Homepagina » Buitenland » Bellingcat is hofleverancier van nepnieuws. Wordt MH17 ons 9/11?
Bellingcat is hofleverancier van nepnieuws. Wordt MH17 ons 9/11?

Bellingcat is hofleverancier van nepnieuws. Wordt MH17 ons 9/11?

Bellingcat, een organisatie die door de mainstream media vaak als bron wordt aangehaald, is al meerdere keren betrapt op het verspreiden van verzinsels. Dat stelt emeritus hoogleraar Kees van der Pijl op zijn website.

Ten aanzien van Syrië opereert Elliot Higgings, oprichter van Bellingcat, als Brown Moses.

In die hoedanigheid steunde hij de claims van de Amerikaanse regering dat een gifgasaanval in Ghouta in 2013 de verantwoordelijkheid was van het regime van Assad.

Provocatie

De analyse van topjournalist Seymour Hersh daarentegen was dat het een provocatie was om de VS zo ver te krijgen om in te grijpen in Syrië.

Higgins opende een dag na de publicatie van de analyse gelijk de aanval, maar zijn beweringen werden weer onderuit gehaald door experts van het MIT.

Zij verklaarden dat Higgins ‘niet weet waar hij het over heeft’.

“De rol van nepnieuws over de misdaden van vijanden is om een publiek dat daar weinig voor voelt, zo ver te krijgen dat het toch militaire avonturen gaat steunen,” aldus Van der Pijl.

MH17

“Dat hebben we kunnen zien bij de verzonnen aanval door Vietnamese patrouilleboten op Amerikaanse oorlogsschepen die aanleiding werd voor de luchtaanvallen op Noord-Vietnam, bij de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein, en nog veel meer,” klinkt het.

In 2014 deed Higgins onder de naam Bellingcat verslag van de burgeroorlog in Oekraïne en de ramp met vlucht MH17.

“Vanaf de eerste dag verbreidde Bellingcat de uiterst onaannemelijke claim dat het vliegtuig neergeschoten was met een Buk-luchtdoelraket,” stelt Van der Pijl.

Betrapt

Sindsdien wordt Bellingcat door de mainstream media als serieuze nieuwsbron behandeld.

Voorafgaand aan het Oekraïne-referendum werd op alle zenders gemeld dat Bellingcat zojuist ‘had ontdekt’ dat het neerhalen van MH17 was gebeurd op persoonlijk bevel van Poetin.

Maar ook ten aanzien van Oekraïne werd Bellingcat weer betrapt op het verspreiden van leugens. En wel door het gezaghebbende weekblad Der Spiegel.

NAVO

Bellingcat blijkt nauwe banden te hebben met de NAVO. Zo is hij verbonden aan de Atlantic Council, het belangrijkste plannings- en adviesorgaan van de NAVO, merkt Van der Pijl op.

Higgins heeft het nieuwe boek van Van der Pijl op Twitter bestempeld als ‘monument van domheid’. En dat is knap, want het is nog niet eens uitgebracht.

[Oorlog is geen Oplossing]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ing. Waldeck
ing. Waldeck
3 jaren geleden

Als het bekend wordt wat er werkelijk is gebeurd zal dat het einde van de NATO in haar huidige vorm.
En zullen diverse Nederlandse inwoners moeten verhuizen naar een ander werelddeel als ze oud wil worden….

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
King of Light
King of Light
3 jaren geleden

Zelfs op Wikispooks wordt Bellingcat en Elliot Higgins onderuit gehaald.
https://wikispooks.com/wiki/Bellingcat
https://wikispooks.com/wiki/Eliot_Higgins

Hij hoort gewoon met zijn Bellingcat tot de “controled media”.

Peter
Peter
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

Bellingcat en Higgins horen tot de categorie leugenaars en brengers van nepnieuws waar zelfs ons pinocciooperhoofd Rutte een voorbeeld aan kan nemen.

rob
rob
3 jaren geleden

Nee ..Oorlog is niet de oplossing ..
Hoe los je de oorlog
Gewoon niet meer in concepten van oorlog denken
Daar begint de oorlog in het denken en als het daar begint krijg je oorlog.
Eigenlijk is oorlog een teken van zwakte .het denken denkt dat vechten een kracht is .en we hebben vele soorten die daar op plat gaan met vechten bereik je iets het is niet het juiste vechten een echt gevecht vind plaats in zwakte en van daaruit begint er iets te bloeien te groeien
Een begrijpen,
Een Zien,
Een Weten
Het teken van kracht Is
De kracht Zien van Zwakte .
En de Zwakte zien van Vechten
Waar begint het gevecht in het hooft en vandaar uit het woord en vanuit het woord de DAAD..
Tussen woord en daad moet men wat verzekeringen zetten ,anders springen alle Stoppen.

Johandenhaag
Johandenhaag
3 jaren geleden

Ooit kon je nog discussiëren op Nu.nl
Dat dat niet meer kan en dat andere nieuwskanalen dat niet hebben en dat ze niks doen met links die je hen stuurt bewijst hoe link de media in elkaar steekt. Dat daar dan weer de politiek op leunt, bewijst dat we het station Democratie allang gepasseerd is als het ooit bestaan heeft.

Als u Den haag eens binnen rijdt vanaf Wassenaar moet u een ter hoogte van Louwmanmuseum naar rechts kijken. Daar staat nu de nieuwe Amerikaanse Ambassade. Dat gebouw is groter dan de hele regeringsgebouwen bij elkaar ( Hopelijk wil 9for News daar eens een artikel aan besteden).

De VS/EU constructie is een bouwwerk van machtige banken en industriëlen waar achter maar een heel klein clubje dictators achter zitten, die wij niet zomaar in het openbaar zullen zien.

