Homepagina » Gezondheid » Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’
oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de risico’s van mobiele apparaten, zegt chirurg-oncoloog Marc van Tilburg in een interview met RADYGO. We zien een toename van de hoeveelheid kankers, we zien ook een toename van het gebruik van mobiele apparatuur in ons leven. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat daar een relatie tussen zit, aldus Van Tilburg, werkzaam in het ziekenhuis St Jansdal.

De oncoloog waarschuwt voor de nadelige effecten van straling van bijvoorbeeld wifi en mobiele telefoons. “We horen steeds meer geluiden dat elektromagnetische straling risico’s kent.”

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt ervoor, de Amerikaanse vereniging van kinderartsen (AAP) waarschuwt ervoor en ook de Franse gezondheidsdienst waarschuwt ervoor. Van Tilburg pleit voor een steviger geluid vanuit de Nederlandse artsenorganisaties.

Verdubbeling

“Ik heb ook een telefoon, tablet, laptop, enzovoorts. Ook op onze operatiekamer wordt er soms mobiele apparatuur gebruikt die noodzakelijk is voor het dagelijks leven. Ook mijn kinderen maken gebruik van mobiele apparatuur, al probeer ik ze daar wel goed bij te beschermen. Dat doe ik door ze zo kort mogelijk op hun tablet te laten of ze te beschermen zodat de straling van de tablet geen invloed heeft op het lichaam van mijn kind.”

Van Tilburg, die zich in het dagelijks leven vooral bezighoudt met de behandeling van kanker, merkt op dat teelbalkanker in vergelijking met 30 jaar geleden veel vaker voorkomt. Er is sprake van een verdubbeling. De grootste groep patiënten zit in de leeftijdscategorie 15 tot 45 jaar. “Toch wel de groep die gewend is vanaf hun jeugd al gebruik te maken van mobiele telefoons.”

Hoe kan straling kanker veroorzaken? De arts zegt hierover: “Ons lichaam herstelt elke dag fouten in de celdeling. We weten ook dat elektromagnetische straling het herstel van die fouten kan verstoren. En als zo’n fout niet hersteld wordt, kan dat weer uitgroeien tot kanker. We denken dat de straling van telefoons invloed heeft op bijvoorbeeld de celdeling.”

Wees bewust van de risico’s

“Kinderen en zwangere vrouwen zijn vatbaarder voor negatieve effecten van buitenaf omdat zij enorm in ontwikkeling zijn. Kinderen kennen een enorme hoeveelheid celdeling omdat hun organen en hersenen zich ontwikkelen. Dat is iets waar we juist geen negatieve invloed op willen uitoefenen. Negatieve invloed die wel verwacht wordt, en gezien wordt, van straling.”

Van Tilburg wijst erop dat er heel veel artsen zijn in Europa die zich verenigen om een duidelijk geluid te laten horen over de risico’s van straling. “In België, Frankrijk en Duitsland zie je dat artsengroepen zich verenigen, en duidelijk zeggen: ‘Jongens, wees voorzichtig met straling van bijvoorbeeld 5G-netwerken’.”

“Ik denk dat het van belang is dat we onze kinderen in hun opvoeding meegeven dat het gebruik van mobiele apparaten risico’s kent,” zegt de chirurg-oncoloog. “Vertellen we ze dat niet, dan wordt het als heel gewoon ervaren. Dus zorg dat onze kinderen weten dat er risico’s kleven aan mobiele apparaten. Laat je kind niet slapen met een telefoon onder zijn kussen. Laat je kind niet de hele dag met een iPad op schoot zitten. En laat je kind niet de hele dag de telefoon in zijn broekzak hebben.”

“Wat mijn advies is als arts: wees bewust van de risico’s van mobiele apparatuur.”

Bekijk het interview hieronder:

[RADYGO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gladiator schreef:

  Deze geachte oncoloog zou ik graag ook een advies willen geven, namelijk kijk eens wat deze arts te zeggen heeft over 5G alsmede de combinatie met het “killervirus” covid-19 (wordt binnenkort natuurlijk covid-20 wel te verstaan!!!)

  https://www.youtube.com/watch?v=FAymhD3EkeE

  Ik kan u zeggen, hetgeen ons op dit ogenblik wordt aangedaan door dat tuig welk zich onze politici noemen is met recht utopisch of gigantisch te noemen.

  Kan die koppen niet meer zien met hun eeuwige getallen over doden en ziekenhuisopnames en wat dies meer zei!!

  Niet aan meedoen is het enige wat telt, laat ze maar bekeuren, laat ze doen wat ze willen maar doe er niet aan mee!!!!!!!!!!!!!!

  Mij brand de kont ook onder mijn lichaam en verlang ernaar om met dit weer op een terrasje te gaan zitten……………

  No way in Hell…..ze barsten maar met hun pallets tussen de tafels, 150 cm afstand houden…….het “nieuwe normaal….NEE NEE NEE NEE NEE NOOIT NIET…

  Doe er niet aan mee en verheug me op mijn eerste proces verbaal……

  Gaat een hele mooie story opleveren en dat weet ik zeker……

  En 5G……ik zal er alles aan doen om dit te voorkomen in mijn gemeente, de ambtenaar welke hiervoor verantwoordelijk is heb ik reeds contact mee gehad………en…..nee, dat komt nog…

  Gegroet,

  Gladiator

  41 likes
  • Rafael schreef:

   Vandaag 1 juni dan maar uitroepen tot “bevrijdingsdag” en vanaf nu zelf bepalen dat het mooi is geweest met lockdowns, 1,5 meter, mondkapjes, niet-funshoppen en andere infantiele maatregelen ?

