Homepagina » Gezondheid » Als het aan Monsanto ligt, weten we straks niet meer wat we eten
Als het aan Monsanto ligt, weten we straks niet meer wat we eten

Als het aan Monsanto ligt, weten we straks niet meer wat we eten

De Canadese rockster en milieuactivist Neil Young zet zich al meer dan 30 jaar in voor een betere toekomst voor de aarde. Albums als The Monsanto Years bevatten nummers met krachtige politieke boodschappen.

Hij werd onder meer de drijvende kracht achter Farm Aid, een organisatie die zich inzet voor de rechten van boeren, maar ook voor biologische landbouw en tegen genetisch gemodificeerde gewassen.

Hij lanceerde eind vorig jaar de website GoEarth.org, waarmee hij mensen wil motiveren om na te denken over de toekomst van onze aarde. Op de website worden ook Amerikaanse media opgesomd die volgens Young een betrouwbare kijk op de wereld bieden en de lezer bevrijden van de massamedia.

Door de strot duwen

Young is oprecht bezorgd over waar we naartoe gaan met een op hol geslagen landbouwsysteem waar boeren, burgers en ecosystemen de dupe van zijn. Wie bepaalt wat vooruitgang is? Monsanto? Die landbouwreus levert volgens de rockster een ‘toxische moderniteit’ op.

Hij ziet Monsanto als het poster-kind voor wat er mis is met een door industrieën gecontroleerde wereld. “De aarde is niet van ons. Wij behoren tot de aarde. Wanneer we onze thuis plunderen, doen we uiteindelijk onze kinderen en hun kinderen pijn,” zegt hij.

Terwijl uit recente peilingen blijkt dat een ruime meerderheid van het Europees Parlement en van Europese burgers geen genetisch gemanipuleerde organismen op hun bord wil, proberen chemiereuzen als Bayer, BASF, Monsanto en Dow Chemical ze toch door onze strot te duwen.

Nationaal veiligheidsprobleem

Deze bedrijven willen de Europese regels zo aanpassen dat de zogeheten ggo’s voortaan zonder labels, en dus zonder dat we weten wat we eten, op ons bord komen. De bedrijven zijn aardig op weg om 15 jaar oude Europese regelgeving over ggo’s te omzeilen en te ondergraven.

Ze hebben een lobbyplatform opgericht met de naam New Breeding Techniques Platform, dat ervoor moet zorgen dat bestaande Europese wetgeving rond ggo’s in de landbouw wordt ondermijnd. Het platform probeert ervoor te zorgen dat nieuwe ggo’s zonder informatie en zonder etikettering in de Europese voedselketens terechtkomt.

Het platform wordt gecoördineerd door de Nederlandse lobbyfirma Schuttelaar & Partners. De landbouwreuzen hebben nieuwe technieken ontwikkeld die inmiddels door Amerikaanse inlichtingendiensten zijn bestempeld als een ‘nationaal veiligheidsprobleem’.

Net als de al bestaande ggo’s brengen deze nieuwe technieken dezelfde en nieuwe, nog onbekende risico’s met zich mee.

[MO]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Heel langzaam maar heel zeker gaat het kwaad het onderspit delven. Monsanto wordt wereldwijd onder druk gezet door mensen die wakker worden. ze hebben hun toevlucht al gezocht in een fusie met Bayer in de hoop min of meer onder te kunnen duiken, maar dat zal ze niet lukken. Bayer staat al veel langer bekend als een welhaast satanische organisatie zo slecht en verdorven. Wereldwijd staat de bezieling achter het kwaad onder druk en zullen zij zich binnenkort moeten verantwoorden. Er is een onwaarschijnlijke ommekeer bezig op de wereld die zijn weerga niet kent en die is niet te stuiten. Handen wrijvend zie ik de toekomst tegemoet, het kan me niet snel genoeg gaan.

  11 likes
 2. Ik dacht dat Monsanto zich had verkocht aan 1 van die andere GMO bedrijven? Zijn ze nou nog niet weg? Ze zijn net onkruid! Je word wat je bestrijd zo zie je maar weer.

