Mens en Dier

Rutte sluit verdrag met Oekraïne buiten parlement om: ‘Ongelofelijk’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Demissionair premier Rutte heeft een tienjarig verdrag met Oekraïne gesloten. Het parlement is volledig buitenspel gezet. Nog voordat een debat had kunnen plaatsvinden, is het verdrag ondertekend.

“Voor de veiligheid van Oekraïne en om de toekomstige veiligheid in Europa te waarborgen heeft Nederland hier vandaag een tienjarige veiligheidsovereenkomst gesloten met Oekraïne,” schrijft Rutte op X.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toen FVD-voorman Thierry Baudet dinsdag een debat aanvroeg, weigerde het kartel met de reden dat het ‘in het volgende Oekraïnedebat besproken zou kunnen worden’. “Schandalig. Belachelijk. Totaal onverantwoord. Bah!”

Van controleur naar bewaker van de macht

De partij vindt dat de Tweede Kamer een demissionaire regering tot de orde zou moeten roepen, zeker als het gaat om een verdrag dat vergaande gevolgen kan hebben voor Nederland.

“De Kamer zet zichzelf buitenspel. Van controleur naar bewaker van de macht,” zegt FVD-fractiemedewerker Lidewij de Vos.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geschoffeerd

“Het Nederlandse volk en parlement werden geschoffeerd. In het verdrag wordt het belang van ‘volledige verantwoording’ aan het Oekraïense volk en parlement juist benadrukt. Cynisch,” aldus De Vos.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “De Nederlandse democratie is dood en begraven.”

Journalist Joost Niemoller begrijpt echt niet hoe het kan dat niemand protesteert en dat de Kamer – inclusief de PVV – dit ongezien heeft laten passeren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
poekie
poekie
1 maand geleden

Dat gedrocht, want een mens kan ik hem niet meer noemen, komt hier telkens al ons geld stelen wat wij gewoon toelaten.

Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

En wat je ook van de oorlog in Oekraïne vindt, of hoe de verhoudingen ook zijn en ga zo maar oneindig door over diverse zaken met betrekking tot Oekraïne is op slag niet meer relevant.

Een DEMISSIONAIRE premier die het parlement volledig negeert en een verdrag tekent met een ander land (in dit geval Oekraïene, maar dat is eigenlijk al niet eens meer van belang)? Is dat geen ambtsmisdrijf?

Yollie
Yollie
1 maand geleden

Ik heb liever een tienjarig veiligheidsovereenkomst met Rusland als we het dan toch over veiligheid hebben.

manon
manon
1 maand geleden

En de tweede kamer laat alles gebeuren, als Thierry hier een debat over aanvraagt willen ze dat niet eens, Nederland is verkocht aan de Navo omdat Rutte dat baantje wil, en de bevolking mag creperen, oh wat haat ik deze man

Back to top button
170
0
We lezen graag je reactie!x