Gezondheid

Als het aan Monsanto ligt, weten we straks niet meer wat we eten

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese rockster en milieuactivist Neil Young zet zich al meer dan 30 jaar in voor een betere toekomst voor de aarde. Albums als The Monsanto Years bevatten nummers met krachtige politieke boodschappen.

Hij werd onder meer de drijvende kracht achter Farm Aid, een organisatie die zich inzet voor de rechten van boeren, maar ook voor biologische landbouw en tegen genetisch gemodificeerde gewassen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij lanceerde eind vorig jaar de website GoEarth.org, waarmee hij mensen wil motiveren om na te denken over de toekomst van onze aarde. Op de website worden ook Amerikaanse media opgesomd die volgens Young een betrouwbare kijk op de wereld bieden en de lezer bevrijden van de massamedia.

Door de strot duwen

Young is oprecht bezorgd over waar we naartoe gaan met een op hol geslagen landbouwsysteem waar boeren, burgers en ecosystemen de dupe van zijn. Wie bepaalt wat vooruitgang is? Monsanto? Die landbouwreus levert volgens de rockster een ’toxische moderniteit’ op.

Hij ziet Monsanto als het poster-kind voor wat er mis is met een door industrieën gecontroleerde wereld. “De aarde is niet van ons. Wij behoren tot de aarde. Wanneer we onze thuis plunderen, doen we uiteindelijk onze kinderen en hun kinderen pijn,” zegt hij.

Terwijl uit recente peilingen blijkt dat een ruime meerderheid van het Europees Parlement en van Europese burgers geen genetisch gemanipuleerde organismen op hun bord wil, proberen chemiereuzen als Bayer, BASF, Monsanto en Dow Chemical ze toch door onze strot te duwen.

Nationaal veiligheidsprobleem

Deze bedrijven willen de Europese regels zo aanpassen dat de zogeheten ggo’s voortaan zonder labels, en dus zonder dat we weten wat we eten, op ons bord komen. De bedrijven zijn aardig op weg om 15 jaar oude Europese regelgeving over ggo’s te omzeilen en te ondergraven.

Ze hebben een lobbyplatform opgericht met de naam New Breeding Techniques Platform, dat ervoor moet zorgen dat bestaande Europese wetgeving rond ggo’s in de landbouw wordt ondermijnd. Het platform probeert ervoor te zorgen dat nieuwe ggo’s zonder informatie en zonder etikettering in de Europese voedselketens terechtkomt.

Het platform wordt gecoördineerd door de Nederlandse lobbyfirma Schuttelaar & Partners. De landbouwreuzen hebben nieuwe technieken ontwikkeld die inmiddels door Amerikaanse inlichtingendiensten zijn bestempeld als een ‘nationaal veiligheidsprobleem’.

Net als de al bestaande ggo’s brengen deze nieuwe technieken dezelfde en nieuwe, nog onbekende risico’s met zich mee.

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
8 jaren geleden

Kan net zo goed je schoen opeten.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik dacht dat Monsanto zich had verkocht aan 1 van die andere GMO bedrijven? Zijn ze nou nog niet weg? Ze zijn net onkruid! Je word wat je bestrijd zo zie je maar weer.

Patricia Müller
Patricia Müller
8 jaren geleden

De naam voor dit bedrijf is al niet goed gekozen. In plaats van “Monsanto” zou het eigenlijk “MonSATANo” moeten heten. Dan wordt het meer duidelijk wie er achter staat.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Heel langzaam maar heel zeker gaat het kwaad het onderspit delven. Monsanto wordt wereldwijd onder druk gezet door mensen die wakker worden. ze hebben hun toevlucht al gezocht in een fusie met Bayer in de hoop min of meer onder te kunnen duiken, maar dat zal ze niet lukken. Bayer staat al veel langer bekend als een welhaast satanische organisatie zo slecht en verdorven. Wereldwijd staat de bezieling achter het kwaad onder druk en zullen zij zich binnenkort moeten verantwoorden. Er is een onwaarschijnlijke ommekeer bezig op de wereld die zijn weerga niet kent en die is niet te stuiten. Handen wrijvend zie ik de toekomst tegemoet, het kan me niet snel genoeg gaan.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x