  7 likes
 3. Alsof we tegenwoordig nog weten wat we eten.
  De voedselindustrie heeft MOEDWILLIG een rookgordijn opgebouwd tussen de producenten en de consumenten. Dit is de prijs van de verkapitalisering van ons voedsel. Het moet waar ook ter wereld zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd, ongeacht de gevolgen en zo duur mogelijk worden verkocht.

  Wij weten niet of aardappelen bestraald worden. Wij weten niet wat de combinatie van e-nummers, waarvan er zeer veel zonder onderzoek als GRAS (Generally Recognized As Save) zijn bestempeld omdat ze van voor 1958 zijn, met ons lichaam doet. Wij weten niet of ingrediënten in bijv. soep e.d. genetisch zijn gemodificeerd (dit hoeft nl. niet te worden gelabeld). Wij weten niet wat er tijdens het proces van verwerking gebeurd. (ooit gehoord van “pink slime”?). Wij denken dat ascorbinezuur (E300) hetzelfde is als het natuurlijke vitamine C complex, Wij worden met allerlei pseudo onderzoeken bedonderd waar we bij staan. Wij worden bedonderd met een oerwoud aan pseudo logo’s (Ik kies “bewust”) waar we in het algemeen niet eens van weten wat het inhoudt. Wij GAAN ER VAN UIT (to assume makes an ass out of u and me) dat de voedselproducenten als Unilever alleen maar het beste met ons voor hebben en dat onze voorbeeldige politici alleen maar wetten maken ten behoeve van de consument.

  Niets is minder waar. Niet voor niets zijn mensen als wijlen Dr. Royal Lee, nota bene op kosten van de belastingbetaler, volledig kapot geprocedeerd door de farmaceutische industrie. Niet voor niets is de, eveneens wijlen, schrijfster van “Wat zit er in uw eten”, Corinne Gouget, volkomen gedemoniseerd, zijn haar kinderen haar ontnomen en is ze onder verdachte omstandigheden onder een trein gekomen.

  Ik stond laatst in een supermarkt en zag van een bepaald merk “Oma’s Pannenkoeken”. (Mijn oma maakte PANNEkoeken van boekweitmeel, melk rechtstreeks van de koe en spek van de slager om de hoek die zelf de varkens nog slachtte. Dit waren de lekkerste PANNEkoeken ter wereld!)
  Enfin. Van dit bepaalde merk van “Oma’s Pannenkoeken” stonden in de ingrediëntenlijst woorden die mijn oma niet eens uit zou kunnen spreken, laat staan dat ze die kende.

  Dit is de macht van de voedsel industrie. Ooit gehoord van Planta uit de jaren ’60?
  Laat maar eens een pakje margarine in de tuin staan. ER KOMT GEEN INSECT OP AF!! Dit is niet voor niets. En de rest is marketing. “Geen cent teveel hoor” geldt niet voor de consument maar voor de industrie!

  Lees de geschiedenis van de overgang van “The bureau of Chemistry”, met aan het roer Dr. Harvey W. Wiley, de man die zelfs Coca-Cola voor de rechter sleepte!, naar de FDA en snap WAAROM het hedendaagse voedsel is zoals het is.

  Hier een quote van Dr. Wiley, wat illustreert waar zijn belangen lagen:
  “Geen voedselproduct in ons land zal sporen van benzoëzuur, zwavelzuur, sulfieten, aluin of sacharine bevatten, behalve voor medische doeleinden. Geen frisdrank zal cafeïne of theobromine bevatten. Geen gebleekt bloem zal de commercie tussen staten binnen komen. Ons voedsel en medicijnen moeten volledig zijn, zonder enige vorm van vervalsing en nepmerken. De gezondheid van onze bevolking zal enorm worden verbeterd en verlengd. De producenten van ons voedsel, met name de molenaars, moeten hun energie wijden aan het verbeteren van de algemene gezondheid en het promoten van geluk in elk gezin door de productie van ontgrendelde meel uit volle grond” – Vertaald uit The History of a Crime Against the Pure Food Law, 1912

  Natuurlijk kon en mocht zo’n gevaarlijke gek als Wiley niet aanblijven. De voedselindustrie heeft slechts één motief: Winst, ongeacht de consequenties.
  Gelukkig werd Wiley vervangen door iemand die WEL verstandig was en luisterde naar de mensen die het nu eenmaal het beste met de mensheid voor hebben. De directeuren van de voedsel industrie reuzen.

