell-are-henry-jackson-society.html

Propaganda is het voorspel van de geplande oorlogen; verkoopt de oorlogen tijdens het verloop (voor het goede doel, humanitair, onze veiligheid, etc.); en praat eventuele oorlogsmisdaden goed tot in de eeuwigheid. Wat onze georganiseerde pers/propaganda verzweeg in de ’90-er jaren:
http://serbianfbreporter.wordpress.com/2012/08/26/no-to-nato-the-usnato-war-in-yugoslavia-eight-myths/
stan van houcke over de Corrupte Media, incl. kaart expansie NAVO ’49 -’09:
http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=50

De ratten van het ‘Regime Change’ programma hebben ook in Rusland al lang wortel geschoten:
https://www.khodorkovsky.com/programmes/open-russia/

McKinley’s, and then Tsar Nicholas II’s, dream for the “the future of humanity”:
http://www.whatdoesitmean.com/index2031.htm

Misselijk makend; onze ondankbaarheid over de enorme offers die de Russen onder Stalin moesten ondergaan – de door Wall Street betaalde opmars van de nazi’s stoppen werd een bloedbad.
Daarvoor was het monster Napoleon al gestuurd – en met de staart tussen de benen afgedropen.
Vladimir Iljitsj Lenin, revolutionaire schuilnaam van Vladimir Iljitsj Oeljanov:
http://nl.milpedia.org/wiki/Lenin

De Bolsjewieken haatten Russen, de Bolsjewieken waren voor ca. 90% buitenlanders. Sadisten. Ze blijven komen, en het oude plan proberen verwezenlijken. Nep-socialistische dictatuur onder hun leiding.
Ondertussen merken we niet – wat de bedoeling is – dat die marxistische maatschappelijke ordening stilzwijgend wordt ingevoerd via de ‘Internationale’, de VN.

Landen moeten zich onderwerpen, grenzen open; religies, culturen, tradities vervagen. Wie het grote plan ziet, en zich kritisch opstelt – wordt voor gek verklaard, opgespoord, vervolgd, veroordeeld, opgesloten. (zie hierboven genoemd actieplan EU oppositie monddood te maken)
Waar doet dat toch aan herinneren?

Ook goede analyse, en zeer informatief terzake:
http://landdestroyer.blogspot.it/2011/12/wall-street-vs-russia.html

Wij zouden beter opletten, de verpletterende propaganda Rusland tot vijand te bestempelen te ontdoen van de misleiding, overdrijving en glasharde leugens.
Weet dat de NAVO al plannen klaar heeft om de ‘first strike’ uit te delen – met kernwapens.
Waarmee zal Rusland zich dan moeten verdedigen?

En welke kant moeten ze dan die dingen afschieten, waar ontploffen ze?
Wilt u dat nog meemaken dan?
http://www.darkpolitricks.com/2016/10/first-strikes-are-still-part-of-us-nuke-policy/
http://www.globalresearch.ca/us-nato-military-escalation-on-russias-doorstep-deployment-of-nuclear-attack-units-moscow-has-issued-warning/5522104
Over de modernisering van kernwapens in Nederland

Wat onze corrupte Regering doet, en al die NAVO vazalstaten collectief, is Russiche Roulette spelen met hun eigen bevolking.

luna
luna
6 jaren geleden

Dat zie je wederom zeer scherp en goed Woe !

Kaas is voor de Rus een echte must have, ze eten daar sowieso al een stuk gezonder als hier !!
Niks Monsanto praktijken daar, het meest is biologisch van goede oorsprong, ze eten of drinken ook nauwelijks bij mensen die ze niet kennen, dat zegt iets te denken toch!?
Het eten is zo veel malen smaakvoller en gezonder daar

Het is een fout dat we moeten doen geloven ( volgens de vele misleidingen via npo o.a. ) dat de russen een min volk is.. nou .. sorry.. geef mij maar een leider zoals Poetie.. alleen al de gebruiks-vriendelijke lach die deze man af en toe laat zien, zegt m e e r als de overdadigheid van een Kukident Pop die o v e r a l en alles (weg) lacht.. ben er KOTS beu van..

Voor mij is het duidelijk.. we worden pas wakker als we het zien ( zo iets zei Johan Cruijff toch in die richting?) hihi

maar goed.. hoe komen we van die LUI af !??

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x