Wel interessant om te zien zijn de ontwikkelingen in Saoedi Arabië. Hopelijk mogen die door de hogere macht ( voor mij is dat God) in goed banen geleid worden.

in de VS schijnen alternatieve news sites wel populair te zijn en had mainstream ook niet in de gaten dat het Trump ging worden…….sukkels.

Hopelijk wordt alternatief hier ook een beetje meer mainstream

ing. Waldeck
ing. Waldeck
Reactie op  Johandenhaag
3 jaren geleden

Nu.nl is eigendom van een Israelische organisatie en werd door haar lezers continue betrapt op FAKE nieuws.

De Saudis werken samen met Trump om de huidige illuminati omver te werpen. (Las Vegas shooting, Robot Sophia, arrestaties, moorden, Palentir). Of het lukt is een tweede.

Freba
Freba
Reactie op  Johandenhaag
3 jaren geleden

Alleen sukkels, die zich niet kunnen verplaatsen in “de andere wereld” geloven in sprookjes. Wie hebben belang bij een conflict tussen Rusland en de EU? Juist; DE V.S. Wapenindustrie. Bezie de grote aandeelhouders en je weet genoeg. Rusland + EU = Geen Navo……………………………………………………..

wolfje
wolfje
3 jaren geleden

meen me te herinneren dat een hoge duitse luchtmachtofficier gezegd heeft dat de beschadigen bij de cockpit typisch zijn voor mitrailleurvuur of was dat ook nepnieuws?

peter snijder
peter snijder
Reactie op  wolfje
3 jaren geleden

inderdaad, de foto van de cockpit vertoonde inslagen van 30 mm mitrailleurkogels.
alleen schijnt dit cockpitonderdeel vergeten te zijn mee te nemen naar nederland.

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

. . . en via het Atlantic Council en NATO (OTAN) zijn we zo weer terug bij de olie en het gas. Wikipedia maakt melding van een teruggedraaide publicatie afkomstig van het Atlantic Council. Deze publicatie zou op 9 december 2014 het volgende hebben vermeld;

”The Atlantic Council produces publications and issue briefs about global policy issues ranging from NATO’s global role to energy security.[34]”

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_Council

Koppel dit gegeven aan enkele standpunten die Zbigniew Brzeziński in de jaren negentig in zijn boek The Grand Chessboard aanhaalde, en voor dat je het weet breekt zo maar ergens de pleuris uit zoals bijvoorbeeld in de Balkan of de Oekraïne het geval is geweest.

“Moreover, they [the Central Asian Republics] are of importance from the standpoint of security and historical ambitions to at least three of their most immediate and more powerful neighbors, namely Russia, Turkey and Iran, with China also signaling an increasing political interest in the region. But the Eurasian Balkans are infinitely more important as a potential economic prize: an enormous concentration of natural gas and oil reserves is located in the region, in addition to important minerals, including gold.” (p.124)

“America is now the only global superpower, and Eurasia is the globe’s central arena. Hence, what happens to the distribution of power on the Eurasian continent will be of decisive importance to America’s global primacy and to America’s historical legacy.” (p.194)

– Zbigniew Brzeziński, The Grand Chessboard.

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

Een essentiëel onderdeel van ‘de Global War on (T)Error’ is het verkopen van deze permanente Wereldoorlog.

Verkopen vereist reclame maken. PR, propaganda. Daartoe ontwikkelen en leveren tal van grote wapenproducenten tegenwoordig op maat gesneden algoritmen. Raytheon, Airbus, Lockheed Martin, c.s.:
https://search.lockheedmartinjobs.com/ShowJob/Id/50172/Open-Source-Intelligence-(OSINT)-Instructor-Trainer-Ft-Lewis,-WA/

“Despite the fact that Higgins™ accusations have repeatedly been disproven, he continues to be frequently cited, often without proper source attribution, by media, organizations and governments.

Higgins and the Bellingcat site serve as deception conduit as defined by the Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms (Joint Publication 1-02), a compendium of approved terminology used by the U.S. military.
As noted by journalist Phil Greaves in “Syria: Media Disinformation, War Propaganda and the Corporate Media ‘Independent Bloggers’
“The working relationship between Higgins and the corporate media “->
Higgins and his patrons at Human Rights Watch (HRW), and of course corporate media https://consortiumnews.com/2015/12/22/a-call-for-proof-on-syria-sarin-attack/

Van belang is nog op te merken dat werkelijk alle toonaangevende media klakkeloos open stonden voor deze flagrante propaganda – en die tot op de dag van vandaag blijven onderhouden.

Hoe vaak worden als bronnen niet genoemd de CIA, andere ‘inlichtingendiensten’. (Onbetrouwbaarder bronnen zijn haast niet denkbaar!
Het is juist de taak van deze diensten ‘het systeem’ te helpen bij alles wat het doet of laat)

Vrede = oorlog. Nieuws = wat u mag denken/moet geloven.
Het misleide volk als oorlogswapen, nep-nieuws, propaganda en desinformatie is ‘big business’, grote PR-reclame-communicatie concerns gaan met vette contracten aan de haal – n.b. op uw kosten:
https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=nl&id=6746

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

ja, je kan natuurlijk ook gewoon sponsor worden… van dit hier. Want dit klopt helemaal; kijk maar… het staat er toch? Zo lang je maar niet naar de mainstream kijkt, want dan kan je je tenminste beklagen over het bedrog, welke je niet weet omdat je het niet gevolgd hebt. Bij voorbaat bedrog; met of zonder wederhoor. Hiep hiep, voor de wederhoor!

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Nepnieuws `siert` het westen………..wij zijn niet meer of minder als Noord Korea of Afrikaanse landen!
De maanlandingen en 9/11 spannen naar mijn idee de kroon…………direct gevolgd door de vele nep-aanslagen!

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x