  Dit was Dr. Elmer Nelson en in zijn woorden krijgen we een idee van de verandering in de filosofie die de transformatie van de Bureau of Chemistry naar de hedendaagse FDA markeerde:

  This was Dr. Elmer Nelson, and in his words we get an idea of the change in philosophy that marked the transformation of the Bureau of Chemistry into the FDA:

  ‘Het is volstrekt onwetenschappelijk om te stellen dat een goed doorvoed lichaam beter in staat is om weerstand te bieden tegen ziekten dan een slecht doorvoed. Mijn algemene mening is dat er niet genoeg experimenten zijn geweest om te bewijzen dat voedingstekorten iemand vatbaarder voor ziekte zou maken. “

  (En dat terwijl Dr. Royal Lee bewees dat geraffineerde suikers en gedevitaliseerd, gebleekt meel de aders en het digestieve systeem verwoesten, en zo hartfalen en kanker veroorzaken!

  Laat je niets wijsmaken door de voedselindustrie. Zij dienen slechts zichzelf en de bovenliggende farmaceutische industrie om ons ziek te maken en ziek te houden. Zó verdienen ze het meest aan de bevolking, vooral in de laatste, terminal, fase.

  http://www.whale.to/a/shea1.html

  5 likes
 4. Velen zouden een voorbeeld kunnen nemen aan Neil Young.

  3 likes
 5. ‘Brussel, bemoei je niet met onze moestuintjes!’

  Slecht nieuws voor de 200.000 mensen die als hobby hun eigen groente en fruit verbouwen in een moestuintje. De Europese Commissie werkt aan nieuwe regelgeving waarbij tuinieren alleen nog mag met door Europa toegelaten zaaigoed. ‘Een stel duurbetaalde ambtenaren draait onze sector de nek om.’

  http://www.ad.nl/binnenland/brussel-bemoei-je-niet-met-onze-moestuintjes~a348a706/

  3 likes
 6. Kan net zo goed je schoen opeten.

  2 likes
 7. De naam voor dit bedrijf is al niet goed gekozen. In plaats van “Monsanto” zou het eigenlijk “MonSATANo” moeten heten. Dan wordt het meer duidelijk wie er achter staat.

  1 likes
 8. Maar waarom vinden we dan melk van gekloonde koeien wel ok?

  1 likes
  • Goede vraag: ook dat vind ik niet oke. Ook goede vraag: waarom doen ze het? Is het geld/macht of komt er een periode dat al het levende op aarde weggevaagd gaat/kan worden? Ik kan me niet voorstellen, dat men al het levende gaat overnemen om daar altijd verder mee te gaan. Dat houdt eerder op, dan de natuurlijke cycli/evolutie.

   0 likes
 9. Sommigen hier zijn erg dol op nobelprijswinaars:
  More than 100 Nobel laureates have signed a letter urging Greenpeace to end its opposition to genetically modified organisms (GMOs).
  https://www.washingtonpost.com/news/speaking-of-science/wp/2016/06/29/more-than-100-nobel-laureates-take-on-greenpeace-over-gmo-stance/

  1 likes
 10. Straks? Nu al. Plantaardige melk producten bv. zijn onnatuurlijk. Melk kan alleen via de koe/geit/kameel natuurlijk genoemd worden. Cellulose(planten) wordt op een synthetische(betekent samengestelde) manier uit een plant gehaald. Deze stof gebruikt men ook in kleding bv. Het is dus een natuurlijke stof die verkregen is uit een onnatuurlijk proces. Voor mij dus niet natuurlijk. Dat koemelk gekookt wordt(gepasteuriseerd/schadelijke bacteriën eruit halen) vind ik nog wel vallen onder natuurlijk.

  0 likes
 11. Ik heb meer vertrouwen in het Duitse Bayer dan in de Zionistische troep van Monsanto. Monsanto had in 2015 meer omzet dat de grootte van het defensiebudget in de V.S. t.w. 1.100.000.000.000 dollar!!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

'Stikstofcrisis' is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

‘Stikstofcrisis’ is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

De stikstofcrisis is sinds kort een veelbesproken ...