Mens en Dier

Rutte oogst kritiek met uitspraken over Rusland: ‘Oorlogszuchtig type’

Help door deze info met anderen op je social media te delen!

Rusland zal niet stoppen met het aanvallen van Oekraïne, schrijft demissionair premier Rutte op X. “Opnieuw maakt Rusland veel burgerslachtoffers,” beweert hij.

Rutte spreekt van ‘vreselijke berichten’ over ‘ongekende Russische luchtaanvallen’ op scholen, woonhuizen, winkelcentra en een kraamkliniek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het ‘enige juiste antwoord’ op de massale Russische aanval is volgens hem meer financiële en militaire steun voor Oekraïne ‘om zich te verdedigen tegen deze voortdurende Russische agressie’.

Onzin

De premier oogst veel kritiek met zijn uitspraken. “Onzin,” reageert Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD). “De hegemon (USA) heeft gegokt in Oekraïne en verloren. De rest van de wereld tegen het collectieve Westen, dat gaat het Westen niet winnen.”

Het Westen moet kiezen voor vrede en samenwerking met de BRICS-landen, vindt De Graaff.

Europarlementslid Rob Roos vraagt Rutte wat het einddoel is. “Ook met meer wapens en meer geld gaat Oekraïne deze oorlog nooit winnen. Dat is helaas de werkelijkheid,” constateert hij.

Beu

“Iedereen is deze oorlog beu,” zegt Roos. “Wordt het niet hoog tijd om partijen te dwingen met elkaar aan de onderhandelingstafel te gaan?”

“Ruttes sollicitatie bij de NAVO kan ons nog duur te staan komen, aldus politiek econoom Kees van der Pijl, die een boek schreef over Europa als opmarsgebied voor de oorlog tegen Rusland.

Deze week waarschuwde vertrekkend commandant landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen in een interview met De Telegraaf dat Nederland serieus rekening moet houden met een gewapend conflict met Rusland. “Onze samenleving hoort zich hierop voor te bereiden,” zei hij.

Alle steun opzeggen

Onafhankelijk journalist Sonja van den Ende haalt uit naar de premier: “Oorlogszuchtig type, oog om oog, tand om tand, als de AFU (Oekraïense krijgsmacht, red.) kinderen in Donetsk met HIMARS en ander NAVO-wapentuig blijft doden, krijg je dit!”

“Ongelofelijk hoe Nederland onder ‘ik wil een baantje bij de NAVO’-Rutte steeds verder een oorlog met Rusland ingetrokken wordt. Nederland moet alle steun aan Oekraïne opzeggen,” reageert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 212 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

202 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
4 maanden geleden

Mark Rutte is zijn leven lang al GEEN normaal mens van vlees en bloed MET normen en waarden geweest.

DAT is ook precies de reden, waarom hij zo’n 13 jaar geleden is gekozen als “leider” van de VVD in plaats van de veel meer competente Rita Verdonk.
Als Rita toentertijd gewonnen had, zou Nederland er heel veel beter voor hebben gestaan dan onder die door en door verrotte Mark Rutte.

Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar IK geloof er geen bliksem van, dat de Russen ziekenhuizen e.d. bombarderen. ALS dat namelijk wel zo zijn geweest, dan was die oorlog, begonnen in februari 2022, binnen drie maanden afgelopen geweest.
Uiteraard met de Russen als de grote winnaar.

Maar nee….. DAT is nooit de bedoeling geweest. Uiteindelijk is de bevolking van Oekraïne historisch gezien veel meer gekoppeld aan het Russische volk dan aan de Westerse bevolking.

Dat Mark Rutte straks de leiding gaat krijgen bij de NAVO…. daarvan ben ik 100% overtuigd. Althans, zolang de 1% super rijken op deze aarde het nog voor het vertellen hebben.

Nu kun je je in den gerede afvragen, wat die hele NAVO überhaupt nog te vertellen heeft. Gezien het incident met de Russische raket boven Polen (WEL of NIET WAAR) stelt die hele NAVO dus ook geen bliksem meer voor.

Zoals IK ernaar kijk, is het duidelijk dat de Russen onder leiding van Vladimir Poetin eigenlijk maar één belangrijk doel hebben: het uitschakelen van alles wat met de cabal te maken heeft. Dus het uitschakelen van de laboratoria, waar giftige zooi wordt gefabriceerd. EN het redden van de vele kinderen, die gevangen zitten in ondergrondse tunnels.

Voor MIJ is één ding zeker: de Russen zijn absoluut niet het gevaar. Het gevaar zit, als het paard van Troje, binnen onze eigen Westerse regeringen.

roro 237
roro 237
4 maanden geleden

Als de VS stopt met de oorlog tegen Rusland ……………zal de buitengewoon oorlogzuchtigen Rutte en Ollongren mogelijk de Russen dan alléén moeten verslaan!

wakkere burger
wakkere burger
4 maanden geleden

We willen geen oorlog met Rusland voor Rutte en zijn Navo Baantje.
Met het Oekraine associatie verdrag referendum heeft de democratie gesproken wij willen die oorlog niet. Rutte negeerde de democratische uitkomst en deed het toch.

Rutte heeft dit land genoeg de afgrond en armoede in gewerkt met zijn wanbeleid.
Die vent moet snel wegwezen en nooit meer terug komen in de politiek!

Het enige waar onze politiek op aan zou moeten sturen is op vredes onderhandelingen tussen Oekraine en Rusland. En anders de geldkraan dicht draaien het is nu wel genoeg geweest Zelensky laat aanslagen o.a. op plegen op de journalist die zijn dikke villa in egypte exposde: https://www.middleeastmonitor.com/20231227-egypt-journalist-found-dead-after-exposing-luxury-villa-owned-by-zelenskyys-family/

De pijplijn hebben ze opgeblazen. Baudet werd aangevallen.

Nee die corrupte club in Oekraine zou geen geld moeten krijgen maar een dringend verzoek tot vredes onderhandelingen.

Rene
Rene
4 maanden geleden

Rat rutte laat ons land nog liever financieel kapot gaan als hij zijn felbegeerde baantje bij de navo maar krijgt ,binnen kort weer miljarden belasting geld naar de corrupte clown ,en als het tot een totale oorlog komt met de Russen zijn de oorlogshitsers rutte en ollongren de lafaards die als eersten de wijk nemen naar veilige oorden en de achterblijvers die deze oorlog niet wilden mogen een uiterst vervelende dood sterven met dank aan de psychopaten in Brussel en den Haag met uit zondering van de mensen van het FVD.

Back to top button
202
0
We lezen graag je reactie!x