Buitenland

Rutte in 2016: Oekraïne-verdrag zorgt voor ‘goede relatie met Rusland’ en ‘stabiliteit’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

In april 2016 wees een meerderheid van de Nederlandse stemmers in een referendum het Oekraïne-verdrag af. Het verdrag kwam er toch. Premier Rutte benadrukte destijds dat het referendum ‘niet gaat over toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie’.

“Daar zijn we ook tegen omdat wij willen dat Oekraïne uiteindelijk ook een goede relatie opbouwt met Rusland en een goede relatie met Europa,” zei Rutte in een interview met EenVandaag. “Het gaat over stabiliteit aan de rand van Europa en het gaat over handel.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Volgens Rutte zou het Associatieverdrag vooral zorgen voor ‘een goede relatie met Rusland’ en ‘stabiliteit’. Wat zat hij er waanzinnig naast! Had hij maar naar de bevolking geluisterd,” reageert Forum voor Democratie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nederland omarmt Oekraïne als EU-kandidaat

Overigens heeft Nederland nu ook het kandidaat-lidmaatschap van Oekraïne van de EU omarmd. Dat zei minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken vrijdag na afloop van de ministerraad. “Hier gaat het signaal van uit ‘wij laten Oekraïne niet zitten’,” zei hij.

Hoekstra verwacht dat ‘omwille van de eenheid’ het Nederlandse parlement en andere EU-landen kunnen instemmen met het kandidaat-lidmaatschap. “De systematiek van toetreding blijft overeind,” voegde Rutte toe.

Donderdag nemen de regeringsleiders een besluit en woensdag debatteert de Kamer erover.

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Landen met de doodstraf mogen niet eens bij de eu

TAO Foundation
TAO Foundation
1 jaar geleden

Zeker ook weer vergeten !

Make Life a Ride
Make Life a Ride
1 jaar geleden

Deze man lult zoals het hem uitkomt, of zoals het hem wordt opgedragen. Kortom een figuur van niks. Komt nog niet tot aan Poetin zijn enkels.

Underground
Underground
1 jaar geleden

Als je opgevoed bent met leugens, en je kan de virtuele cirkel zelf niet doorbreken. Dan word (Ben) je zelf ook een leugenaar. Laten wij nou een Leugenaar als MP hebben, zonder normen en waarden. In zijn beleving is liegen de waarheid spreken. Zonder ook maar een beetje empathie, knettergek en tijd om opgesloten te worden.
Maar het (Hij) komt hier niet mee weg.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x