Binnenland

‘VWS stelt kliklijn in voor kritische artsen en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Huisarts Els van Veen kreeg vorige week een brief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op de mat. De brief gaat over ‘een melding’ betreffende haar uitlatingen ten aanzien van Covid-19 en aanverwante onderwerpen, zoals het vaccin. “Volgens de melding zijn de uitspraken die u doet onjuist,” schrijft de inspectie.

Van Veen wilde meer informatie en kreeg op verzoek drie A4’tjes per post die de (geanonimiseerde) melding bevatten. “Naast deze melding heeft de inspectie vele verzoeken via Twitter ontvangen om actie te ondernemen naar aanleiding van uw uitspraken via uw Twitter-account,” schrijft de inspectie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Dan de meldingen. Iemand schreef op 30 augustus: “Hierbij een melding over huisarts Els van Veen. Graag kijken naar de website van deze artsen mevrouw van Veen is nog steeds BIG geregistreerd van de andere weet ik het niet graag z.s.m. actie ondernemen! Zie info in mijn tweet.”

Op 22 september kwam het volgende bericht binnen bij de inspectie: “Aanvullende info. Een screenshot afkomstig van het twitteraccount van Dokter Els van Veen waarin ze schrijft over een bezoekje brengen aan de prikbus in Nieuwleusen en dat was reden dat ze politie aan haar deur kreeg.”

Op 15 september kwam er ook een bericht binnen: “Naar aanleiding van het bezoek van een paar dagen terug van politie Dalfsen aan huisarts Els van Veen, woonachtig te Dalfsen, heeft mevr. Van Veen haar Twitter-account opgeheven omdat ze geschrokken is van dat bezoek.”

Dit is dus de manier waarop de Inspectie Volksgezondheid omgaat met artsen die kritisch zijn

“Ze heeft op twitter verkondigd koffie te gaan drinken bij de prikbus in Nieuwsleusen, hierin zag de politie een verkapte oproep aan haar vele volgers op Twitter om wellicht hetzelfde te doen en er was kans voor ongeregeldheden of intimidatie naar mensen die voor hun vaccinatie naar de prikbus komen.”

“Het is zeker dat Mevr. Els van Veen haar BIG-registratie nog heeft en ze werkt als inval arts zonder eigen praktijk er gaan geluiden op dat ze bij Dimence zou werken, van de andere 2 artsen weet ik niet zeker of ze nog een BIG-registratie hebben.”

Huisarts Van Veen reageert op Twitter: “Dit is dus de manier waarop de Inspectie Volksgezondheid omgaat met artsen die kritisch zijn en zelf zijn blijven nadenken.”

“Ik heb nooit opgeroepen tot geweld. Ik ben alleen steeds bezorgder geworden,” benadrukt ze.

Grootste verspreider van nepnieuws en leugens

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) doet zijn beklag over de gang van zaken. “VWS – zelf de grootste verspreider van nepnieuws en leugens – heeft een kliklijn ingesteld voor de talloze kritische en moedige artsen die zich uitspreken en laat dreigbrieven sturen om ze de mond te snoeren,” twittert hij.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Maar wij mogen deze tijd nog steeds niet vergelijken met de Tweede Wereldoorlog.
Nu…. IK doe dat wel. Ik ben dan wel 4 jaar ná de oorlog geboren, maar mijn ouders hebben mij heel wat over die periode kunnen vertellen. Wat mij betreft is er weinig verschil.
Een dictatuur kan ook alléén maar goed functioneren, als zij de beschikking heeft over spionnen. Wij hebben er hier een mooi woord voor: NSB-ers.
Er blijken genoeg mensen in dit land te wonen, die die rol graag op zich nemen.
Het zal volgens mij ook niet lang duren, vóórdat je bang moet zijn om verraden te worden door je buren. Ik denk dat dat absoluut niet denkbeeldig is.
Els van Veen heeft inderdaad nooit opgeroepen tot geweld. Zij is een zeer kritische arts, die méér ziet in ludieke acties.
Maar onze corrupte overheid wil geen ludieke acties. Deze overheid wil alléén volgzame schapen, die netjes in de pas lopen.
Een kliklijn om kritische artsen de mond te snoeren…. wat een verschrikking.
Mijn vertrouwen in artsen die WEL in de pas lopen, is tot een 0-punt gedaald. En straks zijn er geen kritische artsen meer, omdat ze hun registratie kwijt raken….
En dan die kreet over NEPNIEUWS. Daar heeft het VWS zelf een abonnement op. Zij doen vanaf het begin van deze plandemie al niet anders.
De lucht wordt steeds donkerder. En dan bedoel ik niet in letterlijke zin.

OptimaForma
OptimaForma
2 jaren geleden

Aan de graad van de leugens kon je aan het begin al zien dat dit niet zou overwaaien. Aan de haat van de ingehuurde trollen en bots online kon je al zien dat ze niet zomaar zouden stoppen. Aan de hoeveelheid geld die ze in deze hoax stoppen, kon je al zien dat dit niet meer terug genomen zou worden.

Nu positieve testresultaten, waarvan ik nergens meer kan vinden hoeveel cycli er gedraaid worden, worden geteld als besmettingen en alleen ongevaccineerden moeten testen en die dus de schuld krijgen van de oplopende cijfers terwijl dit louter het gevolg is van de coronapas en het testen zelf is een vicieuze cirkel ingezet.

Mensen het is tijd het verzet te staken. De staat kan namelijk op elk moment besluiten om je op te ruimen. Ze hebben het gepeupel precies waar ze ze hebben willen, in de hoek waar men zich schuldig gaan voelen. En de komende tijd wordt naar mijn mening heel erg gevaarlijk.

Ze hadden kunnen weglopen met het geld. Naar de Europese pedoeilandjes kunnen vliegen en gewoon lachen in het vuistje, maar ze kiezen voor totale vernietiging van het volk. Het was niet genoeg, dat jaartje aandacht. Dat houdt in dat het vroeg of laat tot een patstelling komt. En daar wil je dus echt niet bij zijn.

Ik blijf strijdbaar. Maar laat me niet oppakken voor de die tijd. Blijf sterk, hou vol. Ze tegen nu zoveel mensen dat nabestaanden van mensen die overleden zijn aan vaccinschade straks een grotere groep is dan degene die weerstand konden bieden. Dit is niet langer onze strijd. Steun degene die het nodig hebben, als je begrijpt wat ik bedoel en verstop je, opdat je kunt overleven

Kees Boterbloem
Kees Boterbloem
2 jaren geleden

Je moet wat he om de boel in stand te houden ook dit wordt steeds duidelijker
dat er een andere agenda achter dit hele covid gedoe zit de huisarts (Els van Veen) doet toch niks verkeerd de waarheid mag toch (niet) gezegd worden en wat is er mis met ff een bak koffie daar halen de politie is zeker jaloers de huisarts wel en hun niet de kneuzen nou Els van Veen je mag je bezorgd hied tonen hoor moesten meer huisartsen doen de meesten hiervan zijn bang voor hun eigen zaak en volgen braaf de bevelen van Klaus gelukkig zijn er steeds meer huisartsen die zich dingen afvragen

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

En dit zijn nou de grootste huichelaars die de doden herdenken van genocide oorlogen terwijl ze meewerken aan de spuit genocide En ondertussen bezorgd zijn?? Wat is hun achtergrond en wie dienen zij om deze agenda uit te voeren ???het laagste van t laagste deze evil serpenten???

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x