Buitenland

Rutte in 2016: Oekraïne-verdrag zorgt voor ‘goede relatie met Rusland’ en ‘stabiliteit’

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!

In april 2016 wees een meerderheid van de Nederlandse stemmers in een referendum het Oekraïne-verdrag af. Het verdrag kwam er toch. Premier Rutte benadrukte destijds dat het referendum ‘niet gaat over toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie’.

“Daar zijn we ook tegen omdat wij willen dat Oekraïne uiteindelijk ook een goede relatie opbouwt met Rusland en een goede relatie met Europa,” zei Rutte in een interview met EenVandaag. “Het gaat over stabiliteit aan de rand van Europa en het gaat over handel.”

“Volgens Rutte zou het Associatieverdrag vooral zorgen voor ‘een goede relatie met Rusland’ en ‘stabiliteit’. Wat zat hij er waanzinnig naast! Had hij maar naar de bevolking geluisterd,” reageert Forum voor Democratie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nederland omarmt Oekraïne als EU-kandidaat

Overigens heeft Nederland nu ook het kandidaat-lidmaatschap van Oekraïne van de EU omarmd. Dat zei minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken vrijdag na afloop van de ministerraad. “Hier gaat het signaal van uit ‘wij laten Oekraïne niet zitten’,” zei hij.

Hoekstra verwacht dat ‘omwille van de eenheid’ het Nederlandse parlement en andere EU-landen kunnen instemmen met het kandidaat-lidmaatschap. “De systematiek van toetreding blijft overeind,” voegde Rutte toe.

Donderdag nemen de regeringsleiders een besluit en woensdag debatteert de Kamer erover.

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
9 maanden geleden

Landen met de doodstraf mogen niet eens bij de eu

TAO Foundation
TAO Foundation
9 maanden geleden

Zeker ook weer vergeten !

Make Life a Ride
Make Life a Ride
9 maanden geleden

Deze man lult zoals het hem uitkomt, of zoals het hem wordt opgedragen. Kortom een figuur van niks. Komt nog niet tot aan Poetin zijn enkels.

Underground
Underground
9 maanden geleden

Als je opgevoed bent met leugens, en je kan de virtuele cirkel zelf niet doorbreken. Dan word (Ben) je zelf ook een leugenaar. Laten wij nou een Leugenaar als MP hebben, zonder normen en waarden. In zijn beleving is liegen de waarheid spreken. Zonder ook maar een beetje empathie, knettergek en tijd om opgesloten te worden.
Maar het (Hij) komt hier niet mee weg.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

92
0
We lezen graag je reactie!x