   2 likes
  • Druif schreef:

   Absurd is ook het (gedwongen) gedag van de duitse voetballers. Elkaar geen hand maar een “vuistje” geven bij een doelpunt, terwijl ze tijdens de wedstrijd ploeggenoten en tegenstanders van vlakbij in het gezicht ademen, zonder mondkapje, soms met de neuzen bijna tegen elkaar. Maar handen geven …….

   2 likes
 • Evert schreef:

  Toch heel vreemd dat de regeringen als een bok op de haverkist zijn gesprongen om de “bedreiging” van COVID-19 met zeer rigoureuze middelen in te dammen (maar wel preventie en werkende geneesmiddelen”vergetend”), maar de mogelijk veel gevaarlijker 5G-straling toelaten of zelfs promoten. De onoprechtheid druipt er af.

  28 likes
 • Elise schreef:

  Mijn advies: alles opdoeken en gewoon weer de ouderwetse kabeltelefoon gebruiken. Dan erbij denk ik dat straling/frequentiegebruik in de ether zorgt voor toestanden bij allerlei dieren. Veel dieren maken gebruik van natuurlijke energieën. Als daar menselijke toegevoegde energieën bijkomen dan verstoor je hun ritmes. Geraken ze in de war en gaan de verkeerde kant op. Net zoals bij vliegtuigen waarbij hun metertjes enz. verstoort worden door magnetische velden verandering. Plus dat hun immuunsysteem zwakker wordt en daardoor vatbaarder zijn voor ziektes. De BIJ krijgt last van mijt. bv.
  Zoals ik al eerder zei: Als Einstein nog leefde, dan flipte die helemaal uit.

  12 likes
 • rop schreef:

  Ja we hebben nu eenmaal een geflipte regering, en als deze weg is komt er gewoon weer geflipte regeringen aan de Macht, maar ja, ze hebben ook geflipte uitspraken met geflipte cijfertjes , een combinatie van een Aantal in de regering gezeten geflipte personen, en elke dag maar weer een geflipte tegen elkaar gekibbel-de uitspraken van voor en tegen, wat zo al een geflipte uitkomst is en daar een geflipte handeling uit voortkomt,daarmee komen dan weer geflipte gebeurtenissen uit voort en die gebeurtenissen komen dan weer terecht bij de geflipte regeringen..en dan begint alles weer opnieuw.

  7 likes
 • rayoflight schreef:

  Het is een duistere demonische wereld geworden. Waar is de toekomst als het systeem de mensen hun toekomst ontneemt ?

  Bright future.

  Alles wat menselijk is word gevaarlijk genoemd. Het is om de geest/spirit te breken ?
  Word het niet tijd om het systeem ter verantwoording te roepen voordat het te laat is ?
  5G IS EEN WAPEN niet meer dan dat, Een wapen dat word ingezet om het gedrag van de bevolking te veranderen. Ziekte op bestelling , ben je het oneens , is je sociale score te laag word je ziek , krijg je vaccinatie , nog zieker en uiteindelijk terminatie.

  Soylent Green

  Soylent Green was een afschuwelijke film maar deze werkelijkheid is vele malen erger. Hoop niet dat er een toekomst komt waarin het leven van een samenleving erger is dan leven in een gevangenis , een shitopia zonder einde.

  6 likes
 • Lambertus schreef:

  Nooit beseft dat het ‘volk’ zó dom is gemaakt…

  De naïviteit en vooral passiviteit speelt de politiek alleen maar in de kaart.

  4 likes
 • Lex schreef:

  Huh,

  Ik zie dat deze meneer cosmetisch chirurg is.
  https://www.drmarc.nl/marc-van-tilburg/

  Injectables lijken mij ook niet echt gezond.
  En hij is Drs., geen Dr. Lekker vaag allemaal.

  Overigens vind ik het wel een logisch verhaal, maar die ambivalente identiteit helpt niet bij de geloofwaardigheid.

  2 likes
 • Rielly ? schreef:

  Kijk ook eens naar de publicaties van Dr. Dietrich Klinghardt over 5G en Electronic Smog ( https://www.youtube.com/watch?v=JyyAUx6fkOU ) en zijn visie op C-19 (https://klinghardtinstitute.com/wp-content/uploads/2020/03/Dr-Klinghardt-Corona-2020-UK-19th-March-2020.pdf ) Hij is het meeste bang voor de ‘repeaters’ die nodig zijn om 5G dekking compleet te krijgen. De 3G straling (2,4 GHz) is het gevaarlijkst en met de oude 3G masten had je elke 1.5 km een mast, maar voor 5G heb je (zoals ik begreep) elke 150-300 meter een repeater nodig. Onder (of in) het 5G signaal wordt ook het 3G signaal meegezonden, maar die belast ons nu dus met 10-voudige sterkte. Alle thuis-wifi heeft een golflengte van 2,4 Ghz. Ik heb mijn ‘gast-netwerk = 2,4 Ghz) uitgezet en gebruik alleen hoofdnetwerk op 5Ghz. Hopelijk iets minder schadelijk. Nu nog gordijnen regelen die tegen de straling beschermen. Schijnt dat er zilver-draden in verwerkt zijn. En DECT-telefoons zijn ook uit den boze.

  2 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  WHO

  ‘WHO is corrupt’: Amerika doet NIET mee aan wereldwijd initiatief coronavaccin

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een internationaal initiatief ...

  >