CoronaBuitenland

Waarom nadert het aantal sterfgevallen in grotendeels gevaccineerd Denemarken recordhoogte?

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Begin deze maand heeft Denemarken vrijwel alle coronamaatregelen opgeheven. De mondkapjes zijn af in het openbaar vervoer, winkels ontvangen onbeperkt klanten en ook zijn de nachtclubs weer open.

“We nemen afscheid van beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden,” zei premier Mette Frederiksen. Denemarken was daarmee het eerste EU-land dat zo’n verregaande stap nam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Soortgelijk patroon

Ondertussen nadert het aantal sterfgevallen een recordhoogte, terwijl meer dan 80 procent van de Denen volledig gevaccineerd is. Dat is vreemd, aangezien er relatief weinig mensen op de ic liggen.

Israël vertoont een soortgelijk patroon: ondanks de hoge vaccinatiegraad noteerde het land deze winter een recordaantal sterfgevallen. Het enige verschil was dat er in Israël ook veel mensen op de ic lagen.

Opvallend

Ook in Zweden stijgt het aantal overlijdens, al worden daar nog geen records gebroken omdat eerdere golven heftiger waren. Dat is vreemd omdat in de lente van 2021 er veel coronapatiënten op de ic lagen, maar weinig mensen stierven. Nu zijn er weinig ic-patiënten, maar relatief veel sterfgevallen.

De hoge sterftecijfers in Denemarken en Israël ondanks vaccinatie en de mildheid van omikron zijn opvallend en zouden verder moeten worden onderzocht, schrijft The Daily Sceptic.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kundalini
Kundalini
2 jaren geleden

Ze zullen wel zeggen dat het toeval is voor nu. Ze hopen dat de oorlog met Rusland snel begint als afleiding. De oorlog komt niet.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Prikjes verkopen goed.
Skinny puppy – testure.
Lab rat,

Jos Veraart
Jos Veraart
2 jaren geleden

Omdat een verzonnen verhaal nooit uitkomt allemaal liegen liegen en liegen

robert
robert
2 jaren geleden

en dan te bedenken dat er nog mensen zijn die hardop zeggen, ik wil dat niet zo zien, zo wil ik er niet naar kijken. dat maakt me soms zo moedeloos.. die lafheid.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x