Natuur en Milieu

Elektrische auto veroorzaakt 1400 extra zwaargewonden. Dit is de reden

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De elektrische auto zorgt voor meer zwaar letsel in het verkeer. Onderzoeksbureaus Trend-Rx en Automotive Insiders hebben een rapport gepubliceerd waarin onderzoekers uitgaan van ruim 1400 extra zwaargewonden in 2030 door elektrische auto’s.

Dat heeft vooral te maken met de massa van de stekkerauto, legt een onderzoeker van Trend-Rx uit aan Amweb. Een dergelijke auto is gemiddeld 250 kilo zwaarder dan een auto met verbrandingsmotor. De kans dat iemand in het verkeer zwaargewond raakt is bij een elektrische auto drie keer zo groot.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er zullen volgens de onderzoekers in 2030 in vergelijking met gewone auto’s 11 procent meer schadegevallen zijn. Al deze schadegevallen zijn goed voor 75 miljoen euro extra aan letselschade.

Pakt slecht uit

Ook de rijhulpsystemen zullen leiden tot nieuwe schades, zo is de verwachting. Zo kunnen sensoren verkeerde waardes aangeven en ook kunnen er problemen met de software ontstaan.

Eigenaren van een elektrische auto zijn vaker bij ongelukken betrokken omdat zo’n auto heel snel optrekt. Ze verkijken zich nogal eens op het grote en direct beschikbare vermogen.

De verwachting is dat aan het eind van dit decennium bijna elke nieuwe verkochte auto een elektrische is. In 2030 bestaat ongeveer een kwart van het Nederlandse wagenpark uit stekkerauto’s, schrijft het FD. “Voor de verkeersveiligheid pakt dat slecht uit.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nés
Nés
3 jaren geleden

Dit is wel een zwaar beladen onderwerp ?

Rob
Rob
3 jaren geleden

Een tijdje geleden waren er al berichten dat een elektrische auto simpelweg een bom is die aan de laadpaal al kan ontploffen. De hitte en schade van een explosie kan gebouwen en funderingen zwaar beschadigen. Dat zegt nogal wat over de kracht van zo’n explosie. Het bleek vooral de samenstelling te zijn van de stoffen. Laadpalen in ondergrondse garages zijn daarbij helemaal gevaarlijk. Brandweerauto’s kunnen veel van die garages niet in omdat de doorrijhoogte te laag is. Je gaat bijna denken dat het expres zo bedacht is door de Cabal die op die manier aanslagen op de bevolking wil plegen.

Patricia Müller
Patricia Müller
3 jaren geleden

En dan nog iets: De WDR heeft in een uitzending van “Quarks” geprobeerd, een elektrisch Auto te blussen: Resultaat: Als het brandt, brandt het door! Blussen kan niet. Dus rij je ermee, zit je feitelijk op een brandbom. Lekker gevoel!

https://www.youtube.com/watch?v=UhdFQFBLd5M

Vanaf 4. Minute …

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x